Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

In de jaren zeventig, toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, was Donald Rumsfeld ervan overtuigd dat de Atlantische Oceaan voor de Amerikaanse kust vol zat met Russische onderzeeërs. De Amerikaanse marine kon ze niet detecteren omdat, zo was zijn overtuiging, de Sovjets een nieuwe ‘akoestische technologie’ hadden die hen effectief onzichtbaar maakte. Rumsfeld ging door en stak miljarden dollars in de ontwikkeling van een nieuwe technologie die de niet-akoestische onderzeeërs kon detecteren. Maar dat mislukte en kost de Amerikaanse belastingbetaler nu nog steeds geld. De waarheid was dat de Sovjetonderzeeërs er gewoon niet waren, schrijft Martin Jay.

Men zou kunnen zeggen dat de fout van Rumsfeld nog steeds vruchten afwerpt, want het Amerikaanse publiek bang maken en laten geloven dat een dreiging reëel en op handen is – op je stoep zelfs – is zeer winstgevend voor een regering die twee duidelijke doelen wil bereiken: miljarden pompen in de zakken van defensieaannemers; en ten tweede angst aanwakkeren voor een op handen zijnde oorlog met een vijand, met als verkocht doel het publiek af te leiden van een falende economie en een belabberd buitenlands beleid.

Het gebeurt vandaag de dag. Als we naar het mainstream nieuws kijken, zien we alleen maar gepraat over oorlog met Rusland. En toch is er geen enkel greintje informatie dat deze kanalen kunnen bieden om deze bewering te staven. Het zal velen doen denken aan de weken voorafgaand aan de invasie in Irak in 2003, toen de VS en het VK informatie vervalsten om aan te tonen dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens had.

  De oorlog in Oekraïne heeft de zwakte van het Amerikaanse leger blootgelegd

Westerse elites sturen journalisten om deze onzin te schrijven omdat hun grotere plan is om een golf van oorlogspraat aan te wakkeren om het publiek voor te bereiden op veel hogere defensie-uitgaven en, in het geval van het Verenigd Koninkrijk, zelfs dienstplicht. Dit gaat eigenlijk over het verdoezelen van een van de grootste blunders in de hedendaagse geschiedenis die westerse regeringen hebben gemaakt – sancties tegen Rusland en de NAVO-campagne in Oekraïne – die zo spectaculair zijn mislukt dat de regering Biden en een aantal EU-regeringen zich verenigen in deze angstzaaierij, in de overtuiging dat het een succes is.

Natuurlijk komt het “we gaan oorlog voeren met Rusland” uit het Witte Huis. Waar anders? Alleen de VS heeft dat soort macht met een steeds lafhartigere, zieligere EU die nu zo onderdanig is aan de regering Biden dat het Verenigd Koninkrijk er minder als een poedel begint uit te zien voor de Amerikanen.

De hele zwendel is Amerikaans en de Europeanen doen er op grote schaal aan mee. De enige echte dreiging dat het plan niet werkt, is als een paar afgelegen uithoeken van de media – of buitenbeentjes die ontslagen zijn door mediagiganten – een standpunt innemen en het noemen voor wat het is. Daarom is de reis van Tucker Carlson naar Moskou, waar hij Poetin gaat interviewen, zo belangrijk en zo’n bedreiging voor de regering Biden en de westerse elites als geheel. Als Carlson de Russische leider interviewt en het duidelijk wordt dat de westerse media zo lang hebben gelogen over de oorlog in Oekraïne en zelfs over deze nieuwste list dat Rusland Oost-Europa wil binnenvallen, dan zal de hele zwendel in elkaar storten.

  We verliezen de oorlog: Oekraïne verbijsterd als beloofde levering van 1 miljoen artilleriegranaten Kiev ontgaat

Het is duidelijk dat het Westen zich zorgen maakt over het interview. Ze hebben al genoeg congresleden op social media losgelaten om te proberen Carlson te brandmerken als een soort verrader die de VS niet meer in zou mogen. Westerse media zullen waarschijnlijk geen verslag doen van het interview, maar dit zal het interview alleen maar een grotere hit maken op social media. Het interview is echt de enige kans om deze waanzinnige oorlogsmachine te stoppen, om de leugens te ontmaskeren en om een meer relevante benadering van de Oost-West relaties te beginnen. Het moet niet worden onderschat. Maar de messen zijn getrokken. Kijk vooral naar de embedded westerse mediacorrespondenten die in Moskou wonen en Carlson het mes in de rug steken en het interview bespotten in een poging om de hele zaak in diskrediet te brengen. Miljoenen mensen staan op het punt te worden geïnformeerd over een heleboel zaken waarover hun eigen media hen tot nu toe hebben voorgelogen. Dit interview een bom noemen zou een understatement zijn. Tucker Carleson staat op het punt het Westerse volk de waarheid te vertellen. Maar zijn ze er klaar voor?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BREAKING VIDEO: Tucker Carlson waarschuwt voor vijandige interdimensionale/geestelijke krachten die de menselijke “mierenboerderij” beïnvloedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs de “kankerbehandeling” al 42 jaar bekend?
Volgend artikelVon der Leyen belooft de Europeanen “veel leed” vanwege de hulp aan Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

49 REACTIES

    • Wat doe ik er voor uitspraken over dan?

     Het slapende deel van de mensheid heeft het nodig dat ze geïnformeerd worden. Meer zeg ik niet.

     Duidelijk toch?

     Ben je op oorlogspad Immortal?

     • In het vorige artikel over dit interview veroordeel jij Carlson zonder dat je het interview hebt gezien. En nu kom je hier met opgeheven vinger oordelen over 2 andere reacties van mensen die het interview nog niet hebben bekeken.

      Geeft niet, maar je hebt zelf al een oordeel klaar zonder te kijken… en dan doe je hier alsof wij zomaar wat oordelen zonder te kijken, en dan zeg je dat jij er geen uitspraken over doet… terwijl jij er juist hele duidelijk uitspraken over doet.

      • Klopt niet wat je aannaames en verdraaiingen zijn, lees goed wat ik schreef – want vaak lees je niet goed en reageer je, bijna ondermaats, defensief. Maar ik zit er niet voor op FN om zwart gemaakt te worden door een andere reaguurder – dat is geen liefde waar je het altijd over hebt. Einde verhaal.

       • Ik verdraai helemaal niks… jij komt met opgeheven vinger dit artikel binnen en ik vraag je waarom je dat doet aangezien je zelf doet waar je anderen op aanspreekt.

        En ik maak jou niet zwart, doe niet zo paranoia. Ik val je niet aan, ik spreek je gewoon aan. Maar kennelijk ben je boos of zit je vol cynisme en wantrouwen dat je niet normaal even kan dialogen. En nu ga je het op de man spelen over liefde omdat je DENKT dat ik jou aanval en je zegt dat ik ondermaats reageer.

        Pfff…

        Ik maak jou helemaal niet zwart, ik stel jou gewoon een vraag. En jij reageert alsof je Mark Rutte bent en je begint te draaien en nu maak je mij zwart en je valt me persoonlijk aan op mijn thema, liefde en je noemt me ondermaats.

        Wat je zegt/oordeelt ben je zelf Immortal. Ik stelde je gewoon een vraag en omdat jij niet naar je zelf wil kijken, draai je alles om en gooi je een paar handen modder op me en dan zeg je dat ik dat bij jou doe.

        Jammer… besef goed dat jou oordelen meer over jou zeggen dan over anderen.

        Einde verhaal…

  • Simon februari 7, 2024 Bij 11:45
   De uitspraken van MacGregor waren zeer zeker to the point en zeer waardevol inzake de situatie met Oekraine. Tucker verdient daar wel complimenten voor, uit welke hoek hij ook opereert. En hopelijk krijgen we een informatief interview met Poetin te zien met antwoorden op relevante vragen aan deze intelligente man.

 1. ”Carlson-interview met Poetin kan westerse elites doen omvallen en oorlog in Oekraïne beëindigen”’

  Als dit waar kan worden verdiend de man de Nobelprijs voor de Vrede.

  Maar ik ben bang dat het alleen maar bij loze woorden blijft en dat er niks wordt onthuld.

  Zowel Poetin als de Deep State verdienen aan deze oorlog.

  • Piet februari 7, 2024 Bij 11:49
   Cynischme viert hoogtij deze dagen. Maar ik kan het niet helpen hetzelfde te denken! Dat gezegd, ik vind persoonlijk dat Poetin toch wel met een veel beschaafdere manier van aanpak bezig is. Verder houdt het mantra “follow the money” altijd steek.

    • Beste Piet,
     Ga iets doen aan jouw onwetendheid en cynisme.
     Ga ook iets doen aan jouw onwil/onmacht om anders te kijken naar diverse gebeurtenissen dan hetgeen in jouw hoofd vast zit en jouw ogen slechts willen zien.

    • Piet,
     Vorige week was erop de alternatieve zender blckbx.tv een uitzending met Ab Gietelink,Marcel achternaam weet ik niet meer en Baudet, zeer diverse meningen maar het ging ook o.a. over de oorlog in Kiev, de vrouwelijke presentatrice is een plaatje, het was een geweldige uitzending met zoals ik schreef diverse meningen, beluister het maar eens, dacht dat het vorige week woensdag was, dit is in de gewone media niet meer te horen, ik sta achter wat men daar verteld, luister eens, er is ook lol en dat is zeer belangrijk ondanks alle conflicten nu op onze aardkloot, groet aan jou Piet!!! blackbox.tv heeft een eigen site en dan kun je het beluisteren, je moet niks, het is een aanrader, althans voor mij.

  • Die laatste zin lijkt me vrij onwaarschijnlijk, 2 jaar oorlog voeren is onvoorstelbaar duur en het was zeker geen financiele motivatie van Poetin om de speciale militaire operatie te beginnen. Misschien verdiend Rusland de kosten wel terug via de mineralen die in de grond zitten in oost-oekraine, maar voorlopig zijn het vooral kosten die er gemaakt worden.
   Maar buiten dat: gewoon geld verdienen aan een nobele zaak is niets mis mee. Het is zo raar, ook de alternatieve nieuwskanalen worden soms (onterecht) “verweten” dat ze geld verdienen en dat ze daardoor fout zijn. Nou, wat dan met de MSM? Er gaat 1 miljard per jaar naar de omroepen in Nederland.

   • Het is mij niet duidelijk wat Rusland aan deze oorlog verdient of verliest. Wel wat de militaire industry er aan verdient. (Piet heeft trouwens een punt dat deze “oorlog” niet zo genoemd wordt, maar een SMO heet.) Wat zijn in feite de benefits voor Rusland om deze SMO door te zetten? Imo is dat puur defensief vanwege het getreiter door NAVO en Ziomerica, terwijl ze zelf voldoende grondstoffen in eigen land hebben, en afzetgebied en handelspartners in hun allianties, dat ze niks hoeven te “verdienen” aan deze ellende. Ellende die niet eens door hen begonnen was, zoals we weten. Ondertussen zijn ze ook aan het bouwen, terwijl de boel in EU aftakelt, volgens zeggen. Vreemd toch, hoe Brussel zakken vol EU geld naar Oekraine overhevelt, want waar gaat dat geld heen? Ik zou niet denken dat het naar Rusland gaat. (Ik heb echter nog nooit iets concreets kunnen lezen over waar al die miljarden aan Euro’s uit EU terecht zijn gekomen, behalve speculatie over Zelenski’s villa’s hier en daar.)

    • Eens. V.w.b. de EU miljarden: Oekraine zit nog vol met super corrupte oligarchen, er waren vorig jaar een record aantal dure auto’s (supercars) geleverd aan Oekraine. De wapenindustrie is nu ook hun zakken mega aan ’t vullen en vergeet de super investeerders (blackrock, vanguard etc. ) niet, die doen ook wel mee aan het graai spelletje.

    • Beste Immortal,
     Naar mijn mening doet Rusland iets wat men in het westen zelden of niet doet:
     Opkomen voor een broedervolk.
     Putin heeft met de SMO erg lang gewacht omdat hij diverse keren heeft geprobeerd om het probleem op vreedzame manier op te lossen.(Minsk akkoorden)
     Ik denk zelf dat Putin het eventuele kostenplaatje ondergeschikt heeft gemaakt t.a.v. het bedreigde volk in oost Oekraïne.

     Je schrijft; “Wat zijn in feite de benefits voor Rusland om deze SMO door te zetten?”
     Welnu, ik denk dat je niet moet praten over benefits in de zin van materiële winst of iets in die richting.
     Ik denk dat wij in het westen en met name de VS totaal geen benul hebben van de motivatie van de Russen, en wel omdat wij zo’n motivatie nagenoeg niet kennen, ” broederliefde” en daar voor vechten om ze te beschermen.

     De Houtis doen dat eveneens t.a.v. de Palestijnen in Gaza en worden eveneens door het westen niet begrepen en vervolgens terroristen genoemd…….” broedervolk”

     • ”Ik denk dat wij in het westen en met name de VS totaal geen benul hebben van de motivatie van de Russen,”

      Poetin is hier toch vrij duidelijk in.
      Het bevrijden van Oekraïne van nazi’s.

      Hij heeft er nu zeker 500.000 afgeslacht.
      Met zijn vredestroepen hun broedervolk laat hij ongemoeid.

       • ”Er zijn twee belangrijke redenen waarom er oorlog is gekomen in Oost-Europa, en die hebben heel weinig te maken met Oekraïne of met het afschuwelijke lijden van de Oekraïense bevolking.

        Maar zij hebben alles te maken met Rusland, zijn president, en de huidige positie van Rusland in de context van de wereldpolitiek en de tot nu toe onverbiddelijke opmars van de Amerikaanse globalistische hegemonie.”

        • Duidelijk dat jij nooit in Rusland bent geweest, de Russische ziel niet kent, het trauma dat nog steeds in iedere familie aanwezig is door het verlies van familieleden in WO2, de walging die iedereen nog steeds heeft voor het gevaar dat fascime is. Duidelijk dat je ook niet weet hoeveel Putin bereid is geweest te slikken vanwege het oorlogszuchtige Westen, sinds 2014. Het steeds maar weer spuwen op zijn uitgestoken hand.

      • Hoy Piet, eventjes nog ’n kéér, maar dan onder
       ’t bovenhavig artikel, ter illustratie,
       * DONBASS, 2O14 à 2O24 *,
       héél Speciaal voor jou, Piet: 2O14 à 2O24 ❗
       Neemt gerust je tijd ……. Je zal nu hopelijk
       begrijpen dat het geduld van president VLady PUTIN
       héél spreekwoordelijk is, want had ’t van mijzelf afgehangen, dan hadde ik (in zijn plaats) reeds nagenoeg
       1O jaar geleden in UAkrastan ingegrepen ! Gelooft mij !
       Groeten.

       https://www.youtube.com/watch?v=AEOy0eRcJxo
       Donbass (English subtitles) – 2016. Documentary by Anne-Laure Bonnel
       Donbass Tragedy

       https://www.youtube.com/watch?v=Q6i2fT5VJsU&t=7278s
       NotYourLiberal #18: @AnneLaureBonnel-Reporter On Donbas & Russia / Ukraine Censorship
       *
       *
       ” PL*PRESS ”, Patrick LANCASTER in DONBASS

       Eergisteren:
       https://www.youtube.com/watch?v=AZKeqH3fkfw&t=313s
       Ukraine War Bakery Massacre: 28 Killed In Lysychansk (Special Report)

       Nog geen 2 weken geleden :
       https://www.youtube.com/watch?v=8Yej74YABck
       Ukraine War Massacre: 28 Killed At Market In Donetsk
       https://www.youtube.com/watch?v=AEOy0eRcJxo
       Donbass (English subtitles) – 2016. Documentary by Anne-Laure Bonnel
       Donbass Tragedy

 2. Ik Kan niet wachten om dat interview te zien , zelf heb ik wel green twitter account maar ik reken er op dat het interview ook wel te zien zal zijn op bitchute of dergelijke videoplatformen .
  Het internet zal ontploffen.

 3. Wat een hoop drukte, misschien goed voor Tucker zijn kijkcijfers maar meer ook niet. Zie het als een goede film in de bioscoop, zolang de film speelt geniet je ervan, maar eenmaal buiten was het ‘een goede film’ en gaat men verder met de dagelijkse bezigheden. dus er veranderd nada, niets, nul komma niks.
  Zoals met alles tegenwoordig! Enkel de boeren hebben wat bereikt, maar kijk eens hoever ze zijn moeten gaan om een klein beetje winst binnen te halen.
  Sommige reageerders hier roepen al jaren dat het geweld moet stoppen, dat de elites moeten worden aangepakt enz. Maar het blijft bij schrijfsels op diverse blogs.
  Een poos geleden deed ik een oproep om eens samen rond de tafel te gaan zitten om een “plan de campagne” op te stellen maar toen bleven de mondjes ineens stil.
  Ik trek me stilaan terug want ik wordt er alleen moe van, dat kabaal, een hoop lawijt zonder weerklank.

  • Beste Matt,
   Ik begrijp jouw frustratie en eventuele ongeduld.
   Besef echter wel dat de huidige situatie op wereldschaal zich in honderden jaren zoniet duizenden jaren heeft kunnen ontwikkelen.
   Het gaat hem niet worden om met een spreekwoordelijke botte bijl proberen het teniet te doen
   Het is helaas een proces van lange adem om het tij te keren.

   Er zijn nog veel te veel mensen die niets, of nauwelijks iets in de gaten hebben waar het naar toe dreigt te gaan.
   Dat druppelsgewijs ‘ wakker worden” van de massa gaat voor vele ‘ wakkeren’ veel te langzaam en zijn ongeduldig, wat overigens wel begrijpelijk is.

   Vooralsnog is het enige wat wij kunnen doen is; op individueel vlak ons steentje bijdragen op manieren wat ons uiteindelijk doel moet zijn, een betere wereld en maatschappij te krijgen.
   Niets aan anderen opdringen m.b.t. de eigen visie.
   Vriendelijk en behulpzaam blijven t.a.v. onze medemens.
   Vragen stellen aan onwetenden waarom ze doen zoals ze doen en ze vervolgens dingen laten zien dat e.e.a. anders in elkaar zit dan ze altijd dachten.
   Je kunt immers heel moeilijk andere mensen overtuigen van iets waarvan ze zelf overtuigd zijn.
   Men moet zichzelf gaan overtuigen.
   Je hoeft ze alleen maar laten twijfelen over hun eigen overtuigingen.
   Of ze er vervolgens iets mee doen is aan hun zelf, kun je niet afdwingen.

   De juiste info en waarheid blijven verspreiden heeft het meeste effect op lange termijn.
   Deze ” wedstrijd ” kunnen wij winnen of verliezen.
   Als je opgeeft of terugtrekt heb je de wedstrijd zowiezo verloren.

   Heb geduld Matt.
   Leef je eigen leven met respect voor jezelf en jouw naasten. dat geeft in ieder geval voldoening voor jezelf en je naasten.

 4. Of de mensen het willen begrijpen ?
  Iedereen wil graag bij de “goeden” horen. Het is ontnuchterend om bij de “slechten te horen.”
  Veel mensen schieten automatisch in de verdediging als je over de westerse methode begint.
  (zie recent : intimidatie van hongarije bij het 50 miljard hulppakket voor de oekraine)

  Of de mensen het kunnen begrijpen ?
  Bij gesprekken over de Oekraiense kwestie/USA/Europa haken mensen redelijk snel af.
  Als ik vraag of ze weten wat Nordstream is haken al de nodige af. Maar ze kunnen me wel vertellen dat Mbappe naar real madrid gaat.
  Odessa ? : nooit van gehoord.
  Maidanrevolutie ? : was dat niet in de 18e eeuw ?

  Tja….begin maar

  • Aangezien geschiedenis op scholen ook taboe is of herschreven gaat de jeugd er ook niks van meekrijgen, meeste oudere denken “ver van mijn bed show”.

 5. Oliver stone heeft nog niet zo heel lang geleden ook Putin ge-interviewd; ook daar kwamen bijzonder zaken ter sprake. hoor je niets meer van

 6. Het is allemaal nutteloos, het doet er helemaal niet toe, want … want “DE AMERIKANEN ZIJN ONZE BONDGENOTEN”. Dàt is de verklaring en verantwoording van de politiekers en hun poortwachters, de media, voor hun laf en misdadig gedrag.

  • Even gelezen. Putin is heel voorzichtig en tactisch in wat hij zegt over de VS, maar duidelijk is dat hij heel goed weet dat het niet de president zelf is die de macht heeft maar de mensen daarachter. En dat wijziging van president (vermoedelijk) geen veranderingen zullen brengen. We gaan het zien.

   Ik had hem wel willen horen praten over de Nederlandse situatie. MP en anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in