Het Russische leger heeft in de afgelopen 24 uur een recordaantal westerse Oekraïense wapens vernietigd tijdens het afweren van het veelgeprezen tegenoffensief van Kiev, zei president Vladimir Poetin zondag.

De Russische leider maakte deze opmerkingen terwijl hij met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko sprak in Sint-Petersburg. Onder verwijzing naar zijn eigen gegevens zei Loekasjenko dat de troepen van Moskou minstens 15 Leopard tanks van Duitse makelij en meer dan 20 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij hadden uitgeschakeld in slechts één gevecht, schrijft RT.

Poetin leek het eens te zijn met deze beoordeling en zei dat “we blijkbaar nog nooit zoveel vernietigd hadden op één dag”. Hij legde verder uit dat dit cijfer te herleiden was tot het feit dat de Russische troepen tegenover Oekraïense eenheden stonden die “volledig uitgerust waren met buitenlandse hardware.”

Hij voegde eraan toe dat sinds het begin van het Oekraïense tegenoffensief in de eerste dagen van juni, Kiev meer dan 26.000 militairen had verloren en beschreef de langverwachte aanval als “een mislukking”. Poetin merkte ook op dat “buitenlandse huurlingen” die voor Kiev vochten ook zware verliezen hadden geleden door hun “domheid”, en beloofde deze realiteit bekend te maken aan het publiek in de landen die deze mensen naar de frontlinie hadden gestuurd.

“Grote verliezen door hun tactiek,” zei Loekasjenko. “Ja,” knikte Poetin, “vanwege hun domheid.”

“Het publiek in de landen waarvan de regeringen vandaag mensen naar het oorlogsgebied sturen, moet ook weten wat daar gebeurt. En we zullen dit aan de mensen overbrengen, zodat ze de acties van hun heersers kunnen beoordelen,” beloofde de Russische president.

De opmerkingen van Poetin komen nadat verschillende Telegramkanalen zaterdag een video hadden vrijgegeven waarop een dicht opeengepakte groep van vier Bradleys te zien is die blijkbaar door Russische troepen in de regio Zaporozhye zijn vernietigd.

  Poetins Gazprom-baas: "Met slechts vijf dagen extreme vorst is het gedaan met de Europese steden"

Vorige week meldde de New York Times dat het Oekraïense leger 20% van zijn slagvelduitrusting had verloren, waaronder veel door het Westen geleverde voertuigen, in de eerste twee weken van het offensief, dat volgens Moskou geen terrein heeft gewonnen. Op 11 juli schatte de Russische minister van Defensie Sergey Shoigu de Oekraïense verliezen op 3.000 eenheden militaire uitrusting.

Ondertussen hebben verschillende andere mediaberichten gesuggereerd dat de westerse steunpilaren van Kiev gealarmeerd zijn over de trage vooruitgang van Oekraïne op het slagveld, waarbij een recent artikel in Wall Street Journal beweerde dat zij ook “geschokt” waren door het “snelle verlies” van pantsers. Veel Oekraïense functionarissen probeerden echter de moeilijkheden in het offensief te verklaren door te wijzen op vertragingen in de Westerse militaire hulp.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – De zoveelste Leopard 2A4 vernietigd & Poetin: De hele wereld ziet de westerse apparatuur in brand staanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerican Cancer Society: Patiënten behandelen is schadelijk voor de planeet – ze zouden moeten sterven
Volgend artikelTranshumanistisch WEF-adviseur Yuval Harari doet Nieuwe Wereldorde af als “onzin” en “fantasie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. En Blinken zegt:

  Oekraïne heeft ongeveer 50% van het grondgebied dat Rusland in beslag nam teruggenomen – hoewel het tegenoffensief van Kiev enkele maanden zal duren, zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.
  Antony Blinken vertelde CNN: “Dit zijn nog relatief vroege dagen van het tegenoffensief.
  “Het is moeilijk… het zal de komende twee weken niet uitkomen.
  “We zijn nog steeds aan het kijken, ik denk over een paar maanden.”

 2. De Amerikanen zitten in een dodelijke visuele cirkel: Ze verliezen aan de lopende band- daar krijgt de lakse wapenlevering de schuld van- de productie in Amerika kan de vraag niet bij houden- dus verliezen ze aan de lopende band. Dat hun wapens niet voldoen aan de gestelde criteria speelt hier natuurlijk ook een rol in, maar het kost de Amerikanen heel veel moeite om dat toe te geven. En zo blijven ze in een cirkeltje draaien tot alles op is en een absolute overgave de enige uitweg of ze moeten zo doordraaien dat ze WW3 starten, middels een valse vlag (China) of rechtstreeks, maakt hun niet uit, om er dan pas achter te komen wat daadwerkelijk verliezen is. Ze blijven over lijken gaan (straks ook de onze) totdat ze zelf lijk zijn. Daar lijkt het in ieder geval op.

  • Mijn hart bloedt bij de idee van de jongens die van straat geplukt worden en gedwongen met dreiging van executie wegens lafheid, de dood worden ingejaagd, tot meerdere eer en glorie van “het lenteoffensief”.

 3. Op naar de totale vernietiging van de NAVO
  Ondertussen kunnen de Russen niet stoppen met lachen bij het zien goed ingeburgerde Oekraiense transgenders tijdens de pride in Berlijn ,binnen kort waarschijnlijk ook in Amsterdam Halsema en al de andere regenboog gekken zullen trots zijn . Slava Russia

 4. Het lijkt erop dat het Russisch leger eindelijk de knepen van het vak onder de knie heeft…Zal nodig zijn , die smeerlappen van Polen zijn ook nog wel iets van plan, peizek …

 5. Terwijl alle ogen gericht zijn op KWATTA wordt op 25 Augustus aanstaande de digitale munt ingevoert:

  In the EU meanwhile, the Digital Services Act becomes law on August 25th. The usual lingo is that it’s about keeping you “safe” on larger platforms but it’s simply about allowing Brussels to police so-called “hate speech” and “disinformation”.

  Crackdown on digital truth is coinciding with a worldwide push for “programmable” central bank digital currencies (CBDC). crackdown on digital truth is coinciding with a worldwide push for “programmable” central bank digital currencies (CBDC).

  CBDCs are a cashless system with no privacy in transactions and the ability to shut down the buying power of individuals and groups at will. It’s a totalitarian’s dream scenario.
  https://alt-market.us/globalists-suggest-finance-shock-and-climate-controls-to-launch-their-great-reset/

  The BIS itself says in a new type of financial market infrastructure (FMI) –money or assets become “executable objects” that are maintained on programmable platforms.
  https://www.bis.org/publ/arpdf/ar2023e3.htm

  This is happening all over the world now. In Nigeria, they are destroying banknotes for this purpose.

  Het is te hopen dat bovengenoemde pure onzin is en dat het leven zijn ‘gewone’ gangetje gaat voor de schaapjes en hekzitters wereldwijd…

  • Ze roeren zich als een duivel in een wijwatervat om die macht over gebakken lucht te krijgen.

   Ik ga maar weer eens papier uit de muur halen…… voor zover dat straks nog waarde heeft.

   Omzetten in goud is natuurlijk wel een optie, maar hoe betaal je daar straks mee?….!

   Iemand een idee?

 6. Net gelezen in AD. Blinken: Ukraiene heeft 50% van de gebieden heroverd en het kan nog maanden duren voor de rest. Hoe gaat hij dat doen zonder manschappen entanks?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in