Volgens een onderzoek heeft ongeveer 60 procent van de burgers geen vertrouwen in de oude mainstream partijen. Ze zouden zich niet bekommeren om de echte zorgen van de burgers. Bovendien voelen steeds meer burgers zich bedreigd door politieke intimidatie.

Nadat tientallen jaren lang steeds meer bevoegdheden zijn verschoven van de EU-lidstaten naar het EU-niveau, waarbij regeringen steeds meer worden beïnvloed door lobbyisten en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), ontstaat in heel Europa een ontgoocheling over de politiek, schrijft Die Freie Welt.

De politici van de oude partijen en de vertegenwoordigers van de mainstream media zijn nu verbaasd. Want de burgers van Europa uiten openlijk hun ongenoegen over de situatie. In een recente EU-brede peiling van het EU-Bureau voor de grondrechten (FRA) gaf ongeveer 60 procent van de ondervraagde burgers aan dat “reguliere partijen en politici niet geïnteresseerd zijn in mensen zoals ik” [zie verslagen in n-tv, Spiegel, Zeit-Online]. Ook in Duitsland gaf minstens 52 procent van de ondervraagden uiting aan deze stemming.

Niet alleen in de politiek: de burgers verliezen ook hun vertrouwen in de rechterlijke macht. Democratie en rechtspraak lijken steeds meer plaats te vinden in een abstracte ruimte die geen verband meer houdt met de politieke wil en het juridisch begrip van de burgers. Steeds meer burgers voelen zich ook bedreigd door politieke intimidatie – in Duitsland voelt volgens een enquête bijna een op de twee mensen zich bedreigd.

De resultaten zijn niet verrassend. Ze zijn het resultaat van een politiek die ver van de burgers afstaat, waarbij de grote politieke en sociale richtingen in achterkamertjes en tijdens elitevergaderingen worden bepaald, die vervolgens aan de burgers  met druk, intimidatie en gigantische campagnes worden opgelegd, terwijl de oppositionele meningen worden belasterd als politiek incorrect of populistisch.

  Allemaal slechts "samenzweringstheorieën"? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

Democratie moet vanaf de basis beginnen en naar boven worden gedragen. Maar dit is omgekeerd. De wil van de burgers komt steeds minder tot uiting in de politiek. In plaats daarvan voelen de burgers zich onder druk gezet om hen iets op te dringen.

De geplande Afrikanisering van de EU – Er wordt een nieuwe samenleving opgebouwd

Vorig artikelKarma Strikes Again: VS Democraat senator mishandeld door Antifa en BLM – die hij steunde
Volgend artikelProfessor die in 2010 voorspelde dat er in 2020 “chaos” zou heersen, zegt dat er een burgeroorlog zal uitbreken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in