De Belgische premier Alexander De Croo heeft misschien zijn mond voorbij gesproken over de duur van Europa’s energiecrisis. Hij vertelde verslaggevers maandag dat “de komende 5 tot 10 winters moeilijk zullen zijn.”

“De ontwikkeling van de situatie is in heel Europa zeer moeilijk,” zei De Croo tegen de Belgische omroep VRT.

“In een aantal sectoren is het echt moeilijk om met die hoge energieprijzen om te gaan. Wij volgen dit op de voet, maar wij moeten transparant zijn: de komende maanden zullen moeilijk zijn, de komende winters zullen moeilijk zijn, zei hij.

De opmerkingen van de premier suggereren dat de vervanging van de invoer van Russisch aardgas nog jaren kan duren, waardoor de economie van de regio nog meer onheil zal ondervinden in de vorm van energiehyperinflatie, schrijft Tyler Durden.

Europa wordt geconfronteerd met een historische energiecrisis, die nog verergerd is door de oorlog van Rusland in Oekraïne (en de westerse sancties die averechts hebben gewerkt). Het continent is voor zijn energiebehoeften sterk afhankelijk van Rusland, en importeert ongeveer 40% van het NatGas. De Russische leveringen via Gazprom’s Nord Stream 1, die slechts 20% van hun capaciteit dekken en volgende maand naar nul dreigen te gaan, hebben de prijzen van NatGas en elektriciteit deze week tot recordhoogten doen stijgen.

De Europese NatGasprijzen stegen maandag tot een recordhoogte van 277 euro per megawattuur, ongeveer 15 maal de gemiddelde prijs in de zomer. Leon Izbicki, een grondstoffenanalist bij Energy Aspects Ltd., zei tegen Bloomberg dat als de stromen van NS1 in september tot stilstand komen, de prijzen tot 400 euro per megawattuur zouden kunnen stijgen.

  Journalist, spion of cyberfrontstrijder?

Bloomberg’s grondstoffenverslaggever Javier Blas tweette een kaart van day-ahead elektriciteitsprijzen in heel Europa. Hij noemde de prijzen “om van te janken, met in veel landen recordhoogtes voor vandaag.”

De overstap van Russische NatGas-leveringen heeft een averechts effect gehad op de 19 landen tellende eurozone. Duitsland, de grootste economie van Europa, zou wel eens op een recessie kunnen afstevenen die de rest van het continent ten val zal brengen.

De Croo zei dat België en de eurozone “elkaar moeten steunen in deze moeilijke tijden”.

De donkere winter van Europa zou dit hele decennium wel eens een jaarlijks terugkerend fenomeen kunnen worden, als de minister-president gelijk heeft. Het alom optimistische idee dat het blok dit jaar alle Russische Natgasinvoer zou kunnen vervangen, was een farce, en nu moeten de Europese huishoudens exorbitant hoge stroomkosten betalen, waardoor miljoenen in energiearmoede vervallen.

Ook al heeft Duitsland toegegeven dat het een verschrikkelijke vergissing was om zo afhankelijk te worden van goedkope Russische energie – als van een drug – hoe lang duurt het nog voordat Berlijn teruggaat naar zijn dealer [Moskou] voor herbevoorrading en afhaakt van de rest van Europa, omdat het deze winter niet wil doodvriezen en zijn economie niet wil laten crashen.

  Oekraïners crashen bij Bakhmut: Russen veroveren Opitnie en Ivangrad - Hand-tot-hand gevechten - Kruisraketten regenen op Lviv (Video’s)

***

“Dit is de prijs van de strijd voor de vrijheid”: Macron kondigt het einde aan van de “periode van overvloed” in Europa

De Europese leiders lijken zich bewust te zijn geworden van de deplorabele toestand van hun economie, en van de onvermijdelijkheid van crises en recessies in de nabije toekomst. Sommigen van hen zijn zelfs begonnen hun burgers mentaal voor te bereiden op het aanbreken van “moeilijke tijden”.

Met name de Franse president Emmanuel Macron zei dat de “periode van overvloed”, waaraan de Europeanen ondertussen al zo gewend zijn, voorbij is. Europa staat een reeks zware crises te wachten, waarop men zich volgens de Franse leider nu moet beginnen voor te bereiden.

Macron benadrukte dat de EU momenteel grote omwentelingen doormaakt, waarvan de gevolgen worden veroorzaakt door het conflict in Oekraïne en de klimaatverandering. In dit verband kunnen de burgers van de Europese landen volgens hem in de nabije toekomst hun voorrechten verliezen in de vorm van producten en technologieën waaraan zij zo gewend zijn.

Tegelijkertijd verklaarde de Franse president dat de oorlog in Oekraïne zware economische gevolgen heeft, maar hij rept niet over de opheffing van de sancties tegen Rusland en het herstel van de vroegere partnerschapsbetrekkingen met Rusland. Integendeel, hij benadrukte dat de ontberingen die Europa lijdt door het genoemde conflict de prijs zijn van de “strijd voor de vrijheid”.

De vraag is alleen of de vrije en aan een welvarend leven gewende Fransen de mening van hun leider delen.

Wat de klimaatveranderingen betreft, waarover Macron sprak, die zijn dit jaar inderdaad een ernstige uitdaging geworden voor veel westerse landen. In Europa is een droogte uitgebroken, die volgens wetenschappers in de afgelopen vijf eeuwen niet meer is waargenomen.

  Het sociaalkredietsysteem is het controlemiddel van de elite

Volgens het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie ligt 64% van het grondgebied van de Europese Unie in het gebied waar wegens droogte een verhoogd alarm is afgekondigd.

Abnormale hitte en gebrek aan neerslag hebben ertoe geleid dat grote rivieren in de regio recorddiepte hebben bereikt, waardoor het bijna onmogelijk is geworden om in veel waterkrachtcentrales elektriciteit op te wekken. Bovendien hebben ook sommige thermische centrales hun elektriciteitsproductie verminderd wegens gebrek aan water om het systeem te koelen en de onmogelijkheid om steenkool per binnenschip aan te voeren. Tenslotte heeft het windstille weer deze zomer het rendement van windmolens sterk verminderd, wat in feite het utopisme bewijst van het idee van een volledige overgang naar “groene energie”.

De zomer zal echter, net als de hitte, spoedig voorbij zijn. Dit zal echter geen verlichting brengen voor de Europeanen, want de komende winter, in de omstandigheden van een recordtekort op de Europese energiemarkt, zou wel eens een nieuwe uitdaging voor hen kunnen blijken te zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland vecht tegen de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTopadviseur WEF zegt dat mensen “biometrische sensoren” zullen dragen, en “voortdurend gecontroleerd” zullen worden door Chinese regering, Facebook, Google
Volgend artikelOekraïense strijdkrachten lijden zware verliezen in de Pepski regio (Video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

56 REACTIES

 1. Met een zogenaamd gierend tekort aan gas hebben de meeste europese landen toch hun gasreserves op bijna 100%.

  Het word tijd dat de bomen en lantarenpalen langs de wegen naar de regerings steden vol komen te hangen met politici en hun handlangers

 2. “ de Franse president Emmanuel Macron zei dat de “periode van overvloed”, waaraan de Europeanen ondertussen al zo gewend zijn, voorbij is”

  Frankrijk het grootste land van Europa. Macron is een beetje gaga, er is zeer veel armoede in Frankrijk.
  Voor velen is du pain du boursin et du bon vin alles wat er ‘nog’ is.

 3. Het scheelt dat ik als 65 jarige in mijn jeugdjaren ook nog gewoond heb in een niet geïsoleerd huis met een leuvense stoof waar wij s’morgens als klein mannen moesten wachten om op te staan tot de stoof goed Brande,ben er ook niet van doodgegaan.
  Gans deze comedie opgezet door de cabal met hun vazallen zullen we toch niet kunnen stoppen vrees ik.
  Terug naar de basic.

 4. De Duitse economie is voor 70% afhankelijk van Russisch gas. Die Europese 40% van in het artikel mag je dus naar beneden herberekenen als je Duitsland buiten beschouwing laat en daar de Duitse economie echt de grootste van Europa is, meer dan éénderde, kom je eerder in de buurt van plusminus 25%. Sommige landen meer, andere minder.
  Vraag is of al die Europeanen wel solidair willen blijven met Duitsland mocht het een echt koude winter worden. Het land van De Croo bijvoorbeeld gebruikt helemaal geen Russisch gas, is integendeel een verdeler van Algerijns, Iraans, Amerikaans en gas uit andere landen over Europa.
  Vraag is ook of de Duitsers zelf, de bevolking en de industriëlen, hun regering niet zullen dwingen Nordstream 2 te openen en opnieuw volop Russisch gas te kunnen gebruiken tegen de wil van Washington in.

 5. Een van de positieve dingen aan het verloop van de (inkoop) gasprijs is dat deze parabolisch is en zoals een beursguro ooit in zijn wijsheid zei: parabolic trends don’t end well. Zie b.v. de tulpenmanie, bitcoin etc.

 6. Jammer dat de alternatieve media ok zulke emotioneel beladen termen gebruikt zoals waar dit artikel ook weer mee doorspekt is. Zo help je mee de angst en verdeeldheid te verergeren.
  Net als al die termen als ‘donkere winter’ ‘doodvriezen’ en weet ik veel allemaal niet wat. Kom op zeg! Waar zijn de Geharde Nederlanders? Weet je de winters in jaren 80 en 90 nog? Gevoelstemperatuur-25 maar toch buiten schaatsen als sport op school. En nou zitten janken omdat we van die flutwinters hebben waarin t amper vriest? Janken omdat de verwarming niet op 25 graden kan? Hou toch op stelletje ruggengraatloze slappelingen! Laat zien dat je een bikkel bent, inventief, creatief en niet willoos zitten afwachten als een konijn die in een lamp kijkt. Kom op zeg!

 7. Dus door foute politiek wordt het voor het gewone volk armoede en creperen, zodat de rijken alles kunnen hebben. Heel duidelijk. Direct die foute politiek wegzetten.

 8. ….op dit moment is de voorraad medicijnen keihard aan het slinken, sommige middelen voor chronisch zieken worden niet meer geproduceerd en zijn niet meer op voorraad. Onderdelen voor auto’s worden ook al schaars, net als witgoed en andere zaken, de tekst “tijdelijk niet leverbaar” is een splinter van de waarheid. Wat er nog is word door fabrikanten achter gehouden voor garanties en productie. We zijn een rijk continent, maar we verbruiken en repareren niet, vaak is repareren duurder dan nieuw kopen. Komt nu ten einde, we gaan straks echter ook niuet meer kunnen repareren, enkel nog kanabaliseren, dus opknappen door elders te slopen….

  Europa is vervloekt doordat er lui aan de macht zijn die ons zien als stukken stront. Dat zijn geen leiders maar parasieten. Om te blijven bestaan importeren ze meer parasieten.

  225 morgen hier in de wijk erbij, we gaan het zien.

  • Iedereen die nier zo dom is geweest afhankelijk te wordrn van de pharmaffia zal geen hinder ondervinden van het feit dat de pilletjes schaars worden.

   En al jaren was bekend dat Eurooa z’n hoogtepunt heeft gehad. Zo gaat dat sinds mensenheugenis, verschuiving van “welvaart”.
   Maar dit geboefte versnelt dit verschijnsel onnatuurlijk. Omdat diw weffertjes oorlogen creëren waar geen normaal mens van gediend is zijn wij de dupe.

   En de schapen zien niet hoe abnormaal het is dat die cokesnuiver alle tijd heeft om met z’n klasgenootjes om te gaan terwijl er oorlog is.

 9. De EU-landen hebben met hun boemerang sancties tegen Rusland economisch zelfmoord gepleegd.
  Natuurlijk zal de EU-elite, die de sancties uitgevaardigd heeft, daar zelf nauwelijks last van hebben.
  De lasten zijn voor de ‘sheeple’ en diegenen die het wagen te protesteren zal door de EU-elite en hun handlangers in de media een gebrek aan solidariteit met Oekraïne verweten worden.
  Een tip voor de burgers die deze winter koud hebben en hongerig zijn: in de woningen van de ‘solidaire’ politici, die hun (beweren te) vertegenwoordigen, zullen ze wellicht warmte en voedsel kunnen vinden.

 10. Ik heb jaren geleden iemand ´gekend´ die miljonair was. Die heeft afstand gedaan van al z´n kapitaal om welbewust een zwerverbestaan te leven. Zat wanneer het echt koud was ergens in een supermarkt om zich op te warmen. Is nog oud geworden ook. Een ware bikkel. In de toekomst zul je je QR Code bij je moeten hebben voor je op de verwarming mag komen zitten met een oogje toegeknepen. Wanneer de vrijmetselaarshandhavers het toestaan.. Eén ding is zeker door vaker buiten te zijn, leer je beter met de koude om te gaan en zodra de temperatuur onder het vriespunt zakt, is het nog beter te doen. Moet je wel gezond zijn.

  • …en schoenen hebben die dicht zijn…..Greengo, je bent in mijn optiek de meest intelligente persoon van deze site. En dat meen ik.

  • Jaren terug had ik een arme periode; geen geld voor brandhout.
   Om warm te blijven, ging ik soms naar internet cafee, 10km lopen of naar een vriendin, 14 km lopen. Daar bleef ik dan paar uur en liep terug.

   Als ik moet kiezen: te koud of te weinig eten, kies ik te weinig eten. Koude is moordend.

  • Ik heb hier een buurman in de zeventig. Woont net als ons in stenen ongeïsoleerde vochtige oude huizen.
   Deze man heeft het huis nooit verwarmd, eet niet veel meer dan een stukje stokbrood. Is de hele dag bezig, wandelt enz, geen grammetje vet en kerngezond.
   Moet dus kunnen.

 11. Belgische premier…. Was de leider van de zevenste!! Grootste party van de belziek

  Jaja zevenste !!!

  Hoe belachelijk kan je daar over komen

 12. Het gaat allang nier meer over zogenaamde landen zoals frankrijk/belgie/oostenrijk/nederigland….het is de wef kliek van duistere personen.
  Het kleeft aan elkaar als verse stront,het is slecht,het is duister,het is erop uit om onze westerse samenlevingen te vernietigen.
  Alleen met gepast geweld en samenlevingsgericht opstand kunnen we het tij nog keren.
  Alleen moeten de miljoenen schaapjes hun 4de doodsspuit laten gaan en wakker worden.
  Kortom….ik zie het niet zo zitten dat de kudde wakker word, en de gifspuiten weer gretig afgenomen worden.

 13. Wat een kots lees ik weer. bikkels en buiten zijn,Vertel dat maar eens aan een vrouw,die hebben het nog koud met 20graadjes.Nee jongens niet goedpraten,de economie gaat naar de klote en daarmee wij ook.
  Geef mij dan die lantaarnpalen maar in het begin.
  Die with your boots on.klungels.
  Word wakker,een schop onder je kont,peper in je reet,en neem actie.

  • Wouw…en waar was jij dan de afgelopen 2 jaar van de puinhoop?
   Ik lees iets van bikkels(!)…is dat voor een iemand die bij min 15 in een puptentje lag te bikkelen op de limburgse heide?,3 dagen geen warm vreten en daarna uit zijn pan ging bij een cadi wagen met 2 witte boterhammen en EEN ei voor 1 GULDEN…wat is hier jouw kots van beste?

   • Wauw! Is het moeilijk, om andersmans mening te respecteren? 🤭

    Voeg er zelf eens één toe, want een andere mening tegenspreken, is niet hetzelfde als er één te hebben.

    • Daarom gaat Nederland vrijwel gegarandeerd naar de verdommenis. Zelfs op deze site die bestaat door en voor het kleine percentage wakkeren kunnen we het niet nalaten elkaar af te zeiken en naar beneden te trappen. Jammer maar helaas.

     Ik vermoed dat ik maar beter emigratie naar Rusland kan organiseren dan te hopen dat er nog iets van een revolutie in NL, of het Bastille-land waar ik de laatste 25 jaar verblijf, terecht zak komen. Nogmaals, jammer maar helaas, het schijnt kansloos.

     • U heeft gelijk, er zijn veel trollies hier aanwezig. Ja krijgen goed betaald. Voorheen liepen ze bij de ggd…. En die hoax is afgelopen 😉

   • Wat lul je nu ?
    Ik heb ongelogen meegemaakt dat mijn ouwe me het huis uitschopte ik was acht jaar oud!! het was min2 . ik heb overleefd omdat ik wist dat zijn vw bus op de gracht stond . daar ingekropen. had alleen een blouse aan.
    Hele nacht wakker en bijna verekt . Mijn ouwe was idd gestoord.
    Enorm trauma opgelopen 2 de wereld oorlog ..
    En idd wij hadden de ijsbloemen op de ramen .
    De winter van 63 ..
    En ik heb veel in kou geleefd en ontbering is mij niet vreemd .
    Mijn ouwe werkte bij Holland melk .. ik moest als jongen mee met hem smorgens om 4 uur mijn nest uit en mee rijden met de vrachtwagen melk bezorgen aan school(melk) was 9 jaar. (kinderarbeid ? ) zeker wel .!
    Kan nog wel even doorgaan , hoeft niet geen zin in !

 14. Allemaal zelfgecreerde crisis die ondemocratisch worden afgewenteld op de simpele burgers. De leiders met hun topinkomens, landgoederen en vastgoed blijven buiten schot.

  • hear hear, gecreëerde oorzaken, helaas zullen we er nog lang last van hebben en veel stress, want leuk is het niet, ook al sta ik er boven.
   kost ook nog eens een paar duizend extra per jaar die door de ‘leiders’ gecreëerde onzin, denk aan duurder eten, duurdere brandstof, veel hogere gas/energie prijzen and so on… velen worden arm gemaakt, uitgemolken en daarna afhankelijk gemaakt, afhankelijk van de Staat/Globalisten/Multinationals.
   en als je overbodig wordt dan… maybe to a better ‘world’ mocht er zoiets bestaan, but… not without a fight.

   “Artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht bepaalt,
   dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat
   noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf,
   eerbaarheid of goed, te beschermen tegen een
   wederrechtelijke aanranding.

   Het kan gebeuren dat een langs democratische weg tot
   stand gekomen wet toch niet legitiem is.
   Dan heeft de burger de plicht daartegen in verzet te komen.
   En hij heeft het recht zich tegen de uitvoering van die wet
   te verweren.

   Er zijn verschillende wetten die niet het belang van het
   Nederlandse volk dienen.
   “Terwijl dat het doel zou moeten zijn van iedere wet.
   Het is dus geen uitzonderlijk standpunt om te bepleiten dat
   een staat die zich niet meer in het belang van de bevolking
   opstelt, zich als een tiran gedraagt, afgezet mag worden.”

   Dat mogen we nooit vergeten,” aldus Gideon Van Meijeren.

  • Moet je eens denken…

   Ik had in 2004-2005 iemand leren kennen, een Vlaming, dat hij op Herman de Croo ging stemlen, lmdat het hem wel een ‘sympathieke’ leek…

   Wetende dat er dingen niet klopten, maar niet juist wat, wilde ik hem waarschuwen…

   Maar wie ben ik?

   Uiteindelijk, heb ik gelijk gekregen, maar ik betwijfel of zijn Euro ooit zal vallen…😊
   I

   ekregen

  • Eindelijk ne vlaming hier ook ene, uiteindelijk where fucked en de rest gaat op vakantie alsof er Niks aan de Hand is , Wat een bende schapen 🐑 ik kijk uit Naar de herfst en Winter Dan gaan ze allemaal janken wedden ✌🏻

 15. Premier van Belgie? Schotelvod van de EU ja. Omdat onze vernietigers in Brussel zitten denkt hij er mag nog een schepje bovenop. Krijgen we een strenge winter is een herhaling van de Franse revolutie mogelijk. De mensen zijn het gezever van deze ONVERKOZEN BENDE (politici is te beleefd) meer dan beu.

 16. De Croo behoorde ook tot de grote linkse verliezers…
  Maar door onze goed functionerende – LINKSE – democratie plots terug aan de macht gekomen, haha.
  Elk bedrijf moet in Europa failliet en China krijgt alles in handen!
  Ze zorgen kunstmatig dat alles ook veel duurder wordt, heeft totaal niks met crisis te maken.
  En het rare is dat Bart De Wever(N-VA) en Vlaams Belang(VB) heel stil zijn…
  Nog steeds zijn er idioten die in een democratie geloven.

 17. Het toonaangevend magazine Nature heeft onderzocht ten belope van hoeveel % elke Europese lidstaat gas afneemt van Rusland (waar al meerdere maanden zoveel om te doen is).

  https://www.nature.com/articles/d41586-022-00969-9

  Wat zien we? België koopt slechts ten belope van 4% van de totale gasconsumptie gas in van Rusland. 4%…

  De overige 96% is afkomstig van 1) Noorwegen (+-70%, 2) de US ( vloeibare vorm ) en 3) de EU ( die gas afneemt van Qatar en recentelijk ook een deal gesloten heeft met Azerbeijan ). Nederland is met 6% gas uit Rusland vergelijkbaar met België.

  Maar toch moeten alle Belgische burgers en bedrijven hun gasverbruik verminderen met 15% wegens beweerde tekorten van gas afkomstig van Rusland en is de gasprijs sinds 15.02.2022 verdriedubbeld ( met een absoluut recordprijs van 283,46 euro per Megawatt tov 80 € per Megawatt in februari ?

  en wat De Croo betreft. Die heeft een glazen bol zo groot als het Atomium! Hij kan nu al 5 tot jaar in de toekomst zien! Wat ik zie in mijn glazen knikkertje zie is dat hij binnen enkele jaren geen premier meer is 😉

  • 5 à 10 jaar in de toekomst. Doe mij niet lachen. Dat is al zijn levensverzekering voor als en/of zijn gelijk gezinden volgende jaren in de regering zitten, als regerenden of oppositie, een dooddoenertje om niet te moeten handelen.
   “ wij hebben eerlijk de waarheid gezegd”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in