De Belgische premier Alexander De Croo heeft het akkoord van de EU over een zesde pakket sancties tegen Moskou verwelkomd, maar heeft opgeroepen tot een “pauze” totdat het effect van de maatregelen bekend is.

Eerder op dinsdag bevestigde de voorzitter van de Raad van de EU, Charles Michel, dat de lidstaten van het blok in principe overeenstemming hadden bereikt over een zesde ronde van anti-Russische sancties, die een gedeeltelijk embargo op Russische olie omvatten. De sancties worden opgelegd als reactie op het militaire offensief van Moskou in Oekraïne, bericht RT.

In een interview met journalisten voorafgaand aan dag twee van de EU-top in Brussel, zei De Croo dat de gevolgen van de oliesancties “enorm” zouden zijn en dat er dus “een pauze” nodig is.

“Voor België is dit pakket een grote stap voorwaarts, laten we het daar voorlopig houden en het effect ervan bekijken,” zei de premier.

Hij voegde eraan toe dat de belangrijkste prioriteit nu is om de beste manier te vinden “om de energieprijzen onder controle te houden.”

Ondertussen riep de Estse premier Kaja Kallas de EU dinsdag op om een gasembargo te bespreken als onderdeel van het volgende pakket sancties. Zij maakte echter duidelijk dat zij niet verwachtte dat het blok op korte termijn voor dergelijke maatregelen zou gaan. Uit gegevens van de Europese Commissie blijkt dat de Europese Unie 40% van haar gas uit Rusland ontvangt.

Dienovereenkomstig zei de Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer dat gas “niet aan de orde zal komen in het volgende sanctiepakket.”

Het zesde pakket maatregelen, dat naar verwachting woensdag zal worden goedgekeurd, sluit Sber, de grootste bank van Rusland, uit van het financiële berichtensysteem SWIFT. Ook worden nog drie Russische omroepen uit de EU geweerd, en worden nog meer individuele sancties opgelegd aan Russische burgers, aldus berichten in de media.

De leiders van de EU hebben aangegeven dat Russische pijplijnolie op een gegeven moment in de toekomst verboden zal moeten worden.

President Vladimir Poetin heeft de Europese leiders ervan beschuldigd economische “zelfmoord” te plegen door te proberen Russische energie op te geven.

Moskou beschouwt de sancties als “onwettig” en “ongerechtvaardigd”, en heeft teruggeslagen met eigen tegenmaatregelen. Het heeft erop aangedrongen dat de betalingen voor aardgasleveringen in roebels moeten worden gedaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelOp gerechtelijk bevel geopenbaarde Pfizer documenten onthulen dat 82% – 97% van de Pfizer COVID-19 gevaccineerde zwangere vrouwen hun baby’s verloren
Volgend artikelAartsbisschop Vigano: Onze “Leiders” zijn schuldig aan hoogverraad
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ach teveel ingenomen corona vaccinaties doen goed hun werk, het geestelijk vermogen van de eu leiders is in ieder geval goed aangetast.

 2. De EU met haar lidstaten trekken weer het ijzeren gordijn op, dat zij zelf daarmee hun eigen economieën de nek omdraaien, schijnt niet door te dringen lijkt het. Mits je het met enig logica en verstand zou bekijken. Of het is juist bewust zo, om zo de grote reset kracht bij te zetten, om iedere inwoner van de EU te kunnen onteigenen en met het experimentele gen injecties alle inwoners of te doden of een willoze zombie slaaf van te maken. Want als alles duurder wordt en uiteindelijk onbetaalbaar voor de massa. Dan kunnen ze de massa met chantage met voedsel voor de gen injecties. Zodat iedereen onder de totale controle komen te staan.

 3. Wat een dwaas. Waar waren de sankties tegen de Verenigde Staten bij al hun illegale en dodelijke oorlogen in de wereld. Alleen in Iraq zijn er voorzichtig geschat over 1.1 millioen mensen omgekomen bij de invasie van dit land door de demokratie exporteure. En wat met Lybien ? Een land wat op het Afrikaanse continent een voorbeeld was in vergelijk met de buurlanden. Ik ben het zat dat “mijn” politiekers in mijn naam verwerpelijke dingen doen. Ze zijn allemaal afstotelijke criminelen. Uitschot, zonder meer.

 4. @Rommel; check dit:

  Onder de noemer “Oorlog in Oekraïne” wordt e.e.a. uitgerold en aan geïnvesteerd;

  ENFIN….verder;

  Het ministerie van Defensie gaat flink investeren in nieuw materieel, >>>> waaronder F-35’s en bewapende drones <<<< .

  TROEPEN zoals de logistieke en GENEESKUNDIGE dienst, worden ook versterkt.

  Het gaat om in totaal zes extra F-35's (gevechtsvliegtuigen), vier extra Reaper-drones, meer Patriot-luchtverdedigingssystemen en kruisvluchtwapens (ook wel kruisraketten genoemd) voor de marine.

  Ook wordt er geïnvesteerd in meer vuurkracht voor de landmacht. Zo worden er weer meer pantserhouwitsers in gebruik genomen. Dit is het zwaarste geschut van de landmacht en kan tot 50 kilometer ver doelen bestoken. Er moet ook raketartillerie komen om doelen op een afstand zo'n 100 tot 300 kilometer te beschieten.

  BRON: https://www.nu.nl/politiek/6204001/defensie-doet-mega-investering-in-onder-meer-bewapende-drones-en-f-35s.html

 5. Ook de Belgische premier Alexander De Croo (zoon van oud-minister & dark horse Herman De Croo) heeft het klasje van Klaus Schwab doorlopen en mag zich een Young Global Leader noemen. De Croos oproep tot het inlassen van een pauze in het opleggen van sancties aan Rusland is de zoveelste opmerking om ons weer zand in de ogen te strooien. De sancties gaan zoals we reeds ondervinden voor steeds meer narigheid zorgen zoals inflatie en allerlei leveringsproblemen; Ordo ab chao.
  Herman De Croo heeft in 1961/1962 Rechten gestudeerd met een Fulbright-beurs aan het Rockefeller-bastion de University of Chicago. Vader en zoon zijn zonder twijfel onderdeel van de Deep State/ cabal, want de Fullbright-beurzen worden slechts verstrekt aan toekomstige dienaren van de One World Government/ New World Order (NWO).

 6. Nogal logisch dat hij dit oproept. De sancties hebben ondertussen hun doel om de great reset te versnellen gehaald. Fosiele brandstof wordt nu vanzelf zo duur dat ze daarmee de schapen vanzelf in de green deal omarmen. Zouden ze nu verder gaan met sancties dan kunnen ze nog enkel bij de zeldzame aardmetalen komen, maar dat zou de klimaatagenda en daarmee the great reset ernstig bemoeilijken. Het is dus duidelijk dat wij het doelwit van deze sancties zijn, en niet Putin.

 7. Beste vlaamse vrienden…ook hier in olland zit een grote gore rat…die zak hooi zal binnenkort wel oprutten naar brussel, wbt de fossiele brandstoffen en gas(sen)….straks gaan de doellozen,gefuckioneerden te paard en de wagen op pad.
  Benzine,graan,melkproducten,meerdere producten voor het DAGELIJKS functioneren van de mensheid…zal onbetaalbaar gemaakt(!) worden.
  Twee keuzes dan…pek en veren, hooivorken en de bijlen geslepen ala de LEEUW VAN VLAANDEREN….of als een schaapje in de wei staan op weg naar de slachtbank?

 8. Even op een rijtje.
  Oekraine is een nazidistrict; niet eens een staat.
  Zij wilden in de corrupte Nato
  Daar werden in een bepaald deel 14.000 Russen vermoord.
  Rusland greep (grijpt) in.
  USA–met demente leiding-boos, want die wilden een WO3 daar starten.

  Het tweede wat USA wilde: armoede en afhankelijkheid van de USA in Europa kweken.
  Armoede controleren is macht.

  Dus boycot tegen Rusland.
  Averechts effect
  MAAR wel zo bedoeld om westerse economie de nek om te draaien.

  Russische economie bloeit op; roebel stijgt; roebel is goud gedekt. Euro en dollar: krantenpapier devalueert supersnel.
  ==========================
  Problemen oplossen? Zelfs de problemen die er nog niet zijn?
  Simpel.
  Steun aan criminele nazi’s stoppen; boycot tegen Rusland opheffen.

  hebben wij een boycot tegen de islam? Tegen de Nato? Tegen USA? Tegen Oekraine?
  Dat zou terecht zijn.

  • Helemaal mee eens alles is in het belang van dat zieke Amerika en daar moeten wij in de eu voor bloeden laat dat Amerika maar naar de kloten gaan zal heel veel rust geven op de wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in