Russian President’s official website / Kremlin.ru / (CC BY 4.0 DEED)

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA), heeft de oproep van Washington aan Moskou om deel te nemen aan vredesbesprekingen bestempeld als iets “dat losstaat van de realiteit.”

Ze maakte deze opmerking op 29 april en zei dat Amerikaanse politici “in een wonderland leven.” Zakharova wees op Moskou’s respect voor het internationaal recht bij het bevorderen van de nu gesloten Minsk-akkoorden. De akkoorden die in 2014 en 2015 in de Wit-Russische hoofdstad werden ondertekend, probeerden het conflict tussen Rusland en Oekraïne op te lossen door een speciale status toe te kennen aan de republieken Donetsk en Luhansk in het westen van Oekraïne, schrijft Richard Brown.

De woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat Kiev en zijn westerse bondgenoten nooit van plan waren om de overeenkomsten uit te voeren. Ze voegde eraan toe dat de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko, de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande hadden toegegeven dat ze de overeenkomsten gebruikten om tijd te winnen om het leger van Oekraïne te versterken.

Zakharova benadrukte ook de bereidheid van Moskou om vredesbesprekingen aan te gaan in 2022, tijdens de eerste maanden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hoewel de besprekingen in de Turkse stad Istanboel aanvankelijk vooruitgang vertoonden, stortten ze later in als gevolg van de vermoedelijke bemoeienis van de voormalige Britse premier Boris Johnson. De Britse leider zou Kiev hebben geadviseerd om door te gaan met vechten.

De opmerkingen van de woordvoerster volgden op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die de hoop uitsprak dat de Russische president Vladimir Poetin de Westerse steun voor Oekraïne zou erkennen. Hij voegde eraan toe dat de vermeende plannen van Moskou om Oekraïne te ontmantelen waren mislukt. Bovendien drong Blinken er bij de Russische leider op aan om oprechte onderhandelingen aan te gaan in overeenstemming met de internationale principes van soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid.

  Poolse topgeneraal: "Oekraïense verliezen moeten worden geteld in miljoenen, niet in honderdduizenden"

Maar volgens Russia Today is Blinkens voorstel gebaseerd op de vredesformule van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Moskou verwierp vervolgens de clausules die het onaanvaardbaar achtte, waaronder de terugtrekking van Russische troepen van Oekraïens grondgebied.

Zakharova bekritiseerde uiteindelijk de aanpak van het Witte Huis en merkte op dat alles in duigen leek te vallen. “Alles is in het honderd gelopen in het Witte Huis,” zei ze.

Poetin staat nog steeds open voor vredesbesprekingen, maar op Russische voorwaarden

Hoewel Moskou open blijft staan voor onderhandelingen, verbiedt een decreet van Zelensky in de herfst van 2022 gesprekken met het huidige leiderschap in Moskou. Het decreet volgde op het besluit van vier voormalige Oekraïense regio’s om zich bij Rusland aan te sluiten.

In maart gaf Poetin een interview waarin hij zijn standpunt herhaalde over onderhandelingen om een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ondanks oproepen van pro-diplomatieke stemmen in het Westen, maakte Poetin duidelijk dat hij nog niet bereid was om onderhandelingen aan te gaan vanwege de twijfelachtige vooruitzichten van Kiev op het slagveld.

Volgens berichten benadrukte Poetin dat Rusland verdere vooruitgang kon boeken door de oorlog voort te zetten, wat duidt op onwil om op dit moment te onderhandelen. Maar een nadere beschouwing van Poetins volledige verklaring onthult een genuanceerder perspectief.

“Het zou belachelijk zijn om nu onderhandelingen te beginnen, alleen maar omdat hun munitie opraakt,” zei hij toen. “Desalniettemin staan we open voor een serieuze discussie en willen we alle conflicten, vooral dit conflict, met vreedzame middelen oplossen.”

  Zelensky - Een dictator in een drugsroes: Eerst een kernoorlog, dan het wereldkampioenschap voetbal

Dit suggereert dat Poetin, hoewel hij de huidige situatie erkent, open blijft staan voor dialoog en een vreedzame oplossing van het conflict. Desondanks benadrukte hij de strengere voorwaarden voor vredesbesprekingen die vorig jaar werden aangenomen. Dit omvat de weigering van Rusland om de vier regio’s op te geven die het in september 2022 officieel heeft geannexeerd.

Poetin maakte duidelijk dat onderhandelingen gebaseerd moeten zijn op de realiteit ter plaatse en niet op wensdenken of onrealistische verwachtingen. Sommige media en commentatoren hebben echter selectieve citaten uit het interview van Poetin gebruikt om zijn opmerkingen af te schilderen als een totale afwijzing van onderhandelingen. Dit heeft geleid tot verkeerde interpretaties en een verkeerde voorstelling van Poetins standpunt, waardoor speculaties en verkeerde informatie over de vooruitzichten op vrede in Oekraïne in de hand worden gewerkt.

Hoewel er nog steeds uitdagingen zijn, biedt Poetins indicatie van openheid voor onderhandelingen een sprankje hoop op een vreedzame oplossing van het conflict.

Bekijk deze video van Russische troepen die het dorp Novomihailovka bevrijden na het verdrijven van Oekraïense troepen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat is het volgende?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedvedev heeft een punt over hoe de Zwitserse “vredesgesprekken” van volgende maand een averechts effect kunnen hebben op Oekraïne
Volgend artikelDe Zwerm
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. “Zakharova: Washington’s oproep aan Moskou om deel te nemen aan vredesbesprekingen “LOS VAN DE REALITEIT”

  Inderdaad losstaand van elke realiteitszin van het door zionisten bezette Biden regime, de blijkbaar aangeboren of geleerde Chutzpah.

  • Je moet er niet teveel over nadenken. Het enge benauwde gevoel dat je bekruipt als je beseft dat alle lagen van ons bestaan zijn doorspekt van zionistische manipulaties. Overal zitten ze met hun klauwen. Alles in het leven is psychopatisch ziek omdat zionisten het hebben aangeraakt. Wat is er voor nodig om het te eindigen.

   • Greet mei 5, 2024 Bij 20:21

    Geen speld tussen te krijgen Greet, ik zou graag willen dat veel meer mensen het zien zoals uit je reactie blijkt.

    Groeten en fijne dag.

   • Greet mei 5, 2024 Bij 20:21

    Klopt helemaal.De 4 orde’s zijn bijna allemaal bediend:
    2008 de banken.
    2020 de pharmaceutica.
    2022 het Militaire Industrie complex
    Wat denk je dat de volgende orde is die aan zet komt?
    Het geloof…en zo zijn alle 4 de orde’s bediend.
    We zullen zien wie wint…

 2. Naar mijn idee zal oekieland na de zomer niet meer bestaan als zodanig en is het Rusland wat gaat bepalen hoe het verder gaat. Ze zijn nu zo zwaar aan het verliezen en zeker nu Ze straks als dictator verder het land naar de afgrond brengt dat het einde nabij is en sneller dan men in het westen denkt.
  Zoals het er nu naar uitziet werkt Rusland rustig maar gestaag daar aan haar oorspronkelijke doelstellingen en die zijn bijna bereikt.
  Wat oekieland nog rest is totale overgave en het westen heeft het nakijken met enorm verlies van hun, dan nutteloze, investeringen.

 3. Ik was in de stad en zat op een bankje op het plein. Het was Bevrijdingsdag in Nederland en er hingen overal vlaggen. Naast mij kwam een klein vrouwtje zitten, dat hier pas was komen wonen. Ze was dakloos geweest en had een gezondheidsprobleem en had hier van een inrichting een huis gekregen. Ze voelde zich gelukkig. Ze had als straathoer in Rotterdam gewerkt met wel tien meisjes die ze beschermde. Ze vertelde anekdotes over pooiers en klanten. Ze was het ermee eens dat mensen in Rotterdam vaak een soort hardheid hebben. Maar ik zei dat ze de sterkste economie van het land zijn. We spraken over de politiek en God, maar ze wist niet wat demonen waren, ik legde het uit en ze zei dat de duivel de goede is en God de slechte. Ik zei maar dat is een Rotterdamse omdraaiing. Dit keer heb ik de hoeren niet omlaag gehaald, want je noemt een hoer geen hoer. Ik was niet blij dat ze me op de koffie uitnodigde in haar nieuwe huis. Ik zei de tijd is een hoer.

 4. Denk ook dat Oekraïne gaat vallen.

  Gezien de leugens die hetWesten maar blijft volhouden, waar iedereen kotsmisselijk van wordt is dat alleen maar goed.

  Goed dat Nederland nog even 7 miljard heeft geïnvesteerd. Knettergek en totaal los van de realiteit.

  Maar kan niet wachten totdat Ollengren met staart tussen de benen uit haar macht wordt gezet.

 5. De ‘realiteit’ is dat op deze manier een veel grotere clash voor de deur staat. Wie dat nog wil voorkomen zal op z’n minst plaats moeten nemen aan de onderhandelingstafel.

 6. de oorlogophitsers van de VS (wapenindustrie) die willen niet dat er een akkoord komt.
  ze willen dat de EU landen hun arsenaal ledigen , dat is voor hun kassa kassa enorm veel miljarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in