In China zien ze de EU als ten dode opgeschreven. De sancties treffen Europa zwaar, in tegenstelling tot de VS. Tegelijkertijd zou het beleid van onvoorwaardelijke steun van de EU aan Oekraïne haar kansen om een geopolitieke kracht te zijn in de internationale politiek sterk verminderen, bericht Wochenblick.at.

Westen dringt aan op sancties

Op de VN-bijeenkomst in New York, waar ook bondskanselier Karl Nehammer, minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg en bondspresident Alexander van der Bellen de handen ineen sloegen, werd duidelijk dat de meerderheid van de staten wereldwijd de sancties tegen Rusland niet steunt. Integendeel, de NAVO en de EU staan op een breed terrein alleen. Niettegenstaande, hebben de 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de EU besloten de sancties tegen Rusland verder aan te scherpen.

Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, de Franse president Emmanuel Macron en de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer verdedigden tijdens de bijeenkomst het sanctiebeleid tegen Rusland. De rest van de wereld doet echter, in tegenstelling tot wat werd gehoopt, nog steeds niet mee. Noch India, noch de Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse staten zijn geïnteresseerd in de westerse route van zelfmoordsancties. Wanneer een Oostenrijks zalmroze dagblad kopt: “Afbrokkelend front in de Algemene Vergadering van de VN tegen Rusland”, dat is al meer dan een eufemisme – want er kan geen afbrokkeling plaatsvinden van wat wereldwijd nooit op deze wijze heeft bestaan.

De zelfvernietiging van Europa

Want veel landen willen duidelijk niet de weg van de EU opgaan en zichzelf en hun bevolking van hun bestaansmiddelen beroven. De veelgehoorde mantra van westerse politici dat de sancties werken en Rusland op de knieën dwingen, is nauwelijks bestand tegen een realiteitstoets. Zelfs het hoofdartikel van China Daily schrijft Europa en de EU nu volledig af. De EU zal de grootste verliezer zijn in het conflict tussen Rusland en Oekraïne, ongeacht de uitkomst, is de opvatting van China.

  De Oekraïners hebben 41 Leopard-2 tanks verloren in Zaporizhzhia

Want alleen al het aantal bedrijven in moeilijkheden is in de maanden sinds het begin van het conflict enorm gestegen. Zo is het aandeel bedrijven dat verlies maakt gestegen van 8 naar 15 procent. En ook het aantal mensen dat zijn schulden niet meer dreigt te kunnen afbetalen is gestegen van 10 naar 17 procent.

Vicieuze cirkel van inflatie en stijgende kosten

Door de energietekorten als gevolg van de sancties en het ondoordachte beleid zelf, stijgen de kosten overal. Bovendien blijven de toeleveringsketens verstoord. Hierdoor ontstaat een cyclus van hogere energiekosten, die leidt tot stijgende productiekosten, die op hun beurt de prijzen beïnvloeden. Hierdoor daalt de vraag en daarmee de economische groei. Het gevolg is dat de levenskwaliteit afneemt en de welvaart van de bevolking afneemt. U hoeft geen universitair diploma economie te hebben om dit te beseffen. Veel staatshoofden hebben dit ook ingezien en proberen hun landen zo goed mogelijk uit deze neerwaartse spiraal te houden.

EU nog steeds overgeleverd aan de VS

Bijna cynisch wordt in de Chinese analyse opgemerkt dat het enige succes van de EU en haar sanctiebeleid is dat zij zich eindelijk heeft teruggetrokken uit het “concert der grote mogendheden” – voor zover zij daar tot nu toe überhaupt een rol in heeft gespeeld. “Met hun proxy-oorlog tegen Rusland hebben de VS hun suprematie in de NAVO kunnen herstellen. De EU, bang om op eigen benen te staan, heeft het voorbeeld van de VS gevolgd. De EU heeft ervoor gekozen haar gewicht achter Oekraïne te zetten onder leiding van de VS. Maar het moet hiervoor een prijs betalen”.

En die prijs is dat “de toekomst van de EU als onafhankelijke politieke factor in de mondiale geopolitieke arena steeds verder buiten bereik lijkt”. De VS en hun economie daarentegen doorstaan het conflict goed, deels omdat zij de mislukkingen van de Europeanen hebben “mogen” vervangen door de sancties en zo een grote nieuwe markt hebben geopend voor hun vloeibaar gas en andere producten. De bevolking van de EU daarentegen moet betalen met haar economie en levensstandaard.

  Denazificatie: Russische separatisten arresteren Oekraïense burgemeester - beschuldigd van terrorisme

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wat staat ons te wachten? De voedingsindustrie luidt de noodklok – hongersnood vanaf 2023 Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehouden
Volgend artikelEU-despoot Von der Leyen bedreigt de Italianen om correct te stemmen: “We hebben de instrumenten” 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. De vieze, smerige politiek van usa /Navo en EU. Het volk is de dupe en dit keer zal de pijn voor dat volk enorm zijn. En op termijn? Dag usa, dag dollar, dag eu, dag pleuro!!!
  De heerschappij van het zgn democratische Westen is failliet. Net als de schuldeneconomie.
  Arm volk dat zulke krankzinnige leiders heeft. De machtgeile psychopaten.
  Zoek samenwerking, drijf handel met elkaar en vooral streef naar vrede.
  Dat bevordert de welvaart voor alle volkeren.

 2. Nou ik vind het niet zo’ n sterk verhaal .
  Economische groei kan al jaren niet bestaan ten goede vd burger en zijn streven naar hogere ontwikkeling.
  De groei is al decennia lang onmiddelijk afgeroomd. De opbrengst is verdwenen.
  In oorlogstuig bv?
  Industrie kan bestaan zonder groei met eerlijke handel!
  Als de Eu nu Europa tot failliesement brengt,
  Wat ook lijkt te moeten. Dan kan ons Europa
  Haar ontwikkeling weer oppakken die gestagneerd is 1914.
  Met Duitsland als hart van Europa , als drijvende kracht om eindelijk de geestlijke en spirituele ontwikkeling waar maken en te waarborgen.
  Het hele kapitalistische systeem dat op geld en landroof uit is onder aanvoering van de VS- corporatie moet en zal verdwijnen.
  De hernieuwde opgang van Europa in al zijn verscheidenheid zal weer opbloeien!
  Met het spiritueel geestelijke als richlijn.
  Er zal en overvloed aan geld zijn.
  Geld dat gewoonlijk weggeroofd werd door het capitalisme en de zg vrijemarkt werking.
  Er is een materieel leven, een sociaal leven, een rechtsleven en een spiritueel leven.
  Waarbij het bedrijfsleven is losgekoppeld van het rechtsleven.

 3. Het zijn nog steeds vrijmetselaars onder elkaar, Kijk maar naar de het kabinet en de tweede Kamer na Thierry’s betoog afgelopen woensdag tijdens de algemene beschouwingen. Thierry Baudet gaf in voorzichtige bewoordingen aan dat de vrijmetselarij de Franse “revolutie” en de Russiche “revolutie” heeft georganiseerd met de misdadige gevolgen van dien en de achterliggende Marxistische filosofie alhoewel Marx nog maar net of niet geboren was voor de Franse. In de slogan Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap spreekt voldoende uit dat het om een Orwelliaanse newspeak gaat waardoor miljoenen mensen vermoord werden. In Frankrijk de genocide in de Vendée op 200 000 christenen die de koning Lodewijk 16 trouw bleven en na de Russische revolutie op 60 miljoen Russische christenen die geen satanisch communisme aanvaardden. Dezelfde soort satanisten die de Franse en Russische “revolutie” maakten zitten nu in het Kabinet. Dat is de kern van Baudet’s betoog. We mogen deze regering en groot deel van de Kamer niet aan de macht laten omdat anders onder het mom van vaccinaties het grootste deel van de bevolking wordt “ausradiert”..Lees het boek van Jules van Royen – “Sluiproutes van de macht”.

 4. Nee hoor.WERKEL:IJKE oorzaak is dat de bevolking te zakkerig en te laf is om de straat op te gaan. De overheden hebben net zoveel macht, als dat de bevolking ze geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in