Misschien herinnert u zich Michael Rubin nog wel. Hij werkte samen met Douglas Feith’s Office of Special Plans (OSP), een neocon pro-oorlog organisatie die in het Pentagon was opgezet door toenmalig Minister van Defensie Donald Rumsfeld. Het doel van het OSP was om een reeks valse voorwendselen te creëren om in 2003 Irak binnen te vallen, schrijft Kurt Nimmo.

Volgens Karen Kwiatkowski, een gepensioneerde luitenant-kolonel van de luchtmacht die onder andere bureauofficier was bij het Pentagon, vertegenwoordigde het Office of Special Plans een “ondermijning van de grondwettelijke beperkingen op de uitvoerende macht en een coöptatie door middel van bedrog bij een groot deel van het Congres.”

Rumsfeld en vice-president Dick Cheney gebruikten het OSP om “hete hangijzers” te publiceren van een groep dubieuze figuren die door Ahmed Chalabi’s Iraqi National Congress werden geproduceerd, waaronder “Curveball” (Rafid Ahmed Alwan al-Janabi, een Duitse inlichtingenofficier die zich voordeed als Irakees chemisch ingenieur).

De leugens die meer dan een miljoen Irakezen het leven kostten, werden afgedaan als “tekortkomingen van de inlichtingendienst” en onder het tapijt geveegd. Bush, Cheney, Rumsfeld, Feith, Rubin en andere neocons werden nooit verantwoordelijk gehouden voor de massale oorlogsmisdaden die ze pleegden.

Op 9 juni schreef Rubin, een “senior fellow” bij het American Enterprise Institute (en voormalig “fellow” bij de Council on Foreign Relations), Kan Biden een Russische kernaanval op Oekraïne afschrikken? Ja, als hij Oekraïne tactische kernwapens geeft.

Rubin eist dat de post-coup nazi-regering van Oekraïne kernwapens krijgt. Rubin gelooft dat het Memorandum van Boedapest uit 1994 (waarin Sovjet-nukes die naar Oekraïne waren gestuurd werden geruild in ruil voor soevereiniteit) een monumentale fout was. “Het simpele feit is dit: de Verenigde Staten behouden hun kernwapens omdat ze een effectief afschrikmiddel zijn tegen andere nucleaire staten. Oekraïne zou hetzelfde recht moeten hebben,” schrijft Rubin.

  Hoe de EU-leiders de betrekkingen met Rusland vernietigden - en hun burgers de toegang tot betrouwbare goedkope energie ontzegden

Rubin en zijn neocon-samenzweerders zijn niet geïnteresseerd in “een effectief afschrikmiddel” in Oekraïne; ze zijn geïnteresseerd in het vernietigen van de Russische staat, net zoals ze de Irakese staat hebben vernietigd. Maar Irak heeft, ondanks de leugens van de neocon, nooit kernwapens gehad (en de chemische wapens die ze bezaten werden geleverd door Amerikaanse bedrijven). Rusland heeft het grootste arsenaal kernwapens ter wereld.

De non-proliferatiemaffia zou kunnen janken van verontwaardiging, maar het Westen moet zijn nucleaire beleid afstemmen op de realiteit, niet op wensdenken of een lege façade van een verdragsregime waar revisionistische staten zich niet langer aan houden.

Lees alstublieft tussen de regels door. Volgens deze getitelde “senior fellow” ziet de neocon “realiteit” een kernoorlog als de meest effectieve manier om Poetin ten val te brengen en de Russische Federatie uiteen te rijten. Rubin roept natuurlijk niet direct op tot een kernoorlog. Zijn eis dat Oekraïne kernwapens mag verwerven, zal echter precies tot dat resultaat leiden. Stelt u zich eens voor dat de neonazi’s van het Azov Bataljon in Oekraïne kernwapens gebruiken om het Kremlin aan te vallen, in plaats van hit-or-miss drones.

Rubins klaroengeschal voor nucleaire vernietiging werd gecrosspost op 19FortyFive, een “centrumrechtse” website die neocon-propaganda heeft geproduceerd die vervolgens werd opgepikt door onder andere The New York Times, Newsweek, The Washington Post, The Hill, Reuters en Voice of America (CIA-propaganda). Opgemerkt moet worden dat 19FortyFive tot voor kort een “regionale defensiepublicatie” was.

Nu het Oekraïense tegenoffensief aan de gang is, wordt de dreiging dat Rusland tactische kernwapens zal gebruiken steeds waarschijnlijker. Het zou niet eerlijk zijn om Kiev de schuld te geven. Er is geen morele gelijkwaardigheid. Rusland is Oekraïne binnengevallen, niet andersom. Zolang Oekraïne op de rand van de overwinning staat, zou Poetin op dit punt van nucleaire vergelding komen.

Onzin. Het “tegenoffensief” van Zelenskyy is tot nu toe jammerlijk mislukt, een feit dat zelfs de oorlogspropaganda moet toegeven. Rusland hoeft dus geen kernwapens te gebruiken. Rubin is echter in staat om zijn valse bewering te doen dankzij de fictie van de Russische wanhoop over een nederlaag, een vals narratief dat dagelijks wordt getelegrafeerd door een leugenachtige en cynisch fantasierijke propagandamedia.

  Gecombineerde wapens - een blik op Russische luchtoperaties in de Donbas

Zoals te verwachten valt, negeert Rubin volledig het feit dat Rusland naar Oost-Oekraïne ging om de etnische zuivering en slachting van etnische Russen te voorkomen. Voor de neocons, die verantwoordelijk zijn voor massale oorlogsmisdaden in het Midden-Oosten (Irak, Syrië, Libië), is een mensenleven vervangbaar. Ziekte, ondervoeding, kindersterfte, door DU veroorzaakte kanker – dit zijn de voorkeursinstrumenten voor regimeverandering en de vernietiging van samenlevingen die zich verzetten tegen neoliberale lijfeigenschap.

Rubin gelooft dat het vooruitzicht dat de Amerikaanse regering kernwapens zal overhandigen aan Rusland-hatende neo-nazistische ultranationalisten in Oekraïne, het vege lijf zal redden en militaire actie “niet alleen tegen Oekraïne maar ook tegen Moldavië en de Baltische staten” zal voorkomen, een bewering die volslagen BS is.

Ondertussen maken meer rationele Amerikanen, hoewel klein in aantal, zich in toenemende mate zorgen over het escalerende gedrag van de Amerikaanse regering, onder het bewind van wrede en moorddadige neocons, dat niet alleen een einde zal maken aan de beschaving, maar aan al het leven op de planeet Aarde.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChaotische herschikking: Europa’s “cruciale verschuiving” gaat (grotendeels) dezelfde kant op als de Amerikaanse politiek
Volgend artikelWe zijn nog niet ten einde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • Wereldburgers moeten veel meer aangifte doen van discriminatie, tegen de mensen die zichzelf tot het uitverkorene volk rekenen.
   Hun macht en invloed in het Westen is al decennia lang, monsterachtig te noemen.

 1. Heel belangrijk artikel.

  Het toont over-duidelijk de agressiviteit van de V.S.-neocons aan.
  Zoals die van WOII uitgevoerd is.

  Bijvoorbeeld ook : de chemische wapens die Saddam Hussein had, werden geleverd door de V.S. om te gebruiken in de aangezette oorlog tegen Iran. Saddam gebruikte ze wel, maar het was voor beide kanten
  desastreus. Later gebruikt hij ze tegen de Kurden.
  Volgens mij, waren die chemische wapens, mede de reden van V.S.-invasles in Irak.
  De resten van die chemische wapens rankten verzeild in Syrie, en werden, onder bedreiging van bombardementen, overgedragen aan VN [ AlQaq-Kaag !].
  Pres. Assad heeft nooit chemische wapens gebruikt; OPCW kan geen geval aantonen.
  Het waren fake toneelstukjes, van jihadistische groepen.

  Verder : Rusland wil een veilige band van landen om zich heen : Baltische landen, Regio Oekraine, Transnistrie, Moldavie, e.a. – waarvan grote delen, historisch en etnisch Russisch zijn. En de – ook al eeuwen Russische – Krim is een onontbeerlijke haven.

 2. ik geloof er geen barst van…deze nulidioten willen graag in het nieuws komen..nul, nul invloed gewoon een groot Bakkes…

 3. Weer een frisse manier van angstaanjagen met nukies kennelijk. Hij lult maar wat om te zien in hoe verre hij mensen gek genoeg kan krijgen. Eerst gebruikten ze de ploy van (niet-bestaande) “weapons of mass destruction” om Iraq plat te gooien. Nu draait deze creep de ploy om, om de NAVO zo gek te krijgen om kernwapens de Oekrie binnen te slepen. Het is op dit punt zo belachelijk gesteld met die hele schizofrene NAVO en dat godvergeten duivelse EUnuch bolwerk dat je ze nog wel eens zo gek zou kunnen krijgen. Twee vliegen in 1 klap voor Ziomerica, want de Oekrie wind strooit dan ook roet in het eten van EU.

 4. Weer een frisse manier van angstaanjagen met nukies kennelijk. Deze oplichter lult maar wat om te zien in hoe verre hij mensen gek genoeg kan krijgen. Eerst gebruikten ze de ploy van (niet-bestaande) “weapons of mass destruction” om Iraq plat te gooien. Nu draait deze creep de ploy om, om de NAVO zo gek te krijgen om kernwapens de Oekrie binnen te slepen. Het is op dit punt zo belachelijk gesteld met die hele schizofrene NAVO en dat godvergeten duivelse EUnuch bolwerk dat je ze nog wel eens zo gek zou kunnen krijgen. Twee vliegen in 1 klap voor Ziomerica, want de Oekrie wind strooit dan ook roet in het eten van EU. Waar rennen de EUnuchs en hun hoerenmadammeke heen?

 5. de sjoerdsma’s van deze wereld…
  ze leggen de reden van de inval door rusland naast zich neer, ze weten heel goed dat de nazi’s 8 jaar lang de russisch sprekende bevolking geterroriseerd en uitgemoord had en dat rusland geen andere keus had dan in te grijpen.
  dit soort mensen (reptielen) zouden opgesloten moeten zitten.

 6. Er zijn veel van deze lui in de Vs en geloven echt dat ze ook dit keer buiten schot kunnen blijven. M.a.w. laat ze elkaar lekker afslachten in Europa, wij zorgen wel voor wapens (die jullie gaan betalen). Ik denk dat het er deze keer toch echt anders uit gaat zien voor ze.

 7. “Lees alstublieft tussen de regels door. Volgens deze getitelde “senior fellow” ziet de neocon “realiteit” een kernoorlog als de meest effectieve manier om Poetin ten val te brengen en de Russische Federatie uiteen te rijten”.

  Hezelfde liedje wordt keer op keer gespeeld en de Westerlijke wereld ingeslingerd om de geesten rijp te maken voor een beperkte kernoorlog en wel tegen de Russische Federatie, een zelfde soort artikel verscheen een paar jaar geleden toen “President” Donald Trump aan de macht was, toen wilde ment Iran met meer dan 100 kleine tactische neutronen bommen op evenveel Iraanse doelen aanvallen.

  Natuurlijk met het plan om de natuurlijke hulpbronnen leeg te zuigen, ditzelfde idiote doel heeft men in petto voor Rusland, dat namelijk over een doomsday wapen (niet alleen de Belgorod K-329 onderzeeër) en scenario beschikt, ik denk dat het alleen bedoeld is om de Westerse politieke idiote geesten rijp te maken voor dit idee.

 8. Niet laten in de gordijnen jagen door al dat gejenn en opgeblazen kinderachtige provocaties. Laat Rusland rustig voet bij stuk houden. Waarom zouden ze anders, 2/3 van de wereld staat achter hun en de tijd is in hun voordeel. Ik ben er gerust in dat, als het te gortig wordt, Poetin de Leading Succes People samen met die glibberige Britten, een oplawaai zal verkopen dat ze niet weten wat hen overkomt.

 9. Dat de US dit al roepen betekend voor de Russen de first strike uit te delen, dus doei US einde jullie of de payriots moeten nu ip staan, 82 miljoen patriots zwaar bewapend.

  • Freddy juni 13, 2023 at 17:38
   Dat zou heel goed kunnen het gaat er beroerd aan toe in de VS.
   Er liggen al Russische onderzeeers voor de oost en westkust van de VS.
   Als ze ook maar proberen om nukes te verschepen dan krijgen ze een Poseidon als traktatie.
   Zouden ze dan nog zo’n grote bek hebben?
   Ik mag lijden dat dhr Putin met het Russische leger flink uithaald.
   Maar het zou mooier zijn,inderdaad,dat de VS totaal geen achterban heeft in hun buitenland politiek.
   De burgers van de VS zitten niet op een nieuw Vietnam te wachten.

   • Ik geloof in de woorden van Putin een tijdje terug, we zijn nog geen eens echt begonnen, ze zijn alert en wachten af, die Amerikanen met hun grote waffel, de wereld om hen heen is aan het veranderen en ze beseffen het nog steeds niet he, de overgrote meerderheid loopt niet meer mee met hun van de landen, a change is gonna come!!!

 10. Amerika is the “”EVIL empire”” en heeft in de afgelopen 150 jaar wereldwijd meer dan 600 conflicten veroorzaakt met miljoenen doden en vluchtelingen. Amerika heeft maar 1 belang en dat is uitsluitend zichzelf en dan is het idee van een kernoorlog gauw geboren. Alleen weet men niet wat dit betekent, namelijk een totale vernietiging van de beschaving en de mensheid. Een kernoorlog heeft geen overwinnaars alleen maar verliezers. De aarde zal nooit kunnen herstellen van deze wandaad!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in