© Mat Napo op Unsplash

Veel zorgmedewerkers in het Verenigd Koninkrijk die te horen kregen dat ze zich moesten laten vaccineren tegen Covid-19 of hun baan zouden verliezen, hebben massaal de sector verlaten voor beter betaalde banen bij bedrijven als Amazon, waardoor een enorm personeelstekort is ontstaan, bericht Rt.com.

Volgens de Guardian, die met verschillende functionarissen uit de zorgsector sprak, “meldt driekwart van de zorginstellingen een toename van het aantal personeelsleden dat sinds april ontslag neemt,” met als redenen “een verlangen naar minder stress en een hoger loon” en “om de verplichte vaccinatie, die op 11 november van kracht wordt, te vermijden.”

De krant meldt dat veel zorgmedewerkers vertrekken naar andere functies in de NHS, waar vaccinatie nog niet verplicht is, en naar niet-verwante banen bij bedrijven als Amazon, waar ze een loonsverhoging van 30% en andere stimulansen hebben gekregen.

Eén gezondheidswerker verliet zijn baan van 9,30 pond per uur om te gaan werken als magazijnmedewerker bij Amazon, waar hij 13,50 pond per uur verdient en ook een bonus van 1.000 pond krijgt, aldus het verslag.

Als reactie op de massale uittocht doet de sector nu een wanhopige oproep aan de regering om haar verplichte vaccinatiebeleid voor zorgmedewerkers te beëindigen, waarbij ze waarschuwt dat er een “catastrofe” op komst is.

De voorzitter van de National Care Association, Nadra Ahmed, vertelt de Guardian dat de National Health Service (NHS) uiteindelijk “deze puinhoop zal moeten opruimen” en roept de regering op om haar beleid te heroverwegen, terwijl de vakbond Unison verklaarde dat ministers “onmiddellijk de ‘geen vaccinatie, geen baan’-wetten voor zorgpersoneel in Engeland moeten intrekken om een personeelscrisis af te wenden die de sector dreigt te overspoelen”.

  Dr. Coleman: Erger dan uw ergste nachtmerrie: De Grote Reset komt elke dag dichterbij

“De regering moet de ‘geen prik, geen baan’ regel nu schrappen. Als zij de waarschuwingen in de wind slaat, kunnen op grote schaal verzorgingshuizen worden gesloten. Dit zou rampzalig zijn voor ouderen en mensen die niet zonder zorgondersteuning kunnen leven.”

De Unison waarschuwt dat het “draconische verplichte vaccinatiebeleid duizenden op het randje van stoppen met werken in de zorg duwt” en zegt dat de regering “slaapwandelt in een ramp” door te zorgen voor een enorm tekort aan personeel tijdens een pandemie.

De vakbond onthult ook dat veel zorgmedewerkers – die al onderbetaald en overwerkt zijn – “zich totaal ondergewaardeerd voelen” en dat ” getreiterd worden” om een vaccin te nemen dat ze niet willen voor velen in de sector “de laatste druppel” was .

Volgens ramingen van de regering die in de media zijn geciteerd, zouden er na de invoering van de verplichte vaccinatie later dit jaar in totaal meer dan 170.000 arbeidsplaatsen in de verpleging beschikbaar kunnen komen – inclusief 70.000 van degenen die de prik weigeren.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

“Langzaam maar zeker zal het volk wakker worden en dat is waar deze plutocratische elites het meest bang voor zijn”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCOVID-vaccins zijn eigenlijk helemaal geen vaccins, maar dodelijke “genetische agentia” die de virusoverdracht met minder dan 1% verminderen
Volgend artikelNa “Booster” injecties sterven 4 verpleeghuisbewoners en moeten er nog meer in het ziekenhuis worden opgenomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Regeringsleiders leven in een andere wereld dan die die wij menen te kennen. Indien dat ontkent wordt dan is incompetentie of bedrog de enige andere verklaring.

 2. Als iedereen gewoon zou kappen kan de regering niks meer. Dan met z’n allen voor de deur van Den Haag gaan staan en eisen dat de zogenaamde “leiders” naar buiten komen.
  En als politie iemand te grazen neemt met 5 man, spring er dan gelijk met 30 op. Je bent met meer: maak er gebruik van en zorg dat die politie op z’n minst de angst voelt van een boos volk.
  Als de joden zich met man en macht tegen hun onderdrukkers hadden gekeerd, had het dan ook nog gelukt om zoveel mensen af te maken? Als al die agenten zich hebben laten prikken hebben ze snel genoeg minder conditie… maak er gebruik van.

  • ‘S.M.A.R.T’ foon meenemen of thuislaten? Reizen per openbaar vervoer of eigen vervoer? Volledige gezichtsbedekking op of af? Helm op? Knie- en scheenbeschermers? Handschoenen aan of uit (vingerafdrukken). Hoe ondergronds en niet te detecteren organiseren? Hoe voorkomen dat je geregistreerd wordt door beveiligings- en/of private camera’s? Hoe voorkomen dat men op later tijdstip voor je deur staat om je ter verantwoording te roepen dan wel in hechtenis te nemen? Wat te doen wanneer het gajes weigert naar buiten te komen? Slechts wat vragen die bij me opkomen. Verder: goed verhaal.

   • Op de scherm van je helm strepen zetten, zowel aan de binnenkant en de buiten kant voor het geval ze je als nog met ene herkenings camera’s te werk gaan of met foto’s goed in gaan zomen. Dus aan beide kanten die strepen maar zorg dat je nog overzicht hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in