Russische troepen braken door de laatste verdedigingslinies van de 17e Oekraïense Brigade en het 60e Gevechtsdetachement en trokken de nederzettingen Blagodatnoye en Paraskovievka binnen, waardoor de weg Bakhmut-Seversk en de M-03 naar Slavyansk werden afgesneden, bericht WarNews24/7.

Bericht van een Britse huurling

In de komende 24 uur wordt de officiële terugtrekking van de Oekraïense troepen en de overdracht van de stad Soledar aan het Russische leger verwacht. De laatste Oekraïense verdedigingswerken zijn weggevaagd en de stad is nu aan alle kanten omsingeld.

Zelensky heeft de grond al voorbereid:

“Ik dank al onze soldaten voor de strijd die zij in Soledar hebben geleverd en voor het weerstaan van nieuwe en sterkere aanvallen. In de hele stad staat geen enkele muur meer overeind. Dankzij de strijd die zij hebben geleverd, hebben wij tijd en krachten gewonnen voor Oekraïne.”

De Oekraïense journalist Butusov waarschuwde kort geleden dat “Oekraïners in het stadscentrum van Soledar dreigen te worden afgesneden”, waarbij hij opmerkte dat “de communicatie tussen Soledar en Bakhmut nu moeilijk is”.

Het alarm werd enkele ogenblikken geleden geslagen toen Russische en geallieerde troepen de controle over de heuvel Yurchyna Gora overnamen, waardoor de belangrijkste aanvoerroute voor de Oekraïners in het centrum van Soledar werd afgesneden.

De opmerkingen van de Oekraïense journalist kwamen nadat Russische troepen Pidorodny en Klisifka hadden veroverd en Paraskovievka, Krasnaya Gora en Blagodatnoye, ten westen van Soledar, waren binnengetrokken.

Ten noorden van Bakhmut stelden Russische troepen de heuvel naast Pidgorodne/Підгородне veilig en namen ze de controle over de noordelijke heuvels met uitzicht op Krasna Hora/Красна Гора, waar de gevechten in het zuiden zijn begonnen.

De druk op het Oekraïense leger is enorm. Het lijkt erop dat het hele Oostfront voor de Oekraïners in de vorm van een domino-effect instort.

In de stad Soledar blijven Russische en geallieerde troepen vanuit drie verschillende assen oprukken, waarbij ze veel gebouwen onder controle krijgen en zo het gemeenschapscentrum van de stad naderen.

Vanuit het noorden hebben Russische troepen het Soledar ziekenhuis bereikt.

Video: Oekraïense tankgevechten bij de “Artyomsol” industrie, bij de zoutmijnen van Soledar

Angstkreet van de Oekraïners

Volgens journalisten van de Oekraïense strijdkrachten langs het Soledar-front heeft het opperbevel van het Oekraïense leger hen gezegd onmiddellijk te vertrekken omdat de kans groot is dat Russische troepen de stad in de komende 24 uur zullen omsingelen.

Taras Berezovets, een Oekraïense officier benadrukte:

“Het is momenteel erg moeilijk in Soledar. De situatie daar is moeilijker dan in Bakhmut. De vijand valt aan in kleine groepen, meestal tot 8 personen, gewapend met kleine wapens, RPG en PRO-A Shmel. De aanvallen op onze posities komen in golven.”

De Oekraïense verslaggever en hoofdredacteur van Censor.net, Yuriy Butusov, rapporteerde:

– De vijand slaagde erin op te rukken en controle te krijgen over de belangrijkste aanvoerlijn naar Soledar.
– De hoofdweg naar de Soledar-basis en de hoofdweg naar de Soledar-tunnel zijn beveiligd.
-Er zijn nu berichten dat de Russische troepen de verdedigingslinies van de 17e Brigade en het 60e Gevechtsdetachement ten noorden van Bakhmut hebben doorbroken en oprukken naar de steden Krasna Gora en Paraskovievka.
-De 46e Luchtbrigade en elementen van de Grenswachters, de SSO en de 17e Tankbrigade zijn in de stad en vechten om elk huis.
– De vijand heeft een groot aantal slachtoffers geleden, maar blijft oprukken.
– Russische troepen richten zich op de flanken en proberen de Oekraïense troepen te omsingelen.
-Nieuwe reserves van Russische luchtlandingstroepen zijn vandaag ingezet om de stad te omsingelen.
– De Oekraïense 10e Berg Brigade staat aan de N/NO-flank en doet zijn best.

Ten slotte zijn er berichten over een verplaatsing van Russische troepen van het Bakhmut-front naar Soledar, waardoor zij meer druk zouden kunnen uitoefenen op het noordelijke deel van de stad Bakhmut.

Video: Vernietigde BMP-1, BTR-80 en ZiL-131 in Blagodatnoye (tussen Bakhmut en Soledar). De Russen zijn de nederzetting binnengevallen

Vice-minister van Defensie van Oekraïne: Bevestigde Russische aanval op Paraskoveevka

De vice-minister van Defensie van Oekraïne, Anna Malyar, zei rond 18.30 uur Moskou-tijd dat Russische troepen “een sterke aanval lanceerden” op Soledar vanuit verschillende richtingen.

Volgens Anna Malyar “verzamelden de Russische troepen een groot aantal aanvalsgroepen” uit verschillende richtingen.

Deze aanvalsgroepen worden gevormd uit de beste reserve-eenheden van de Wagner PMC. Er wordt nu hevig gevochten.

De gevechten worden niet alleen in Soledar zelf uitgevochten, maar ook in de gebieden die deze stad scheiden van het naburige Bakhmut (Artemovsk).

Russische troepen vechten met name in het dorp Paraskoveevka (Paraskovievka), waarlangs de groep in Soledar onlangs vanuit Konstantinovka werd bevoorraad.

Hij benadrukte dat het Oekraïense opperbevel vanuit Seversk versterkingen zou kunnen sturen om de groep in Soledar te helpen, maar hij vreest dat zodra dat gebeurt, de Russische troepen zullen proberen de controle over Seversk zelf over te nemen, dat ongeveer 15 km in een rechte lijn van Soledar ligt.

Video: Wagner-soldaat legt uit wat er in Bakhmut/Soledar gebeurt.

Zie kaarten: De Russische aanval op Krasnaya Gora, Paraskovievka, Blagodatnoye

Het belang van de aanval op Krasnaya Gora, Paraskovievka: De weg Bakhmut-Seversk en de M-03 naar Slavyansk zijn afgesneden

klik voor groot

Kaarten: De aanval op het stadscentrum vanuit 3 assen

Klik voor groot
klik voor groot
Klik voor groot

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWordt 2023 erger dan 2022?
Volgend artikelT-90M tank heeft bij het elimineren van vestingwerk van Oekraïense strijdkrachten voorkomen dat ze door ATGM’s werd vernietigd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Als daar straks tanks van de NAVO rondrijden die bemand worden door soldaten van de NAVO omdat de Oekrainers er niet mee overweg kunnen. Hebben we het dan over huurlingen of het NAVO leger. En dan heb ik het nog niet eens over alle raketinstallaties die er geleverd zijn waar ze niet mee om kunnen gaan. Er komen ook steeds meer Polen die meevechten. Militaire adviseurs, Amerikaanse satellieten die ze gebruiken om doelen door te geven. Allemaal huurlingen? Hij heeft gewoon gelijk. Deze oorlog gaat nog een staartje krijgen. Of zal ik zeggen een hele grote staart! Het is: “5 minutes past midnight!”

  2. Laten wij eens terug gaan in de tijd! Denk aan Pearl Harbor. De VS werd de oorlog ingesleept.
    De Oorlogs industrie kwam wat haperend op gang, maar toen ie eenmaal liep was het enorm!
    Vijf dagen vanaf de kiellegging waren nodig om een zeewaardig vrachtschip van plus minus zeven duizend ton af te leveren!! ZGN Liberty schepen, bedoeld om minimaal een reis te kunnen maken, zij die de oorlog overleefden zijn tot eind jaren zestig in gebruik gebleven. Ik bedoel maar, we kunnen blaten van het “verwijfde” VS welke absoluut geen kans maakt tegen het suprieure Rusland. Hmm, persoonlijk denk ik dat Rusland het gaat afleggen als het alleen bij VS,VK en Europa blijft. Maar als China Taiwan binnenvalt en voor de VS een twee fronten oorlog uitbreekt alleen dan zal het mogelijk zijn om de VS “in te maken”! Nu zie ik het somber in voor Rusland!! Linksom of rechtsom het volk is uiteindelijk de KLOS! Ik weet dat de wereld hun industrie naar China verplaatst hebben, maar ik heb ook begrepen dat de VS inmiddels industrie aan het opbouwen is in de VS zelf en als ze eenmaal op “gang” komen gaat dat hard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in