De veiligheidssituatie kan “zonder waarschuwing” veranderen, zegt de ambassade in Kiev. De diplomatieke missie van de VS in de hoofdstad van Oekraïne heeft Amerikanen geadviseerd het land te verlaten, en waarschuwt dat de veiligheidssituatie snel zou kunnen verslechteren, bericht RT.

“De Amerikaanse ambassade dringt er bij Amerikaanse burgers op aan Oekraïne nu te verlaten met gebruikmaking van particulier beschikbare grondtransportmogelijkheden als dat veilig kan,” zei de ambassade dinsdag op haar website.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt over informatie dat Rusland zijn inspanningen opvoert om in de komende dagen aanvallen uit te voeren op de civiele infrastructuur en regeringsfaciliteiten van Oekraïne,” verklaarde de ambassade, die Amerikaanse onderdanen opdroeg waakzaam te blijven, naar luchtalarmsirenes te luisteren, en dekking te zoeken in geval van raket- of drone-aanvallen.

“De veiligheidssituatie in heel Oekraïne is zeer onstabiel en de omstandigheden kunnen zonder waarschuwing verslechteren.”

Het Russische Ministerie van Defensie houdt vol dat Russische vliegtuigen alleen militaire doelen in Kiev en elders in Oekraïne aanvallen, zoals radarstations, wapendepots, en reparatieplaatsen voor pantservoertuigen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in februari Amerikaanse diplomaten uit Kiev geëvacueerd. De ambassade in de Oekraïense hoofdstad werd vervolgens in mei formeel heropend.

Zelensky “heeft redenen om te vrezen” voor een openbaar tribunaal

Gerechtelijke procedures met open deuren zullen de misdaden van Kiev blootleggen, voorspelt Doema-voorzitter Vjatsjeslav Volodin.

President Vladimir Zelenski vreest dat zijn medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden ontmaskerd zal worden tijdens een gepland proces tegen de Oekraïense troepen, zo heeft de voorzitter van de Russische Staatsdoema, Vjatsjeslav Volodin, verklaard. Daarom heeft hij gedreigd alle besprekingen met Moskou af te breken als Rusland’s bondgenoot in Donbass doorgaat met de plannen om later deze maand in Mariupol een tribunaal te beginnen.

  Het Russische ministerie van Defensie ontkent het verlies van grondgebied in Bakhmut - De Russen hebben met een verrassingsaanval de Oekraïense verdediging in Spyrne omvergeworpen

Dinsdag schreef Volodin op social media dat “iedereen” uitziet naar het tribunaal, behalve Zelensky, “die het onaanvaardbaar vindt.”

“Hij en het regime in Kiev hebben redenen om bang te zijn,” voegde hij eraan toe. “Hij en zijn binnenste kring hebben opdracht gegeven om vreedzame burgers te bombarderen, te beschieten en te doden: bejaarden, vrouwen, kinderen. Daarom doet Zelensky er alles aan om het tribunaal te verhinderen.”

De wetgever verwees naar een verklaring die Zelensky maandag aflegde over het geplande proces tegen Oekraïense [neonazi] troepen die gevangen genomen waren door de Volksrepubliek Donetsk (DPR), een bondgenoot van Rusland. De Oekraïense leider noemde het proces een “verachtelijk showproces” en “de grens waarachter elke onderhandeling onmogelijk is.”

De DPR heeft tijdens de slag om de stad Mariupol honderden Oekraïense soldaten gevangen genomen, waaronder leden van het beruchte Azov-regiment, dat in zijn rangen strijders heeft die openlijk neonazistische standpunten en sympathieën vertonen. Sommigen van hen zijn beschuldigd van het begaan van ernstige misdaden tijdens intensieve gevechten tegen DPR milities en Russische troepen.

Volodin riep op om het proces in het openbaar te houden, “zodat de wereldgemeenschap op de hoogte zal zijn van de misdaden tegen de mensheid die het regime in Kiev begaat.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Russen de tatoeages van mannen controleren bij het verlaten van Mariupol: NAZI’S!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat heeft het Westen Rusland beloofd over de uitbreiding van de NAVO?
Volgend artikelAAN DE LANTAARN!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Nog een belangrijk perspectief die het licht doet schijnen op het Oekraïne verhaal.

  Churchills visie voor Europa uit 1945 is ‘Alive and Kicking’

  Als de koude oorlog ooit zou opwarmen, zou Kiev de ontvanger zijn geweest van een beslissende nucleaire aanval van het VK en de VS, maar het westen levert nu militaire hulp aan Oekraïne. Wat is er veranderd? Waarom vormt Oekraïne geen bedreiging voor het westen zoals het begon in 1945 en tijdens de koude oorlog? Is het omdat het misleid, geplunderd en verarmd is?

  Het lijkt erop dat Oekraïne nu is geworden wat Winston Churchill, het VK en de VS voor Oost-Europa bedoelden, en het moet tegen zichzelf blijven vechten. Post-Sovjet-Oekraïne laat zien wat Oost-Europa kan verwachten als het VK en de VS de visie van Churchill verwezenlijken, zoals ik hieronder uitleg.

  https://www.veteranstoday.com/2022/01/29/churchills-1945-vision-for-europe-is-alive-and-kicking/

 2. Morgen-24 aug. krijgt Kiev het Russische antwoord op de moord van de journaliste.
  Het zal Kiev volkomen ontregelen; en note: dit is het begin van het einde…..

  de enige manier om dat te voorkomen: volledige overgave.
  ————
  Net als in WO2; de gekken gingen door met berlijn te “verdedigen”….

 3. Interessant, niet vergeten
  Men is reeds paar honderd jaar bezig met One World Order.
  Allemaal ondertekend door ook Rusland.
  De banken en meer runnen de wereld, regelen oorlogen, hongersnood en depopulatie trudi v……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in