Pixabay

Criminelen in Finland hebben een deel van de wapens in handen gekregen die tijdens het conflict met Rusland door westerse geldschieters naar Oekraïne zijn gestuurd. Wapens van westerse leveranciers aan Kiev zijn ook gevonden in Zweden, Denemarken en Nederland, aldus het Finse nationale onderzoeksbureau., aldus het Finse Nationale Onderzoeksbureau (NBI), bericht RT.

“We hebben tekenen gezien dat deze wapens al hun weg naar Finland hebben gevonden,” zei NBI-opsporingsambtenaar Christer Ahlgren zondag tegen het nieuwsblad Yle.

Onder de wapens bevonden zich aanvalsgeweren, zei Ahlgren, maar hij weigerde verdere details te geven omdat het onderzoek nog loopt.

Volgens de onderzoeker zijn er al wapenhandelroutes van Oekraïne naar Finland opgezet.

“Drie van ’s werelds grootste motorbendes – die deel uitmaken van grotere internationale organisaties – zijn actief in Finland. Een daarvan is Bandidos MC, die in elke grote Oekraïense stad een eenheid heeft,” zei hij.

“Criminele organisaties hebben hun netwerken in Finse commerciële havens,” wees Ahlgren erop, eraan toevoegend dat veiligheidscontroles die verplicht zijn voor luchthavenpersoneel, niet gelden voor havenarbeiders.

Finland is niet het enige EU-land met dergelijke problemen, want “naar Oekraïne verscheepte wapens zijn ook aangetroffen in Zweden, Denemarken en Nederland”, zei hij.

“Oekraïne heeft een grote hoeveelheid wapens ontvangen en dat is goed, maar wij zullen tientallen jaren met deze wapens te maken krijgen en hier de prijs voor betalen,” aldus Ahlgren.

Al in mei benadrukte de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin dat er verantwoording moet worden afgelegd over de Amerikaanse wapens die aan Oekraïne zijn geleverd. Austin zei toen dat hij de kwestie had besproken met de autoriteiten van Kiev, die garanties gaven over de verantwoordingsplicht.

  EU dringt aan op meer sancties die terug zullen komen om haar te bijten

In juni waarschuwde Europol, de wetshandhavingsinstantie van de EU, dat het conflict in Oekraïne zou kunnen leiden tot een piek in de smokkel van wapens en munitie naar het blok.

Rond dezelfde tijd bleek uit een onderzoek van RT Russisch dat verschillende wapens die door het Westen aan Kiev waren geleverd, werden verkocht op het dark net.

Moskou heeft al lange tijd kritiek op de wapenleveringen aan Kiev door de VS, de EU, het VK en enkele andere landen, met het argument dat ze het conflict alleen maar verlengen en het risico op een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO vergroten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa kookt – Wacht maar tot wij bevriezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPleiten voor de Derde Wereldoorlog is nu gewoon mainstream media opinie
Volgend artikelCOVID-19 vaccin veiligheid in Nederland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het wordt nog gezellig…

  laten we hopen dat die wapens gebruikt worden tegen het kwaad, dus om het kwaad te verdelgen.

  alleen in NL zit l veels te veel ‘kwaad’ kijk alleen al naar onze regering.

 2. Weet iemand een adresje..komt mooi van pas als Rutte straks beslist dat de vrije Hollander beter maar in een kamp kan worden opgesloten.Kunnen we ons i.i.g nog verdedigen tegen die geüniformeerde bende fascisten van de staat!

 3. Dat is een cirkel handel.

  B.v.: Denemarken stuurt wapens naar Oekieland, die verkoopt ze zwart aan Denen, en Denemarken stuurt weer meer wapens, en die gaan weer naar….

  Slimmer zou het zijn die wapens gewoon direct aan de criminelen te geven.

 4. Maar dat is niks nieuws hoor. Vroeger waren er Sovjet opslagplaatsen in Oekraine met honderdduizenden pistolen , AK”s en ammo.

  Een fles vodka aan de bewaker en er werd geladen.
  Prijs: 9mm pistool met paar magazijnen en doosje ammo F100; een AK f150.

  Veel veiliger was het om dat spul in DE te kopen van Russen. Die verkochten 360 ton klein wapens ….

  En zo kon je nog eens de moffen pesten: b.v. een anti tank mijn, zonder explosieven op de weg leggen…..heel DE in paniek….

 5. Maar het leuke: Land X is zo links/asociaal/achtelijk dat ze wapens leveren aan de Snuiver.
  DeSnuiver verkoopt ze zwart aan criminelen uit land X; die vallen hun staat ermee aan.
  What goes around, comes around…

  iets (letterlijk) met kaatsen en ballen en zo…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in