Rusland is deze week begonnen met een groot spervuur van raketten op nazi-Oekraïne; meer dan tien raketten hebben de nazi-hoofdstad Kiev en vele andere steden getroffen. De kaart hierboven toont de doelgebieden van de raketten, bericht Hal Turner.

De Russische strategische luchtmacht was vanmorgen zeer actief. 10 TU-95 vliegtuigen met kruisraketten richtten zich op de regio’s Vinnytsia, Odessa, Kryvyi Rih, Poltava, Kiev, Khmelnytsia, Zaporozhye, Dnjepr, Kremenchug.

De volgende regio’s en steden werden getroffen:

– Kiev
– Dnepropetrovsk
– Vinnitsa
– Zaporozhye
– Poltava
– Kharkiv
– Kirovograd

Aanvallen op elektrische of waterinfrastructuur:

– CHPP-5 (Kiev)
– CHPP-6 (Kiev)
– Lviv WKK (Lviv)
– Kremenchug HPP
– Dneproges
– Novodnestrovskaya HPP

In Kiev werden minstens 10 raketontploffingen gehoord. Burgemeester Vitali Klitschko bevestigde stroomuitval in delen van de hoofdstad en beperkingen van de watervoorziening in sommige gebieden.

In de door Kiev gecontroleerde stad Zaporozhye is de stroomuitval begonnen, aldus Anatoly Kurtev, secretaris van het stadsbestuur.

Oekraïne heeft 20 procent van zijn grondgebied aan Rusland verloren. 15 procent van de Oekraïners voelde zich gedwongen hun thuisland te ontvluchten.

Alleen een grote voorraad kaarsen uit Polen zal de Oekraïners enig licht geven voor de komende winter, maar dit IS het idee van de mainstream-media van “winnen”.

Social media en de buitenlandse pers belichten het verhaal:

De voorzitter van het regionale bestuur van Kiev heeft de inwoners aangespoord zich voor te bereiden op een lange afwezigheid van elektriciteit.

  NAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius

De Dnjesterkrachtcentrale-1 in het westen van het door Kiev gecontroleerde gebied is getroffen. Het is de krachtigste centrale in de Dnjestr-regio, 702 MW.

Kiev en de regio meldden onderbrekingen in de mobiele communicatie.

Momenteel zijn 36 energie-installaties in Oekraïne getroffen. In Kiev leidde een explosie in slechts één elektriciteitscentrale tot een stroomstoring in 350.000 appartementen.

Terwijl u dit leest, is het belangrijk om erop te wijzen dat Rusland ongeveer 10 dagen geleden om vredesbesprekingen met de VS heeft gevraagd, en dat de VS dat hebben geweigerd.

Twee “incidenten” tot nu toe vandaag:

Een door de Oekraïense luchtverdediging neergeschoten raket is geland op het grondgebied van Moldavië, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van dat land.

Hetzelfde ministerie heeft Kiev dringend om opheldering gevraagd.

En… een nog veel zorgwekkender “incident”:

In Pskov, Rusland – vlakbij de grens met Estland, op een Russische luchtmachtbasis, werden 2 aanvalshelikopters opgeblazen.

Estland is lid van de NAVO. Er rijzen nu vragen of Estland de Russische basis heeft gebombardeerd?

UPDATE 7:45 AM EDT —

80% van de inwoners van Kiev zonder water EN een deel van de stad zonder elektriciteit – Kiev burgemeester Klitschko.

(Opmerking: Zo leefde Donetsk al bijna 9 jaar door Oekraïense aanvallen. Vreemd hoe niemand in het Westen toen klaagde).

Ook: Moldavië zegt dat het de Russische raket neerstorting als een ongeluk zal behandelen.

UPDATE 9:43 AM EDT —

DTEK, de energieleverancier in Oekraïne, zegt dat het geen apparatuur meer heeft voor reparaties. Geen transformatoren, geen isolatoren meer, geen palen meer.

PERSPECTIEF

In de echte wereld: Rusland neemt 20% van het land van Oekraïne, en miljoenen mensen, en nationaliseert het voor zichzelf.

  Systeemuitval: Grondstoffenmarkten, banken, munteenheden en contracten beginnen in te storten... en de gevolgen zullen catastrofaal zijn

In Clown Wereld: Oekraïne wint.

In de echte wereld: Rusland lanceert raketten en valt de hoofdstad van Oekraïne aan en vernietigt het grootste deel van de kritieke infrastructuur van het land.

In Clown Wereld: Oekraïne wint.

Uw perspectief op deze oorlog hangt geheel af van de wereld waarin u leeft: de echte wereld of Clown Wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“We werden voorgelogen”: Prominent mediafiguur Ben Shapiro geeft eindelijk toe dat hij fout zat met het promoten van vaccins
Volgend artikelOekraïense nazi’s in tank overrijden gewonde Russische soldaat (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Lieve mensen en Rommel even wat anders wat hier veel te weinig gebeurt. Iets positiefs..

   Bedankt alle strijders en zeker jij Rommel en team voor al het goede werk wat jullie doen. Hoe het gaat lopen weet niemand? Maar wil jullie wel allemaal bedanken dat jullie aan de goede kant staan en voor de mooie dingen en gesprekken die op deze prachtige site ontstaan ,fijne avond iedereen.

   Groeten van boertje.

 1. De populatie clowns zitten in de gehele europese landen, op Hongarije/Servie na.
  De opperclowns zitten in amerika/canada/australie e.a debiele landen.
  Laten we aannemen dat Rusland een onderscheid blijft maken tussen het volk(eren) van Nederland en de corrupte wef-politici,de vn/de verrotte transgender club navo….en ons…het volk ontziet van een paddenstoelenwolk….

 2. Ik heb wat moeite met de term Nazi Oekraine in dit artikel. Hoewel het overduidelijk is dat het regime sympathien heeft voor Nazi’s zoals Stepan Bandera is de term.NAZI oekraine en NAZI-Kiev wat mij betreft overdreven om hiermee een heel land of volk te benoemen. Ik weet niet hoeveel Oekrainers geen Nazi-sympathie hebben, maar dat zal wellicht een groot deel van de bevolking zijn. Er is sprake van een Nazi-regime inderdaad, maar er zullen ook vredelievende Oekrainers (geweest) zijn. Na het lezen van het NAZI woord had ik de neiging om het artikel niet meer verder te willen lezen, terwijl het verder een correct feitelijke opsomming gaf. Omdat Rutte de kant van Oekraine gekozen heeft zou je dan ook NAZI Den Haag kunnen schrijven, terwijl dat niet voor het merendeel van de Hagenezen zal gelden en zeker niet voor de volgens NPO ‘radicaal’ stemmende Hagenezen bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad

  • Emile,
   Dank voor jouw reactie alvast.
   Ik denk dat die bevolking van Oekraïne vooral de corruptie zat was en daarom massaal stemde op een toen nog vredelievende Zelensky die vrede predikte en als men op een Jood wenst te stemmen als President dan kan de meerderheid natuurlijk geen Nazi zijn, gedurende jaren werden de Russisch sprekende hun burgerrechten afgenomen in het parlement en hun taal verboden, om een lang verhaal kort te houden, achter dit alles zitten wel die Nazis, ook al zijn ze niet de meerderheid zij maken wel het beleid samen met de VS en kijk waar het land nu in is beland?
   Had die Russisch sprekenden met rust gelaten en hun autonomie gegeven dan was dit allemaal niet gebeurd en de Minskakkoorden behouden waartoe besloten was met Duitsland en Frankrijk als getuigen,tja.
   Groet aan U

  • Ik snap wat je bedoeld en denk ook niet dat de meerderheid van de Oekrainse bevolking Nazi’s zijn of nazi sympathieën hebben.
   Aan de andere kant hebben ze ook weinig of niks gedaan tegen ‘hun’ regering toen deze begon
   met anti-Russische maatregelen tegen een deel van hun eigen bevolking wat resulteerde in een burger
   oorlog en terreurcampagne.
   Toen Zelenski was verkozen , onder meer met de belofte een einde te maken aan de burgeroorlog en hij in plaats daarvan net als zijn voorganger schijt had aan de Minsk-accoorden en de situatie zelfs escaleerde was er ook geen noemenswaardige tegenstand hiertegen.
   Wat ik hier mee wil zeggen is dat , alhoewel ze dan geen nazi’s zijn, ze het wel al jaren gedoogd hebben.
   En nu ze het resultaat voelen van hun jarenlange passieve houding vluchten velen het land uit en/of geven Rusland de schuld van hun huidige problemen in plaats van eindelijk massaal de straat op te gaan en vredesonderhandelingen te eisen.

   Zolang de grote meerderheid zijn mond houdt en niks doet moeten ze ook niet klagen als ze de gevolgen hiervan ondervinden , dit geldt overigens ook voor Nederland en andere landen.

   “A nation of sheep begets a government of wolves”- Edward Murrow.

   PS Ik zou het Rutte-regime eerder WEFSBers noemen.

   • @RVerheijden
    Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het dan met NL? Ik heb alleen het laatste gedeelte bekeken en dat vertelt wel weer voldoende. Hebben ze niet eens met scherp geschoten. Over demonstratierecht en zo gesproken.
    Ondertussen is de zogenaamde ´witte vlucht´ vanuit NL al vele jaren langer aan de gang. Großer Marsch von Rotterdam 30.10.2020
    https://www.youtube.com/watch?v=u2qTD_50kK0

    • “Ik heb alleen het laatste gedeelte bekeken en dat vertelt wel weer voldoende. Hebben ze niet eens met scherp geschoten. Over demonstratierecht en zo gesproken…..” , het is me niet duidelijk wat u nu precies met deze losse achter elkaar geplakte zinnen bedoeld.

     Wat Nederland betreft , ik noem slechts een paar punten die me zo te binnen schieten, kort weergegeven, op ;
     – De regering heeft de doelbewuste afbraak van Nederland sinds de Corona’crisis’ in de versnelling gezet ,
     – De zorg word verder afgebroken.
     – De niet effectieve maatregelen tegen Corona hebben de economie (vooral het MKB) grote schade toegebracht.
     – De oorlog in Oekraine is uitgelokt door de VS/NATO met medewerking van de Nederlandse regering.
     De sancties tegen Rusland treffen vooral een groot gedeelte van de eigen bevolking en de eigen economie.
     – Om de zogenaamde Klimaat’crisis’ te bestrijden is de energievoorziening (huishoudens, industrie en vervoer) al verslechterd en door de sancties nog slechter geworden voor velen.
     -De zogenaamde Stikstof’crisis’ dwingt boeren te stoppen met hun bedrijf wat de voedselproductie niet ten goede komt , niet alleen voor de Nederlandse bevolking maar ook voor andere delen op de wereld.
     -Door de Stikstofçrisis’ ligt volgens de regering de woningbouw grotendeels stil terwijl er al een woningtekort was.
     – Ondertussen blijft de regering tienduizenden vluchtelingen binnenlaten en deed er nog een extra schepje bovenop met het ongelimiteerd toelaten van Oekrainse vluchtelingen. De problemen die hierdoor ontstaan zijn wil men afschuiven op de gemeentes (lees ; het volk).
     – Vreedzame demonstraties die de regering niet past worden doelbewust hardhandig aangepakt , geweld bewust uitgelokt door agent provocateurs. Waarbij de stoere MEers er zelfs geen moeite mee hebben om bejaarden met de lange lat wat tikken te verkopen.
     – Steeds meer Nederlandse soevereiniteit overdragen aan internationale organisaties.
     -Met veelal kleine stapjes word een steeds meer totalitaire controle/politiestaat opgebouwd zoals in bijvoorbeeld China al bestaat.
     Denk aan limiteren cash geld , meer en meer digitaal en uiteindelijk CBDC’s,
     biometrische en andere gegevens gekoppeld aan identiteitspapieren (digitaal) , camerasurveillance etc)
     En het overgrote gedeelte van de Nederlandse bevolking klaagt wel maar
     doet er niks tegen , sterker nog ze zijn te lui om zich er voor te interesseren/ erin te verdiepen, zelfs als ze ergens in hun achterhoofd een gevoel hebben dat er iets niet klopt. Als je ze op bepaalde dingen wil wijzen reageren velen defensief en zelfs geïrriteerd als je ze uit hun ‘bubbel’ probeert te halen. Dit is overigens ook waar voor veel politici.
     Als dan deze “You will own nothing and will be happy” maatschappij uieindelijk werkelijkheid geworden is , is men er zelf schuld aan en moet men niet klagen.
     Dat bedoel ik met “Zolang de grote meerderheid zijn mond houdt en niks doet moeten ze ook niet klagen als ze de gevolgen hiervan ondervinden , dit geldt overigens ook voor Nederland en andere landen.”

     Hoop dat het bovenstaande duidelijk is , het is kort en snel opgeschreven.

     • @RVerheijden,

      Bedankt voor je reactie. En verder? Ik ben na jaren van lezen, delen, pogingen tot waarschuwen, pogingen tot wakker maken ondertussen redelijk uitgeblust. En aangaande mijn opmerkingen hierboven laat ik inderdaad het achterste van mijn tong niet zien. Mijn conclusie: het is vrijwel allemaal zinloos. En ook nu laat ik het achterste van mijn tong niet zien. Hoeveel zielen zijn er al zo´n lange tijd bezig om te proberen het goede te bewerkstelligen en op hoeveel manieren. Me voortbewegende door de konijnenburcht bracht mij uiteindelijk (terug) bij de Schepper. Deze wereld wordt niet beter. Hoe groter dat besef, ach laat verder ook maar … Hieronder de link naar een FN artikel met een mijn inziens groot waarheidsgehalte:

      https://www.frontnieuws.com/covid-19-zwendel-navo-oorlogen-groen-extremisme-het-tirannieke-trio-uit-de-hel/

      Vriendelijke groet.

 3. Vanaf 2014 vonden de massamoorden, en het treiteren van de Russische bevolking plaats.
  Na een jaar weten tenminste 10.000 mensen ervan; na 2 jaar: 300.000, na 3 jaar een paar millioen.

  Zij waren actief of passief verantwoordelijk; dat is zo leuk van een democratie; de bevolking is verantwoordelijk voor hun regiem.

  “Wir haben das nicht gewusst”: klinkt bekend?

  Wat er nu gebeurt is simpel.
  Dat is precies wat ik al zei 5 maand geleden; gooi de infra structuur plat.
  Na electriciteit, gas, water, de bruggen, in-en uitvals wegen van grote steden.

  Net zolang, als dat nodig, om de bevolking te laten opstaan tegen het door zelf gekozen regiem.
  Extreme koude is een goede meester.

  P.s.:moeilijk hoor, je mobieltje opladen met een Poolse kaars…..
  Voor de meiden kunnen die natuurlijk wel de batterij slurpende vibrators vervangen.

  Tot nu toe staat de bevolking achter het regiem.
  Even afwahten voor hoelang nog?

  • Klopt, dat met de infrastructuur werkt nu beter dan in het voorjaar.
   Mooi bijverschijnsel de EU/NATO heeft zich helemaal klem gesanctioneerd over de afgelopen maanden dus geen pegels, grondstoffen of energie om flink te gaan bewapenen.
   Dat kon wel eens een voordeel zijn als we aan onze infrastructuur gehecht zijn.

 4. Het is toch gewoon de ver van mijn bed show voor de VS, de Oekraïne is zowat leeg gebloed, maar de volgende vrijwilligers staan al klaar Estland, Litouwen enz. Dan nog Finland die het een goed idee vind om een paar raketten bij de grens te gaan plaatsen……. dus net als al die andere keren wordt Europa gewoon weer afgebrand.
  Lekker met de vlaggetjes blijven zwaaien van de klerelijer vind het allemaal prima.
  De economische ondergang is al geregeld, dank je wel zegt Joe.
  Nog een beetje vuur stoken in Azië met die B52 in Australië, gaat allemaal volgens plan.
  En de schaapjes sukkelen lekker verder.

  • Hetzelfde als met de arabische lente….zelfde als met wat Afrikaanse landen…

   Maar er is EEN groot verschil met vroeger: de USA–wat de grootste aanstichter is van alle ellende–is met de hyper sonic raketjes makkelijk bereikbaar.
   Ze hebben nu dus de verkeerde beer geporred.
   Joegoslavia kon nog zonder te veel kritiek, de arabische lente ook nog wel, maar toen werd er een dikke rode lijn getrokken….

   • Dat zie ik ook maar een kat in het nauw maakt gekke sprongen, en die kat is nu al knettergek.
    Het zou maar zo kunnen dat als Europa een rokende paddestoel is en Rusland een apres Chernobyl ze maar eens snel willen gaan onderhandelen.
    De VS ziet het volgens mij nog steeds als een soort computerspel, en ze wachten er alleen maar op dat iets russisch bij hun ontploft, wat niet moeilijk is met al dat ex Warschau pact spul, plenty around.

 5. Maar het wordt nog veel leuker.
  USA heeft veel sancties tegen RU; maar Iran gaat nu RU bevoorraden met grote aantallen ballistische precisie raketten + plus nog een serie droontjes.

  Dat RU niet zelf die droontjes maakt….ze kunnen die Iranese zo nabouwen.

  Wat zullen de amerikaantjes pissig zijn.

  Maar ik begrijp niet: als ik RU was,had ik de internetkabel naar GB al opgeblazen, en mijnen gelegd in de zwarte zee route….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in