De Amerikaanse denktank National Intelligence Council, een instelling die is aangesloten bij de Amerikaanse inlichtingendiensten, schetst een somber beeld van de wereld in 2034. Zij heeft nu een uitgebreide studie gepresenteerd met de titel “De wereld in 2035, waargenomen door de CIA”, waarin zij een overzicht geeft van mondiale trends en regionale ontwikkelingen in de komende decennia. Het voorspelt niet veel goeds voor Europa, schrijft het Duitse blog Zuerst.

Foto: © Ggia / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Reeds voor de komende vijf jaar wordt in de studie een somber scenario voor Europa geschetst: de CIA-onderzoekers zijn van mening dat een opsplitsing van de EU en verdere migratiestromen naar Europa aannemelijk zijn. Letterlijk:

“In de komende vijf jaar zal Europa te maken krijgen met de mogelijkheid dat het Europese project zal verdwijnen, terwijl de naoorlogse orde onder toenemende druk zal komen te staan van de immigratiestromen uit de instabiele, vaak bedreigende periferie en  beperkingen van een geglobaliseerde economie die de economische ongelijkheid vergroten. De existentiële crisis in de EU, zoals blijkt uit het voorbeeld van het Brexit-referendum, zal zeker de komende jaren aanhouden”.

De auteurs noemen de toenemende interne verdeeldheid in de EU als reden voor hun pessimistische prognose, evenals de nauwe grenzen die aan het groeibeleid van de Zuid-Europese eurolanden zijn gesteld en de ontoereikende antwoorden op de uitdagingen die het terrorisme en de migratie met zich meebrengen. En natuurlijk mag ook de “dreiging” van Rusland niet ontbreken: “Rusland bedreigt Europa rechtstreeks door propaganda, desinformatie en financiële steun voor partijen die zich tegen de EU keren (….)”.

Het globale belang van de EU zal afnemen als gevolg van de hierboven geschetste ontwikkeling. Bovendien blijft het aandeel van Europa in de wereldbevolking en de economische productie dalen, aldus Zuerst.

  Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Ook de demografische ontwikkeling speelt een rol tegen de Europeanen – de Europese landen zullen tegen 2035 verder verouderen. De mediane leeftijd – een leeftijd die wordt bepaald wanneer de maatschappij gehalveerd wordt, d.w.z. het leeftijdsjaar, dat de bevolking in 2 gelijke delen splitst, bijv evenveel boven 25 jaar als eronder – zal dan 49,6 jaar zijn in Duitsland en 43,3 jaar in Frankrijk. Ter vergelijking: in Niger zal de mediane leeftijd in 2035 slechts 15,7 jaar zijn, in Congo 19,4 jaar en in Nigeria slechts 20 jaar.

In combinatie met corruptie, klimaatveranderingen en economische druk suggereert deze demografische ontwikkeling dat deze Afrikaanse staten vatbaar zijn voor binnenlandse conflicten, die op hun beurt kunnen leiden tot migratiebewegingen en zo de druk op Europa verder kunnen verhogen. Al voor de komende vijf jaar voorspellen de auteurs: “Ongeveer 75 tot 250 miljoen Afrikanen zullen extreme waterstress ervaren – het waarschijnlijke gevolg zijn massale migraties”.

Ondanks Corona wordt de Afrikanisering van Europa in opdracht van de EU nog steeds doorgezet

Vorig artikel15 Kinderen in ziekenhuis opgenomen met mysterieuze ziekte die mogelijk aan Covid-19 is gebonden
Volgend artikelFarage onthulde hoe de Britse regering illegale immigratie helpt – kreeg bezoek van de politie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in