Biden’s FDA-commissaris Dr. Robert Califf heeft verklaard dat online desinformatie verantwoordelijk is voor de recente golf van “plotselinge” sterfgevallen van jonge, gezonde mensen in Amerika.

Dr. Robert Califf, die deze functie zowel onder Obama als onder Biden vervulde, waarschuwt dat de VS nu op de “laatste plaats” staan wat betreft levensverwachting in vergelijking met soortgelijke landen als het Verenigd Koninkrijk, Japan en Italië, schrijft Adl-Tabatabai.

Hij zei dat samenzweringstheoretici die wantrouwen zaaien in de gezondheidszorg altijd al een probleem zijn geweest, maar dat het in het tijdperk van internet en social media nog erger is geworden.

Dailymail.co.uk meldt: Maar, zijn antwoord negeert de stijgende vuurwapencriminaliteit en het aantal doden door overdosis drugs die Amerika hebben geteisterd sinds de Covid pandemie in 2020 begon.

Een recordaantal van 107.000 Amerikanen stierf aan een overdosis drugs in 2021, met de synthetische opiaat fentanyl in het middelpunt van 70 procent daarvan. Vorige week onthulde de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de bevindingen dat het aantal moorden met vuurwapens in de eerste twee jaar van Covid met 35 procent is gestegen.

Amerika heeft nu de laagste levensverwachting onder de G7-landen, en valt buiten de top 50 wereldwijd.

De gemiddelde Amerikaan kan verwachten ongeveer 77 jaar te leven, terwijl men in het Verenigd Koninkrijk gemiddeld 80 jaar leeft. De gemiddelde Japanner wordt 84 jaar.

Deze vroege sterfgevallen worden vermoedelijk aangewakkerd door wapens en drugs, aangezien jongere mensen de meest voorkomende doodsoorzaken, zoals hartziekten of kanker, gewoonlijk vermijden.

  Zij die vreedzame verandering onmogelijk maken, maken gewelddadige verandering onvermijdelijk

Jongere sterfgevallen hebben bijgedragen aan de daling van de levensverwachting in de VS, die op 79 jaar lag voordat het virus uitbrak.

Maar in een gesprek met CNBC deze week gaf Dr. Califf alleen de schuld aan online desinformatie.

Hij zei: “Wij staan in wezen op de laatste plaats en verliezen terrein met een verschil van drie tot vijf jaar ten opzichte van het gemiddelde van andere landen met een hoog inkomen.

Dit is niet uniform verdeeld, we hebben wat ik noem de verschillen die we al lang kennen.

Maar het grote nieuwe verschil dat we nu zien opduiken is de status van het platteland. Mensen in plattelandsgebieden doen het veel slechter qua gezondheid.”

Op de vraag waardoor de levensverwachting daalt, zei hij retorisch: “Waarom gebruiken we de kennis over voeding niet? Het is niet zo dat mensen er geen verstand van hebben.

Waarom gebruiken we medische producten niet zo effectief en efficiënt als onze collega-landen?

Veel heeft te maken met de keuzes die mensen maken door de dingen die hun denken beïnvloeden.”

Dr. Califf waarschuwde dat online desinformatie velen kan “misleiden” tot het vermijden van klinisch goedgekeurde behandelingen die hun gezondheid verbeteren.

Hij zei dat dit duidelijk was bij Covid-19 vaccins – met ongeveer 50 miljoen Amerikaanse volwassenen die nog steeds hun eerste twee doses moeten krijgen.

Ook voor andere ziekten is de vaccinatiegraad de afgelopen jaren gedaald: vorig jaar misten 40 miljoen kinderen hun mazelenvaccinatie en het aantal routinevaccinaties onder kleuters daalde tot het laagste niveau in tien jaar.

  Vrouw "leeft een nachtmerrie" na Moderna-prik

“De Covid-19 vaccins en de antivirale middelen geven ons een gemakkelijke manier om erover te praten, maar dit beperkt zich niet tot die gebieden.

Bij hartziekten nemen zoveel mensen hun medicijnen niet in, ook al zijn ze nu generiek en zeer goedkoop.

Ze worden vaak misleid om dingen te nemen die via internet worden verkocht en die niet effectief zijn.”

Hij zei dat desinformatie over geneesmiddelen altijd al heeft bestaan, maar dat het internet samenzweringstheoretici en sceptici een megafoon heeft gegeven.

“We kunnen een verklaring afgeven over wat we hebben vastgesteld op basis van het hoogste niveau van bewijs”, vervolgde de FDA-chef.

Maar binnen tien minuten kan de gedachte van iemand anders [worden geplaatst] en ongeveer een miljard mensen bereiken. Niets weerhoudt hen ervan mensen dingen te vertellen die niet waar zijn.”

Net als andere ontwikkelde landen werd Amerika tijdens de pandemie geconfronteerd met scepsis over Covid-vaccins.

Maar de FDA en het CDC zijn er ook van beschuldigd de angst voor verkeerde informatie aan te wakkeren en veel mensen naar de rand te drijven.

Vorig jaar raakte de FDA verwikkeld in een schandaal door haar beslissing om in augustus tweede bivalente boosters – of vierde injecties – goed te keuren voor alle volwassenen en in december voor iedereen ouder dan zes maanden.

Destijds omzeilde het agentschap zijn panel van deskundigen om de extra injecties goed te keuren.

Dit is niet de eerste keer dat Dr. Califf wijst op online desinformatie om de dalende levensverwachting in de VS te verdoezelen.

In een interview met CNN afgelopen mei zei hij: “We weten zoveel over wat we moeten doen om slechte resultaten door hartziekten te voorkomen – maar op de een of andere manier komt de betrouwbare, waarheidsgetrouwe boodschap niet over.

  Hilarisch: Vaccinatiepropaganda met schapen

Die wordt weggespoeld door veel desinformatie, waardoor mensen slechte keuzes maken die ongelukkig zijn voor hun gezondheid.”

De FDA heeft een eenheid opgericht die de strijd moet aanbinden met online circulerende desinformatie en mensen moet voorzien van betrouwbare feiten.

Er worden nu korte YouTube video’s en lange Twitterdraden gemaakt over nieuwe medicijnen en er worden clips geplaatst waarin verkeerde informatie wordt ontkracht, zoals over nep-remedies voor Covid.

Het deelt ook regelmatig memes met verwijzingen naar Scooby-Doo en Spongebob, waarin Amerikanen worden aangespoord hun vaccins op peil te houden.

Maar deze clips hebben meestal weinig bereik: bijna alle meest recente clips die op het YouTube-kanaal van de FDA zijn geplaatst, zijn niet eens 1000 keer bekeken.

Deskundigen zijn ook bezorgd dat de slechte reputatie van de FDA haar vermogen om online verspreide desinformatie te bestrijden in de weg staat.

Dr. Seema Yasmin, een deskundige op het gebied van medische desinformatie aan de Stanford University, zei vorige maand het volgende: “De vraag waarmee ik begin is: “bent u een betrouwbare boodschapper of niet?”

“In de context van de FDA kunnen we meerdere incidenten benadrukken die de geloofwaardigheid van het agentschap hebben geschaad en het wantrouwen in haar wetenschappelijke beslissingen hebben verdiept.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom zien de mensen het overduidelijke niet? Waarom geloven de mensen niet wat er gaande is?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-insider geeft toe dat Gates de mensheid ‘injecteert’ met mRNA via de voedselvoorziening
Volgend artikelZombieoorlog: Plan B voor Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Oplossing : doek de CDC op , zet bil gates voor de rechtbank en tevens zijn medekornuiten en stop ze weg en gooi de sleutel weg . Dan zal de levensverwachting wel terug stijgen.

 2. dus met andere woorden als je hun volgt en doet wat zij zeggen wordt je gemakkelijk 100 jaar oud en zonder zorgen of lichamelijke problemen je kan dan zelfs nog de estafette mee gaan lopen…..wat een waanzin waarin we nu leven

 3. Dit zou wel kunnen kloppen in die zin als je de desinformatie hoort en ziet op de mainstream media is dit inderdaad om dood te vallen

 4. met ongeveer 50 miljoen Amerikaanse volwassenen die nog steeds hun eerste twee doses moeten krijgen.
  Dit vind ik al een enge zin, moeten krijgen.

 5. Gôh, laat mij denken dat klimaat verandering de oorzaak is van plotselinge dood.
  Zo zie je maar hoe een mens zich kan vergissen.

 6. De methode om de volmacht van een in tijden van crisis aangestelde dictator in Rome tijdelijk te houden was dat hij geen cent betaald kreeg, amper eten, geen kleding en geen huis. Zijn bestaan was zo miserabel dat hij zo snel mogelijk weer van zijn dictatoriale macht af wilde zijn. Hij kon zonder bureaucratische rompslomp snel de crisis bestrijden en had daar ook alle motivatie voor.

  De toxic incentive van de pharmacie is dat alleen zieke mensen geld opleveren. Zo wordt ziekte een industrie. Gezonde mensen leveren nog minder op dan dode mensen. Chronisch zieke mensen zijn lucratief maar kosten de maatschappij klauwen met geld en aandacht.

  Ongeveer dezelfde logische denkfout als de gebroken raam theorie in verzekeringen.

  De enige manier om dit om te keren is democratie afschaffen zodat politici niet gelobbied kunnen worden (mooi woord voor afpersen en omkopen), een republiek oprichten met minimale bemoeienis op het leven van burgers en dan de geneeskunst decentraliseren en geneesmiddelen verplicht gratis maken.

  Verder sportscholen gratis maken net als andere preventieve zaken toegankelijk maken. Geen btw op vers voedsel, alleen op gefabriceerd eten. De vakken van de oude huishoudschool zoals koken en schoonmaken herinvoeren, net als voedingsleer en kruidenleer. Ik heb ook geleerd welke kruiden wat verhelpen. Je loopt het bos of de wei in en het kost niks. Zo leer je de natuur ook beter waarderen. En zo leer je ook wat lekker is. Geen smaakversterkers maar echte smaak. Geen Butdumber of Hinneken maar hooggegist bier met residue. Niet zeuren over alcohol want dat is met mate niet slecht en heeft ook zijn werking op de psyche.

  Punt is: de giftige prikkel moet uit big pharma en preventie moet gestimuleerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in