Kalibri

Poetin wenste de NAVO en Zelenski een “Gelukkig Nieuwjaar” met een Russische luchtmacht en marine die in een paar uur tijd twee felle opeenvolgende raketaanvallen uitvoerden op militaire doelen in het hele land.

Rusland heeft bevestigd dat er Britse inlichtingendiensten in het veld zijn: Oekraïne 3 dagen achter elkaar bestoken, iets wat nog nooit eerder is gedaan, toont de voorbereiding op een grootschalige grondaanval, bericht WarNews24/7.

Gisteren heeft het twee raketgolven gelanceerd, eergisteren één en op de 29e nog eens twee.

In totaal 5 raketaanvallen met meer dan 400 raketten en drones. Alleen al gisteren omvatte de eerste golf 70 raketten.

Enkele uren later volgde een tweede golf.

Binnen enkele minuten werden massale lanceringen uitgevoerd vanuit de Kaspische Zee, de Zwarte Zee en het westen van Rusland door oorlogsschepen en strategische bommenwerpers.

Rusland verklaart dat een hotel in het centrum van Kiev is getroffen waar NAVO-adviseurs en buitenlandse huurlingen verbleven.

Commandocentra, energievoorzieningen, luchtafweerbases in:

– Khmelnitsky
– Kiev (districten Solomensky, Pechersky en Goloseevsky)
– Regio Kiev
– Regio Kharkiv
– Vinytsia district
– Odessa
– Oblast Dnepropetrovsk
– Nikolajev

– Regio Zhytomyr
– Regio Ternopil
– Zaporizja

Stroomuitval in:
– Kiev
– Regio Kiev
– Kharkiv
– Regio Kharkiv

Bekijk de video van de lancering van Kalibr

Russisch gehamer op Oekraïens grondgebied

De Russische strategische luchtmacht en de Zwarte en Kaspische Zeevloot hebben opnieuw een raketaanval uitgevoerd op het grondgebied van Oekraïne. Ooggetuigen meldden tientallen kruisraketten in het luchtruim van Oekraïne.

De Russische bombardementen waren gericht op de energie- en andere infrastructuur van Oekraïne, maar ook op het neutraliseren van de luchtverdediging.

Zoals het Franse persagentschap (AFP) meldt, was het een van de grootste aanvallen sinds het begin van de oorlog.

Minstens 10 explosies hebben Kiev opgeschrikt.

Ook Odessa, Lviv, Kharkov, Zhytomyr, Khmelnytsky, Ternopil, Kherson, Vinnytsia , Nikolaev en Kramatorsk werden getroffen.

  Eerste sneeuw bereikt Oekraïne; Europa gaat een koude, donkere, (dodelijke) winter tegemoet

In reactie daarop lanceerde het Oekraïense leger onbemande vliegtuigen in de richting van de Krim. Alle vijandelijke objecten werden onderschept door de Russische luchtverdediging bij Dzhankoy.

Zoals plaatsvervangend hoofd van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitri Medvedev in zijn nieuwjaarstoespraak zei, blijft het doel van de Russische operatie “een einde maken aan het criminele naziregime in Kiev.”

“Dit doel zal worden bereikt,” zei de voormalige minister-president.

Video bekijken

Kiev: De basis van NAVO-adviseurs en westerse huurlingen werd gebombardeerd

Met name Kiev werd zwaar getroffen.

Hulpdiensten spoedden zich naar de straten van Kiev nadat minstens 10 luide explosies waren gehoord.

De meeste treffers in Kiev waren in twee afgelegen gebieden van de hoofdstad, maar één raketaanval vernietigde gedeeltelijk het Alfavito Hotel in het centrum van Kiev.

Russische media meldden dat “het hotel in de wijk Pechersky in Kiev, waar buitenlandse huurlingen en militaire adviseurs van de NAVO verbleven, werd gebombardeerd.

Dit is het viersterrenhotel Alfavito in de wijk Pechersky, vlakbij het “Oekraïnepaleis” in de Predslavinsky-straat.

Bekijk de video’s van het gebied

Tweede golf van raketaanval: “Calibr” vanuit de Kaspische Zee

Later lanceerde Rusland een tweede golf raketten vanaf Russische marineschepen in de Kaspische Zee.

  In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk

Dit verklaarde het hoofd van het commando van de regio Zhytomyr, waar een reeks explosies plaatsvond. In de regio’s Ternopol en Kiev hebben zich nieuwe explosies voorgedaan.

Er deden zich explosies voor in de regio’s Kharkiv, Vinitsa, Kramatorsk en Slavyansk, Zhytomyr, Rivne, Ternopol, Lviv en Krivoy Rog.

Het Russische leger heeft een raketaanval uitgevoerd op de militaire basis van de strijdkrachten in de regio Chernihiv, zei Vyacheslav Chauz, hoofd van het regionale commando.

“Voorlopig blijkt het een ballistische Iskander raket te zijn, waarvan de baan bijna onmogelijk te detecteren is met de bestaande luchtverdediging,” zei hij, als excuus voor een nieuw falen van de Oekraïense luchtverdediging.

Video’s bekijken

Kiev: 30% van de huizen zonder elektriciteit

30% van de bevolking van Kiev zit zonder stroom. De aanvallen hebben geleid tot een stroomstoring – en het staatsenergiebedrijf Ukrenergo heeft zaterdag in een groot deel van het land tijdelijke black-outs ingesteld om het risico van overbelasting van het elektriciteitsnet te beperken, meldt de Financial Times.

Burgemeester Vitaliy Klitschko van Kiev zei dat als gevolg van de noodstop van de energie-infrastructuur van de stad ongeveer 30% van de consumenten in de hoofdstad nog steeds zonder elektriciteit zit, terwijl de water- en warmtelevering niet is verstoord.

Eerder op zaterdag 31 december 2022 werd in heel Oekraïne een luchtalarm afgekondigd, terwijl Klitschko explosies meldde in de stad die door Russische troepen wordt bestookt.

  Zelensky gokt met de levens van Oekraïners om zijn eigen hachje te redden

“Sommige infrastructuur van de hoofdstad functioneert normaal. Inwoners van Kiev hebben water en verwarming. Nu zit 30% van de consumenten zonder elektriciteit. Vanwege een noodstop van het systeem,” schreef Klitschko op zijn Telegram-kanaal.

Hij merkte ook op dat het verkeer van treinen op de rode lijn van de metro van Kiev niet langs het hele netwerk plaatsvindt, van station Akademgorodok tot station Arsenalnaya, omdat er beperkingen zijn opgelegd om de aanwezigheid van brokstukken van raketten op het open gedeelte van de lijn te controleren.

Hij meldde dat het verkeer op de rode lijn zal worden hervat nadat de schade is hersteld.

In de gebieden Nikolajev, Dnepropetrovsk en Odessa zijn stroomonderbrekingen geconstateerd.

Video bekijken

“Ze wensten ons een gelukkige verjaardag”

De gouverneur van de regio Kiev, Oleksi Kuleba, waarschuwde eerder voor de mogelijkheid van een raketaanval en zei dat luchtafweersystemen in de regio waren geactiveerd.

“Het land van de terroristen heeft verschillende golven van raketaanvallen uitgevoerd. Ze wensen ons een gelukkig nieuwjaar, maar we zullen volharden,” schreef Kuleba op zijn Telegram-account.

Video’s bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense nazi’s in tank overrijden gewonde Russische soldaat (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBakhmut valt! – Adviseur Zelensky: “We hebben duizenden doden” – 30 keer meer slachtoffers dan de Russen! – Oekraïners lopen in hinderlaag (Harde video)
Volgend artikelOekrainese generaal Zaluzhny: God is een neonazi
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Op het npo nieuws lieten ze een doodstil kiev zien waar volgens verslaggeving 1 explosie was te horen.
  Typisch amateuristisch westerse propaganda. See no evil haar no evil.
  Wie zijn toch die lullo’s die ons al jaren voor de gek houden. Ja het zijn de omgekochte geld graaiers van het corrupte westen
  Zelensky is een dodo. Joe biden is een seniele oorlogspresident en sullie VDL is een koude kakkerlak.
  Toch maar even de ongediertebestrijding bellen.

  • Die linkse honden zijn gekocht en betaald en waren goedkoop.
   Het wordt hoogtijd voor een afrekening.

   Ik wil NL terug zoals de sfeer was in de jaren 70.
   Als eerste moeten de linksen eruit en eruit blijven; figuren zoals nu in dat nep-kabinet moeten een beroepsverbod krijgen; rest van hun leven niet meer in politieke of staats dienst.

   Zie de logica van nu: een groep criminelen verwoest het leven van een grote groep nederlanders–toeslag affaire.
   Ze treden af, en een paar maand later zijn ze weer terug….

   Dan natuurlijk: direct uit de euro–daar was de bevolking sowieso tegen; uit EU en rechts aan het bewind, met een nieuw politiek systeem

   Ons goud retour uit Zwitserland met rente.
   Hoe? Simpel.
   Eerst formeel vragen; daarna beslag leggen op alle Zwitserse onroerend goed, incl. vliegtuigen; alle bankverkeer tussen Zwitserland en NL bevriezen.

   Macht is net zoveel aanwezig als je wilt.
   Doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in