De linkse raciale demonstraties van Black Lives Matter gaan door in de Verenigde Staten. In de stad Portland in de staat Oregon zijn deze, met geweld en vandalisme, al bijna drie maanden aan de gang. Demonstranten vallen de politie aan met van alles en nog wat, van uitwerpselen tot groene lasers. Trump wil de Nationale Garde inzetten om een einde te maken aan het geweld.

Tijdens de rellen van het weekend hadden zich tussen de 150 en 200 mensen verzameld buiten het North Precinct Community Center. Ze blokkeerden het verkeer en vernielden politieauto’s. Autobanden werden doorgesneden en afgerukte verkeersborden werden gebruikt om ruiten in te slaan.

Volgens informatie van de politie probeerden ze in eerste instantie de situatie te deëscaleren door de criminele demonstranten hun gang te laten gaan, omdat het alleen om schade aan materiële eigendommen ging, schrijft de Washington Times. De hoop was dat de menigte zou kalmeren als ze een uitlaatklep voor hun agressies hadden.

De hamer en de sikkel

De demonstraties blijven overdag vaak rustig, maar ontsporen dan zodra het donker wordt. Sommigen verkleedden zich in vesten met de vermelding “pers” om als journalist te verschijnen en probeerden op die manier de afgesperde zones te betreden.

Videobeelden van de rellen in het weekend laten zien hoe een groot aantal zwart geklede demonstranten met helmen en zelfgemaakte schilden in groepjes naar de wegversperringen marcheren. De communistische hamer en sikkel zijn te zien op minstens één van de schilden.

Met luidsprekers drong de politie er bij de groep op aan om zich terug te trekken en het protest in vreedzame vorm voort te zetten. Dit mislukte. Een aantal demonstranten brak in plaats daarvan door politiebarricades en gooide golfballen, flessen, eieren en ballonnen gevuld met verf en ontlasting naar de politie, die reageerden met rookgranaten om de opstandelingen te verspreiden. Negen mensen werden gearresteerd.

  VS: De oorlog tegen de ongevaccineerden wordt opgevoerd - Ongevaccineerden worden geclassificeerd als "Binnenlandse Terroristische Dreigingen"

Trump wil de Nationale Garde inzetten

Na de rellen van zaterdagavond schreef de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat hij klaar is om de National Guard te sturen om verder geweld te stoppen.

De Black Lives Matter rellen in Portland zijn al bijna 90 nachten aan de gang en meer dan 500 mensen zijn gearresteerd. Als gevolg van de rellen heeft de politie geen tijd om andere misdaden in de stad te handelen, schrijft Fox News.

Onder andere diefstal, vandalisme en inbraak moeten worden genegeerd, omdat de politie gedwongen wordt voorrang te geven aan de gewelddadige demonstraties. De linkse relschoppers gooien ontlasting, stenen en glazen flessen naar de politie en schijnen een groene laser naar hun ogen, een licht dat permanente visuele schade kan veroorzaken. Verschillende politieagenten zijn bij de conflicten gewond geraakt.

BLM-activisten vieren de moord op vijfjarig blank jongetje: “Wraak voor zijn witte privilege”

Vorig artikelDeense politica: “Immigratie van moslims heeft Denemarken veel meer schade berokkend dan dat het ons ten goede is gekomen”
Volgend artikelWHO-directeur zegt dat de wereld ‘niet meer terug kan naar hoe het was’ – Zijn oplossing? Een nieuwe wereldorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in