Kinderen van twee tot vijftien jaar met soortgelijke symptomen zijn opgenomen in ziekenhuizen. Nu vermoeden de artsen een mysterieuze ziekte die mogelijk verband houdt met het Coronavirus.

In New York zijn 15 kinderen met een mysterieuze ziekte opgenomen in ziekenhuizen. Dokters hebben nog niet begrepen wat de ziekte is, maar er zijn ook gevallen geweest in Europese landen, schrijven gezondheidsautoriteiten in een verklaring volgens de New York Times.

Kinderen tussen twee en vijftien jaar vertonen symptomen die lijken op die van TSS, gewoonlijk de tamponziekte genoemd, of de ziekte van Kawasaki, een zeer zeldzame ziekte die vooral kinderen onder de vijf jaar treft. De kinderen vertonen ontstekingsverschijnselen in de bloedvaten.

Koorts en uitslag

De kinderen hebben koorts gehad, velen hebben last van uitslag, braken of diarree. Sommigen van hen zijn verzorgd met beademingsapparatuur en velen hebben bloeddrukondersteuning nodig gehad, schrijft de New York Times.

Geen van de kinderen die de symptomen in New York vertoonden zijn gestorven en de autoriteiten onderzoeken nu of er een verband is met het Coronavirus.

Waarschuwing aan ouders

Symptomen zijn ook gemeld in Europese landen die ernstig zijn getroffen door het Coronavirus. De meeste van de 15 opgenomen kinderen in New York hebben of hadden Covid-19.

Een van de artsen achter de melding, Dr. Oxiris Barbot, dringt er bij ouders op aan om onmiddellijk contact op te nemen met een arts als hun kind symptomen vertoont zoals koorts, huiduitslag, buikpijn of braken, zo schrijft de New York Times.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebracht

Infectiegolf na Coronavaccinatie - Verpleegtehuis in Duitsland: "De oude mensen sterven daar als vliegen"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here