Van 15 tot 16 november vond de G20-top plaats in Indonesië, en in tegenstelling tot de westerse pogingen was Rusland een actieve en welkome deelnemer. Aan de vooravond van de top riepen de VS op om Rusland te isoleren, maar wat in Bali gebeurde voldeed niet aan de verwachtingen van Washington – de Russische delegatie onder leiding van minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov werd ondanks alle inspanningen en pogingen niet aan de kant gezet, schrijft Ahmed Adel.

Integendeel, de ervaren Russische minister van Buitenlandse Zaken werd op het Indonesische vakantie-eiland ontvangen met rode lopers en een erewacht op de landingsbaan. Er werd zelfs een traditionele dans voor hem uitgevoerd. Op deze manier maakte zelfs Lavrov’s ontvangst duidelijk dat de Russische delegatie een welkome partij was bij de G20. Zelfs de Amerikaanse president Joe Biden werd niet op dezelfde manier ontvangen als Lavrov.

Toch werden er nog pogingen ondernomen om de missie van Lavrov op Bali te bezoedelen, waarbij het persbureau AP ten onrechte beweerde dat de Russische topdiplomaat in het ziekenhuis was opgenomen. Dit nieuws werd vervolgens in alle westerse media verspreid, wat bewijst dat de westerse media van elke situatie gebruik willen maken om nepnieuws tegen Rusland te verspreiden.

Ondanks alle inspanningen van westerse politici en media is het niet gelukt om Rusland bij belangrijke internationale gebeurtenissen af te schilderen als een ongewenste staat. Het Westen heeft liever niet dat Rusland actief deelneemt aan de vormgeving van mondiale aangelegenheden, waaronder de G20, maar er is geen reden waarom Moskou zich uit dergelijke formaties zou terugtrekken.

Frontnieuws filmpscoop - Gehavende Ukrop heeft boodschap voor zijn familie

Het was de Duitse kanselier Olaf Scholz die op de G20-top in Bali moest toegeven dat hij er niet in was geslaagd Rusland te isoleren. Over de kwestie Oekraïne moest hij toegeven dat “er verschillende meningen zijn over deze kwestie.” Er zijn verschillende landen in de G20 die weigeren de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne te veroordelen en Scholz moest toegeven dat het heel belangrijk is om de communicatie met de Russische president Vladimir Poetin open te houden.

In de marge van de top hield Lavrov vele werkvergaderingen met collega’s uit andere landen, waaruit duidelijk de noodzaak van een dialoog met Rusland bleek. De Russische minister van Buitenlandse Zaken had een ontmoeting met secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. Tijdens zijn gesprekken met Lavrov benadrukte Wang Yi dat pogingen om Rusland te isoleren onaanvaardbaar zijn en veroordeelde hij het strafbeleid van het Westen ten aanzien van Moskou.

Daarnaast had Lavrov ook een ontmoeting met zijn Turkse ambtgenoot Mevlut Cavusoglu op de top van Oost-Azië, die vóór de G20-top werd gehouden, en had hij bilaterale ontmoetingen met de ministers van Buitenlandse Zaken van Vietnam, Indonesië, Laos en Cambodja.

Dat het Westen tijdens de G20 tegen Rusland heeft gefaald, blijkt uit de gezamenlijke verklaring van de deelnemende leiders.

“Er waren andere standpunten en verschillende beoordelingen van de situatie en de sancties. We erkennen dat de G20 niet het forum is om veiligheidskwesties op te lossen, maar we erkennen dat veiligheidskwesties aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie”, aldus de gezamenlijke verklaring van de G20 over de militaire operatie van Rusland in Oekraïne.

Video: Hier vernietigt een 20.000 euro drone een 7 miljoen euro dure Leopard 2A6

Deze zin laat duidelijk zien dat niet elk G20-lid Rusland veroordeelt voor zijn militaire operatie in Oekraïne. De gezamenlijke verklaring toont ook aan dat een oorlogszuchtig Westen een compromis moest sluiten ondanks dat zijn eigen belangen niet werden gediend.

Perssecretaris voor de Russische president Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, benadrukte ook dat een dergelijk resultaat in de gezamenlijke verklaring een grote verdienste is voor zowel Russische diplomaten als Indonesië, de gastheer van de G20, evenals India, het volgende land dat de rol van G20-voorzitter op zich zal nemen, en andere partnerlanden.

Het valt dus niet te ontkennen dat de poging om Rusland tijdens de G20 te isoleren is mislukt.

In plaats van te worden vervreemd, werd de Russische delegatie vriendelijk ontvangen. Verschillende landen toonden zich bereid tot samenwerking. Net zo belangrijk is dat er geen veroordeling van Rusland in de gezamenlijke G20-verklaring stond, omdat niet elk land de oorlog in Oekraïne bovenaan zijn agenda zet, zoals westerse landen.

In het verleden kon Washington, door te dreigen, landen dicteren welke standpunten zij moesten innemen over bepaalde kwesties. Nu verandert de situatie, en in tegenstelling tot wat het Westen wil, is Rusland te belangrijk in de wereldeconomie en het politieke systeem, waardoor het onmogelijk is het land te isoleren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov over het gebruik van kernwapensVolg Frontnieuws op Telegram

Waarom Zelensky's Derde Wereldoorlog push zal mislukken

Lees meer over:

Vorig artikelDe Vierfronten Wereldoorlog III: Een schets
Volgend artikelDe Universele Oorlog tegen de mensheid: Extreem terrorisme tegen de eigen bevolking heeft de controle over het Westen en de wereld overgenomen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. VS LOOPT OP HET EINDE DE EU OOK ALEEN DRIJGEN KUNNENZE EN STRAFFEN MAAR DAT KEERD NU TEGEN ZE RUSLAND ZIET HET GOED HET ZIJN UITBUITERS NET ZO ALS NEDERLAND MET ZIJN VOC

 2. Hiermee geeft het duidelijk aan dat de hegemonie van Amerika/het westen verdampt is. Dat steeds meer landen samen met Rusland een nieuwe hegemonie willen opzetten.

  • Of dat een hegemonie wordt staat nog te bezien. In ieder geval in woorden willen Rusland en China een multipolaire wereld, waarin er diverse lokale groepen zijn ipv 1 enkel systeem.
   Tot zover hebben hun daden die woorden nog niet tegengesproken.

 3. Gezien de strategische situatie in oekroenaziland is het vrij dyuidelijk.
  Alle westerse/navo/vn/amerikaanse invloed qua wapens en manschappen…is het de russen tot op heden gelukt om MET GERINGE materiaal en manschappen de gehele zooi te elimineren.
  Chapeau voor de russische miliraire strategie.
  Die smergige nazihond zelenski en zijn kliek nazi,s om hem heen van het wef/vn/navo/who/bilderbergertjes en zelfs onze politieke eerste en tweede slaapkamers bijeen……zelfs de media in ons slaaplandje is verrot corrupt dus laten we inzien dat we moeten ingrijpen…want we gaan door de verrotte corrupte poitieke zooi ten onder…

 4. Wat een mega strategie van de rest van de wereld …..de VS en de EU denken echt dat zij helemaal de baas kunnen spelen nou ze kijken nu heerlijk op hun volgesnoven neuzen mooi mooi …..Dit geeft ons weer moed….doorgaan dus met de strijd tegen de EU en de WHO VS UN WEF NASA FBI CIA media en wat al niet……heerlijk dit is echt heel goed nieuws en zoooo slim gespeeld….Er is niet alleen hoop en veel geklets …………
  maar er is nu ook sprake van daden door echte leiders.

 5. Zowat overal in de wereld hebben ze nog een historisch eitje te pellen met de oud kolonisators. Daar komen ze in die landen, waar eigen cultuur en traditie nog niet vernietigd is, aan met hun woke LGTHQ gedoe. Vroeger stuurden ze de Kween met haar sjakoch om zich te laten toejuichen door schoolkinderen met vlaggetjes. Die tijd is voorbij.

  • Wat betreft ´die landen, waar eigen cultuur en traditie nog niet vernietigd is,´, is het goed om te weten dat alleen Bali nog overwegend hindoeïstisch is, terwijl de rest van Indonesië is geannexeerd door de islam. Die omwenteling heeft een aantal jaren geleden plaatsgevonden. De islam op zich heeft niets met de LTHQX beweging al zijn er zeker G´s. Aangaande de hindoes … ik weet het niet.

   • Je hebt gelijk. Moslims, Boeddhisten, Hindoes, Paters of Hottentotten het is een bond gezelschap dat ik leuk vind. Wat mij steekt is het wegdrukken daarvan door de Nieuwe Romeinen: allen in Inglisch spieken of je bent een barbaar, cultuur is nu het Engelstalig gebrul door gedetatoueerde demonen voor de micro en het vernauwen, verarmen tot Hollywood, de Bietels en die kitch.

 6. De G20 top. Hoeveel miljoenen heeft dit wel niet gekost?
  Heb je ooit een 5000-tellende vragenlijst voor je kiezen gehad voor directe-democratie??
  Nee!

  Voel je nooit min als je in de bijstand zit……
  Dat komt hoe dan ook van het loon van zulken en hun schaapachtige volgelingen.

 7. De geldverspilling van bijeenkomsten moet eens afgelopen zijn. Elk land neemt een of meerdere vliegtuigen wat miljarden m3 aan co2 uitstoot teweeg brengt en dan gaan praten over het milieu. Nog niet te spreken over de kosten van brandstof, verblijf en wat nog meer om de deelnemers te plezieren

 8. Indonesie mag niet ideaal zijn; maar ze hebben een goede kijk op het wereld toneel, en wie wat doet en waarom.
  Ik ben blij, dat zij lavrov en Rusland waarderen.

  In vergelijk met Rutte, Trudeau, Biden, macron en is lavrov een heilige met hoge morele standaards en IQ.

  Typisch, zijn tegenstanders sexuele devianten; je mag je afvragen: is sexuele deviantie een gevolg of oorzaak van verdere geestelijke áfwijkingen”?
  Rutte: homo
  Trudeau crossdresser
  Macron gerontofiel
  Biden (en zoon) pedofiel

  Zijn er geen normale mensen genoeg?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in