Een Black Lives Matter demonstratie in Washington DC op maandag ontaardde toen demonstranten restaurantbezoekers begonnen te intimideren en probeerden af te dwingen solidariteit met de BLM-beweging te tonen.

Een videoclip die op social media wordt verspreid laat zien hoe de BLM demonstranten een eenzame vrouw omsingelen en eisen dat ze haar vuist in de lucht steekt in een black power gebaar van solidariteit, wat de vrouw weigert.

Volgens Twittergebruiker Fredrick Kunkle WaPo, een schrijver voor de Washington Post, was sportjournalist Chuck Modiano een van de leiders van de demonstranten.

Modiano noemt zichzelf “Justice Journalist” en schrijft onder meer voor het links georiënteerde Deadspin. Volgens Kunkle moet Modiano een van de drijvende krachten zijn geweest om de vrouw te dwingen haar vuist in de lucht te steken.

“Het voelde alsof ik werd aangevallen”, zou de vrouw, die volgens Kunkle Lauren B. Victor heet, na de confrontatie gezegd hebben.

“Op dat moment voelde het niet goed aan. Ik was niet bang, ik dacht niet dat ze me iets zouden aandoen. Ik sta heel erg aan hun kant, ik heb wekenlang met hen gemarcheerd”, ging Victor volgens Kunkle verder.

Peiling: Trump's goedkeuring rating stijgt na Capitool-protesten

Een andere clip laat zien hoe BLM-activisten blanke restaurantbezoekers op een terras lastigvallen, hen de vinger geven en hen ervan beschuldigen blanke suprematie te steunen als ze hun vuisten niet opsteken.

BLM-aanhanger gearresteerd na foto waarop hij knielt op de nek van huilende blanke baby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here