Brits gezondheidszorgstelsel jaagt kinderen schrik aan door het tonen van de Kerstman die doodgaat aan Covid

3
1732

De National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, jaagt in een televisiecommercial voor de NHS kinderen schrik aan door de Kerstman op de rand van de dood door Covid in het ziekenhuis te laten rijden.

Want kinderen angst aanjagen is absoluut iets wat deugmensen doen.

De reclame “viert het NHS-personeel en vrijwilligers” door hen te laten zien hoe ze de Kerstman verplegen en weer gezond maken, zodat hij cadeautjes kan bezorgen.

De reclamespot, getiteld ‘The Gift’, toont paramedici die de Kerstman zuurstof geven terwijl hij lijkt om op het punt te staan om met Magere Hein mee te gaan wanneer hij wordt vervoerd naar een medische afdeling waar hij langzaam wordt gerehabiliteerd en een verpleegster vraagt: “Reageert hij?”

De reclamefilm springt dan naar de Kerstman die wakker wordt en vervolgens een ‘Wordt beter kaart’ ontvangt van Rudolph de rode neus rendier.

Na het passeren van een aantal kinderen is de Kerstman te zien die reageert op brieven van hoopvolle kinderen.

De reclamespot wordt ondersteund door een hartverwarmende geluidsband.

Commentaren op de video vinden het echter beslist niet hartverwarmend.

“Walgelijke video die kinderen absoluut niet zouden moeten zien. Totale politisering van Covid met de Kerstman. Hoe verzinnen ze het. Heb al geklaagd bij Ofcom”, schrijft iemand.

“Als iemand denkt dat deze advertentie slim, grappig of aangrijpend is, dan wordt hij helaas misleid”, zegt een ander.

“Ze hadden de realiteit moeten laten zien. Een verpleegster die de infectie doorgeeft aan een patiënt en dan een Covid positief-patiënt ontslaat naar een verzorgingstehuis”, schrijft een ander.

Zwarte werd op heterdaad betrapt toen hij een schoolmeisje verkrachtte

Uitzonderingen op uitgaansverboden voor moslims tonen het ware gezicht van de Coronapolitiek 

3 REACTIES

  1. Dus behalve bij “enge” films staat er bij de televisiecommercial voor de NHS ook bij vermeld,

    Meekijken gewenst, pas op voor kinderen onder de 6 jaar, kan schokkende beelden bevatten.

  2. Dit is echt ziek ???. Het laat wel heel mooi zien hoe de advertentiebureau’s te werk gaan. De blanke kerstman wordt van de dood gered door zorgzame kleurlingen. ?? En dat natuurlijk onderstreept door snerpende horrormuziek van het huilend-zigeunermeisje.ander hazes niveau.
    Psycho-terreur.

  3. Doet me denken aan de filmpjes waarin dezelfde “zorgzame kleurlingen” oudere blanke mensen juist martelen en mishandelen. Maar ja, dat is de werkelijkhied, daar komen geen (joodse) reclamebureaus aan te pas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here