Zweedse politie in Stockholm Pride 2015 parade © Jonatan Svensson Glad / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

De Zweedse politie investeert nu in het verhogen van haar “culturele competentie”. Politieagenten moeten leren over de herkomst van mensen en hun bevolkingsgroep-verband zodat ze beter worden in het “tonen van respect” voor hen. Volgens de politie is het van groot belang om “de juiste vragen te stellen en geen mensen te discrimineren” waarmee de autoriteit in contact komt.

De politie beweert nu op haar website dat één op de tien in Zweden is blootgesteld aan haatdelicten, maar dat verre van iedereen aangifte doet, meldt Fria Tider.

“Dit zijn enorme aantallen, maar het komt niet tot uiting in de meldingsstatistieken”, zegt commissaris Eva Sund, van het ontwikkelingscentrum Stockholm van de nationale operationele afdeling.

Om, zoals de politie het noemt, “de kennis over haatdelicten te vergroten” en meer mensen ertoe aan te zetten aangifte te doen, werken de overheid en het Misdaadslachtoffer Support Center samen met het Swevic-project, dat in alle regio’s werkt met zogenaamde “competentieverhogende”-conferenties.

Ze hebben ook een webtraining ontwikkeld die nu deel uitmaakt van het leerplatform van de politie.

“We hebben ook open lezingen gehouden over racisme en vragen rond LGBTQ + om de culturele competentie binnen beide organisaties te vergroten”, zegt projectcoördinator Amal Ahmed, van ontwikkelingscentrum Stockholm bij de nationale operationele afdeling.

Zowel de politie als het Misdaadslachtoffer Support Center nemen nu een identiteitspolitiek standpunt in, waarbij de herkomst en bevolkingsgroep-verband van personen wordt benadrukt.

“Het is makkelijker om goede ondersteuning te bieden als je inzicht hebt in waar een persoon vandaan komt en algemene kennis hebt van de bevolkingsgroep, de geschiedenis en de kwetsbaarheid van de persoon. Culturele competentie heeft veel te maken met het tonen van respect en dat je geïnteresseerd en goed belezen bent, dan zal het voor het slachtoffer makkelijker zijn om zich open te stellen. Ik denk dat onze beide organisaties er beter in moeten worden”, legt Cornelia Johansson van Misdaadslachtoffer Support Center, die ook projectmanager is bij Swevic, uit.

Zweeds links-groene regime lanceert "cybersoldaten" - zal blogs en conservatieve media monitoren

Volgens de Zweedse politie zijn mensen die worden blootgesteld aan zogenaamde haatdelicten “extra gevoelig” en hebben ze waarschijnlijk al lang onder de “blootstelling” geleden, zo wordt beweerd.

“Als ze eenmaal naar de politie gaan om aangifte te doen, is het erg belangrijk dat we de juiste vragen stellen en niet discrimineren, anders komen ze nooit meer terug”, zegt Eva Sund.

De politie legt op hun website uit dat LGBTQ + betekent “homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers en het plusteken betekent dat er meer uitingen en oriëntaties zijn dan deze vier”.

Zweedse politie “machteloos” tegen migrantenbendes – 5.000 criminelen met vuurwapens

Vorig artikelGouverneur van New York bedreigt Trump met gewelddadige linkse meute
Volgend artikelRussisch Coronavaccin werkt: Iedereen kreeg antilichamen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. Een normaal mens zou in Zweden bedanken om bij de politie te gaan werken !!
    Je moet toch wel een ernstige hersenafwijking hebben als je dat weldoet !

  2. Laat ze maar leren met de wapenstok/pistool of taser om te gaan, en te gebruiken (vooral pistool)
    Tegen respectloze immigranten.
    Sommige mensen verdienen geen respect!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in