Ik vermoed dat het Kremlin tot de conclusie is gekomen dat de beperkte interventie in Oekraïne een vergissing was. Ik bedoel niet dat het Kremlin zal falen in zijn poging om alle Oekraïense militaire eenheden uit Donbass te verdrijven. De fout die het Kremlin maakte was dat het dacht dat de militaire interventie beperkt kon blijven, schrijft Paul Craig Roberts.

De VS en de NAVO zijn nu bij het conflict betrokken. Oekraïne wordt voorzien van zware wapens en van training in het gebruik daarvan. Washington heeft nu geregeld dat er raketten gestuurd kunnen worden die Russisch grondgebied kunnen raken. Het is duidelijk dat er niets beperkt is aan het conflict.

Het dilemma voor Rusland is dat, door zijn militaire operaties te beperken tot de regio Donbass in Oost-Oekraïne, de westerse wapens zich ophopen in West-Oekraïne, waar het mogelijk is een leger op te richten ter vervanging van het leger dat de Russen in Donbass aan het vernietigen zijn. Terwijl het Kremlin zal slagen in de bevrijding van Donbass, zal het falen in zijn doel Oekraïne te demilitariseren en van Oekraïne een neutrale staat te maken, tenzij de interventie tot geheel Oekraïne wordt uitgebreid.

Bovendien is het conflict ook uitgebreid door het verzoek van het neutrale Finland en Zweden om tot de NAVO toe te treden. De toevoeging van Finland aan de NAVO zou de aanwezigheid van de NAVO aan de grenzen van Rusland sterk uitbreiden, wat men met de interventie in Oekraïne wilde voorkomen.

Het Kremlin waarschuwde dat landen die in het conflict tussenbeide komen als combattanten zouden worden behandeld, maar heeft nagelaten actie te ondernemen. De Russische dreiging wordt zo veronachtzaamd dat zelfs het militair onbeduidende Denemarken openlijk wapens naar Oekraïne stuurt. Het gevolg zal meer ingrijpen van de VS en de NAVO zijn.

  FvD: "Wereldgezondheidsorganisatie is bezig met de Grote Reset" (Video, Nederlands transcript)

Er is een gevaarlijke situatie ontstaan door de afkondiging van rode lijnen door het Kremlin, die het niet handhaaft. Vertraagde en beperkte Russische reacties op de provocaties van Washington zijn de oorzaak van het huidige conflict, en vertraagde en beperkte reacties zijn de reden dat het huidige conflict waarschijnlijk uit de hand zal lopen.

Het was duidelijk dat het Kremlin een snelle en totale verovering van Oekraïne nodig had om uitbreiding van de oorlog door Westerse interventie te voorkomen en om niet-NAVO Europa te intimideren de neutraliteit op te geven. In plaats daarvan heeft het beperkte Russische optreden Washington maanden de tijd gegeven om het conflict uit te breiden en om het conflict gaande te houden na de nederlaag van Oekraïne in Donbass. De westerse propaganda is er zelfs in geslaagd de westerse bevolkingen ervan te overtuigen dat Oekraïne de oorlog aan het winnen is.

Het Kremlin, zo lijkt het, is niet in staat te begrijpen dat er geen vreedzame of diplomatieke oplossing is. Het was de valse hoop van het Kremlin op het waanzinnige Minsk-akkoord dat Washington 8 jaar de tijd gaf om een Oekraïense troepenmacht op te leiden en uit te rusten om de republieken van de Donbass te heroveren. Het hele conflict had vermeden kunnen worden als het Kremlin het verzoek van Donbass om met Rusland herenigd te worden, net als de Krim, had ingewilligd. Deze strategische fout van het Kremlin volgde op een grotere en eerdere fout, toen het Kremlin aan de kant ging staan en toestond dat Washington de Oekraïense regering omver wierp en een marionettenregime installeerde dat Rusland vijandig gezind was.

  Douglas MacGregor: Rusland bereidt zich voor op een oorlog van 30 maanden met de NAVO en de VS - "De fabrieken in Rusland werken 24 uur per dag" (Video)

Ik bewonder de terughoudendheid en de afkeer van het Kremlin om geweld te gebruiken. De vraag is of dit gedrag Washington aanmoedigt om met de Wolfowitz-doctrine agressiever op te treden tegen landen die de hegemonie van Washington in de weg staan.

Rusland kan weer op haar handen gaan zitten, zoals zij de afgelopen 8 jaar heeft gedaan, terwijl Washington weer een Oekraïens leger op de been brengt en traint, of zij kan Oekraïne een snelle knock-out slag toedienen, de regering vervangen, en alle nazi- en CIA-elementen opjagen en elimineren, of zij kan het bijltje erbij neergooien. Zo niet, dan is de kans groot dat door toenemende Westerse bemoeienis het conflict uit de hand loopt.

Het Kremlin ziet dit zelf ook in en waarschuwt voor het vooruitzicht van een kernoorlog, maar onderneemt niet de nodige actie om dit vooruitzicht uit te sluiten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij levenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend hoge kindersterfte in verschillende landen: “Dit zou in het nieuws moeten zijn”
Volgend artikelDRINGEND: Sterftecijfers stijgen weer in sterk gevaccineerde Europese landen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Tijd werk tegen en mee ! Het westen kan ouden meuk naar Oekraïne sturen , maar economisch gezien gaat het niet goed met het westen , olie tekorten deze zomer voedsel crisis , boeren uitkopen ect ect , de VS staat aan de rand van een burger oorlog en de EU aan de rand van implosie

 2. Rusland heeft een veel hoger ethisch bewustzijn dan het z.g. vrije westen onder aanvoering van Amerika. Een totale oorlog zal ongelooflijk veel slachtoffers teweeg brengen.
  De meeste slachtoffers zullen onschuldigen mensen zijn. En de schofterige 1% blijft letterlijk buiten schot. Die zitten zich rot te lachen in hun D.U.M.P. ‘s terwijl hun eigen bevolking crepeert.
  En dat weten de Russen. Misschien daarom hun aarzelingen.
  Amerika en de NAVO echter hebben totaal GEEN geweten. Kijk maar naar het verleden.
  Vanaf de WW2 hebben we genadeloos andere landen, die feitelijk nooit militair opgewassen waren
  tegen Amerika, naar de vergetelheid gebombardeerd.
  Hoeveel mensenlevens en geld dat kostte was nooit een probleem voor deze idioten.
  Om dit recht te zetten zal Rusland keihard moeten optreden.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Tenzij er genoeg mensen wereldwijd wakker worden en zelf het heft in handen gaan nemen.

  • Beste Thom,

   U schrijft: ‘Tenzij er genoeg mensen wereldwijd wakker worden en zelf het heft in handen gaan nemen.’

   Ik hoop en bid voor hetzelfde, maar ga er inmiddels vanuit dat dit een kansloze wens is.
   Het gros is “betoverd” en wij (de “wappies”) staan erbij en kijken ernaar.

   Het is om te janken om te zien hoe eea zich voltrekt in deze freak-wereld!

  • De NAVO, EU en de VS zijn al vanaf 1945 bezig met saboteren van de USSR en vanaf de 90-er jaren met hybride oorlog voeren tegen de Russische Federatie, dus PCR slaat de plank weer eens goed mis. Hij heeft nog steeds de taktiek van de Russen niet begrepen, wat logisch is want hij is een Amerikaanse politicus.

 3. “De VS en de NAVO zijn nu bij het conflict betrokken. Oekraïne wordt voorzien van zware wapens en van training in het gebruik daarvan. Washington heeft nu geregeld dat er raketten gestuurd kunnen worden die Russisch grondgebied kunnen raken.”

  “De VS en de NAVO zijn nu bij het conflict betrokken.”
  Niet waar.

  “Washington heeft nu geregeld dat er raketten gestuurd kunnen worden die Russisch grondgebied kunnen raken.”
  Niet waar, max bereik 80km.

  Wanneer ga je nu eens de waarheid vertellen aan je lezers?
  Je lijkt wel een russische propaganda website.

  • Als je goed had opgelet is het nu zo dat Oekraine zelf het bereik mogen vaststellen.
   En als je op flight24 zoekt kun je NAVO AWACKS en Amerikaanse statotankers zien vliegen boven en links van de Zwarte zee.
   Heb ik het nog niet eens over levering wapen systemen en training door NAVO personeel aan de Oekranazi’s
   Hoeveel NATO moet er zijn om betrokken te worden vindt je?

   • “Hoeveel NATO moet er zijn om betrokken te worden vindt je?”
    Niet ‘direct’ in de oorlog.
    Over indirect hadden we het niet.

  • “Niet waar, max bereik 80km.”

   Dat is het bereik van de “standaard” munitie, er kunnen ook raketten bijgeleverd worden met een bereik van 300 km, en er zijn voor dit systeem zelfs al raketten met een bereik van 500 km in de maak.

  • Even bij de les blijven. Kijk eens even op de kaarten en zie dat op vele plaatsen het Oekraïense leger veel dichter bij de grens is dan 80 km. Ook met wapens uit de Soviet Unie periode heeft het UA leger al doelen in Rusland beschoten.

 4. Wat de meeste hier in het westen nog steeds denken, dat wij de GOOD GAY’S zijn en de Russen de BAD GAY’S. Maar het is net andersom. Het westen is door en door verrot en corrupt al eeuwen lang en dat zijn we als iets normaals gaan beschouwen, dat wij iedereen de les willen leren op de planeet. Iedere andere natie die er niet mee eens is, om die zonder mandaat van wat dan ook plat te bombarderen zonder te om te kijken naar de miljoenen burger slachtoffers. Alleen maar om onze zin en zienswijze met bruut geweld alles en iedereen op te leggen. Afspraken of diplomatieke oplossingen worden pas na de overgave geregeld.

  Zodat die andere natie nooit meer zijn eigen weg mag of kan bewandelen. Alleen de taal van grof bruut geweld verstaan zij nog, je kunt ze niet waarschuwen van als. Zij zullen gewoon doorgaan om die andere natie op de knieën te krijgen, daar speelt geld en manschappen en materieel geen rol, want zij maken het geld toch uit het niets. Als de andere natie uit eindelijk overwonnen is, krijgt die natie de schuld van alle kosten van de oorlog in hun schoenen geschoven. Op deze manier wordt oorlog voeren een winstgevende operatie voor de aanvallende partij.

 5. En wat hebben de westerse burgers eigenlijk te verliezen? Als de Russen blijven aarzelen om kernbommen op alle Europese NATO bases en hoofdsteden te gooien en/of Engeland en Amerika wegvagen, zal iedereen met een euthanasie spuit, die we liefkozend vaccin noemen of voor de gelukkige onder ons die mogen blijven leven. Maar wel kunstmatig omgebouwd worden als transhumaan om als eeuwige slaaf te dienen voor de zelf benoemde elite clubje. De Europese bevolking zal hoe je het ook keert het loodje moeten leggen. Het is nu aan Rusland om die keus in te vullen. Burgers zijn altijd al de grootste slachtoffers geweest van de geschiedenis. Want het kwaad op de wereld kent geen grenzen en geen medeleven. De burgers worden als een wegwerp product beschouwd in het westen. Hoe harder jij als burger werkt, hoe meer jij wordt uit gemolken door de westerse overheden. Burgers hebben geen enkel recht, enkel betaalde privileges wat we aanzien als een recht.

  • Voor mij ishet heel duidelijk dat dit een website van Rusland is. Jullie vertellen niet de waarheid maar zaaien angst onder de lezers en spijtig genoeg geloven sommige lezers dit ook. Of zijn deze hatelijke reacties ook vals om nog meer angst en haat te kweken?

   • Hoi Bond (maar duidelijk niet James),
    Alle westerse websites zijn bezig met cancel-Rusland en een totale propagandaoorlog tegen dat land, en jij durft nu te zeiken als je op een van de zeer weinige sites terechtgekomen bent waar de waarheid zo veel mogelijk van alle zijden belicht wordt?

    Dan heb jij wat psychologen cognitieve dissonantie noemen. Ik durf met bijna zekerheid aan te beweren dat jij ook het spuitje van Hugo met blijdschap geaccepteerd hebt, en heftig geschokt zal zijn als je erachter komt dat het een experimenteel spuitje betrof met vele nadelige bijwerkingen.

    Sterkte!

   • Hahaha ik lees hier elke dag maar ben zeker niet angstig. Wel leer ik hier veel vooral over stakkers zoals jij. Ga lekker naar twitter, gast.

 6. Rusland had vooraf de landen die zware wapens leveren aan Oekies moeten waarschuwen, dat dat als een oorlogsactie wordt gezien, en dat er represailles voor komen.

  Ik zou zeggen; een USA basis trateren op een paar raketjes zou passend en verdiend zijn.
  Of een paar precisie raketjes op ambassades in Kiev….

 7. Realiteit is dat Rusland 8 jaar geleden militair, en ook economisch, nog niet sterk genoeg was om in Oekraïne in te grijpen.
  Stierenpoep verhaal dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in