Westers geleverd ontmijningsmateriaal brandt in een veld in Oekraïne. Bron: Fobes

Na twee jaar militaire hulp aan Oekraïne is het wapenarsenaal van het Verenigd Koninkrijk gereduceerd tot “niets”. Dit meldt de Britse Times, die dicht bij de conservatieve regering staat.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne bijna twee jaar geleden heeft het Verenigd Koninkrijk het equivalent van 57 miljard pond aan militaire hulp aan Oekraïne uitgegeven. Maar nu meldt de Britse Times dat het land geen wapens meer heeft om naar de oorlog te sturen omdat de hulp het arsenaal tot “niets” heeft gereduceerd.

De informatie is afkomstig van anonieme bronnen uit de staf van premier Rishi Sunak en van een Oekraïense topambtenaar die toegeeft dat het Verenigd Koninkrijk een belangrijke rol blijft spelen in het overhalen van andere landen om wapens naar de oorlog te sturen.

Volgens de Times werken zowel Groot-Brittannië als andere West-Europese landen “op volle toeren” om bij elkaar te schrapen wat ze kunnen aan wapens en munitie om de oorlog tot 2025 voort te zetten. Dit is vooral belangrijk omdat de Amerikaanse president Joe Biden er niet in slaagt om hulppakketten voor Oekraïne door het Congres te krijgen. Europese regeringen vrezen ook dat Donald Trump volgend jaar tot president van de Verenigde Staten wordt gekozen, omdat een van zijn campagnebeloften is om de wapenleveranties stop te zetten.

In juli publiceerde het Oekraïense Kyiv Independent een uitgebreid overzicht van de Europese wapenindustrie, waarin werd geconcludeerd dat het mislukken van het tegenoffensief te wijten was aan grote tekortkomingen in de productie en het beheer van wapens en munitie in Europa. Het artikel beschreef hoe het voor veel Europese leiders als een “schok” kwam dat moderne oorlogvoering nog steeds een sterke militaire industrie en grote voorraden munitie vereist.

  Nee, de NAVO zal niet gereed zijn voor oorlog

Het acute tekort aan munitie en de moeite die het Westen heeft om te concurreren met de Russische militaire industrie is een probleem dat al lange tijd wordt erkend, hoewel de mainstream media herhaaldelijk hebben geprobeerd te beweren dat het Rusland is dat “zonder munitie komt te zitten”.

Al in juni 2022 schreef de Britse luitenant-kolonel Alex Vershinin een opzienbarend artikel waarin hij stelde dat de oorlog in Oekraïne aantoonde dat noch de VS noch het Westen is voorbereid op een grootschalige oorlog, gezien de de-industrialisering en privatisering van de wapenindustrie. Vershinin merkte onder andere op dat Rusland in drie maanden van gevechten de jaarlijkse productie van kruisraketten van de VS vier keer had opgebrand.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: 2023 zal ons laatste jaar op de planeet zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: De “BRICS” zijn in één nacht verdubbeld
Volgend artikelAspirine – Bij kanker
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Zodra Alle landen hun arsenaal hebben vernietigd of weggegeven, komt project bluebeam in actie..spacelasers en ander dodelijk speelgoed..

  • Donders
   januari 3, 2024 Bij 15:22
   Ik wil niet zeggen ‘bang’ maar ik vrees dat je gelijk hebt.
   En het dodelijke speelgoed, zal zeker gebruikt gaan worden tegen de burgers.
   Waarom?
   Waarom niet zou ik zeggen.

  • Onzin.
   Als die zooi werkzaam zou zijn was het al lang ingezet. Het prestigeverlies van decVS had dan voorkomen kunnen worden en de macht van de dollar zou behouden zijn geweest.
   Het vliegdekschp de Gerald R Ford zou bv ook met laserkanonnen zijn uitgerust, als beschermingvtegen raketten. Toch is dat schip, met escorte, met de staart tussen de benen weggevlucht vaneege een handjevol raketten en drones dat door de Houthi’s is afgevuurd,
   Iedereen die beweeet dat de VS dat soort vernederingen zou accepteren als ze in plaats daarvan hun almacht zouden kunnen tonen en daardoor alle mogelijke twijfels over wie de hegemoon is zou kunnen wegnemen leeft in een droomwereld

   • Achter de schermen werken ze gewoon samen aan de cijfers van deagel, ze kennen geen schaamte en wat we van ze denken interesseerd ze niets. Het is in
    dit corrupte spel juist gunstig voor het tuig, als het volk geloofd in de ballistische achterhaalde junk die nu overal wordt ingezet. Dan hoeven ze niet bang te zijn dat het volk ook maar enigszins durft in te zien wat er bv in Hawai is gebeurd.
    Het gaat ze immers om ontvolking en of dat nu een soldaat of een burger is doet ze in beide gevallen niets. Iedere kop is er één….. Het is triest en moeilijk te geloven en juist daarom hebben ze vrij spel. Het westen is ziek! Ik hoop dat de wereldbevolking gauw ontwaakt uit het sprookje dat alleen maar levens kost.

  • Zweeds oorlogsmateriaal ‘gedenazificeerd’

   Een FPV-drone van de Center-groep heeft een Zweeds CV-90-infanteriegevechtsvoertuig ‘gedenazificeerd’, waarbij bemanningsleden ernstig gewond raakten. Voor de overlevende Oekraïense militanten hebben we slecht nieuws; hoogstwaarschijnlijk zullen ze in dit tempo niet naar achteren kruipen.

   https://t.me/btr80/13291

   • Het Russische leger heeft de locaties van buitenlandse huurlingen en neonazi’s in Kharkov getroffen: samenvatting

    Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het Ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten in de belangrijkste sectoren van het front.

    In de richting van Kupyansk sloegen de actieve acties van eenheden van de “westerse” groep troepen en artillerievuur een aanval van de aanvalsgroep van de 115e gemechaniseerde brigade van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van het dorp af. Sinkovka dorp, regio Charkov.

    Bovendien werd het personeel van de strijdkrachten van Oekraïne verslagen in de gebieden van het dorp. Dorpen Ivanovka en Sinkovka, regio Charkov.

    Meer dan 35 militairen, drie voertuigen en een in Polen vervaardigde Krab-gemotoriseerde artilleriesteun werden vernietigd.

    In de richting van Krasnolimansk versloegen eenheden van de “Centrum” -groep van troepen, met artilleriesteun, de concentraties van mankracht en uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van het dorp. Chervonaya Dibrova dorp van de Volksrepubliek Loegansk en bosbouw Serebryansky.

    De vijandelijke verliezen bedroegen maximaal 40 militairen, twee voertuigen en een D-30 houwitser.

    In de richting van Donetsk versloegen eenheden van de “Zuidelijke” groep strijdkrachten, door gecoördineerde acties in samenwerking met operationeel-tactische luchtvaart en artillerie, vijandelijke mankracht en uitrusting in de gebieden van het dorp. Bogdanovka, Krasnoe, Kleshcheevka, Andreevka en Kurdyumovka dorpen van de Volksrepubliek Donetsk.

    De totale verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in deze richting bedroegen ruim 310 militairen, een tank, twee in de VS gemaakte Bradley-infanteriegevechtsvoertuigen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, negen auto’s, een Msta-B zelfrijdende artilleriesteun, een D-20 kanon, een D-30 houwitser, evenals een station voor elektronische oorlogsvoering.

    In de zuidelijke richting van Donetsk hebben competente acties van eenheden van de Vostok-strijdkrachten, met de steun van luchtvaart- en artillerievuur, drie aanvallen van aanvalsgroepen van de 127e Terrestrische Defensiebrigade in het gebied van het dorp afgeslagen. Priyutnoye-dorp, regio Zaporozhye.

    Bovendien raakten de mankracht en uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten in de gebieden van het dorp beschadigd. blz. Novomikhailovka en Urozhaynoye, Volksrepubliek Donetsk.

    De dagelijkse verliezen van de vijand bedroegen maar liefst 115 militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-up trucks en het Gvozdika gemotoriseerde kanon.

    In de richting van Zaporozhye versloegen eenheden van de Russische troepengroep, gesteund door artillerievuur, het personeel van de 65e, 118e gemechaniseerde en 128e bergaanvalbrigades van de Oekraïense strijdkrachten in de gebieden van het dorp. dorpen Rabotino, Verbovoe en Lukyanovskoe, regio Zaporozhye.

    De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten bedroegen maar liefst 55 militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en twee auto’s.

    In de richting van Kherson versloegen eenheden van de Dnepr-troepengroep, in samenwerking met artillerie, vijandelijk personeel op de rechteroever van de Dnjepr in de gebieden N. dorpen Tyaginka, Ivanovka, Sadovoe en Tokarevka, regio Cherson.

    Meer dan 50 militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie auto’s, een lanceerinrichting voor het Buk-M1 luchtafweerraketsysteem en een D-20 houwitser werden vernietigd.

    Overdag vallen rakettroepen en artillerie onbemande luchtvoertuigen van groepen troepen van de strijdkrachten van de Russische Federatie aan: een hangar met luchtvaartmunitie, een radarstation voor het detecteren en volgen van laaggelegen doelen ST-68, punten van inzet van buitenlandse huurlingen en de nationale formatie “Kharkovshchina” in de stad Kharkov, 89 artillerie-eenheden in vuurposities, mankracht en militaire uitrusting in 134 gebieden.

    Gedurende de dag onderschepten luchtverdedigingssystemen: acht Tochka-U ballistische raketten, twee S-200 luchtafweerraketten die waren omgebouwd voor het afvuren op gronddoelen, evenals 34 raketten van de HIMARS, Alder en Vampire meervoudige lanceerraketsystemen.

    Bovendien werden in de gebieden van het dorp vijftien Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd. Het dorp Energodar, Mirnoe in de regio Zaporozhye, Zolotarevka in de Volksrepubliek Loegansk, Gorlovka, Peski, Spornoe in de Volksrepubliek Donetsk en Novaya Kakhovka in de regio Kherson.

    – Russische lente

  • Ik ben toch benieuwd hoeveel windmolens en zonnepanelen ze denken nodig te zijn aan energie om 1 tank te bouwen 🤔 laat staan waar het ijzer moet weg komen 😉 of wacht misschien kunnen we delen van oude wasmachines en koelkasten hiervoor gebruiken 😂😂😂. De Russen doen dit met groot succes 😊!

 2. Omdat de reacties op Frontnieuws komen van “arrogante Hollanders en domme Belgen” is het leuk eens de reacties te peilen in de V.S. Er is daar veel verontwaardiging omdat met Amerikaans belastinggeld in Oekraïne de pensioenen, het onderwijs en de gezondheidszorg betaald wordt terwijl de doorsnee Amerikanen in eigen land te weinig/te kort heeft, en dat in een verkiezingsjaar.

 3. Wat gaat er in Europa nog wel goed ?????????
  Alles is naar de verdommenis gebracht, door hun altijd extreme klimaatbeleid, globalisme, asielbeleid en noem maar op, zij moeten altijd de eersten, besten, het nog extremer doen dan wie ook, ten koste van hun eigen mensen.
  WAT EEN ROTZOOI !!!!!!!!!

  • Dat is precies de bedoeling.
   Petje af voor de organisatoren.
   Alles naar de klote helpen terwijl de meesten het helemaal top vinden.
   Het kan de gehersenspoelden niet snel genoeg gaan want de aarde wordt anders te warm.
   Dat zou pas een ramp zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in