The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Oekraïne plant een nieuw tegenoffensief tegen Rusland ondanks een reeks recente tegenslagen, waaronder het onvermogen om door de verdediging van Rusland te breken vorig jaar en het verlies van de strategische stad Avdeevka in Donbass, heeft president Zelensky gezegd, bericht RT.

In een interview met Fox News op donderdag erkende Zelensky dat sommige westerse medestanders ongeduld hebben getoond met Kiev en het waargenomen gebrek aan vooruitgang, en vroegen hem “wanneer we de oorlog zullen beëindigen, wanneer we zullen winnen.”

De Oekraïense leider benadrukte dat het zijn hoogste prioriteit is om zware verliezen te vermijden en dat als Kiev zijn soldaten verliest, het “alles zal verliezen,” zelfs als het Westen het voorziet van de meest geavanceerde wapens.

“Verdedigen is de eerste taak en dan ons succesvolle verhaal aan de Zwarte Zee voortzetten,” zei hij, eraan toevoegend dat Rusland bepaalde “verrassingen” in de regio voorbereidt, zonder verder uit te weiden.

Het “zuiden is heel belangrijk,” vervolgde hij, waarbij hij opmerkte dat de andere prioriteit van Kiev is om de linie in Donbass te behouden en dat “we natuurlijk een nieuw tegenoffensief, een nieuwe operatie zullen voorbereiden.”

Zelensky waarschuwde dat het uiteindelijke plan van veel factoren afhangt en weigerde een mogelijk tijdschema te geven voor een nieuwe aanval.

Oekraïne probeerde begin vorige zomer een grootschalig offensief, maar slaagde er niet in substantiële vooruitgang te boeken ondanks de massale versterking met westerse militaire apparatuur. De Russische minister van Defensie Sergey Shoigu heeft gezegd dat Kiev kolossale verliezen heeft geleden in de campagne, met meer dan 215.000 manschappen alleen al in 2023.

Vorige week namen Russische troepen de volledige controle over van de zwaar versterkte stad Avdeevka, die vaak werd gebruikt als lanceerbasis voor aanvallen op Donetsk, waarvan vele gericht waren op burgers. Volgens het Russische ministerie van Defensie verlieten de Oekraïense troepen hun posities in een “wanordelijke aftocht”, waarbij ze ongeveer 1.500 soldaten verloren.

De New York Times heeft op basis van bronnen gesuggereerd dat Moskou tijdens de aftocht misschien wel 1.000 Oekraïense soldaten gevangen heeft genomen. In zijn commentaar op de terugtocht noemde Zelensky de beslissing om Avdeevka te verlaten “absoluut logisch” en zei hij dat het doel was om het leven van Oekraïense troepen te sparen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: Waarom ZIJ een Derde Wereldoorlog nodig hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne klaar voor oorlog met China als VS daarom vraagt – parlementslid
Volgend artikelPoetin over de LGBTQ-wetgeving: “Ze vernietigen het instituut van het gezin, hun eigen historische identiteit en tradities”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Waarom snoert Poetin hem de mond niet.
  Hoeveel Russische zonen is Poetin nog bereid om op te offeren in deze special militaire operatie.

  Als Poetin wil stoot hij morgen zo door na Kiev.
  Waarop wacht hij hoeveel levens moeten er nog verloren gaan?

  • Omdat de Russen wel om de levens van hun soldaten geven. Momenteel is de balans in slachtoffers iets van 1:8 (en na Avdievka misschien dichter bij 1:10) in het voordeel van de Russen. Waarom meer risicovolle acties ondernemen die hen meer verliezen zou doen lijden als het niet nodig is?
   U stelt dat de langere duur meer levens kost, maar gaat volkomen voorbij aan het feit dat je beter 10 maanden lang 100 man per maand kunt verliezen door het langzaam aan te doen dan 1 maand lang intensief moeten vechten en 5.000 man verliest die maand.

   Daarnaast is er een bijkomend (Russisch) voordeel dat de langere duur het westen doodbloedt in wapens en geld, terwijl de Russische kant juist sterker wordt.

   • volkomen gelijk ben het volkomen met je eens het kost het westen veel geld dat zij niet hebben en moeten bij drukken kost alleen maar en daar houden zij niet van oorlog mag niets kosten en de russen doen het goed beter dan de VK USA EU ENZ

 2. Putin heeft geen haast. Hij verwoest al het NAVO oorlogstuig in Oekraïne inclusief de nazi’s. Russen zijn inderdaad goed in schaken en hebben geen last van zelfoverschatting. Vandaag nog zij Stoltenberg dat de NAVO weinig kan beginnen tegen Rusland. Geld sturen heeft ook geen zin meer als je geen ervaren soldaten aan het front hebt. En om een soldaat enige basis mee te geven om aan het front effectief te zijn dient hij minimaal één jaar training te krijgen. Die tijd is er niet, en de jongeren zijn nagenoeg allemaal aan het front gesneuveld. De gemiddelde leeftijd van een Oekraïense soldaat is 47 jaar. Die van de Russen 23 jaar.

 3. beter dat hij zijn soldaten de vleesmolen in stuurt dan dat ze burgers aanvallen.
  hopelijk is het snel klaar daar, maar dat zie ik nog niet gebeuren.

 4. @marcus. Deze troepen krijgt hij van de nu nog ongekroonde keizer van de NAVO Marc Rutte.
  Marc gaat onze zonen en dochters daar naar toe sturen.
  Alles voor zijn eigen carrière.
  Hoogste tijd om deze ongekroonde keizer te stoppen.
  Whatever it takes.

  • Nu is ook duidelijk waarom hij “all in” was met leveren en ondersteunen, de echte baas (VS) laten zien wat voor een prachtig weer haantje hij is, lekker meedraaien met iedere Amerikaanse wind die waait.
   Trutsula van der lijken bij de EU en Pinoccio bij de NATO, kan er eigenlijk niks meer fout gaan voor de ontwikkeling van de rest van de wereld.

  • Daarom is Rat rutte de meest geschikte man voor de navo een narcistische psychopaat die over lijken gaat en die vindt dat het ook onze oorlog is .
   De volgende stap is Nederlanders naar het front ,enkele idioten zijn het met hem eens tot het hun kinderen of klein kinderen betreft dan is het voor een ander.

 5. Van der Lijken en onze Belgische, nooit verkozen De CROOtzak, zijn in Kiev ! Hoe geraken die daar ? Wanneer gaat Rusland ns de totale luchthaven infrastructuur van Nazikiev vernietigen!? Daar komt immers NIKS binnen dat goed kan zijn voor de Russen…. Rusland maakt trouwens grandioze fouten, ik lees namelijk dat Hoerkraiense drones zopas zomaar n hangaar met voor miljoenen Euros materiaal konden binnenvliegen en alles vernietigen ….Neen deze oorlog is niet voorbij en zal dat NOOIT zijn , tot het bittere einde = TOTALE VERNIETIGING aan beide kanten!

 6. Hij krijgt nieuwe raketten van Duitsland om 509 km ver te schieten, heeft zijn Abraham tanks nog, krijgt F16 met nucleaire bommen?? Europa zal zijn voet soldaten sturen. Maar niets zal deze CIA man nog kunnen helpen en al helemaal niet de mannen en vrouwen die onder dwang de vleesmolen in worden gestuurd

 7. Laat de rus nou precies weten waar dat oorlogmateriaal komt…en zodra de dreiging te groot word…zal de rus deze dreiging weten te ELIMINEREN….

 8. Geld stuureeh ! Er zijn daar nog verschillende hoge koppen die nog buitenlandse luxe villas moeten kopen voor hen en voor de familie en maseratis véél maseratis , Ferrari is ook goed maar toch eerder middelmatig, maar voor de lagere Nazi echelons moet dat voldoende zijn, toch ? Dus stuur de poen maar, die mensen hebben dat verdiend door ons ’te beschermen tegen een agressief Rusland’ ! Trouwens onze belgische Crootzak en van der lijken waren daar gisteren, ik hoop maar dat ze een flinke pallet achter zich aansleurden, ellendige gierigaards, et moet toch alleen maar gedrukt worden, zeker ? !

 9. WAAROM ZAL DE RUS ZICH HAASTEN ? ZO MAKEN ZIJ MEER NAZI,S KAPOT EN VOOR DE EU NAVO USA VK ZIJN ZIJ NIET BANG LAAT MAAR KOMEN EN VEEG DE BESTAANDE REGERINGEN VAN DE KAART

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in