© Centers for Disease Control and Prevention / Wikimedia (Public Domain)

De zogenoemde wilde poliovirus is in Afrika uitgestorven. Dit schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO op haar website. Tegelijkertijd neemt het aantal gevallen van uit vaccins afkomstige poliovirus in de wereld toe.

Het was in het midden van de jaren negentig dat Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders overeenkwamen om polio uit het Afrikaanse continent te “schoppen”. In die tijd werden elk jaar tienduizenden kinderen ziek van het virus en velen van hen stierven of leden aan de permanente verlammende ziekte.

Vandaag de dag, bijna 25 jaar later, wordt Afrika beoordeeld als vrij van “wilde polio”. Nigeria was het laatste land waar dergelijke gevallen vier jaar geleden werden geregistreerd. Wilde polio is echter niet globaal uitgeroeid, maar komt nog steeds voor in landen als Afghanistan en Pakistan.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Afrika. Nu kunnen toekomstige generaties Afrikaanse kinderen vrij van wilde polio leven”, zegt de directeur-generaal van de WHO voor Afrika, Dr. Matshidiso Moeti.

Maar terwijl wilde polio in het ene na het andere land wordt uitgeroeid, neemt het aantal gevallen van vaccins afkomstige poliovirussen toe. Het vaccin dat in derdewereldlanden het meest wordt gebruikt, is een verzwakt vaccin dat oraal wordt toegediend.

Het virus in dergelijke vaccins is verzwakt, maar leeft nog steeds, zodat het immuunsysteem van het lichaam kan leren om het te bestrijden. Het vaccin is goedkoop om massaal te produceren en gemakkelijk te hanteren in slechte en vaak onhygiënische omstandigheden.

In sommige gevallen echter overleeft het virus in het vaccin en kan het zich zelfs beginnen te verspreiden onder de mensen. Daarna bestaat het risico dat het muteert en nieuwe virusstammen ontwikkelt. Dergelijke van het vaccin afgeleide poliovirussen zijn sinds 2017 de meest voorkomende poliovirussen en ze nemen elk jaar in aantal toe.

Volgens polioeradication.org zijn er dit jaar tot nu toe 303 gevallen van polio afkomstig van een vaccin gedetecteerd. Dit kan worden vergeleken met 365 gevallen vorig jaar, 104 gevallen in 2018 en slechts 5 gevallen in 2016.

Desondanks is de WHO van mening dat ondanks het van het vaccin afkomstige poliovirus, de vaccinatieprogramma’s succesvol zijn geweest. Naar schatting zijn sinds 2000 13 miljoen gevallen van polio voorkomen doordat wereldwijd miljarden kinderen tegen polio zijn gevaccineerd.

Is Bill Gates een massamoordenaar? Ernstige beschuldigingen van Robert F. Kennedy

Vorig artikelBlack Lives Matter intimideert bezoekers van restaurant – eist dat ze solidair zijn
Volgend artikelEU-placebo-enquête over migratie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De verplichte inenting DTP voor dienstplichtigen in het leger heeft voor een klein deel van de ingeënte personen levenslange bijwerkingen. De Difterie stam die is gebruikt tot de 90er jaren ontwikkeld zich bij ongeveer 3% van de ingeënte personen tot een levens organisme, een zogenaamde Amoebe. Het gevolg is levenslange ontstekingen door het lichaam heen en acute aanvallen van spierzwakte, zelfs als je veel sport en spieren hebt. Het kan het gedrag ook beïnvloeden.
    Dit sport informatie mag in Nederland niet door wetenschappers worden erkend omdat dan de staat structureel fout is geweest en dus aansprakelijk.
    Dit gaat voor meerdere zaken op medisch gebied op zoals de Mycoplasma Fermethans incognitus die vooral na de Bijlmerramp veel mensen trof en is ontworpen om de levenslust uit mensen te halen, en daarmee enig verzet.

    Eigenlijk moet je de vraag stellen welke soort democratie zijn eigen burgers het recht op een eerlijke behandeling en open informatie onthoud….welkom in mijn land.

  2. Niet helemaal ter zake wat de inhoud betreft, maar toch: virussen zijn geen levende wezens en kunnen dus ook niet “overleven” of “(uit)sterven”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in