Yasir is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf – vermoordde zijn eigen moeder met 31 messteken

1
415

De 31-jarige Yasir Ahmed Jaborie bezocht in mei van dit jaar het huis van zijn moeder in Järfälla ten noorden van Stockholm. Hij had een mes bij zich. Toen Yasir de plaats delict verliet, had hij zijn moeder met 31 messteken vermoord. Maandag viel het vonnis in de rechtbank van Attunda – de straf zal levenslange gevangenisstraf zijn.

Het was op 16 mei van dit jaar om 16.30 uur dat de politie een alarm binnenkreeg over een misdrijf in verband met een villa op de Vogelstraat in Barkarby in de gemeente Järfälla. Op de grond buiten het huis trof de uitgezonden politiepatrouille een zwaargewonde vrouw aan die kort daarna stierf aan de omvangrijke messteken waarmee ze was belaagd. De dader kon al snel worden gearresteerd en geïdentificeerd als een van de zonen van de vrouw, meldt Samnytt.

Yasir heeft geen enkel motief voor de moord kunnen of willen opgeven en beweert dat hij aan geheugenverlies leed rond de tijd van de moord. Hij herinnert zich echter wel dat hij zijn moeder heeft bezocht en een mes had meegenomen. Tijdens het rechercheonderzoek is echter gebleken dat de moord werd voorafgegaan door conflicten binnen de familie over geld en huisvesting.

Een forensisch psychiatrisch onderzoek heeft aangetoond dat Yasir niet lijdt aan een ernstige geestelijke stoornis en dat hij dat ook niet deed toen hij de moord pleegde. De rechtbank is van mening dat de misdaad, door de vele messteken, wordt gekenmerkt door bijzondere meedogenloosheid en wreedheid en veroordeelt hem daarom tot de zwaarste straf van de Zweedse wet, levenslange gevangenisstraf.

Franse vrouwen brengen hulde aan de vermoorde Zweedse tiener Tommie Lindh die een verkrachting stopte

Yasir moet ook een schadevergoeding betalen aan zijn broer en vader van in totaal 12.000 euro.

Yasir kwam als kind uit Irak met zijn familie naar Zweden en kan als gevolg van zijn verkregen Zweeds staatsburgerschap niet worden gedeporteerd. Hij stond voorheen nog niet in het strafregister. Volgens het vonnis heeft hij slechts een paar keer in zijn eigen levensonderhoud voorzien door middel van werk, maar zou hij een middelbare schoolopleiding hebben afgerond.

Moslim partijleider belooft een “gewelddadige burgeroorlog” te beginnen als de Zweden Democraten de verkiezingen wint

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here