Het vaccin tegen het COVID-19 virus van AstraZeneca is in een voorlopig doodsoorzaak certificaat genoemd als een van de mogelijke factoren die hebben geleid tot de dood van de Britse BBC-presentatrice Lisa Shaw.

Karen Dilks, senior lijkschouwer in Newcastle, heeft de voorlopige overlijdensakte afgegeven, waarin wordt bevestigd dat er een onderzoek naar Shaw’s dood zal worden ingesteld en dat de “complicatie van de AstraZeneca COVID-19 virusvaccinatie” als een mogelijke oorzaak wordt beschouwd.

Shaw kreeg bloedstolsels dagen na eerste dosis AstraZeneca

De familie van Shaw zegt dat de 44-jarige werd behandeld voor bloedstolsels enkele dagen nadat ze de eerste dosis van AstraZeneca had gekregen. Ze overleed op 21 mei. De BBC Radio Newcastle presentatrice was niet bekend met onderliggende gezondheidsproblemen.

In de voorlopige overlijdensakte wordt geen doodsoorzaak vastgesteld. De doodsoorzaak zal pas worden afgegeven als het onderzoek is afgerond.

“Lisa ontwikkelde een week na ontvangst van haar AstraZeneca-vaccin ernstige hoofdpijn en werd een paar dagen later ernstig ziek”, aldus de familie van Shaw in een verklaring.

Shaw werd door het intensive care team van het Royal Victoria Infirmary behandeld voor bloedstolsels en bloedingen in haar hoofd. Ze overleed omringd door haar familie.

Een woordvoerder van de Britse toezichthouder op geneesmiddelen Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) zei: “We zijn bedroefd te horen over het overlijden van Lisa Shaw en onze gedachten zijn bij haar familie. Zoals bij elke ernstige vermoedelijke bijwerking, worden meldingen met een dodelijke afloop volledig geëvalueerd door de MHRA, inclusief een beoordeling van post-mortem details indien beschikbaar”.

Een bijzondere vorm van bloedstolsels is een bekende bijwerking van Oxford-AstraZeneca vaccin. Het wordt cerebrale veneuze sinustrombose (CVST) genoemd, die optreedt wanneer zich een bloedstolsel vormt in de veneuze sinussen van de hersenen. Hierdoor kan het bloed niet uit de hersenen worden afgevoerd. Als gevolg daarvan kunnen bloedcellen breken en bloed in het hersenweefsel lekken, waardoor een bloeding ontstaat.

  De vraag die iedereen in de wereld zich zou moeten stellen

“Ons gedetailleerd en rigoureus onderzoek naar meldingen van bloedstolsels die samen voorkomen met trombocytopenie is aan de gang”, zegt de MHRA-woordvoerder, eraan toevoegend dat het aantal gevallen “extreem laag” blijft.

Uit de laatste MHRA-gegevens blijkt dat in Engeland 332 gevallen van deze bloedstolsels zijn gemeld, waaronder 58 sterfgevallen. Deze gevallen hebben geleid tot een verschuiving in de vaccinatiecampagne. Idealiter zouden volwassenen onder de 40 jaar nu een alternatief vaccin moeten krijgen, zoals de vaccins die door Pfizer of Moderna zijn ontwikkeld.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het aantal Engelse vrouwen dat hun ongeboren kind verliest na het Covid-vaccin stijgt met 2000% in slechts veertien wekenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBill Gates wil COVID-19 vaccinaties voor pasgeborenen
Volgend artikelDe weg naar een nieuwe mens: groen, kleurrijk, gevaccineerd en gehoorzaam
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Je weet als je die moord spuit neemt dat de kans groot is dat je dood gaat en nu begint men te onderzoeken , maar wat ga je onderzoeken je weet dat het niet van tevoren is getest en op de dieren ging het helemaal fout en dan zijn de mensen aan de beurt maar de elite en beleidsmakers die houden zich ver buiten de spuit en gebruiken de schaapjes ervoor.

 2. Wat ik mij altijd afvraag is ,hoe zit het met België ?? Ik lees altijd dat het gaat over Amerika, Engeland ,Zweden enzo. Maar nooit gaat het over België. Zijn daar geen dode of zieke patiënten door de vaccinatie?

 3. Gezien het werk wat ik doe , valt het mij de laatste tijd op dat er veel ,en dan met name jonge vrouwen van zeg maar rond de 25 na de vaccinatie uitvalsverschijnselen krijgen. Die variëren van spraakverstoring( dysartrie , motorische en sensorische afasie ) hangende mondhoeken en uitval van arm of been aan een kant. Ook zijn er opvallend veel meldingen van langdurige vermoeidheid. Ik vind dit erg opvallend en verontrustend. Hoe het verder gaat en de verdere ontwikkelingen hou ik in de gaten. Mijn beleving is natuurlijk geen maat voor alle gevaccineerden , maar toch….

 4. @Sam.
  Wat had ge verwacht in België?!
  Hier is dictatuur-land…
  BTW, De Croo is bevriend met Bill Gates .
  Van Ranst heeft bedrag ontvangen van Bill Gates om statistieken te maken voor hem.
  België is op enkele landen na het meest corrupte land ter wereld.
  Groetjes uit @ntw@rpe.

 5. @Anna-Maria ben het totaal met jou eens, maar je hebt nog altijd recht op vrije meningsuiting. Ik zelf werk in de zorgsector heb mij niet laten vaccineren en wil me ook niet laten vaccineren voorlopig ,maar veel van mijn collega’s hebben zich wel laten vaccineren en tot nu toe merk ik gelukkig niets van nevenwerkingen van het vaccinatie bij mijn collega’s.

 6. Ik denk dat je eerder ernstig zorgen moet maken om het vaccin dan het krijgen van corona! De schade is en wordt vele malen groter van de vaccins dan dat er mensen schade oplopen van corona!

 7. @Sam; waarom zou iemand die gezond is zich laten vaccineren? Ik bij bij Statbel de statistieken van overlijden s gedownload van 1950 tot 2021. Dus normaal verwachte ik dat 2020 ver van boven zou staan maar wat blijkt en eender wie mag mij emailen, ook Frontnieuws voor de file, dat het jaar met de minste overlijden 2014 was met 9,4%, Het jaar met de hoogste overlijdens was 1968 met 12.6% en 2020 komt op plaats 34 met 11%! I made my point hoop ik?
  https://statbel.fgov.be/nl/themas/bevolking/sterfte-en-levensverwachting/sterfte#figures , daar ga je naar downloads en met een spreadsheetprogram sorteer je de kolom ’totaal’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in