Het verzet is begonnen. Het heeft zich langzaam ontwikkeld en loopt achter op die van de VS, maar het is nu echt begonnen. Het is, zoals Wolfgang Münchau, een voormalig FT-journalist en redacteur van EuroIntelligence, heeft opgemerkt: “een cruciale verschuiving (voor Europa), met belangrijke gevolgen”.

Het zal de politiek waarschijnlijk langs een nieuwe breuklijn hervormen: niet langer de banale kwesties van ‘uni-party’ (pro-establishment) politiek: marginale belastingtarieven; gemakkelijke monetaire ‘fixes’ en de daaruit voortvloeiende schuld die zich zou opstapelen. Maar in plaats daarvan zal het tot uitdrukking komen in de confrontatie tussen degenen die een Groene omverwerping van de menselijke samenleving wensen; een “Trans”-wereld voor kinderen; gemakkelijke immigratie; de radicale herordening van de macht tussen “Identity”-groepen in de samenleving – en degenen die zich hevig verzetten tegen al het bovenstaande, schrijft Alastair Crooke.

In Duitsland staat deze evolutie op springen: de coalitie van kanselier Scholtz zit diep in de problemen. Er is een anti-groene reactie. De steun voor de Groene Partij is in de laatste peiling gedaald tot 13%. Daarentegen trekt de partij van de alt-rechtse AfD ongeveer één op de vijf Duitsers aan die bereid zijn om op haar te stemmen.

De “CDU en andere partijen van Europees Centrum-rechts hadden eerder de Groenen het hof gemaakt als potentiële toekomstige coalitiepartners. Nu zien ze hen als hun belangrijkste politieke tegenstanders”, aldus Münchau.

Simpel gezegd, zijn de meeste Europeanen inderdaad milieuactivisten (in meer of mindere mate), maar het is velen duidelijk geworden dat de extremistische groene ideologie zo ‘groen utopisch’ is dat haar voorhoede bereid is om de menselijke samenleving te vernietigen (of permanent in lockdown op te sluiten) ‘om de aarde te redden’. Maar Groen fanatisme bovenop de-industrialisatie en stijgende inflatie is te veel voor de Duitsers om te verdragen:

“Vergeet de EU als model”, suggereerde EuroIntelligence in mei:

“De EU dient niet langer als rolmodel voor anderen … door volledig opgeslokt te worden door haar eigen groene agenda, lijkt [de EU] vergeten te zijn dat er een andere wereld is die moet deelnemen aan deze inspanningen om effectief te zijn op mondiaal niveau … Zou het geen echt leiderschap zijn in plaats van de in zichzelf gekeerde, zelfingenomen manier waarop we nu te werk gaan? … we moeten deze op offers gebaseerde ideologieën loslaten. Ze zijn te duur voor onze economieën. In plaats daarvan hebben we meer innovatie en meer financiering nodig om die te realiseren. We moeten vooral ophouden onszelf als rolmodel voor de wereld te zien”.

Duitsers worden ook steeds ontvankelijker voor de standpunten van de AfD over massa-immigratie – nu de Duitse regering stappen onderneemt om de immigratiewetten te liberaliseren en miljoenen buitenlanders te naturaliseren tot Duitse burgers. De AfD krijgt ook steun vanwege haar verzet tegen sancties tegen Rusland, die volgens haar de Duitse economie verzwakken en tot de-industrialisatie leiden.

  Oekraïens beloofde tegenoffensief gedoemd tot een totale mislukking

Maar wat de Duitsers echt in rep en roer bracht, was een artikel in Die Zeit waarin werd beweerd dat Duitsland binnenkort “een land zal zijn waarin migranten niet langer een minderheid vormen … Integratie was gisteren: Duitsland is het op één na grootste immigratieland ter wereld, en de oorspronkelijke Duitsers zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk een numerieke minderheid onder velen worden”.

Velen in Duitsland moesten zich afvragen of de verdunning van de autochtone Duitse bevolking gewoon een “zakelijke noodzaak” was, of opzettelijke “identiteitsengineering” – of zelfs identiteitsrotatie. De kwestie werd in het Verenigd Koninkrijk ook aangestipt door Nigel Farage, die de “oneerlijke, globalistische” Britse regering hekelde voor haar verslaving aan goedkope geïmporteerde arbeidskrachten. (Let op het globalistische etiket dat aan de Conservatieven hangt).

Andere tekenen van deze beginnende politieke herschikking zijn duidelijk in Frankrijk (met een duidelijke verschuiving naar rechts), en in Spanje (waar onverwacht vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven, na een scherpe verschuiving naar rechts bij de lokale verkiezingen). In Nederland boekten boze kiezers ook een overwinning met een agenda tegen de vermindering van stikstofemissies (en de verplichte massale ruiming van vee). En in Oostenrijk en Slowakije nemen de pro-Russische partijen toe.

De woede neemt toe naarmate het openbare debat eindeloos debatteert over “het absurde” (“wat is een vrouw?”), terwijl iedereen het opgeeft om ooit een oplossing te vinden voor de diepere kwesties die op het spel staan. Wat deze situatie zijn bijzondere sfeer van futiliteit geeft, is dat niemand serieus gelooft dat Europa zal doen wat nodig is om de diepere malaise te corrigeren – de onmogelijkheid om te blijven doen wat het tot nu toe heeft gedaan, wordt alleen geëvenaard door de onmogelijkheid om iets anders te doen.

Natuurlijk is rechts in Europa niet allemaal hetzelfde, maar de componenten zijn dat wel (zij het in verschillende mengvormen).

Als zodanig heeft de Europese terugslag te maken met de legitimiteitscrisis waar alle westerse samenlevingen vandaag de dag mee te maken hebben, zoals Malcom Kyeyune opmerkte.

“De heersende elite wordt steeds bozer en bitterder dat de geregeerden niet meer luisteren; de geregeerden zijn op hun beurt bitter dat het systeem zo duidelijk niet in hun belang handelt, en ook niet echt meer doet alsof. Het zou wel eens kunnen dat we op een dag wakker worden en merken dat noch politici noch kiezers denken dat ‘democratie’ hen nog echt helpt”.

In Frankrijk zijn buitengewone politieke gebeurtenissen het nieuwe normaal geworden. Kyeyune merkt op:

  Er was nooit een uitweg in Oekraïne

“Hervormingen worden steeds onmogelijker, het wantrouwen in het politieke systeem neemt jaar na jaar toe en de fundamentele legitimiteit lekt langzaam weg uit de parlementaire procedures. Als president Macron aanvoelt dat Frankrijk langzaam onbestuurbaar wordt zonder buitengewone – en politiek dubieuze – uitvoerende maatregelen, dan heeft hij het waarschijnlijk niet mis, en hij is lang niet de enige westerse leider die voor dit dilemma staat”.

“Vorige week verscheen de Democratische presidentskandidaat Robert Kennedy in een Twitter Spaces-panel dat medegeorganiseerd werd door Elon Musk, Tulsi Gabbard en durfkapitalist David Sacks. Hij sprak meer dan twee uur lang over een hele reeks onderwerpen, waaronder de oorlog in Oekraïne, energiebeleid, wapenbeheersing en de oorsprong van SARS-CoV-2. Kennedy betreurde de bedrijfsmachtsovername van de Democratische Partij; hekelde de oorlogszuchtige instincten van president Biden; laakte de overheersing van het Amerikaanse buitenlandse beleid door neocons – en promootte duurzame energie”.

“En toch was het volgens de New York Times en CNN een orgie van rechtse samenzweringstheorieën. “Robert F. Kennedy Jr., een telg uit een van de beroemdste Democratische families van het land,” schreven drie verslaggevers van de New York Times: “dook in de volledige omarming van een groot aantal conservatieve figuren die gretig zijn langverwachte primaire uitdaging aan president Biden promootten … Op maandag klonk hij als een kandidaat die zich veel meer op zijn gemak voelt in de republikeinse presidentsstrijd die als paddestoelen uit de grond schiet.”

“In een vroeger tijdperk zou Kennedy algemeen beschouwd zijn als een uiterst linkse kandidaat naar het voorbeeld van Ralph Nader … Kennedy gelooft dat de oorlog in Oekraïne wordt aangewakkerd door “de neocons in het Witte Huis” die een regimewisseling in Rusland willen. In zijn campagne-aankondigingstoespraak beschreef hij zijn missie als het beëindigen van “de corrupte fusie van staats- en bedrijfsmacht” die “een nieuw soort bedrijfsfeodalisme in ons land dreigt op te leggen”.

Het is een duizelingwekkende politieke herschikking – die alle traditionele categorieën door elkaar gooit en slechts twee kanten overlaat: niet links en rechts, maar binnenstaander en buitenstaander. En ongeacht de inhoud van iemands overtuigingen, voor de media betekent “buitenstaander” standaard “rechtse samenzweringstheoreticus”.

En het is voorspelbaar dat dit een stortvloed aan beledigingen en woede heeft opgewekt:

“Kennedy’s “bizarre beweringen” en “bizarre standpunten” hebben hem “in de gunst van rechts gebracht”, jammert Vanity Fair.

“Mr. Kennedy heeft een andere weldoener gevonden die het leuk lijkt te vinden om de pers met uitwerpselen te overspoelen: Elon Musk”, snauwde The Independent.

“Robert F. Kennedy Jr. besteedt een uur aan het slijmen bij Elon Musk in de Twitter-ruimte”, sneerde een kop van de New Republic …

Rolling Stone spotte met zijn “bizarre en pseudowetenschappelijke ideeën” en bestempelde Kennedy als een “randkandidaat” met “gestoorde overtuigingen”.

Esquire noemde hem een “raaskallende anti-vaxxer” en hekelde het idee van een omstreden Democratische voorverkiezing”, schrijven Shellenberger en Woodhouse.

Dat is het: kritisch zijn (zoals Michael Scherer in de Washington Post schreef), is een “samenzweringstheoreticus” zijn.

  Het Westen ploegt de wereld om op zoek naar wapens voor Oekraïne: Van Japanse explosieven tot Jordaans luchtafweergeschut

De “duizelingwekkende politieke herschikking” beschrijft ook goed de aard van de Europese reactie: Europese centrumrechtse en groene coalities zagen het Oekraïne-conflict als een middel om “een nieuw soort feodalisme” in de EU te centraliseren; om de Europese nationale parlementen hun prerogatieven te ontnemen; en om het vooruitzicht te openen op het consolideren van de vreemde metamorfose van de NAVO van een puur militaire alliantie naar een verlichte, progressieve vredesalliantie – die “rechtvaardigheid”, waarden en democratie in Oekraïne nastreeft.

Nu “de Amerikaanse Democraten langzaamaan pro-bedrijfsmacht, pro-oorlog en pro-censuur worden”, zei Kennedy, en nu de “Republikeinen anti-censuur, pro-burgerlijke vrijheden en anti-oorlog worden – heeft er een enorme herschikking plaatsgevonden.”

Europa lijkt zich (grotendeels) in dezelfde richting te bewegen als de Amerikaanse politiek. De Europese elites hebben – net als hun Amerikaanse Democratische tegenhangers – de oorlog tegen Rusland omarmd. De Euro-Élites hebben massale MSM narratieven en sociale controle geadopteerd en hebben de fundamentele burgerlijke normen van het huwelijk tussen een man en een vrouw en het biologische geslacht, waar veel Europeanen nog steeds aan vasthouden, uit elkaar gehaald.

De Europese “buitenstaanders” zijn begonnen met “Genoeg” te roepen! Toch kunnen zij dezelfde ruwe behandeling van de mainstream media verwachten als Kennedy krijgt (ongeacht hun standpunten). De Deep State van de VS zal nergens voor terugdeinzen om ervoor te zorgen dat noch Kennedy – noch Trump – ook maar in de buurt van zijn ambt komt. Brussel zal parallel handelen, in Europa.

Waar leidt deze herschikking allemaal toe? Wel, we bevinden ons nu in een chaotische periode van herschikking. Kennedy, een Democraat, beschuldigd van MAGA-isme? Buitengewoon! Klassepolitiek is het niet. Het is een nieuwe herschikking, die oude categorieën door elkaar haalt. En een verschuiving in kernwaarden tussen ‘buitenstaanders’ en hun machthebbers. Een van de redenen waarom dit heel moeilijk te ontcijferen zal zijn, is dat buitenstaanders ‘democratie’ nu met groeiend wantrouwen bekijken. Zal dat leiden tot tactisch stemmen? Heeft ‘Rechts’ of ‘Links’ nog veel betekenis als een Kennedy beschuldigd wordt van MAGA-sympathieën?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Mike Yeadon – Tijdschema naar TirannieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWelkom! Welkom in de hel!
Volgend artikelNeocon oorlogsstoker pleit voor kernwapens voor nazi’s in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. We leven in een tijd van menselijke vernietiging mbv politieke middelen.
  En geloof me, of niet natuurlijk, maar deze tijd overwinnen we niet dmv een politieke oplossing.
  Alles waarin en waarmee wij leven is verweven met de satanische cabal.
  Het enige wat gaat werken is; nooit meer luisteren naar de criminelen, nooit meer dat doen wat zij vragen eisen of juist verbieden.
  Blijf mens, blijf bij jezelf en luister naar je hart en ziel.
  Houd je geest gezond en blijf altijd objectief tijdens deze verwarrende tijden.
  Ik hou van jullie.

 2. WEF roept op tot AI om de Bijbel te herschrijven en ‘religies te creëren die eigenlijk correct zijn’

  https://slaynews.com/news/wef-ai-rewrite-bible-create-religions-actually-correct/

  Yuval Harari-“AI kan nieuwe ideeën creëren; [het] kan zelfs een nieuwe bijbel schrijven”, verklaarde hij.

  “Door de geschiedenis heen droomden religies ervan een boek te laten schrijven door een bovenmenselijke intelligentie, door een niet-menselijke entiteit”, voegde hij eraan toe.

  • Adriaan W.
   Ik begrijp niet dat mensen wel geloven dat de duivel bestaat, maar niet willen zien dat er Licht aanwezig is in elke ziel.
   Sommige geschriften zijn letterlijk duizenden jaren oud.
   Die hoef je niet meer opnieuw te schrijven.
   Lees deze bron van wijsheid en interpreteer het met de ogen en oren van nu.
   Ze zijn nog steeds juist.

   • Deus est protector meus juni 13, 2023 at 10:28

    WEF roept op tot AI om de Bijbel te herschrijven, niet mijn persoon roept dit Deus.
    Wanneer het om geloof gaat dan komen de emoties om de hoek kijken, ik beweer niet dat er géén licht in iedere ziel aanwezig is. Mijn belangstelling in de Bijbel is het Boek van Enoch, dat om bepaalde redenen uit den Bijbel is verwijderd duizenden jaren geleden.

    Fijne dag verder Deus.

    • Beste Adriaan W. – Wellicht ten overvloede, maar wanneer niet dan wel wil ik je erop wijzen dat er drie versies zijn van Enoch. Slechts First Enoch is Bible proof en de andere twee bevatten occulte elementen / dwaling. Ook het Boek Jubilees en het Boek 2nd Esdras (Ezra) behoren tot de verdwenen Boeken en deze bevatten waardevolle getuigenissen (bijv. Genesis). Onderstaande link bevat de mogelijkheid om deze Boeken kosteloos te downloaden. Naast de originele teksten wordt er essentiële informatie verstrekt. Scheiding van Licht en duisternis. Waarheid en leugen. Enjoy! https://www.thegodculture.com/

   • Lots of people don’t read it with eyes and ears of today, very very unfortunately. And that will be the downfall of today’s religions.

  • Zou Harari het snappen dat AI niet hetzelfde is als een ‘boven menselijke intelligentie/’niet menselijke entiteit’? Ik twijfel aan zijn vermeende intelligentie als hij dat niet ziet.
   AI is door mensen gecreëerd en daarmee menselijk. Dat we er de controle over kunnen verliezen en het tegen (sommigen van) ons zullen gebruiken is, historisch gezien, zeer waarschijnlijk, want in wezen is het niet anders als bijvoorbeeld de taal, het spijkerschrift en de boekdrukkunst, om maar wat te noemen. Het heeft ons geholpen in onze ontwikkeling maar ook veel vernietigd.
   Tenslotte is AI niets anders dan razendsnel een heleboel uitkramerijen van mensen doorzoeken en met wat door mensen gecodeerd knip en plakwerk als een leuk verhaaltje aan de gebruikers presenteren die dan helemaal niet meer in staat zijn om daar een waardeoordeel over te kunnen geven. Temeer daar 99% van de uitkramerijen van mensen pure onzin is of alles, behalve relevant. Oftewel, niet voor de lering maar voor de vermaak.

   Ook merkwaardig, ik zou zelfs willen zeggen zéér merkwaardig, wat die Harari poneert te weten:
   De inhoud van de dromen van religies? Ik wist niet dat religies konden dromen, laat staan wat ze droomden. Maar ja, ik ben dan waarschijnlijk niet zo ‘intelligent’ als dat Harari wordt toegerekend.
   Alhoewel hij blijkbaar toch ook weer niet zo intelligent is om te beseffen dat niet religies, maar waarschijnlijk wel religieuzen, hebben gedroomd. Misschien heeft hij zich vergist met de formulering (wat ook niet voor hem spreekt.) Niets menselijks is religieuzen vreemd en mensen dromen. Ik ook wel eens maar weet amper meer wat.

  • Adriaan, dat ‘nieuws’ is al zo oud als de wereld. Satan begint met “heeft God niet gezegd?…” in het paradijs en overdrijft het enige gebod tot het absurde. En Eva is de eerste die Gods woorden verkeerd weergeeft (ze voegde toe ‘de vrucht niet aanraken’). En door de vrucht aan te raken bleek direct dat het niet waar was en ging ze aan God twijfelen. God had Adam verteld en Eva had het via Adam gehoord. Wat al meteen aangeeft hoe belangrijk de juiste woorden zijn.

   En vervolgens zegt satan:
   Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend.
   Genesis 3:5 HSV

   Dus ‘Deus est protector meus’. Ik citeer je:
   “Ik begrijp niet dat mensen wel geloven dat de duivel bestaat, maar niet willen zien dat er Licht aanwezig is in elke ziel.”
   Je gaat alweer compleet tegen de bijbel in en gelooft de oudste leugen die er bestaat van de aartsleugenaar satan. Wie is jouw ‘Deus’?

   Yuval Harari is net zoals de meeste WEF-gerelateerde ‘elite’ allemaal overtuigd van hun eigen ‘licht’ dat hun is geopenbaard door ‘Lucifer’ het dwaallicht van de dageraad. Daarom noemen zij zich ook illuminati, verlichten.

   Wat ik wel begrijp is dat er nu steeds meer mensen zien dat er satanisten zijn, maar geen idee hebben wat dat betekent. Alsof je een goudvis vertelt over de maan. Ze kunnen en willen de conclusie niet trekken dat de bijbel het woord van God is. Want dan ben je verantwoording aan Hem verschuldigd. En dan is er een grotere werkelijkheid.

   De bijbel is ook niet te interpreteren of imiteren. Ook moet je het niet lezen door een ‘moderne bril’. Je kunt het geïnspireerde boek alleen begrijpen in het licht van de inspirator. De bijbel is zo ongelofelijk in complexe lagen opgebouwd, van de betekenis van de letters tot 7000 jaar overspannen profetieën en de meerdere ingebouwde authenticate codes. Alleen al in het eerste vers van genesis zitten meerdere profetieën verborgen die al deels vervuld zijn.

   Het is wetenschappelijk (van cryptologie tot archeologie) te bewijzen dat de bijbel een oorsprong heeft buiten ruimtetijd. Het is niet te imiteren.

   Voorbeeld: neem de torah, de 5 boeken van Mozes in de originele masoretische tekst (hebreeuws). Zoek de eerste tav. Ga 49 letters verder: een waw, 49 verder een reesh en 49 verder een hee. Dit vormt het woord torah. Toeval? Het volgende boek Exodus, zoek de eerste tav +49+49+49 en weer krijg je ’torah’. Dat is al een hele opgave voor ‘Mozes in de woestijn’ of een ‘rabbi in Babylon’ zonder fouten in de onderliggende tekst te veroorzaken. Het 3e boek, geen resultaat. Het 4e boek blijkt hetzelfde stramien van 49 letters te volgen maar nu hrwt, torah omgekeerd. Hetzelfde in boek 5; hrwt. Ga je terug in het 3e boek zoeken en vind de eerste yod, 7 letters verder (wortel 49) een hee, 7 verder een waw en 7 verder een hee: yhwh! De Torah wijst naar YHWH, de naam van God. En zo staat zijn handtekening er in.

   En dit is slechts één van de vele, vele voorbeelden die onmogelijk te imiteren zijn. Opmerkelijk is dat de versleutelde woorden precies betrekking hebben op de onderliggende tekst. Zoals alle namen van bomen die in Israël genoemd worden onder het scheppingsverhaal. De namen van alle voorouders van koning David in het verhaal van Ruth (overovergrootmoeder). Enz.

   Er is geen enkel boek waar dit in voor komt. En is door geen miljard AI’s in geen triljard jaar te imiteren. Een AI is nog niet eens in staat de waarheid te herkennen. Laat staan goed en kwaad te onderscheiden.

   Of deze laatste Kennedy telg die nu al draait als een weervaantje over Oekraïne.

   • PS, te oordelen naar de fanatieke King James only christenen zal hoogst waarschijnlijk alleen de eucumenische katholieke religie zo’n nieuw inclusief heilig boek omarmen. Kunnen we terug naar het kindertjes inclusief offeren.

 3. het is duidelijk..het wordt de pest of de pokken..we dalen terug naar de diepe spelonken vd middeleeuwen…of daar heb je Lenin .. weer…er veranderd Niets zonder bloed aan de paal !!! en meer zowel in Amerika als in Europa… komt er een versplintering van aparte staten..wan deze situatie is Onhoudbaar..het zal misschien wat tijd kosten…maar de uitkomst staat vast…we gaan terug naar aparte staten..

  • Ik hoop dat ik het nog mag meemaken. Lijkt me heerlijk om eindelijk wraak te kunnen nemen op dat schorem dat ons al jaren terroriseert. Terug naar de middeleeuwen met de straffen van toen. Ik meld me als vrijwilliger om de beul te mogen zijn.

   • We moeten het kwaad definitief opruimen en dat zal ook gebeuren en goede mensen die helpen zijn bijzondere goede mensen op deze aarde!!!!

  • Gerard juni 13, 2023 at 10:59

   Juist dat is ook mijn gedachte over het klimaat alarmisme, de nuttige idioten van het globalisme zijn zeer zeker in de meerderheid, dan de koele sceptici die met hun feiten tervergeefs proberen tot een brede maatschappelijk discussie te komen, die gewoon massaal afgewezen wordt.

 4. Hou goed voor ogen dat – ik heb dat vijftig jaar lang gevolgd – de beslissingen over de E.U. genomen worden in Washington. Er zijn tientallen “achteraf-“vertellingen van politiekers dat, toen het de andere kant zou uitgaan, Washington ingreep. De verklaringen nù van de Duitse politiekers over NS zijn wel opportunistische leugens. De laatste twintig jaar heeft Duitsland een serieuze poging gedaan met NS om zich los te maken van de USA, maar een Duits-Russische samenwerking betekent het einde van de USA. De Oekraïne-oorlog past in dat kader. Twintig jaar geleden hebben de Amerinkanen Turkije de E.U. willen binnen loodsten. 2004, met de komst van de Polakken en C°, was de E.U. verloren als een Europa zoals wij dat zagen.

  • Turkije heeft in 1964 bij de EEG (tot 1992 voorloper van EU) een aanvraag voor lidmaatschap ingediend en wordt sindsdien aan het lijntje gehouden.

 5. Alles wat we nu meemaken op allerlei gebied en wat de politiek bekokstoofd en we het publiek niet mogen weten. Is dat het einde van de houdbaarheid van het geld al in 2008 een feit was. Ze proberen het nog zolang mogelijk te rekken met nog meer schulden te maken, die we toen al nooit meer terug konden betalen en zelfs niet eens de rente meer.

  De overheden en de beurzen met de centrale banken zijn de oorzaak van deze enorme fraude. De massale geld creatie van uit het niets lost niets op, je pompt enkel de luchtkasteel steeds verder op. Met het digitale systeem met een digitale munt lost ook niets op, want dat is meer van het zelfde wat nu is. Het geld op zich heeft geen waarde. Enkel de waarde die we aan toe kennen. Maar als je teveel geld uit het niets laat ontstaan creëer je hyperinflatie wat nu al gebeurt met dubbele cijfers, wat alleen maar erger kan worden. Want iedereen van de parasiterende kant wil gecompenseerd worden voor de inflatie. Maar zolang je niet meer meer produceert zal het van kwaad tot erger maken.

  De echte waarde is de mens die voedsel produceert, alle andere beroepen en werkgelegenheden parasieten op de voedsel producerende mens. De verhouding is al op gelopen van 1 producerende op 1000 parasieten in het systeem en dan willen de parasieten nog meer parasiteren op de producerende. Het A.I. systeem brengt daar geen verandering aan. Die versterkt juist de parasiterende kant. De zogenaamde globalisten willen zo goedkoop mogelijke werkkrachten, zodat de winsten maximaliseert worden. Maar als alles (te) duur wordt voor de producerende, verdampt de markt. Alleen dat willen de overheden en de globalisten niet zien of begrijpen

  • De globalisten en andere demonen die zich (elite) noemen zijn de verdorvenen die sinds mens bestaan vernietigend zijn en telkens komt een tijd dat ze verwijderd worden en deze keer zal het definitief zijn,geen genade!!!

 6. Zou Harari het snappen dat AI niet hetzelfde is als een ‘boven menselijke intelligentie/’niet menselijke entiteit’? Ik twijfel aan zijn vermeende intelligentie als hij dat niet ziet.
  AI is door mensen gecreëerd en daarmee menselijk. Dat we er de controle over kunnen verliezen en het tegen (sommigen van) ons zullen gebruiken is, historisch gezien, zeer waarschijnlijk, want in wezen is het niet anders als bijvoorbeeld de taal, het spijkerschrift en de boekdrukkunst, om maar wat te noemen. Het heeft ons geholpen in onze ontwikkeling maar ook veel vernietigd.
  Tenslotte is AI niets anders dan razendsnel een heleboel uitkramerijen van mensen doorzoeken en met wat door mensen gecodeerd knip en plakwerk als een leuk verhaaltje aan de gebruikers presenteren die dan helemaal niet meer in staat zijn om daar een waardeoordeel over te kunnen geven. Temeer daar 99% van de uitkramerijen van mensen pure onzin is of alles, behalve relevant. Oftewel, niet voor de lering maar voor de vermaak.

  Ook merkwaardig, ik zou zelfs willen zeggen zéér merkwaardig, wat die Harari poneert te weten:
  De inhoud van de dromen van religies? Ik wist niet dat religies konden dromen, laat staan wat ze droomden. Maar ja, ik ben dan waarschijnlijk niet zo ‘intelligent’ als dat Harari wordt toegerekend.
  Alhoewel hij blijkbaar toch ook weer niet zo intelligent is om te beseffen dat niet religies, maar waarschijnlijk wel religieuzen, hebben gedroomd. Misschien heeft hij zich vergist met de formulering (wat ook niet voor hem spreekt.) Niets menselijks is religieuzen vreemd en mensen dromen. Ik ook wel eens maar weet amper meer wat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in