De westerse propagandamachine draait woedend door en slaagt erin haar verval in absurditeit bloot te leggen. Ik moedig u aan om het nieuwste van Andrei Martjanov te lezen, It Is Not Accidental, en de gezonde tirade van Moon of Alabama, Quality Of Ukraine Reporting Continues To Deterate. Beide heren bewijzen een publieke dienst door de pathetische vertoning van de journalistiek, en vooral het armzalige product van de Washington Post, aan de schandpaal te nagelen, schrijft Larry Johnson.

Het artikel van de Washington Post, geschreven door Greg Miller en Catherine Belton – Rusland’s spionnen hebben Oekraïne verkeerd begrepen en het Kremlin misleid toen er oorlog dreigde – is werkelijk stuitend. Het staat bijvoorbeeld bol van de tegenstrijdigheden. Neem nu hun eerste bewering:

“In de laatste dagen voor de invasie van Oekraïne begon de Russische veiligheidsdienst cryptische instructies te sturen naar informanten in Kiev. Inpakken en wegwezen uit de hoofdstad, zo kregen de collaborateurs van het Kremlin te horen, maar laat de sleutels van uw huizen achter.

De aanwijzingen kwamen van hoge officieren van een eenheid van de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) met een prozaïsche naam – het Departement van Operationele Informatie – maar een onheilspellende opdracht: zorg voor de onthoofding van de Oekraïense regering en zie toe op de installatie van een pro-Russisch regime.”

Hoe “onthoofdt” men de Oekraïense regering als men al zijn sleutelinformanten beveelt om als de donder te vertrekken uit Dodge City? Wij hebben het niet over bronnen van laag niveau die verslag uitbrengen over Zelensky’s favoriete merk toiletpapier of beste bron voor Colombiaanse cocaïne. Het gaat om bronnen op hoog niveau met toegang tot het presidentschap en het ministerie van defensie. Als het Rusland ernst was met het “onthoofden” van het Oekraïense leiderschap en het overnemen van de macht, dan had de Russische veiligheidsdienst orders moeten geven om communicatiecentra en belangrijke elektriciteitscentrales in beslag te nemen, om de belangrijkste politieke en militaire leiders te arresteren of te doden. Dat is de manier waarop een onthoofding onder leiding van een inlichtingendienst zou moeten gebeuren. Toch vertellen Oekraïense bronnen aan de goedgelovige verslaggevers van de Washington Post dat de FSB zijn bronnen opdroeg om vanuit Kiev de benen te nemen. Ja, dat is logisch.

  Nieuwe Russische hypersonische luchtdoelraket in Oekraïne maakt alle Amerikaanse bommenwerpers/AWAC's overbodig

Vervolgens, deze banaliteit:

“de FSB heeft tientallen jaren lang Oekraïne bespioneerd… Geen enkel aspect van de inlichtingendienst van de FSB buiten Rusland was belangrijker dan zich in te graven in alle lagen van de Oekraïense samenleving.”

Wat is het volgende? Hond likt eigen testikels? Komt de zon op in het oosten? Is het ’s nachts donker als er geen maan is? Kom op man. Elke inlichtingendienst die zijn geld waard is, rekruteert menselijke bronnen die op zeer gevoelige posities zitten. Wat Miller en Belton verzuimen te overwegen (of te melden) is dat de FSB zijn bronnen gebruikte om na te gaan wat Oekraïne deed als reactie op de Russische invasie en om belangrijke doelwitten te identificeren. Bij de aanval op Yavoriv – een defacto NAVO-basis in het westen van Oekraïne – op 13 maart bijvoorbeeld kwamen een groot aantal buitenlandse huurlingen om het leven en werden de Amerikaanse en Europese pogingen verstoord om Oekraïne militaire voorraden te sturen.

Deze bewering van Miller en Belton is verbijsterend:

“De vernederingen van het Russische leger hebben de mislukkingen van de FSB en andere inlichtingendiensten grotendeels overschaduwd.”

Vernederingen? Wat? Bedoelt u dat de inname van Mariupol en de gevangenneming van 2500 leden van de nazifanatici die bekend staan als het AZOV-regiment werkelijk een vernedering was? Zijn de Russen vernederd door hun succesvolle steun aan de milities van Luhansk en Donetsk om de Oekraïense troepen uit de Donbas te verdrijven, terwijl zij naar schatting in minder dan zes maanden 200.000 Oekraïense troepen hebben gedood? Dat klinkt mij beschamend in de oren. Misschien is Rusland vernederd omdat het er niet in geslaagd is om zonder precisie geleide raketten te zitten, ondanks herhaalde voorspellingen van westerse inlichtingendiensten dat Rusland in de knel zat. Zou het kunnen dat Miller en Belton de betekenis van het woord “vernedering” niet kennen? Dit vraagt om de Princess Bride:

  Oekraïense strijdkrachten willen zich overgeven en Azov strijdkrachten begonnen op hen te schieten - Zij zijn in oorlog met elkaar (Nederlands transcript)

Een ander “juweeltje” van Miller en Belton is dat de Russen zeer onpopulair zijn in Oekraïne:

“Desondanks, zeiden functionarissen, bleef de FSB het Kremlin rooskleurige inschattingen voeden dat de Oekraïense massa’s de komst van Ruslands leger en het herstel van een Moskou-vriendelijk bewind zouden toejuichen.”

Ik neem aan dat de onverschrokken verslaggevers van de Washington Post opgesloten zitten met de 6 januari-verdedigers en geen toegang hebben tot de mediaberichten waaruit blijkt dat de Russen in feite enthousiast verwelkomd worden in de steden die zij bevrijd hebben en die zich opmaken om nieuwe verkiezingen te houden. Merk op dat er geen tegenstrijdige berichten zijn over een massale opstand van Oekraïners die in de gevechtszones Russen doden. Merk op dat Miller en Belton geen gewag maken van het rapport van Amnesty International, dat Oekraïne veroordeelt omdat het Oekraïners als menselijke schilden gebruikt. Dat zou kunnen verklaren waarom de Oekraïners zich verschuilen in de gemeenschappen die nog onder Oekraïense controle staan in de Donetsk Republiek.

Dan krijgt u deze verbijstering:

“Zes maanden na de oorlog lijkt geen van beide partijen duidelijk de overhand te hebben. De Oekraïense veiligheidsdiensten hebben opmerkelijke overwinningen behaald.”

Wat zegt u? De republieken Donetsk en Luhansk rukken, met Russische steun, onverbiddelijk op. Rusland controleert de lucht en is nog van geen enkele belangrijke verdedigingspositie verdreven. Dit alles terwijl de Oekraïense slachtoffers zich opstapelen als stapels brandhout die Europa in de winter nodig zal hebben om hun huizen te verwarmen. Het lijkt erop dat de enige “opmerkelijke overwinning” van de Oekraïense veiligheidsdiensten het succesvol voor de gek houden van goedgelovige mensen in de Verenigde Staten en Europa is. Dat succes levert hun blijkbaar meer wapens op, die zij op hun beurt op de zwarte markt kunnen verkopen, om zo hun illegale pensioenfondsen op te bouwen. Gewoon een gokje.

  Ze recyclen de Viagra-verkrachtingspropaganda die ze in Libië gebruikten

Als u een sterke maag hebt en erin slaagt de rest van dit ranzige stuk te lezen, zult u het echte nieuws te weten komen: de Oekraïense inlichtingendienst heeft de boel belazerd:

“De scènes voedden de twijfels bij de veiligheidsadviseurs van Zelensky, van wie sommigen begrijpelijkerwijs niet willen geloven dat de dagen van hun land geteld zijn. Zelfs nu, maanden later, spreken velen nog hun ongeloof uit over het feit dat Rusland zo slecht voorbereid doorging.”

Ja. Zelensky stuurde zijn inlichtingenagenten Rusland in en zij rapporteerden terug, “hier is niets te zien”. Miller en Belton melden zelf dat Oekraïne overrompeld was. Dus daar hebt u het. Weer een tube gargantueske lippenstift die driftig wordt aangebracht op het Oekraïense varken dat zich voordoet als een Napoleon van de 21e eeuw. Ik dank de Post dat zij tenminste een betrouwbare bron van amusement is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is te grappig om te missen!!! (MUST SEE!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese hulp aan Oekraïne komt tot stilstand & Oekraïne maakt het ontvangen of verdelen van Russische humanitaire hulp in “bezette gebieden” een misdaad
Volgend artikelMet vuur spelen in Oekraïne – De onderschatte risico’s van een catastrofale escalatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Goed artikel NOS/NPO Radio zendt dagelijks de propaganda uit gelijk de rotzooi die in de Washington Post staat Radio pundits worden aan de lopende band opgeroepen door de “betrouwbare” media zoals Radio 1 die hun verhaal mogen verspreiden, alleen om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in