Zweden – Toen een groep van 13-jarige jongens werd beroofd op een forensentrein, kwam geen van de volwassenen in de buurt tussenbeide. Dit vertelt de moeder van een van de jongens, die reageert op de passiviteit.

P4 Uppland meldt dat het incident enkele dagen geleden plaatsvond. Vier 13-jarige jongens reisden omstreeks 14:00 uur met de forensentrein van Bålsta naar Sundbyberg toen een paar oudere jongens instapten en naar hen toe kwamen.

De overvallers vroegen waar de jongens woonden en eisten geld. Ze grepen twee van de jongens vast, die toen zo bang werden dat ze via Swish geld overmaakten naar de overvallers.

P4 Uppland heeft met de moeder van een van de jongens gepraat, die zegt dat er volwassenen in de buurt waren die het allemaal lieten gebeuren.

Mijn zoon zocht oogcontact met andere mensen die in de buurt zaten, maar toen waren er veel die naar beneden, naar de telefoon of weer uit het raam keken. Niemand deed iets, zegt de moeder.

Ze begrijpt dat mensen bang kunnen zijn om in te grijpen omdat men zelf in problemen kan komen. Maar ze denkt dat het beter is om iets te doen dan passief te zijn en er achteraf mee te moeten leven.

Uit het radio-verslag is niet duidelijk of er een politierapport is gemaakt of dat er een van de overvallers is geïdentificeerd en gearresteerd.

Dominantiecriminaliteit: Zweedse jongen gedwongen schoenen te kussen – naakt gestript en tegen hoofd geschopt

In Zweden kan de overheid je een boete geven als je weigert het AstraZeneca-vaccin te nemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here