Closeup of the Capitol Dome © John Brighenti (CC BY 2.0)

De poging van president Donald Trump om de resultaten van de verkiezingen aan te vechten zal naar verwachting zijn hoogtepunt bereiken op 6 januari 2021, wanneer het aantal stemmen van het Amerikaanse Kiescollege vrijwel zeker zal worden aangevochten door een groep Republikeinse wetgevers die hebben bezworen de stemmen van de kiesmannen uit zeven staten te blokkeren waar beschuldigingen van verkiezingsfraude en wangedrag aan de orde zijn gesteld.

De president en verschillende derden voeren in zes van de zeven kantelstaten juridische stappen uit, waaronder verschillende zaken die bij het Amerikaanse Hooggerechtshof aanhangig zijn. In de rechtszaken wordt beweerd dat miljoenen stemmen – genoeg om het verkiezingsresultaat 2020 te veranderen – illegaal zijn uitgebracht, verwerkt of geteld. De acties van de rechtbanken in een van de gevallen in de komende twee weken zouden van invloed kunnen zijn op de manier waarop de stemmen van kiesmannen uit de betwiste staten worden geteld tijdens de gezamenlijke zitting van het Congres.

Hoe dan ook, de rechtbanken kunnen niet dicteren hoe elk lid van het Congres moet stemmen. De Republikein Mo Brooks, het eerste congreslid dat zegt dat hij een betwisting zal indienen wanneer de stemmen worden geteld, vertelt The Epoch Times dat het aan de individuele burgers is om te eisen dat hun vertegenwoordigers een standpunt innemen en de betwistingen te steunen.

“Het enige wat de congresleden en senatoren ertoe zal brengen om te doen wat juist is voor ons land in deze kwestie van verkiezingsfraude en verkiezingsdiefstal is actieve deelname van Amerikaanse burgers die eerlijke en nauwkeurige verkiezingen willen. Kunnen Amerikaanse burgers nu actief deelnemen? Zeer eenvoudig, dan moeten zij hun congresleden en hun senatoren aanspreken en eisen dat zij deze inspanning steunen om ons verkiezingssysteem tegen fraude en illegaal gedrag te beschermen”, zegt Brooks tegen Epoch Times.

  Menigte van Trump-aanhangers bestormen het Capitool gebouw

Verschillende Republikeinen van het Huis van Afgevaardigden hebben zich aangesloten bij Brooks door te verklaren dat ze de electorale stemmen zullen aanvechten, inclusief Republikein Matt Gaetz en nog vier afgevaardigden. Brooks zegt dat er meer dan genoeg leden van het het Huis van Afgevaardigden zijn om elk van de zeven betwiste staten uit te dagen.

Duellerende kiesmannen

Duellerende kiesmannen zijn hoogst ongebruikelijk, maar het is eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis. De laatste keer was in 1960, toen de gouverneur van Hawaï de kiesman-stemmen voor de Republikeins Richard Nixon certificeerde. De Democratische kiesmannen stemden voor de Democraat John F. Kennedy.

John Eastman, professor in de rechten aan de Chapman University School of Law, wijst op het Kennedy-Nixon scenario wanneer hij het heeft over de zeven staten met duellerende kiesmannen deze keer. Eastman is de advocaat die Trump vertegenwoordigt in een beroep bij het Hooggerechtshof over het beheer van de verkiezingen in Pennsylvania.

“We hebben hier een historisch precedent, en in elk van deze staten is er een hangende rechtszaak waarin de resultaten van de verkiezing worden aangevochten. Als dat proces succesvol blijkt, dan zouden de kiesmannen van de Trump, die samenkomen en stemmen, in staat zijn om die stemmen te laten certificeren en deze stemmen te laten tellen in de gezamenlijke zitting van het Congres op 6 januari”, zegt Eastman.

Linkse lafaard steekt meerdere Trump-supporters neer: Proud Boys slaan hem in elkaar – politie kijkt toe

Vorig artikelSyriër bindt schaap vast en gebruikt het als slee
Volgend artikel3 jaar oud meisje verkracht in Grieks migrantenkamp
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ik zou zeggen: congres–en om het te verwachten geweld van links te beheersen: staat van beleg erbij, zodat Trump rechtstreeks kan ingrijpen over de hoofden van corrupte burgermeesters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in