Elke persoon van goede wil die de beruchte video heeft gezien van agent Derek Chauvin die op George Floyd’s nek knielde, kromp ineen, en terecht. Maar zoals in vrijwel alle gevallen van arrestaties waarbij de politie betrokken is, waarbij de verdachte de bevelen van de politie niet opvolgt, is er een context voor de video die voor de meeste mensen verborgen is. In het geval van George Floyd is er veel meer aan de hand, schrijft auteur Renee Nal op Rairfoundation.

Het is al bekend dat George Floyd waarschijnlijk is overleden aan een overdosis drugs. Het autopsierapport onthult, hoe ineenkrimpen waardig het ook was om de knielende agent te zien, dat geen verwondingen van de voorste spieren van de nek of de strottenhoofdstructuren tijdens het postmortaal onderzoek werden gevonden.

Bovendien blijkt uit de belangrijkste rechtbankdocumenten dat Floyd vorig jaar in mei 2019 drugs heeft geslikt “in een poging om arrestatie te voorkomen”. Bij de arrestatie vorig jaar werd George Floyd overgebracht naar het Hennepin County Medisch Centrum voor “accidentele inname van drugs”. Tijdens zijn ziekenhuisopname onthulde George Floyd dat hij “dagelijks oxycodon snuift”, een krachtige opioïde pijnstiller die wordt gebruikt bij hevige pijn, zoals pijn na operaties, verwondingen en kanker.

George Floyd vertelde politieagenten dat hij niet kon ademen terwijl hij stond voordat hij werd neergelegd, zoals opgemerkt in deze uitstekende compilatie van Floyd-documenten op Information Liberation.

Tijdens de arrestatie van vorig jaar slikte Floyd de harddrugs in, waarna hij “zich bezighield met afleidingsmanoeuvres zoals huilen en irrationeel handelde”. Bekijk met dit in gedachten de onbewerkte beelden van 25 mei 2020 van de arrestatie van George Floyd vanuit de lichaamscamera’s van de sindsdien ontslagen Minneapolis-politieagenten Thomas Lane en J.Alexander Kueng, waar Floyd precies handelt zoals beschreven in de arrestatie van het jaar voorafgaand:

Biden verscheurt Trump's immigratiebeleid

De ontslagen politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis “verlaat het Family Justice Center in Minneapolis na de voorlopige horing in de George Floyd zaak”:

Net als bij de zaken van Trayvon Martin, Ahmaud Arbery, Robert Fuller, Michael Brown, Rayshard Brooks en anderen, sturen de onverantwoordelijke, agenda gedreven media graag een narratief dat past bij hun doel voordat überhaupt de feiten bekend zijn.

MUST READ: Bodycam transcript vertelt een ander verhaal over de dood van George Floyd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here