Als zondag in Italië een onwelgevallige rechtse regering wordt gekozen, zou de EU dezelfde strafmaatregelen kunnen nemen als zij tegen Hongarije en Polen heeft gedaan. Dit werd aangekondigd door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, meldt Reuters.

De rechtse anti-immigratiepartij Broeders van Italië – in de mainstram media omschreven als “postfascistisch” – lijkt een regering te gaan vormen na de Italiaanse verkiezingen van zondag.

Dit wekt bezorgdheid bij de liberalen in de EU, die echter een plan lijken te hebben om de situatie aan te pakken.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dreigt al met dezelfde strafmaatregelen tegen Italië als in het verleden tegen andere landen die rechtse regeringen hebben gekozen.

Gevraagd naar haar zorgen in de aanloop naar de Italiaanse verkiezingen, antwoordt ze:

“Als de zaken in een problematische richting gaan – ik heb Hongarije en Polen genoemd – hebben wij de instrumenten.”

Matteo Salvini is de leider van de anti-immigratiepartij Lega, die deel uitmaakt van de beoogde coalitieregering met de Italiaanse broeders. Hij heeft scherpe kritiek op de opmerking van de niet-gekozen EU-leider, die hij omschrijft als een uiting van “beschamende arrogantie”.

“Wat is dit, een bedreiging? Respecteer de vrije, democratische en soevereine keuze van het Italiaanse volk! Vrienden van allen, dienaren van niemand.” schreef Salvini op Twitter.

Von der Leyen lijkt te doelen op het besluit van de Europese Commissie van vorige week om aan te bevelen zo’n 7,5 miljard euro aan steun aan Hongarije in te trekken op de onduidelijke grond dat het rechtse land “de beginselen van de rechtsstaat” niet respecteert.

  De EU wil een asielcentrum aan haar buitengrens

Giorgia Meloni, kandidaat-premier van de Italiaanse rechtse coalitie, bepleit een beleid dat sterk lijkt op dat van Viktor Orban in Hongarije.

“Er is geen ruimte voor compromissen. Ja tegen het natuurlijke gezin. Nee tegen de LGBT-lobby. Nee tegen het geweld van de islam, ja tegen veiliger grenzen, nee tegen massa-immigratie, ja tegen werk voor onze mensen en nee tegen grote internationale financiën”, zei Meloni op een campagnebijeenkomst.

De langverwachte stemming in Italië volgt op de verkiezingen in Zweden, waar de steun voor de conservatieve partij, de Zweden Democraten, sterk toenam. Net als de Italiaanse conservatieven heeft de antiglobalistische Zweedse partij de EU-elites en hun radicaal-linkse beleid bekritiseerd.

De opkomst van conservatieve partijen heeft alarm geslagen bij de EU in Brussel, die jarenlang alles in het werk heeft gesteld om traditionele partijen en individuen te vernietigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChinese analyse: Europa is door zelfmoordsancties ten dode opgeschreven
Volgend artikelHoe de injecties zullen worden gebruikt om degenen die nog niet zijn ontvolkt tot in het graf te controleren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Nee hoor het vrouwen quotum heeft daar geen enkel excuus aan het feit dat het politiek feminisme in haar gelederen opmaat doen naar oorlog en ellende en vrije verkiezingen feitelijk verbiedt omdat het megalomane EU project nog een paar hete ijzers in het vuur heeft liggen die de Italiaanse ‘rechtse’ inspiraties kunnen doven.

   • Doe nou maar niet. Daar maak je die sterren en politici alleen maar kwader mee.
    Dan gaan ze nog meer de kant kiezen van de lhbtq-bewegingen.
    Val ze aan op hun handelen.

    Nekbotten, luchtpijpen, slokdarmen, dikke venusheuvels en vagina-speeltjes. Vrouwen in de top van de politiek en showbizz zijn niet zo preuts. Dat waren ze al niet voordat ze meer macht kregen. Zichzelf omhoog neuken om later eventueel valse beschuldigingen te maken als het zo uit komt. Velen daarom ook zwaar onder de make-up, want anders kunnen zij zichzelf niet in de spiegel bekijken.

    • Kijk naar vrouwen in NL politiek–degenen waarvan het duidelijk is dat ze ooit vroeger aantrekkelijk waren, hebben veel plafonds bestudeerd om te komen waar ze zijn…

 2. Wel, als ik Italiaan was zou ik nu wel zeker weten wie ik mijn stem moet geven. Een protest stem tegen de EU en hun zelf benaamde dictators.

 3. wanneer word da onverkozen arrogant nazi wijf aan de kant geschoven?we weten allemaal dat ze “geinstalleerd ” is door de cabal om europa naar de afgrond te leiden , en iedereen laat het zomaar gebeuren, ze is een WEF puppet , de matras van de liberalen….

 4. “De ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie”

  ‘Uit vrijgegeven documenten van het Amerikaans congres en het Internationaal Militair Tribunaal van de Nürnberger processen blijkt dat de Brusselse EU de derde poging is tot het instellen van een wereldwijde fascistische diictatuur. Het zijn de belangrijke spelers die dit ook bij de twee voorgaande wereldoorlogen hebben geprobeerd, gepland, voorbereid, uitgevoerd en gefinancierd: de supranationale kartels van grote concerns en de financiële wereld.’

  https://indignatie.nl/de-ontstaansgeschiedenis-van-de-europese-unie/

 5. De kortste weg naar een volledige desintegratie van de EU. Op zijn minst een onbezonnen uitspraak aan de burgers van een niet onbeduidend land. Hoe kunnen ze zo incompetente personen aan het roer laten?

 6. “Een groep Italiaanse patriotten naar het EU-hoofdkwartier in Rome, verwijderde de EU-vlag en verving deze door de Italiaanse. De smerige dreigementen van Ursula von der Leyen schrikken de Italianen niet af en kunnen niet onopgemerkt blijven. Italië behoort toe aan het Italiaanse volk. (video) 💪

  https://twitter.com/RadioGenova/status/1573608606632742912

  Via: https://unser-mitteleuropa.com/vdl-droht-italienern-totalitaristisch-zum-wahlausgang-mittel-wie-gegen-polen-und-ungarn/

  Bovenstaande website kan op de site zelf in het engels worden vertaald.

 7. Servie werd ook door de teef verteld hoe ze zouden moeten stemmen. Maar dan: Serven zijn een trots volk; niet te koop; het zijn geen moffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in