Het feit dat onvoorwaardelijke “solidariteit” met Oekraïne hand in hand gaat met een ronduit suïcidaal sanctie-, energie- en economisch beleid moet momenteel duidelijk zijn, zelfs voor die bedrijven die de morele consistentie van het Duitse regime tegenover Moskou toejuichten en zelf maandenlang niet hebben stilgezeten met steunbetuigingen aan de bevolking van het oorlogsland. Daarmee steunden ze een regering die vooral de Duitse middenklasse naar de ondergang drijft. Dit is de ervaring die “Herzensbäcker Künne” uit Hannover, samen met vele andere bakkerijen, momenteel moet opdoen, schrijft Wochenblick.at.

Na het begin van de oorlog baarde de bakkerij opzien met zijn blauw en geel geglazuurde Oekraïne-gebakjes. In het kader van een grote solidariteitscampagne werd de opbrengst van alle verkochte “Berliner” gedoneerd aan Oekraïne. Het is precies deze bereidheid om te helpen die nu miet alleen de alleen de Künnes de das omdoet:

De kleine keten met zeven vestigingen en ongeveer 60 werknemers wordt nu geconfronteerd met een stijging van de energiekosten van 120.000 euro per jaar naar 1,1 miljoen euro per jaar vanaf januari volgend jaar. Althans, dit is het bedrag dat de energieleveranciers hebben aangeboden nadat hun huidige contract over enkele weken afloopt.

Via IRockefella Twitter

Om deze kosten te dekken zouden de prijzen voor bijvoorbeeld een broodje tot 80 cent moeten worden verhoogd, voor een stuk pruimentaart tot 3,50 euro en voor gemengd volkoren brood tot 8 euro. Volgens meesterbakker Ralf Künne zou niemand daarin meegaan. Zijn vrouw Caterina riep daarom onmiddellijk de volgende “solidariteitsactie” in de regio Hannover in het leven – deze keer niet meer voor Oekraïne, maar voor de bakkers zelf. De lichten in alle filialen werden een dag lang uitgeschakeld om de aandacht van de klanten te vestigen op de situatie van de bakkers.

  Eindspel Oekraïne; Poetin's strijdplan

Bovendien verscheen Künne vorige week in het ARD-programma “Hart aber Fair” om haar zorgen te beschrijven. Bovendien vond woensdag in Hannover een bijeenkomst van de ambachtelijke sector plaats, waar ook Caterina Künne erop wees dat de bedrijven, gezien de financiële ondergang, geen tijd hebben om te wachten tot er ingewikkelde instrumenten worden aangenomen. Daarom was er dringend behoefte aan een noodfonds en een rem op de elektriciteitsprijs. Misschien had Künne twee keer moeten nadenken over de Oekraïense solidariteitsbetuiging – en de prijs ervan moeten overwegen, inclusief alle gevolgen voor zijn eigen bedrijf…

Duizenden bakkerijen in gevaar

Talloze bakkerijen in heel Duitsland kampen met soortgelijke existentiële problemen, en zij concurreren al met prijsvechters. “Als er niet snel en onbureaucratisch hulp wordt geboden, komen duizenden bedrijven en banen al in september in gevaar en dreigt de bevoorrading van de bevolking, vooral op het platteland, in te storten”, klaagde het bakkersgilde.

Oproepen aan politici voor hulp werden genegeerd. Bakkerijen zijn uitgesloten van de steunprogramma’s van de federale overheid. “Het is triest dat er niet meer naar ons wordt geluisterd wanneer dit gewoon wordt toegestaan – en daarna wordt er veel gehuild”, vervolgt de Centrale Vereniging van Bakkers.

Deugmensen in politiek en samenleving

Feit is dat het blinde sanctiebeleid tegen Rusland, dat werd aangenomen als gevolg van onvoorwaardelijke steun aan Oekraïne, juist heeft geleid tot de torenhoge energieprijzen die nu talloze bedrijven ten gronde richten. Deugmensen in politiek en samenleving die plotseling verstrikt raken in een catastrofale realiteit die ze zelf vrolijk teweeg hebben gebracht, zagen we al tijdens de migratiecrisis van 2015, toen talloze mensen, bedwelmd door hun eigen door de staat gesponsorde “welkomstcultuur”, zich op treinstations verzamelden om de grotendeels illegale migranten euforisch te verwelkomen.

  Het bewijsstuk A van een ernstige illusie

Ook politici houden nog steeds vast aan deze waanzin, die heeft geleid tot een enorme toename van de criminaliteit, bijna dagelijkse berichten over moorden en verkrachtingen, en miljarden en miljarden aan kosten die de sociale stelsels doen instorten. Hetzelfde tragische schouwspel herhaalt zich nu bij de Oekraïne-politiek. Een beleid dat elk eigenbelang zinloos overboord gooit, moet onvermijdelijk tot een ramp leiden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het hele land” zullen veroorzakenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-prinses Ursula wil Poetin vervolgen “wanneer hij de oorlog heeft verloren”
Volgend artikelHet aantal onverwachte sterfgevallen stijgt in heel Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

  • Domme linkse deugmensen dat zal jullie leren om in het narratief van linkse media en cabal mee te gaan en dan nu janken…

   Steek die berlinerbol maar in je droge linkse kut , heb geen medelijden met dit vieze volk…

   • Ja wij zullen wel eens zien of het nepnieuws is de tijd zal het wel leren en dan nog zullen genoeg idioten zijn die het zullen afliegen en dat zijn de stront vliegen van de VVD.

   • Dat kunnen wij niet de berlinerbol niet aan doen laten wij RUTTEN deze bollen nog een dragelijks leven geven, vies VVD mogen voor mij van hoger sterven.

  • Ja wie zijn eigen land verraad en er ook nog munt wilt uitslaan verdiend niet beter, ik zou zeggen komt op voor ons eigen land en belang maar ik snap het wel jullie zijn VVD stemmers of zo als ik jullie noemt strontvliegen en een onzuiver rast want een echte Nederlander zal zijn volk nooit verraden.

 1. Net als dat al die covidioten die zich in hebben laten spuiten mede schuldig zijn aan alle covid ellende zijn deze bakkers mede schuldig aan het in stand houden van de oorlog en de hoge energieprijzen. Een faillisement is ze van harte gegund. Dom volk.

 2. Het is inderdaad toch knap dat iedere keer weer de bedenkers en veroorzakers veilig in hun ivoren
  torens zich rot zitten te lachen om de ellende van feitelijk goed willende mensen.
  Hoe ze erin slagen ons tegen elkaar op te zetten tot een dusdanig niveau dat we elkaar straks voor een brood de hersens inslaan. En in dit geval heeft Rusland het allemaal gedaan volgens de leugenfabriek Washington en Brussel.
  Hele harde lessen moeten geleerd worden.
  Hoeveel eeuwen laten we ons al niet in de maling nemen door dezelfde club psychopaten die ons keer op keer voor hun genot afslachten.
  Niet Putin moet voor een tribunaal verschijnen maar machtsgeile Ursula en die hele zieke club die daar onder hangt. Om over Washington maar niet te spreken.
  De tijd van zoete broodjes bakken is allang voorbij !

   • Typisch, mijn nogal eigengereide zoon van 11 wil ook heel graag een keer naar Rusland op vakantie om te kijken hoe het daar is. (sploieralert: beter als hier)
    Ik heb het idee dat kinderen ofwel helemaal gebrainswashed worden/zijn of al op jonge leeftijd door hebben wat voor een bullshit er allemaal over hun heen gestord wordt en er doorheen prikken.

    • Mijn zus kent een Belg die daar woont met zijn rusische lief en het is er heel goed, zelfs nu. Super lieve mensen en er wonen daar nog mannen met nog echte ballen.

     • Ze zijn er ook flink aan de drank, die mannen met hun ballen. En ze voeren ook graag oorlog, mannen met ballen. En Rutte zijn ballen zijn soepballetjes. Die kleine mislukte kutsoepballetjes van het merk G’woon waarvan het blik maar half gevuld is.

  • Dat bedoelt de narcist ook, die draait alles om, ik deug niet,ik moet voor een tribunaal, maar aangezien ik een narcistische persoonlijkheid heb neem ik nooooooiiiit verantwoording voor mijn daden en schuif ik die bij het slachtoffer putin in de schoenen, voila madam ursula in een notendop. Alleen het vals secreet is te dom om te beseffen in haar arrogantie dat putin geen slachtoffer is en ook nooit zal worden. De nagel aan haar kist word hij.

  • Ja, maar je kunt niet begrip blijven opbrengen. Ze zijn in het Coronaverhaal getrapt, daarna in het Prikverhaal en nu in deze shit. Ik kom ook op het punt, dat ze maar lekker op hun blaren gaan zitten. Er is zo veel materiaal op internet te vinden over wat er allemaal achter de diverse ‘crises’ zit, dat je onder een blok beton moet hebben geleefd, wil je daar niets van meegekregen hebben.

 3. Tja, ze wilden wraak op de Russen, omdat ze daar in WO2 zijn uitgetrapt.
  Dat er in 1945 een handtekening werd gezet, overgave dus, betekent niet dat fascisme dood was.
  Integendeel; die gingen ondergronds. Hun kinderen en kinds kinderen zijn nog steeds nazi; vandaar de liefde voor de grote Snuiver, en de haat tegen Rusland.

  Oorlogen stoppen pas na 5 generaties……

  En een totale chaos in het land zal het gevolg zijn; WEF blijde; Merkel en leyten blijde.
  Bevolking: huilie-huilie.
  ikke: lache-lache.

  Het mogelijk goede eraan: dat linkse overheid er aldaar–en ook in NL weggetrapt wordt, EU uit elkaar valt, de euro behang papier wordt, de gulden terug komt……
  Dan hebben we er iets goeds aan overgehouden.

  • Onze munt ons land onze grondwet en onze vrijheid van meningsuiting met dat soort wetten moeten wij zorgen dat er geen WEF of andere elite tuig deze grondwetten proberen te verstoren wij zijn het volk het is ons land en niet iemands land en waar wij voor moeten staan is vrijheid en waar onderdrukking de doodstraf op moet staan.

 4. Als een bakker normaal 30.000 euro per jaar aan gas en stroom betaald en de energie wordt 3 keer zo duur van moet de rekening nu 90.000 euro per jaar bedragen.
  Dat hij opeens 370.000 euro moet betalen moet mij maar eens uit de doeken worden gedaan.
  Dit is het reinste nepnieuws en niemand zegt hier iets over

  • De kleine keten met zeven vestigingen en ongeveer 60 werknemers wordt nu geconfronteerd met een stijging van de energiekosten van 120.000 euro per jaar naar 1,1 miljoen euro per jaar vanaf januari volgend jaar. Althans, dit is het bedrag dat de energieleveranciers hebben aangeboden nadat hun huidige contract over enkele weken afloopt.
   Heb jij het artikel wel gelezen ?

   • en leg mij eens uit dat een factor 10x dan mogelijk is?
    hier lees je ook van die berichten, dat nu mensen 700 euro betalen voor een appartement, denk ik huh? het is de afgelopend dagen 18-22 graden geweest en dan heb je geen verwarming aan. een normaal huis verbruikt met douchen etc, niet meer dan 1 kuub op dit moment, stel je betaald de hoofdprijs modelcontract a 4,60 euro x 30m3, dan zit je nog maar op 130-140 euro pm.

    • Toch ken ik mensen die dat soort walgelijke bedragen in hun rievenbus krijgen.
     Eerst rond de 160 en dan ineens 800 euro??? Betaal alleen je oude bedrag en zet je geld opzij op een wijze, wijze en leef heel zuinig stook bv petrolium en neem geen kachel met blazer want valt je stroom uit heb je ook gene warmte en neem nooit oude pertrolium en haal deze in Belgieen want daar is het vele malen goedkoper en koop de goedkoopste kachel van rond de 140 euro. Ik stook al jaren op zo’n kachel en op hout, je hebt plus min in de gemiddelde stook periode 3 a 4 kannen per maand als je gemiddeld 12 uur de kachel aan hebt. Ben je niet thuis zet hem uit ivm brand gevaar. Ons halve dorp in Frankrijk stookt erop en zijn heel tevree over deze kachels. Betegel de muur waar ie komt te staan bij 150 cm bij 150 cm en voor eer info kan je kijken bij wikipedia tik daar dan in petroliumkachel.

   • Jammer dat u er niet bijzet om welk bedrijf het gaat en welke energieleverancier.
    Al zou ik het gelezen hebben dan komt het mij nog steeds als zeer onwaarschijnlijk over. Dus blijft het nepnieuws

  • Ja wij zullen wel eens zien of het nepnieuws is de tijd zal het wel leren en dan nog zullen genoeg idioten zijn die het zullen afliegen en dat zijn de stront vliegen van de VVD.

 5. En de subsidies om de zaak draaiende te houden… ,
  moet óók nog terug betaald worden. Dus wat ze nog hebben, wordt voor een habbekrats aan Vanguard verkocht en zelf staan ze met wat er over blijft, op straat; letterlijk.
  LEVE RUTTE !!!

 6. Hahaha, hoe kut de situatie ook is voor iedereen mag ik dit wel. Eerst laat je je meevoeren en wil je deugen voor de bühne en nu mag je de poep ervan opeten, jummie…

  Hoe harder ze vallen hoe leuker het is om die snoetjes te zien, maar we deden toch mee, we hebben zelfs onze omzet weggegeven voor onze goede actie, whahahahaha. We deden alles wat ze ons vertelden en meer maar nu zijn we de sjaak. En het gewoon niet snappen is nog het mooiste, nu zijn ze zielig. Dat is de overheid, ze maken je toch wel kapot.

  Misschien komen ze de winter nog door op blauw en geel glazuur, eet ze 🙂

 7. Ik vind het opvallende juist dat er tegen de VS en al die regimeveranderingen of aanvallen van hen, daarop kwamener nooit sancties, dat is de hamvraag, zou ik willen zeggen, waarom nou zo groot uitpakken en alles uit de kast halen om Putin’s Rusland op de knietjes te krijgen, ik weet en velen met mij hierop de site het antwoord wel, zowel Rechts als Links in de EU lopen de VS achterna en doen alles wat die wenst en commanderen, slechts een enkeling durft iets daar tegen te zeggen en doen, dus niet blijven roepen dat Links hier achter zit in de EU want de feiten zijn dat men er bijna allemaal aan meedoet, alleen daarom al ga ik niet meer stemmen voor het Europees Parlement, de Covid was al de reden daarvoor en nu dit weer een 2e reden zeg maar, ach mijn bescheiden mening deel ik met jullie !

 8. Als er een typefout in the Nederlands tekst staat dan maakt Google vertalen er gelijk iets heel anders van:
  “Het is precies deze bereidheid om te helpen die nu miet alleen de alleen de Künnes de das omdoet”
  Google vertalen: “It is precisely this willingness to help that is now killing the Künnes alone”
  Dit is de juiste vertaling na correctie:
  “Het is precies deze bereidheid om te helpen die nu niet alleen de alleen de Künnes de das omdoet”
  “It is precisely this willingness to help that is now not only killing the Künnes”

  • Ik vergat ‘de alleen’ uit het origineel te halen, dus
   “Het is precies deze bereidheid om te helpen die nu niet alleen de Künnes de das omdoet”
   “It is precisely this willingness to help that is now not only killing the Künnes”
   De kunstmatige intelligentie van Google vertalen zag al dat ‘de alleen’ overbodig was en maakte de juiste vertaling al is ‘de das omdoen’ niet helemaal hetzelfde als ‘killing’, maar goed.
   (sarcasme….voor de duidelijkheid)
   Ja, lieve mensen blijf vooral het corrupte en misdadige nazi-Oekraïne steunen en werk enthousiast mee aan je eigen ondergang!
   Vergeet ook niet je boosters te laten inspuiten en hang een portret op van Mark Rutte, de redder des vaderlands.
   Overigens: Het plan voor de invoering van het merkteken van het beest gaat in fasen.
   https://tinyurl.com/2aw2bby4

   • Een simpele taal als het Engels in een complexere als het Nederlands, laat staan een met naamvallen als het Duits en het IJslands, te vertalen, vereist een ervaren en geschoold vertalen en niet kunstmatige intelligentie gemaakt door wat domme Amerikanen.

 9. Ik lees hierboven € 8 voor een brood vanwege de gestegen energiekosten? Wat een broodje aap (toepasselijk hier). Als ik zelf brood bak via mijn broodbakmachine ben ik nog geen 1 kWh kwijt voor 1 brood. Voor zover ik weet kost 1 kWh nu maximaal ca. € 0.88, zeg maar zo’n € 0.60 hoger dan normaal. Verder een grote oven waar honderden broden tegelijk in gebakken worden is zeer veel energiezuiniger dan een broodbakmachine voor 1 brood i.v.m. inhoud vs oppervlak verhouding voor warmteverlies. Duss, wat een onzin wordt en toch geroepen tegenwoordig, ook door bakkers dus. Ze kunnen niet rekenen blijkbaar.

 10. Tja ga maar mee met die WOKE kul schaapjes en zie wat je te wachten staat! Die WOKE trien bakkerster van niks zal ook wel geprikt zijn en zal het lijden van der niet meer lang duren (schatting van vele artsen en wetenschappers is vijf jaar) dat is een schrale troost van der.

 11. De meeste Europeanen hebben oogkleppen op en werken mee aan hun eigen ondergang. De amerikanen, het meest imperialistisch en oorlogszuchtig volk zijn nu op weg om Europa en de Russische federatie te slopen en beroven van grondstoffen door alles en iedereen tegen elkaar op te zetten.

 12. hahaha…..simpel tuig.
  Waar waren de Rusland-Oekraine vlagjes als symbool voor echte vrede?

  Waarom zitten al zulk soort mensen hier trouwens nog steeds in Nederland?
  Laat hen lekker ophoepelen naar Oekraïne……de verraders van het Westen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in