Biden doet een nazi.

De tweeledige consensus in de Beltway dat de Verenigde Staten de “onmisbare” wereldmacht zijn, wordt gewoonlijk toegeschreven aan de neocons die sinds de jaren zeventig de drijvende kracht zijn geweest achter het Amerikaanse buitenlands en veiligheidsbeleid in de opeenvolgende regeringen, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Het opiniestuk in de Washington Post van zaterdag getiteld Time is not on Ukraine’s side, dat mede is geschreven door voormalig minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice tijdens het presidentschap van George W. Bush en minister van Defensie Robert Gates (die zowel onder Bush als Barack Obama diende), benadrukt dit paradigma.

Rice en Gates zijn robuuste koudbloedige strijders die enthousiast zijn over de NAVO-oorlog tegen Rusland. Maar hun grief is dat president Biden een “drastische” stap moet zetten in Oekraïne.

Het opiniestuk grijpt terug op de twee wereldoorlogen die de opkomst van de VS als wereldmacht markeerden en waarschuwt dat de sinds 1990 door de VS geleide “op regels gebaseerde orde” – codewoord voor de Amerikaanse wereldhegemonie – in gevaar is als Biden faalt in Oekraïne.

Rice en Gates erkennen indirect dat Rusland aan de winnende hand is, in tegenstelling tot de westerse triomfantelijke narratieven tot nu toe. Kennelijk werkt het verwachte Russische offensief in de toekomst op hun zenuwen.

Het opiniestuk is ook relevant voor de Amerikaanse politiek. De impasse in het Huis en de dramatische ontknoping ervan in een politiek gevecht tussen de Republikeinen voorspelt een disfunctioneel Congres tussen nu en de verkiezingen van 2024.

Kevin McCarthy, die de steun had van voormalig president Donald Trump, won uiteindelijk, maar pas nadat hij een reeks concessies had gedaan aan de populistische vleugel van de Republikeinen die zijn gezag heeft verzwakt. Het AP meldde: “Er werd met vingers gewezen, woorden gewisseld en geweld blijkbaar net afgewend… Het was het einde van een bittere impasse die de kracht en kwetsbaarheid van de Amerikaanse democratie had laten zien.”

Een hooggeplaatste Kremlin politicus gaf er al commentaar op. McCarthy zelf noemde in zijn verklaring na zijn verkiezing tot nieuwe voorzitter van het Huis als zijn prioriteiten het streven naar een sterke economie, het tegengaan van illegale immigratie via de Mexicaanse grens en de concurrentie met China, maar liet elke verwijzing naar de situatie in Oekraïne of het verstrekken van fondsen aan Kiev achterwege.

  Het is al begonnen: Maar de echte energieramp moet nog komen

Eerder in november had hij immers verklaard dat de Republikeinen in het Huis zich zouden verzetten tegen onbeperkte en ongerechtvaardigde financiële steun aan Oekraïne.

Nu weigeren Rice en Gates in de pas te lopen met Trump. Maar hoewel hij een verminderde speler is, blijft Trump nog steeds een actieve speler, een massale aanwezigheid, een functionele controle en verreweg de grootste stem in de Republikeinse Partij. Wat de GOP vandaag definieert, is Trump. Daarom zal zijn steun voor McCarthy van groot belang zijn.

Biden begrijpt dat. Het is aannemelijk dat het opiniestuk van Rice-Gates door het Witte Huis en het Amerikaanse veiligheidsapparaat is bedacht en door de neocons is opgesteld. Het opiniestuk verscheen op de dag na de gezamenlijke verklaring van Biden en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz van 5 januari, waarin zij hun “onwrikbare solidariteit” met Oekraïne onderstreepten.

Onder enorme druk van Biden zijn Duitsland en Frankrijk vorige week gezwicht voor de levering van infanteriegevechtsvoertuigen aan Oekraïne. Scholz stemde er ook mee in dat Duitsland een extra Patriot-luchtverdedigingsbatterij aan Oekraïne zal leveren. (Een top SPD-politicus in Berlijn heeft sindsdien zijn bedenkingen geuit).

Op dezelfde dag dat het opiniestuk verscheen, organiseerde het Pentagon, ongebruikelijk voor een zaterdag, een persbriefing door Laura Cooper, Deputy Assistant Secretary of Defense, International Security Affairs for Russia, Ukraine, Eurasia. Cooper verklaarde expliciet dat de oorlog in Oekraïne een bedreiging vormt voor het aanzien van de VS in de wereld:

“Vanuit een algemeen strategisch perspectief is het moeilijk om genoeg te benadrukken wat de verwoestende gevolgen zijn als Poetin erin slaagt zijn doel, de overname van Oekraïne, te bereiken. Dit zou de internationale grenzen herschrijven op een manier die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gezien. En ons vermogen om deze verworvenheden terug te draaien en de soevereiniteit van een natie te steunen en te verdedigen, is iets dat niet alleen in Europa, maar überhaupt in de hele wereld weerklank vindt.”

De kat is eindelijk uit de zak – de VS vechten in Oekraïne om hun wereldwijde hegemonie te behouden. Toeval of niet, in een sensationeel interview in Kiev flapte de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov er dit weekend ook uit dat Kiev zich bewust heeft laten gebruiken door de NAVO in het bredere conflict van het blok met Moskou!

  Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met het Xinhua News Agency (China)

Om hem te citeren: “Op de NAVO-top in Madrid (in juni 2022) werd duidelijk gesteld dat de belangrijkste bedreiging voor het bondgenootschap in het komende decennium de Russische Federatie zou zijn. Vandaag neemt Oekraïne deze dreiging weg. Wij voeren vandaag de missie van de NAVO uit. Zij vergieten hun bloed niet. Wij vergieten het onze. Daarom moeten zij ons van wapens voorzien.”

Reznikov, een ex-officier van het Sovjetleger, beweerde dat hij persoonlijk vakantiekaarten en sms-berichten van westerse ministers van Defensie heeft ontvangen met die strekking. De inzet kon niet hoger zijn, want Reznikov beweerde ook dat het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne een uitgemaakte zaak is.

Zaterdag kondigde het Pentagon namelijk het grootste pakket veiligheidsmaatregelen voor Oekraïne aan dat de regering Biden tot nu toe heeft genomen in het kader van de Presidential Drawdown. Een nieuwe vergadering van de VN-Veiligheidsraad is gepland voor 13 januari.

Maar Poetin heeft duidelijk gemaakt dat “Rusland openstaat voor een serieuze dialoog – op voorwaarde dat de Kievse autoriteiten voldoen aan de duidelijke eisen die herhaaldelijk zijn gesteld en de nieuwe territoriale realiteiten erkennen.”

Wat de oorlog betreft, zijn de berichten uit Donbass uiterst zorgwekkend. Soledar is in Russische handen en de Wagner-strijders trekken de strop rond Bakhmut aan, een strategisch communicatieknooppunt en spil van de Oekraïense inzet in Donbass.

Anderzijds is Moskou, tegen de verwachting in, niet verontrust over sporadische theatrale Oekraïense drone-aanvallen binnen Rusland. De Russische publieke opinie blijft Poetin krachtig steunen.

De commandant van de Russische strijdkrachten, generaal Sergej Surovikin, heeft prioriteit gegeven aan de versterking van de zogenaamde “contactlijn”, die effectief blijkt tegen Oekraïense tegenaanvallen.

Het Pentagon is onzeker over de toekomstige strategie van Surovikin. Van wat ze weten van zijn briljante succes bij het verdrijven van NAVO-officieren uit het Syrische Aleppo in 2016, belegering en uitputtingsslag zijn de sterke punten van Surovikin. Maar je weet maar nooit. Er is een gestage Russische opbouw in Wit-Rusland aan de gang. De S-400 en Iskander raketsystemen zijn daar ingezet. Een (Poolse) NAVO-aanval op Wit-Rusland is niet langer realistisch.

Op 4 januari luidde Poetin het nieuwe jaar in met het formidabele fregat Admiral Gorshkov met aan boord het “hypermoderne Zircon hypersonische raketsysteem, dat geen analogie kent”, dat begon aan “een langeafstandsmissie over de Atlantische en Indische Oceaan en de Middellandse Zee”.

Een week eerder voegde de zesde raketdragende strategische nucleair aangedreven onderzeeër van de Borei-A klasse, de Generalissimus Suvorov, zich bij de Russische marine. Dergelijke onderzeeërs kunnen 16 intercontinentale ballistische raketten Bulava vervoeren.

  Oekraïne bombardeert burgers en kinderen in centraal Donetsk

De oorlogsmist omhult de Russische bedoelingen. Rice en Gates hebben gewaarschuwd dat de tijd in het voordeel van Rusland werkt: “De militaire capaciteit en de economie van Oekraïne zijn nu bijna volledig afhankelijk van levensaders uit het Westen – voornamelijk de Verenigde Staten. Zonder een nieuwe grote Oekraïense doorbraak en succes tegen Russische troepen zal de westerse druk op Oekraïne om te onderhandelen over een staakt-het-vuren toenemen naarmate de maandenlange militaire impasse voortduurt. Onder de huidige omstandigheden zou een door onderhandelingen tot stand gekomen staakt-het-vuren de Russische troepen in een sterke positie brengen.”

Dit is een brutale eerlijke beoordeling. Het telefoontje van Biden aan Scholz op vrijdag laat zien hoe bang hij is. Met de versplintering van de politieke klasse in Amerika kan Biden zich ook geen scheuren in de eenheid van de bondgenoten veroorloven.

Vreemd genoeg was dit twee weken geleden ook de belangrijkste strekking van een artikel van de Russische topdeskundige Andrey Kortunov in het Chinese dagblad Global Times, getiteld US domestic woes could push Ukraine to sidelines of American public discourse.

Kortunov schreef: “Afgezien van de emoties moet men accepteren dat het conflict niet alleen voor Oekraïne en Rusland, maar ook voor de VS al existentieel is geworden: de regering-Biden kan een nederlaag in Oekraïne niet accepteren zonder geconfronteerd te worden met grote negatieve gevolgen voor de Amerikaanse standpunten over de hele wereld.”

Kortunov schreef bijna veertien dagen voordat Rice en Gates dezelfde metafysische perceptie kregen. Maar de neocons zijn nog niet bereid te accepteren dat de keuze hen daadwerkelijk voor ogen staat – Biden die aan de zijde van Poetin naar een multipolaire wereldorde zwemt, of die in de woelige wateren zinkt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opeten


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCanadese verslaggeefster Jessica Robb heeft eng medisch incident live in de uitzending
Volgend artikelZwitserland zal in 2023 miljoenen doses mRNA-vaccins moeten vernietigen, omdat zelfs de ouderen zich niet meer laten vaccineren, en de ontwikkelingslanden het gif ook niet willen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het enige waar de US goed in zijn is valse vlag operaties. En daarnaast het aanvallen en kompleet vernietigen van een tegenstander die in de eerste plaats verl zwakker is den hen.
  En dus zullen ze de Rus niet aanvallen want daarvoor zijn ze te bang.
  En Condoleeza Rice herinner ik mij als een regelrechte moordenaar die, zoals ook, alle triestige amerikanen, graag een zwakker iemand uitzoekt. De US is de bully, maar dat is eigenlijk een hoop lucht.

  • Nou ze zijn nog ergens anders goed in…..Sinds het onstaan van deze natie moorden ze systematisch en zijn verantwoordijk voor alle (echt alle) ellende in de wereld.

  • De Khazaren hebben het hele westen geïnfiltreerd. Rusland en China weten vanuit de oudheid wat Khazaren zijn, daarom hebben de Khazaren het westen ook overgenomen ipv China en Rusland. De Khazaren zijn geboren psychopaten, satanisten. De Khazaren, of in ieder geval de elite Khazaren, hebben een club van psychopaten gemaakt die al hun slaven tot sociopaten maken om medestanders te hebben. Het zijn laffaards, daarom voeren ze op laffe manieren oorlog. Dit kan maar op 1 manier eindigen. Zo eindigde het in de oudheid ook, toen iedereen rondom Kazachstan doorkreeg dat de Khazaren rovende, moordende, verkrachtende psychopaten zijn… toen wilden Rusland en China hen al opheffen… en toen zijn de Khazaren naar Europa gevlucht en hebben ze zich als joden uitgegeven. Vanuit Europa hebben het hele westen overgenomen en met WO2 hebben ze Israël gesticht om alsnog het midden oosten en China en Rusland over te nemen. Ze hebben vele gezichten, identiteiten aangenomen en veel clubs opgezet. Van de tempeliers, de jezuïeten, orde van malta, illuminatie, de vrijmetselaars, de bilderberg, WEF, alle centrale banken op aarde, etc etc etc etc… un, ecb, fed, nasa, nsa, fbi, cia, mi6, mi5, mossad, nctv, etc etc etc etc… ze hebben ALLES geïnfiltreerd en overgenomen. Daar is Klaus zo enorm trots op. De Khazariaanse maffia.

 2. Ondertussen..

  ‘We staan ​​tegenover de hele NAVO in Oekraïne’: zegt het Kremlin’

  ‘De secretaris van de Russische Veiligheidsraad, Nikolaj Patroesjev, heeft woorden uitgesproken waarin hij beweert dat het niet fundamenteel Oekraïne is waarmee Rusland in oorlog is, maar dat het Russische leger het opneemt tegen de hele NAVO in Oekraïne.’

  “De gebeurtenissen in Oekraïne zijn geen botsing tussen Moskou en Kiev. Het is een militaire confrontatie van de NAVO, in de eerste plaats de VS en Groot-Brittannië, met Rusland. Uit angst voor een direct gevecht, duwen NAVO-instructeurs Oekraïense mannen naar een wisse dood”, zei hij.

  “Hoe sneller de bevolking van Oekraïne beseft dat het Westen hen gebruikt om een ​​oorlog tegen Rusland te voeren, hoe meer levens er zullen worden gered”, voegde Patrushev eraan toe. “Velen hebben zich dat al lang geleden gerealiseerd, maar ze zijn bang om dat publiekelijk te zeggen uit angst voor represailles.’

  ‘Het maakt geen deel uit van de plannen van het Westen om iemands leven te redden ten koste van zijn verrijking en andere ambities. Toch, de Amerikanen, de Britten en andere Europeanen creëren vaak de illusie dat ze de beschaving beschermen tegen barbaren.”
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/kremlin-says-military-confrontation-nato-already-happening-uk-mulls-sending-tanks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in