Oekraïne heeft ongetrainde rekruten de slag om Bakhmut ingestuurd om zijn professionele soldaten te sparen voor een verwacht tegenoffensief, meldde The Wall Street Journal donderdag.

The Journal sprak met mannen die deel uitmaakten van een kleine groep die enkele dagen na hun mobilisatie naar Bakhmut, dat bekend werd als de vleesmolen, werd gestuurd, schrijft Dave DeCamp.

Van de 16 mannen in deze groep werden er 11 gedood of gevangen genomen. The Journal beschreef hen als “meestal arme mannen uit dorpen in de noordoostelijke regio Kharkiv, velen van hen werkloos, die klusjes opknapten of in ploegendienst werkten in fabrieken in de regionale hoofdstad”.

Sommige van de mannen hadden jaren of decennia geleden een militaire training gehad, maar geen van hen had gevechtservaring. Een paar van hen dreigden orders te weigeren toen ze te horen kregen dat ze op 21 februari naar de frontlinies werden gestuurd, omdat ze geen opleiding hadden, maar uiteindelijk gingen ze toch.

Eén man, Vladyslav Yudin, vertelde de Journal dat hij een sergeant-majoor vertelde dat hij nog nooit had geschoten of zelfs maar een geweer had vastgehouden. “Bakhmut zal het je leren,” kreeg Yudin te horen.

De mannen namen deel aan brute huis-aan-huis gevechten in Bakhmut. Velen van hen zijn vermoedelijk dood, maar hun families blijven hopen dat ze door de Russen gevangen zijn genomen en nog in leven zijn.

De verhalen van de mannen komen overeen met wat Oekraïners die aan het front vochten de media vertelden toen de strijd nog woedde. Zij vertelden verhalen over troepen die werden ingezet met weinig steun, training of munitie.

  Hongarije blokkeert EU-steunplan voor Oekraïne voor 18 miljard euro

De Washington Post sprak in maart met een Oekraïense bataljonscommandant die zei dat hij verse rekruten kreeg toegestuurd die hun geweren niet wilden afvuren omdat ze bang waren voor het geluid.

Ondanks het advies van de westerse steunpilaren van Kiev om geen middelen aan Bakhmut te besteden, probeerde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de stad zo lang mogelijk vast te houden, maar afgelopen weekend werd ze volledig veroverd door de Wagner Group en Russische troepen.

Wagner-chef Jevgeni Prigozjin schatte dat 50.000 Oekraïners het leven lieten in de strijd om de stad, maar het aantal is niet bevestigd. Prigozhin zei ook dat hij 50.000 mensen uit de gevangenis rekruteerde om in Bakhmut te vechten en dat ongeveer 20% van hen werd gedood.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vernietigd, verslagen en getekend: Wagner verpulvert Oekraïense hoop (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen nieuwe studie wijst op een plotselinge en aanhoudende stijging van het aantal sterfgevallen en doodgeborenen in Duitsland vanaf april 2021
Volgend artikelIn video 18+: Oekraïense nazi’s hangen orthodoxe priester op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Zo doen ze dit.
  Kiev zet[te] vooral dienstplichtigen uit oostelijke en zuidelijke regio’s in : etnisch Russische mensen.

  Intussen :
  Zelensky, en het antwoord senator Graham, V.S. :
  “Russen sterven; dat is het beste geld, dat we ooit besteed hebben” …………

  • nou denk ik wel dat heel wat van hen, het moment dat ze konden, deserteerden….
   de banderatroepen kennen een hoog aantal deserteurs….’vermist’ in actie

 2. OK ….nu komt het ’tegenoffensief ‘ er aan….Wat gaat Rusland doen wanneer, dus niet als , de Krim massaal wordt aangevallen ?! Zelfs met een kamertemperatuur IQ zou iedereen moeten beseffen dat de ‘eindtijd ‘ is aangebroken…..tenzij IEDEREEN morgen het werk neerlegt en op straat komt, wat niet gaat gebeuren, net zoals met de criminele vaxxinatie campanje is 95% van de bevolking al gebrainwasht …..POETIN IS DE DUIVEL !

 3. Effe vooruit zien: Het tegenoffensief, het tegenoffensief het is er niet maar wel reeds alle dagen in de Vlaamse gazetten. Als het, dan laten de Russen de Oeki’s met defensieve s c h i j n gevechten enkele kilometers in de velden doordringen. Grote poeha over het succesvol tegenoffensief in de Vlaamse gazetten. Dan moeten ze natuurlijk voortdoen en kunnen niet zomaar terug. Dan vindt het Russisch leger het welletjes en zitten ze daar in de velden…
  Waar je dan niks over hoort of vindt is de desastreuse economische toestand in Duitsland. Nie belangrijk…

 4. Neem een stad van 40.000 inwoners.
  Stel dat poetin had gezegd: overgave of we vernietigen die stad.
  En dan een neutronen bom op die stad.

  Dat had betekent : geen Russische doden, minder Oekie burgers dood dan nu.
  En het was goedkoper geweest.

 5. Perso0nelijk vind ik, dat in een conflict als dit, er geen doden zouden mogen vallen aan Russiache kant maar uitsluitend aan de kant van de daders.

  Bovendien was het dan opgelost binnen een week. Nu kost het doden van verkeerde nationaliteit, hele land verwoest, en meer oekies dood.
  Deze vorm van oorlog is hoogst inefficient.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in