Buschauffeur die passagiers zonder mondkapje weigerde tot de dood toe mishandeld

4
De verdachten en het slachtoffer, Philippe Monguillot, via Twitter

De Franse buschauffeur Philippe Monguillot, 59 jaar, werd ernstig mishandeld en hersendood verklaard nadat hij passagiers had gevraagd om mondkapjes te dragen. Nu is hij overleden.

We hebben besloten om het los te laten. De artsen dachten dat we het moesten doen en dat deden we ook, zegt de 18-jarige dochter Marie Monguillot tegen het persbureau AFP.

Mondkapje is verplicht bij het reizen met het openbaar vervoer in Frankrijk. Wie geen gebruik maakt van bescherming riskeert een boete van 2500 euro of zes maanden gevangenisstraf, schrijft de Independent. De Noord-Afrikanen, die zowel vervoersbewijzen als mondbeschermers ontbraken, werden agressief toen de buschauffeur weigerde hen binnen te laten.

Ze vielen de chauffeur met trappen en slagen aan. De chauffeur werd uit de bus geduwd en verder mishandeld toen hij hulpeloos op straat lag. Twee van de Naffers gaven hem gewelddadige trappen en slagen tegen het bovenlichaam en vooral tegen het hoofd, vertelde de aanklager op een persconferentie, volgens Le Point.

Mohamed C., Mohammed A., Moussa B. en Sélim Z.

In eerste instantie werden vier de Noord-Afrikaanse mannen gearresteerd voor mishandeling. De Franse politie noemt ze Mohamed C., Mohammed A., Moussa B. en Sélim Z.

Twee van hen, beiden in de twintig, zijn nu gearresteerd op verdenking van moord. De andere twee zijn gearresteerd omdat ze de persoon in nood niet hebben geholpen. Een vijfde persoon wordt ook voor het gerecht gebracht omdat hij heeft geprobeerd een verdachte crimineel te verbergen.

Vandaag hebben duizenden mensen in Bayonne gemarcheerd ter nagedachtenis aan Philippe Monguillot en om hun afschuw te uiten over het geweld van migranten.

“De wet zal de daders straffen”

  Wiskundige experts in Frankrijk tonen sterftecijfer pandemie aan als gewoon "doorsnee"

De vrouw van Philippe Monguillot, Véronique, gaf uiting aan haar bezorgdheid over de “massacre dat ons verwoestte” en dat plaatsvond in haar “kleine gelukkige, vriendelijke Baskische toeristenstad”.

We hadden ons nooit kunnen voorstellen dat dergelijk geweld zich in ons land zou manifesteren. Als het in Bayonne gebeurt, kan het overal gebeuren, het is ondenkbaar dat het hier gebeurt en het mag niet opnieuw gebeuren, meldt ze, rapporteert Fdesouche.

De nieuwe Franse premier Jean Castex schreef op Twitter: “De Republiek zal zich Philippe Monguillot herinneren als een voorbeeldige burger. De wet zal de daders straffen”.

Moslimman die Joodse buurvrouw vermoordde terwijl hij “Allahu Akbar” schreeuwde niet strafrechtelijk verantwoordelijk omdat hij van tevoren marihuana rookte – aldus rechter

Vorig artikelJonge moeder zei  “all lives matter” – geëxecuteerd door zwarte BLM-meute
Volgend artikelNGO-schip smokkelde door Corona geïnfecteerde illegale migranten – in beslag genomen door Italië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Het wordt nu toch echt tijd dat we die gore Afrikaanse galbakken Europa uit jagen. Als het moet met hetzelfde geweld als zij toepassen. Als je al geen racist was wordt je het vanzelf.

  2. Als ik zou zeggen wat in mij opkomt na dit gelezen te hebben, vrees ik een zg. ban, dus ik zeg maar zo : “Ik zeg maar niks”.

  3. Waarom hebben die afrikanen vrije toegang tot het westen denkt u!
    Antwoord:::: de west Europeanen hebben die mensen bijgebracht hoe ze moesten leven zoals wij dat dachten te doen in die tijd….. Als je als rechter iemand veroordeelt dat die onder de marihuana was en dan roept dat deze er niets aan kon doen dan hoop dat die rechter zijn eigen kind uit het raam wordt gegooid en dan wil ik eens weten wat die dan deed!!! Dat gebeurt in Frankrijk steeds meer omdat de regering zo laks is als de pest is Walgelijk en afschuwelijk dat dit in zo een land nog steeds gebeurt….. Wanneer doen die lapzwanzen van de EU er eens iets aan dat de grenzen bewaakt weer moeten worden….. Ik denk dat in Frankrijk de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw gaan herhaald worden!!!!!!!

  4. Okay, die beesten moeten permanent uit de gemeenschap worden verwijdert, maar in hoever zijn ook de politiekers, die in een ruis van machtswellust, die onzinnige muilkorven hebben verplicht medeverantwoordelijk ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in