Naev, Tarnavsky, Ostaschenko

Vandaag, woensdag 15 november is Z-Day voor de oorlog in Oekraïne. CIA-chef William Burns zal in Kiev aankomen voor dringende, geheime ontmoetingen met Zelensky. Het is de moeite waard om je af te vragen hoe het komt dat Burns op een dringende missie naar Oekraïne is? schrijft Stephen Bryen.

Het antwoord op die vraag is dat Oekraïne implodeert. Het afbrokkelen van het Zelensky-regime is geen verrassing: Oekraïne heeft veel te veel slachtoffers gemaakt om nog lang te kunnen overleven. Ofwel moet Oekraïne een manier vinden om een deal te sluiten met Rusland, ofwel moet het een interne opstand onder ogen zien.

Zelensky bereidt het toneel voor om de Oekraïense generaal Valerii Zaluzhny te laten arresteren en zuiveren. Hij bereidt de weg door drie generaals te ontslaan die banden hebben met Zaluzhny (Zaluzhny’s belangrijkste hulp is al vermoord).

Het gaat om Sergei Naev, commandant van de Gezamenlijke Oekraïense Strijdkrachten; – Alexander Tarnavsky, commandant van de Operationeel-Strategische troepengroep “Tavria”; en Tatyana Ostashchenko, commandant van de Medische Oekraïense Strijdkrachten.

De Leeg-Bloeden-strategie van Rusland

Oekraïne heeft drie legers gehad en het huidige leger bestaat voor het grootste deel uit oudere mannen, sommige vrouwen en jongens zonder opleiding. Het worden lijken om de schuttersputjes en verschansingen op te vullen die de Russen proberen tegen te houden. Rusland zelf heeft geen bijzondere haast. De Russische strategie is om de Oekraïense strijdkrachten uit te putten en een politieke crisis in Kiev te creëren. De Russische inspanning loopt voor op schema, wat zowel Moskou als Washington heeft verrast.

In Kiev is een interne oorlog uitgebroken tussen Zelensky en zijn misdadigers en de Oekraïense legerleiding. Zoals generaal Valerii Zaluzhny duidelijk maakte in zijn artikelen in de Londense Economist, heeft de oorlog in Oekraïne een pauze of staakt-het-vuren nodig. Dat zou het leger de tijd geven om zich opnieuw op te bouwen en te voorzien van nieuwe wapens die nog niet in de Amerikaanse of Europese voorraad aanwezig zijn. Zelensky is echter tegen een pauze in de gevechten en wil dat zijn leger belangrijke gebieden zoals Avdiivka behoudt en belangrijke steden zoals Bakhmut herovert.

  Het andere Amerika (of de drie gemiste kansen om de Derde Wereldoorlog te vermijden)

Er is geen stimulans voor de Russen om in te stemmen met een staakt-het-vuren of, sterker nog, om toe te stemmen in een tussentijdse oplossing die ertoe zou leiden dat de NAVO in Oekraïne blijft. De kern van de zaak voor Moskou is de NAVO, die Rusland als een bedreiging ziet als de NAVO lucht-, land- en marinebases bouwt op Oekraïens grondgebied.

Kyrylo Boedanov

Een van de belangrijkste fouten van Zelensky en het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, Kyrylo Budanov, was om Russisch grondgebied aan te vallen, kritieke infrastructuur op te blazen, vliegvelden te vernietigen met raketten en kamikaze-drones te sturen om het Kremlin te raken. Dit heeft Rusland niet alleen veel fysieke verliezen gekost, maar het heeft de Russische leiders ook duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk Oekraïne is voor de Russische nationale veiligheid. Deze aanvallen hebben het bijna onmogelijk gemaakt om een modus vivendi tussen Oekraïne en Rusland te bereiken, tenzij, zoals de Russen eisen, de NAVO eruit ligt en Oekraïne gedemilitariseerd wordt.

Het is waar dat dergelijke aanvallen in zekere zin gerechtvaardigd waren door Russische aanvallen op de infrastructuur van Oekraïne. Er zullen inderdaad meer en zwaardere aanvallen volgen. De Oekraïners melden dat Rusland 1000 of meer raketten heeft verzameld om op de Oekraïense infrastructuur af te vuren. Afhankelijk van wat er de komende dagen in Kiev gebeurt, zal Rusland aanvallen op de infrastructuur gebruiken om Oekraïne nog meer onder druk te zetten. Maar het is ook waar dat bombardementen soms het omgekeerde effect hebben: het publiek schaart zich achter de regering. De Britten leerden dit nadat de nazi’s Londen en andere Britse steden hadden gebombardeerd. De Duitsers leerden dit na Dresden. Zelfs de Japanners bleven vechten na het massale bombardement op Tokio, totdat het atoombombardement op Hiroshima en Nagasaki hen vertelde dat het spel voorbij was.

  Duitsland, Frankrijk kampen met nieuwe recessie, maar goedkope Russische energie is nog steeds van de baan

Hoewel Burns zal proberen om Zelensky over te halen zich te gedragen, zijn er al genoeg bewegende delen in de rotzooi tussen het leger en Zelensky zodanig dat Zelensky moeite zal hebben om zich terug te trekken. Als hij besluit zijn mond te houden (vooral terwijl het Congres zich bezighoudt met het geven van miljarden dollars extra aan Oekraïne), zal hij zijn tegenstanders niet per se rustig aantreffen. Naast het feit dat Zelensky een overduidelijk dictatoriale operatie leidt vanuit Kiev, is zijn succes gebouwd op een basis van diefstal. Hij financiert zijn steun door ambtenaren zoveel mogelijk te laten stelen. Zo blijven ze loyaal. Gelukkig voor hem hebben de VS (en hun bondgenoten) geweigerd om de verdwijning van miljarden dollars aan Amerikaanse en Europese hulp tegen te houden. Maar het Amerikaanse Congres staat steeds meer onder druk om verantwoording af te leggen voor het geld en de wapens die naar Oekraïne zijn gestuurd. Het zal moeilijk worden om geld naar Oekraïne te sluizen zonder bepalingen die zorgen voor onafhankelijke controles. Ondertussen zijn Zelensky’s politieke tegenstanders zich terdege bewust van de corruptie in Kiev en zeggen dat ook. Het is een gok of die informatie het Congres bereikt, maar het zou kunnen.

Burns zal niet voorstellen dat Zelensky met de Russen gaat praten of zelfs maar van standpunt verandert over de eis dat de Russische troepen Oekraïne verlaten. Burns kan niet ingaan tegen het beleid van Washington om de oorlog in Oekraïne te rekken tot Biden herkozen is. Bovendien wil Washington de NAVO in Oekraïne. Hoewel Washington weet dat het Oekraïne niet in de NAVO kan krijgen totdat Oekraïne de oorlog wint, kan de VS na de herverkiezing van Biden beginnen met het inzetten van daadwerkelijke NAVO-strijdkrachten, te beginnen met luchtmacht. Washington is dus bereid om de stabiliteit en levensvatbaarheid van de NAVO op lange termijn op het spel te zetten om te proberen NAVO-bases in Oekraïne te plaatsen in een gebied dat Rusland als uiterst gevoelig beschouwt.

  Schietpartijen op straat in Oekraïense hoofdstad tijdens blackout (Video)

De NAVO-uitbreiding is volledig op zijn beloop, waardoor de NAVO verandert in een offensieve in plaats van een defensieve alliantie. Dat is nooit de bedoeling geweest.

Het beleid van Washington is een fantasie. Een NAVO-oorlog met Rusland, als dat is waar we naartoe gaan, zal Europa vernietigen. De NAVO is niet voorbereid op zo’n oorlog nu of in de komende vijf jaar. Bovendien is het niet duidelijk of het beleid van Washington enige steun heeft onder de NAVO-lidstaten.

De Russen willen waarschijnlijk geen oorlog in Europa omdat bij een conflict op die schaal gemakkelijk tactische kernwapens betrokken kunnen raken. Gezien het tijdschema dat Washington in gedachten heeft, zal Rusland onder druk staan om de oorlog in Oekraïne binnen een jaar af te ronden. Dat zou ertoe kunnen leiden dat Rusland zijn aanvallen richt op Kiev of op andere belangrijke Oekraïense steden, waarbij Odesa en Kharkiv de lijst met doelwitten aanvoeren.

Het is twijfelachtig of Burns de gevolgen van het beleid van Washington begrijpt of zelfs maar wil begrijpen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDemografie Oekraïne dicteert einde van de strijd
Volgend artikelDe verschuiving van de focus van Oekraïne naar het Midden-Oosten verhoogt de kans op een wereldoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Izabela Tarot op youtube heeft voorspeld dat rond deze tijd de oorlog daar gaat ophouden en ze heeft al vele voorspelingen goed gehad de tijd klopt niet altijd even goed maar der voorspellingen zijn de moeite waard om in de gaten te houden.

    Veelkans heeft ze weer prijs geschoten.

  2. De navo een defensieve organisatie?? Aanvallen en oorlogen tegen Servië, Afganistan, Irak, Libië, Syrië, …Wat heeft dit met defensie te maken?

  3. William Burns, dir. CIA is overal waar de V.S. conflicten / oorlogen veroorzaakt; en hij is in vele landen geweest [ net als BuZa Nuland, of Powers, UsAid ].
    En : m.i. is die dir. mil. inl. Budanov, de gevaarlijkste man in Kiev; een soort als Jake Sullivan
    in Washington.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in