Ondanks massale steun van de westerse gemeenschap en zwaar verschanste verdediging, heeft Oekraïne naar verluidt 8 keer meer soldaten verloren dan Rusland sinds het begin van de invasie van Oekraïne in 2022, bericht Tom Pappert.

In een nieuw rapport van de Turkse krant Hurdesa Haber wordt vermeldt dat volgens de Mossad, de Israëlische inlichtingendienst, maar liefst 157.000 Oekraïense soldaten, 2.458 buitenlandse strijders, 5.360 “huurlingen” en 234 “militaire NAVO-trainers” uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Oekraïne zijn omgekomen sinds het begin van de invasie van Oekraïne in 2022 door Rusland op 24 februari vorig jaar.

Ter vergelijking: in dezelfde periode zouden slechts 18.480 Russische soldaten zijn gedood, volgens de gerapporteerde gegevens van Israël.

De vermeende gegevens werden op 14 januari 2023 verzameld door de Israëlische inlichtingendienst. Als deze gegevens juist zijn, zouden ze wijzen op een overweldigend gebrek aan evenwicht in het aantal slachtoffers tussen Rusland en zijn tegenstanders – ook al zijn beide partijen extreem goed bewapend en uitgerust voor de strijd.

Naast dit ongelooflijke verschil in dodelijke slachtoffers schatten de Oekraïense autoriteiten dat meer dan 5,9 miljoen burgers ontheemd zijn geraakt als gevolg van het conflict.

Naast het verlies aan mensenlevens wordt gemeld dat Oekraïne het volgende militaire materieel heeft verloren: 302 vliegtuigen, 212 helikopters, 2.750 UAV’s, 6.320 tanks en gepantserde voertuigen, 7.360 artilleriesystemen en 497 luchtverdedigingssystemen. Er werd ook gemeld dat 234.000 Oekraïense soldaten gewond zijn, en nog eens 17.230 als krijgsgevangenen worden vastgehouden.

Rusland zou 23 vliegtuigen, 56 helikopters, 200 UAV’s, 889 tanks en pantservoertuigen, 427 artilleriesystemen en 12 luchtverdedigingssystemen hebben verloren. Er zouden 44.500 Russische soldaten gewond zijn geraakt en slechts 323 als krijgsgevangenen zijn vastgehouden.

  Wat voor soort Westerse mensen wapperen met een Oekraïense vlag?

Ondanks de menselijke verliezen lijkt het Westen vastberaden te blijven in zijn betrokkenheid bij Oekraïne, en bespreekt het momenteel het sturen van langeafstandsraketten naar het land, nadat het onlangs had toegezegd de komende jaren tientallen tanks te sturen.

Het conflict begon op 24 februari vorig jaar na een jarenlange impasse tussen Rusland en Oekraïne over betwiste gebieden in het oostelijke deel van het land, bekend als de Donbass. Rusland zegt dat het is binnengevallen om etnische Russen te beschermen tegen dreigend geweld van de Oekraïense staat, terwijl Kiev en zijn bondgenoten volhouden dat de invasie niet werd uitgelokt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Soros’ toespraak in Davos: Startsein voor Wereldoorlog IIIVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de “ongevaccineerden” het bij het rechte eind hadden
Volgend artikelZe zijn niet bezorgd over “Russische invloed”, maar over dissidentie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. (Mossad denkt dat tot nu toe 157.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld) + de rest ?
  De mossad moet het denken aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.

 2. Van vele kanten, probeer ik dit conflict te volgen en ontrafelen.

  Dergelijke cijfers als van de Mossad, was ik ook al elders tegengekomen,
  en lijken zeer reeel.

  • Niet echt reel eerder witgewassen. De cijfers volgens onhafhankelijke verslagen liggen boven 200.000 doden en meer dan 400.000 gewonden waarvan grootste deel permanent ongeschikt is voor gevechten… ref: Col. Douglas Mc Gregor.

   • Er is genoeg video bewijs waarin jonge jongens en mannen in oekraine van straat worden getrokken door het leger en moeten gaan vechten. Dat zegt genoeg. Ze zijn verloren en offeren hun eigen volk op om de natte droom van een mongool op te volgen. By the way er zijn 10 miljoen mensen uit oekraine naar europa gevlucht 1 miljoen naar rusland 2 miljoen mensenw erken in de eu.dat is al 13 miljoen mensen weg van de 35 miljoen , geschat is dat er nog 20. Miljoen nu overblijven. O wacht vandaar dat contract met israel, om 10 miljoen joden op te nemen. Vandaar dat er dan eerst 10 miljoen moesten verdwijnen net als in palestine gebeurde. Weer een jodending dus.😱

   • Volgens Chinese schattingen zijn er tot dusver 680.000 Oekraïners gestorven. Dit is inclusief alle buitenlandse troepen, die er zogenaamd niet zijn.

  • Alles wat door het Westen word berekend met Factor 4 is in het voordeel van het Westen. Al het andere wat het Westen benadeeld, kan oplopen tot Factor 12.

 3. In Oekraïne is nog enorm veel materiaal wat de mensheid nooit te weten mag komen. Onder Oekraïne zijn completen steden en met een gangenstelsel die overal onder de Europese landen lopen. Het is een wereld op zich. Dit waren/zijn de ontsnappingsroutes van de heersers, om zo altijd te kunnen ontsnappen bij oorlogen of ander geweld. Daar gebeuren dingen die nooit in het daglicht mogen komen. Het westen probeert kosten wat het kost dit te verbergen en desnoods bereid zijn om het nucleair te vernietigen. Om zo het te kunnen verbergen voor de mensheid. Hun grootste angst is dat het ooit bekent wordt en die tsunami torpedo van de Russen, die het gangenstelsel onderwater kan zetten.

 4. het verlies is 30 Oekraïners tegen 1 Rus.
  Rusland heeft meer dan 35000 slachtoffers.
  zij hebben meer dan 45000 Oekraïnse krigsgevangenen.
  de informatie komt van mijn schoonzoon die vecht in de 1 ste linie samen met wagner

 5. Ik denk dat de meeste mensen hier wakker moeten worden, de nabestaanden weten de juiste cijfers en deze zijn hoog heel hoog, en ik hoop dat ze nog veel hoger worden echt veel hoger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in