Aan terrorisme gekoppelde moskee in Oostenrijk gesloten

2
279
Foto via YouTube

Na de terroristische moslimaanval van maandag, waarbij vier mensen omkwamen en 24 gewond raakten, heeft de Oostenrijkse regering onder leiding van bondskanselier Sebastian Kurz hardere maatregelen tegen de islam in het land aangekondigd. Nu is er een moskee gesloten en een moslimvereniging verboden. Dit nadat bleek dat de moordenaar, de 20-jarige Kujtim Fejzulai, veelvuldig bij hen te gast was en daar radicaliseerde.

De aankondiging werd gedaan door de minister van Integratie van het land, Susanne Raab, tijdens een persconferentie op vrijdag. Tegelijkertijd bekritiseerde de Weense politiechef en minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer onder andere de hantering van Kujtim, die voortijdig uit de gevangenis werd vrijgelaten voor eerdere terreurgerelateerde misdaden en ten onrechte werd beoordeeld als gerehabiliteerd.

De Tewhid Moskee in Wenen is nu gesloten. De sluiting vond plaats in verband met een inval op het terrein met zwaar bewapende politiediensten.

Eenzame dader met een groot netwerk

Een groot aantal mensen is gearresteerd bij politie-invallen die verdacht worden van indirecte betrokkenheid bij de terroristische aanslag en een netwerk rond Kujtim die na de gebeurtenissen in confrontatie met de politie werd doodgeschoten. Er wordt echter aangenomen dat geen van deze mensen actief heeft deelgenomen aan de moordaanslag.

In de bewakingsbeelden is alleen Kujtim te zien die door de straten loopt en willekeurig met zijn vuurwapens mensen die hij tegenkomt neerschiet. Een synagoge bij de Schwedenplats wordt verondersteld de enige vooraf aangewezen bestemming te zijn geweest. Daar is een bewakingsagent ernstig gewond geraakt door de kogels van Kujtim.

Asielzoekers: “Jullie vrijwilligsters zijn onze christelijke hoeren”

Oostenrijk: Grijze Wolven vallen Antifa aan - zoeken hulp bij politie

2 REACTIES

 1. Onvoldoende.Die moskee had gelijk met bulldozers gelijk met de grond gemaakt moeten worden.
  Nu kan je er donder op zeggen dattie na 3 maand weer open gaat.

  Vergeet niet: moslims vallen dagelijks Christelijke gebouwen aan….

  Ik ben niet kerks, maar van kerken en beelden blijf je af. Christendom–goed en slecht–heeft europa gevormd.
  u willen een paar barbaren die een psychopaat volgen en bij ons komen bedelen ons vertellen wat we wel en niet mogen doen???

  Arresteren deporteren. met bewaakte grenzen: simpel over de grens trappen in niemandsland.

 2. Dan gaan ze toch gewoon met ze alle in de volgende haathut zitten om daar de haat tegen alles en iedereen te verspreiden.
  Geloof er niks van dat die ene haathut een uitzondering was, zo zijn ze allemaal.
  Ze hadden dat hele islam gebeuren moeten verbieden en al die tenten moeten sluiten en ze er uit moeten trappen.
  Zo lost het nog niks op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here