Ik heb gehoord dat de Chinezen het beeld van Antony Blinken gaan toevoegen aan de woordenboekdefinitie van “Kowtow“. Hij ging naar Peking, hoed in de hand, en kreeg een niet zo warm welkom. De term “ijskoud” komt bij me op. Blinken en zijn Chinese gastheren hielden zich bezig met een eenzijdige “openhartige gedachtewisseling” (een uitdrukking die door diplomaten wordt gebruikt om een gespannen, boos gesprek te beschrijven). De Chinezen leverden en Blinken zei uiteindelijk wat de Chinezen eisten dat hij zou zeggen – “de VS steunen de onafhankelijkheid van Taiwan niet”, schrijft Larry Johnson.

Ik vind het een beetje hilarisch. Blinken herhaalde gewoon het Eén-China-Beleid waarover Richard Nixon en Henry Kissinger 51 jaar geleden onderhandelden en dat door hen werd uitgevoerd. Wat Blinken zei is al tientallen jaren de hoeksteen van het Amerikaanse beleid ten opzichte van China. Maar zo werd het thuis in Amerika niet ontvangen.

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken deed maandag de wenkbrauwen fronsen door verslaggevers te vertellen dat de VS “de onafhankelijkheid van Taiwan niet steunt” na een ontmoeting in Peking met functionarissen waaronder de Chinese president Xi Jinping.

Blinkens verklaring deed veel Republikeinen in het Congres opschrikken, die de verklaring – en het onvermogen van de minister om de communicatie tussen de twee krijgsmachten te herstellen – zagen als een ongepaste knieval voor Amerika’s grootste tegenstander.

“Blinken vloog naar Communistisch China om Xi Jinping gunstig te stemmen en te verklaren dat de regering Biden de onafhankelijkheid van Taiwan niet steunt,” zei Sen. Marsha Blackburn (R-Tenn.) op Twitter. “Waarom neemt deze regering het niet op tegen bullebakken en komt ze niet op voor vrijheid?”

Dit is dus de situatie – Blinken bevestigt opnieuw het aloude Amerikaanse beleid ten opzichte van China en wordt aangevallen als een slappe mietje dat zwicht voor onredelijke eisen van de Chinese regering. Ik voel enige sympathie voor Blinken (niet veel, slechts een klein beetje), maar het is zijn schuld en de schuld van de regering Biden dat Antony een diplomatieke ommezwaai moest maken om te proberen meer dan een jaar van commentaren waarin China een “vijand” werd genoemd en de publieke belofte van Biden om Amerikaanse troepen te sturen om Taiwan te verdedigen terug te draaien.

Vergelding komt: Negentiende dag van militaire operaties in Oekraïne (Interessante Video)

China was duidelijk over wat het van de regering Biden wilde. Dit is een gedeelte van wat het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken vrijgaf in de nasleep van de ontmoeting:

Wang Yi zei dat het bezoek van de staatssecretaris aan Beijing dit keer op een kritiek moment komt in de Chinees-Amerikaanse betrekkingen, en dat het noodzakelijk is om een keuze te maken tussen dialoog of confrontatie, samenwerking of conflict. De geschiedenis gaat altijd vooruit, en de Chinees-Amerikaanse betrekkingen zullen uiteindelijk ook vooruit gaan. Er is geen uitweg om het wiel van de geschiedenis terug te draaien, en het is nog minder raadzaam om opnieuw te beginnen. Met een houding van verantwoordelijkheid tegenover het volk, de geschiedenis en de wereld, moeten we de neerwaartse spiraal van de Chinees-Amerikaanse betrekkingen omkeren, ons inzetten voor een terugkeer naar een gezond en stabiel spoor, en samenwerken om een juiste manier te vinden waarop China en de Verenigde Staten in het nieuwe tijdperk met elkaar kunnen opschieten.

Wang Yi benadrukte dat het dieptepunt in de Chinees-Amerikaanse betrekkingen geworteld is in het verkeerde beeld dat de VS van China hebben, wat leidt tot verkeerd beleid ten opzichte van China. De Chinees-Amerikaanse betrekkingen hebben ups en downs gekend, en het is noodzakelijk dat de VS diep nadenkt en met China samenwerkt om de verschillen gezamenlijk te beheren en strategische verrassingen te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de Chinees-Amerikaanse betrekkingen niet verder verslechteren en zich stabiliseren, is de topprioriteit om de consensus die de twee staatshoofden hebben bereikt, ook echt uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat de betrekkingen tussen China en de VS stabiel en duurzaam zijn, is het het belangrijkst om de principes van wederzijds respect, vreedzame coëxistentie en win-win-samenwerking te volgen, zoals voorgesteld door president Xi Jinping…

Wang Yi vroeg de VS om te stoppen met het hypen van de “China-dreigingstheorie”, illegale unilaterale sancties tegen China op te heffen, te stoppen met het onderdrukken van China’s technologische ontwikkeling, en zich niet moedwillig te mengen in China’s interne aangelegenheden. Wang Yi concentreerde zich op het analyseren van de essentie van de kwestie Taiwan, en benadrukte dat het bewaren van de nationale eenheid altijd de kern van China’s kernbelangen zal zijn, het is het lot van alle Chinezen, en het is de onwankelbare historische missie van de Communistische Partij van China. In deze kwestie is er voor China geen ruimte voor compromissen. De VS moeten zich echt houden aan het één-China-beginsel dat is vastgelegd in de drie gezamenlijke communiqués van China en de VS, de soevereiniteit en territoriale integriteit van China respecteren en zich duidelijk verzetten tegen “onafhankelijkheid van Taiwan”.

Geen warme gevoelens uit Beijing in deze boodschap. Het is een typisch Chinees ultimatum – ik zeg typisch omdat het heel rustig wordt gepresenteerd, zonder overdrijving maar heel direct. China liet Blinken twee keuzes – het één-China-beleid opnieuw bevestigen of zich voorbereiden op een breuk in de betrekkingen.

Zwitserse veiligheidsdiensten worden nerveus - "De binnenlandse veiligheid zal een probleem worden"

De Chinezen hebben geen haast om de regering Biden te laten vallen. Hun weigering om de militaire communicatie te herstellen, geeft aan dat China van plan is om af te wachten of Blinken en de rest van het nationale veiligheidsteam van Biden hun retoriek afkoelen en het één-China-beleid omarmen.

Het grote probleem waar Biden en zijn team van sukkels mee te maken hebben, is dat ze de afgelopen twee jaar het politieke water in Amerika hebben helpen vergiftigen met giftige retoriek waarin China wordt afgeschilderd als een primaire vijand van de VS, en dat ze nu een tegengif tegen dat gif moeten vinden. Ik denk niet dat het mogelijk is voor hen om zich uit deze hoek te bevrijden. Biden en Blinken hebben zichzelf in een onontkoombare positie geschilderd en alles wat ze doen om hun koers te wijzigen, zal door veel Amerikaanse politici en burgers als zwakte en lafheid worden aangevallen.

Het zal er de komende weken waarschijnlijk heftiger aan toe gaan en Biden zal steeds meer onder druk komen te staan om Blinken onder de bus te gooien. De Wall Street Journal, die huidige en voormalige Amerikaanse functionarissen citeert, meldt het volgende:

China en Cuba zijn in gesprek om een gezamenlijk militair trainingscentrum op te zetten op het eiland, wat betekent dat het Chinese leger voor de deur van Amerika zou kunnen staan.

De vermeende verontwaardiging van de VS over deze stap van China gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat de VS dit heeft uitgelokt door Amerikaanse militaire trainers naar Taiwan te sturen:

Duitse Leopard-2A4's branden en smelten "als kaarsen" in Zaporizhzhya - Drie vernietigd in de eerste aanvalsgolf

De Amerikaanse regering heeft ongeveer 200 soldaten naar Taiwan gestuurd om militaire trainers te sturen te midden van de toenemende spanningen met China, volgens een verslag van Taiwan News… Een meerderheid van de troepen die naar Taipei zijn gestuurd, zijn van het Amerikaanse leger en zijn momenteel gestationeerd in nieuwe trainingscentra en reservebrigades van de Taiwanese strijdkrachten.

Beijing stuurt Washington een botte boodschap – alles wat jullie kunnen doen, kunnen wij beter. Als het op “lik-op-stuk” aankomt, weet China hoe het het hardst moet spelen.

De keuze waar Amerika voor staat is grimmig en eenvoudig – accepteer het één-China-beleid of bereid u voor op een oorlog met China. Er is geen middenweg. Ik had nooit gedacht dat ik iemand als Richard Nixon weer aan het roer zou willen hebben. Ondanks zijn bezoedelde presidentschap begreep hij op intelligente wijze dat oorlog voeren met China een recept is voor een nationale ramp.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: 2023 zal ons laatste jaar op de planeet zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe catastrofale mislukkingen van de regering Biden motiveren meer mensen dan ooit om zich voor te bereiden op een Apocalyps
Volgend artikelScott Ritter: Over mierikswortel & nucleaire oorlog
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Het hele punt is, dat de V.S. nu niet meer wereldmacht no 1 is.
  En dat idee, sinds WOII, altijd misbruikt hebben – met financiële dwang, militaire ingrepen en grondstoffen-roof.

  In economisch, militair, opzicht, zijn Rusland en China even sterk / sterker; en technologisch gelijkwaardig.
  En India ook, als het wil.

 2. China even geruststellen dat het 1-Chinabeleid gerespecteerd wordt om hun leger vrij te hebben om de proxy oorlog tegen Rusland uit te breiden. Afganistan hebben ze als een baksteen laten vallen omdat ze wisten dat er een proxy oorlog tegen Rusland gestart zou worden, overigens konden ze zelfs deze oorlog in Afghanistan niet winnen. Helaas heeft de EU er niets aan gedaan om de proxy tegen Rusland te voorkomen door bijv. de kant van Rusland te kiezen. Waarschijnlijk waren ze er van overtuigd dat Rusland vernietigd zou worden en dus kozen ze voor de USA. Helaas wordt het steeds meer duidelijk dat Rusland niet vernietigd wordt en het nu steeds duidelijker wordt dat Europa een foutieve keuze gemaakt heeft en zelf economisch ten onder gaat. Macron gaat al met de BRICS praten die ziet de ramp voor de EU waarschijnlijk al aankomen.

 3. Ja we weten allemaal dat het grote leugenaars zijn. Blinken steunt de autonomie van taiwan niet. Volgens mij was er een duitse trut die een minskagreement aanging met Putin met achter haar rug de middelvinger omhoog. Denk dat blinken hetzelfde deed bij xiping. Aan de voorkant vertellen dat ze de onafhankelijkheid van taiwan niet steunen met zijn andere hand achter de rug met de middelvinger naar omhoog naar xiping. Wie denkt die achterlijke debiel blinken wel niet dat hij is. Dat xiping lomp is en zijn les niet geleerd heeft met de minskagreement en het gedrag naar euslnd. Dit laat echt zien hoe lomp en grof de amerikanen zijn. Bah…….
  Langs de achterdeur laat xiping weten in mei al, dat ze 1 jaar voorbereiding nodig hebben om in oorlog te gaan met amerika EN europa. Ik zou me daar maar meer zorgen om maken. Over 10 maanden is China dus oorlogsparaat………en zijn wij putin nog onder zijn oksels aant kietelen met ons oorlogsafval dat we naar oekraine zenden……😡

 4. Chapeau China : een staaltje van Superdiplomatie!!!! ‼️
  Blinken laten zeggen wat hij niet wil en niet mag van “ zijn “ Baas de demente baas Biden”
  Nog een paar weken en er is in Amerika een nieuwe minister van buitenlandse zaken…….

  Ook dit is een grote nederlaag voor Amerika.‼️
  Als jaren roepen ze dat ze Taiwan door dik en dun zullen steunen, tegen China maar nu opeens wordt het “ oude één China beleid “ door China hem ( Blinken) door de strot geduwd.

  Amerika heeft zichzelf heel goed in de nesten gewerkt.
  Met Rusland, en Europa, en nu ook met China.
  Zo zie je maar weer hoe een oude en demente man volslagen ongeschikt is om een land te leiden…Hoe de CORRUPTIE DAAR IS TOEGESLAGEN….. .( hij vertelde ook dat Xi een dictator is……. Oei Biden , een slip of the tong of……. Maar hij zal het wel menen, dit zegt meer over hem dan over Xi )
  Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

  Want Putin gaat door met zijn Europese en Amerikaanse “ nucleaire plan” als Amerika niet inbind.
  NIEMAND PRAAT MEER MET DE ANDER EN DAT IS HET MEEST GEVAARLIJK, OP DIT MOMNET.
  En dat niet inbinden van Amerika dat is gevaarlijk voor EUROPA WANT ER WORDT AL EEN FONDS VOOR WEDEROPBOUW VAN UKRAINE OPGETUIGD! Hoe gek zijn onze leiders
  Ik zie het bevoorraden al voor me, eerst waren het wapens die binnen kwamen en door de Russen aan gort geschoten werden, nu worden; het “ hulpgoederen “ die geïmporteerd worden in Ukraine en kapot geschoten zullen worden. Het lijkt wel alsof het westen het leuk vind……
  Komt er nog een inkeer van Europa en de USA ❓

 5. Het bijzondere is dat de Chinese communistische overname gesteund werd door de VS. Of beter gezegd aangestuurd. Tsjang Kai Tsjek had een groot leger ter beschikking maar had geen munitie meer. Hij had de VS hier uitdrukkelijk om gevraagd maar kreeg het niet. Het enige wat ze deden was hen helpen ontsnappen naar Formosa.

  En zo werd de pion op het schaakbord geplaatst voor wanneer het nodig was.
  Net zoals Korea. Net zoals Oekraïne/de Krim. Net zoals Iran, Pakistan, Koerdistan, Moldavie, Georgië, de Baltische staten en nog zoveel meer landen. Dit is geen toeval, dit zijn allemaal plannen voor de lange termijn.

  De regeringen in de VS mogen dan misschien het beeld schetsen van gebrek aan lange termijn visie, maar zij worden in dit schaakspel gebruikt als de koningin die het bord controleert. Alleen de bully is nu de gewonde oude stier aan het worden.

  “Waarom neemt deze regering het niet op tegen bullebakken en komt ze niet op voor vrijheid?”
  Hebben deze incompetente, corrupte, psychopatische, omhoog gevallen senatoren dan echt niet door wie de echte bullebak is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in