We bevinden ons in de vroege stadia van een wereldwijde economische ineenstorting, en mensen over de hele wereld worden extreem boos. Hier in de Verenigde Staten zijn hogere prijzen een ongemak, maar in andere delen van de wereld kunnen hogere prijzen het verschil betekenen tussen je gezin te eten geven of niet, schrijft Michael Snyder. En zodra mensen op een punt komen dat ze niet eens meer kunnen overleven van het inkomen dat ze binnenbrengen, kunnen ze zeer onvoorspelbaar en zeer gewelddadig worden. Zo liep een groot economisch protest dat onlangs in Libanon plaatsvond, al snel uit op geweld toen demonstranten agressief in botsing kwamen met veiligheidstroepen van de regering

Hoewel het protest vreedzaam begon, raakten de demonstranten slaags met de veiligheidstroepen, die herhaaldelijk traangas in de menigte schoten nadat de demonstranten het prikkeldraad voor het regeringsgebouw hadden doorbroken.

“Het gaat niet alleen om ons salaris, we vechten voor ons leven,” zei een gepensioneerde officier tegen The National, nadat hij aan een wolk traangas was ontsnapt.

“Na meer dan 30 jaar ons land te hebben gediend, kunnen we niet eens van ons pensioen leven,” zei hij.

Kreten van “Schaam je!” waren te horen toen demonstranten wegrenden voor de mist van traangas.

We zien soortgelijke protesten in de westerse wereld. Zondag riep een massaal protest in Praag de regeringsleiders op om af te treden vanwege de “hoge inflatie en energieprijzen”…

Duizenden mensen kwamen zondag opnieuw bijeen in de Tsjechische hoofdstad Praag om de regering op te roepen af te treden uit protest tegen de hoge inflatie en energieprijzen.

Het was de tweede dergelijke manifestatie op het centrale Wenceslasplein, waartoe was opgeroepen door een nieuwe niet-parlementaire politieke partij PRO, die in het Engels staat voor Recht, Respect en Deskundigheid.

“We willen onze afkeuring uitspreken over deze regering, over de politieke situatie, over wat er gaande is in Tsjechië en in feite in heel Europa,” zei een demonstrant, Renata Urbanova.

Helaas zijn economische protesten zoals deze het afgelopen jaar heel gewoon geworden.

Wie zal je redden van deze krankzinnige tirannie? Alleen jij hebt de macht om jezelf te redden

Een team onderzoekers stelde vast dat er in 2022 12.500 van dergelijke protesten waren…

Afgelopen september verbrandden Italianen in Rome, Milaan en Napels hun energierekeningen in een gecoördineerd protest tegen de stijgende prijzen. In oktober gingen duizenden in Frankrijk de straat op om te protesteren tegen het gebrek aan actie van de regering tegen de hoge kosten van levensonderhoud. En in november demonstreerden Spaanse arbeiders voor hogere lonen onder het motto “salaris of conflict”.

Onderzoekers hebben een ongekende wereldwijde golf vastgesteld van meer dan 12.500 protesten in 148 landen over stijgingen van voedsel, brandstof en kosten van levensonderhoud in 2022. En de grootste waren in West-Europa.

Zal dat aantal in 2023 nog hoger liggen?

Overal ter wereld moeten mensen eten, en de voedselprijzen blijven maar stijgen.

In maart stegen de voedselprijzen in het Verenigd Koninkrijk “in het hoogste tempo sinds 45 jaar“.

En er wordt nu voorspeld dat het wereldwijde rijsttekort dit jaar het grootste in 20 jaar zal zijn. Dat betekent nog hogere prijzen voor de miljarden mensen die rijst eten.

Zelfs hier in de Verenigde Staten worden de voedselprijzen extreem drukkend. Eerder vandaag hoorde ik tot mijn verbijstering dat een bakkerij in New York een broodje ham en kaas verkoopt voor 29 dollar.

Kunt u dat geloven?

Tot voor kort waren er in Noord-Amerika geen economische protesten zoals in de rest van de wereld, maar dat begint te veranderen. Op dit moment staken ongeveer 155.000 overheidsmedewerkers in Canada omdat de kosten van levensonderhoud veel sneller stijgen dan hun loon

Bill Gates wil zijn afgrijselijke wereldvisie realiseren in zijn levenstijd

De paddestoelwolk van monetaire vernietiging door de centrale banken blijft groeien, en voedt in toenemende mate de ontevredenheid onder werknemers wier levensstandaard afbrokkelt samen met de koopkracht van hun loon.

In Europa is al een golf van stakingen geweest om inflatiecompenserende loonsverhogingen af te dwingen. Nu is Canada aan de beurt: om middernacht zijn meer dan 155.000 Canadese federale werknemers in staking gegaan in wat wordt omschreven als de grootste staking tegen een enkele werkgever in de geschiedenis van het land.

De staking werd uitgeroepen door de vakbond Public Service Alliance of Canada (PSAC), die sinds 2021 onderhandelingen voert over een nieuw contract. Deze staking betreft voornamelijk twee groepen federale werknemers: 120.000 bij de Treasury Board en 35.000 bij het Canada Revenue Agency (CRA).

Wie u ook bent of waar u ook woont, u kunt zien dat de kosten van levensonderhoud in een zeer alarmerend tempo stijgen.

En dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen.

In de VS bleek uit een recente enquête dat maar liefst 67 procent van alle Amerikanen van mening is dat hun inkomen achterblijft bij de inflatie…

Volgens de meest recente CNBC All-America Economic Survey heeft de voortdurende inflatie de Amerikanen pijn gedaan: ongeveer twee derde van hen zegt dat hun loon het niet kan bijhouden.

Slechts 5% van de Amerikanen zegt dat hun gezinsinkomen de inflatie overtreft, terwijl 67% zegt dat het achterblijft en 26% zegt dat het bijblijft, aldus CNBC. De overgrote meerderheid van het publiek past zijn bestedingspatroon en levensstijl aan als gevolg van de inflatie, waarbij 81% zegt maatregelen te nemen zoals het verminderen van uitgaven voor ontspanning en reizen of het aanboren van spaargeld om uitgaven te dekken.

De Federal Reserve heeft de rente snel verhoogd in een wanhopige poging de inflatie binnen de perken te houden, maar die hogere rente heeft ons in een zeer ernstige economische neergang gestort.

Great Reset-Schwab spreekt van een cyberpandemie na de pandemie

Grote bedrijven ontslaan overal in Amerika werknemers, waaronder Disney en Facebook

Dit jaar hebben 596 technologiebedrijven 171.308 werknemers ontslagen. De lijst zal naar verwachting nog langer worden: Meta Platforms Inc. is vandaag begonnen met het schrappen van banen en Walt Disney Co. bereidt zich voor om zijn personeelsbestand de komende week met duizenden te verminderen.

Volgens een interne memo die Bloomberg heeft gezien, heeft het moederbedrijf van Facebook managers verteld dat ze zich moeten voorbereiden op het verdwijnen van banen op woensdag. Volgens de memo zullen banen bij Facebook, WhatsApp, Instagram en Reality Labs worden getroffen.

De stap om het personeelsbestand van het bedrijf met minstens 10.000 banen te verminderen, werd eerder dit jaar geschetst in het streven van oprichter Mark Zuckerberg naar meer efficiëntie. Volgende maand wordt een nieuwe ontslagronde verwacht.

Ik weet dat ik in dit artikel heel snel een enorme hoeveelheid materiaal heb behandeld.

Maar de mensen moeten de ernst inzien van wat ons nu te wachten staat.

Niet alleen de Amerikaanse economie zit in de problemen.

Het hele wereldwijde systeem begint te schudden en te beven, en uiteindelijk zal het volledig imploderen.

Volgens Google leven er momenteel 7,888 miljard mensen op deze planeet.

Ongeveer de helft daarvan leeft van 6,85 dollar of minder per dag.

Armoede en honger nemen overal ter wereld snel toe, en we zullen de komende maanden en jaren getuige zijn van zoveel pijn en lijden.

Maar de meeste mensen begrijpen hier niets van, omdat de mainstream media maar blijven volhouden dat alles wel goed komt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

WELKOM BIJ DE REVOLUTIE!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU wil energie nog duurder maken: “Verwerp dit voorstel!”
Volgend artikelIran bereid ‘Tel Aviv te vernietigen’ – president
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. het zou goed zijn dat ze de mensen die hier achter zitten oppakken en voor altijd achter de tralies zetten ik zie het eigenlijk liever anders maar er lopen te veel ziele poten op deze aarde rond zodat dit zeer moeilijk zal worden om die mensen een brokje lood mee te geven !of een lusje wanneer staan g v d eindelijk eens op uit die slaapkamer ? want dit gaat ook jullie aan dat je naar de gallemiezsen wordt geholpen kom op mensen kom g v d tegen dit schorem .
  eindelijk eens IN VERWEER

  • Nou Gerrit ik wil al jaren mijn woede eens botvieren op dat schorem in de regering maar ik sta alleen en wil niet de rest van mijn leven in de gevangenis en daar bovenop nog eens uitgehoond worden door het laffe volk waarvoor we willen strijden. Ik wil me graag aansluiten bij een groep groot genoeg om daadwerkelijk verschil te maken en ik kan je nu al zeggen dat gevangenisstraf voor dat geteisem te min voor mij is. Voor wat ze gedaan hebben wil ik bloed.

 2. gerrit de meeste mensen zijn bang worden in elkaar geslagen door de polizei onze vrienden waar voor we klappen en de BOA (BEN ONTZETTEND ASOCIAAL) als je 75 ben dan gaat het niet meer maar wapens genoeg uit Oekraïne voor niets krijg je ze zijn al betaald door kutte en co

 3. Bijvoorbeeld :

  In Frankrijk wordt al jaren, voluit gedemonstreerd.
  De laatste tijd : een complete revolte, door de hele bevolking.

  Nu WIJ nog !

  • Beste Pete een voorspelling…

   Het punt dat die hersendode zielloze volgespoten transgendersteunende zieke irritante domme schapen (sorry lieve mooie echte schapen voor de belediging) wakker worden is pas als hun koophuisje straks in box 3 komt en dan pas zullen ze zeggen. OOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH de overheid heeft niet het beste met ons voor. Tot die tijd slapen ze rustig verder in hun cognitieve dissonantie stoornis. Hun fucking kinderen worden in een pedo wereld gedrukt en dat maakt ze al niet wakker what the hell dan wel….

 4. Frankrijk is een prachtig land jammer dat er Fransen erin wonen was eens een uitspraak door de VVD politica met dat grote paardenhoofd Jorritsma, maar zij was niet de bedenker van dit citaat dat iemand anders lang voor haar tijd als VVD smeerkaas, Fransen zijn prima mensen waneer hun opgebouwde burgerrechten worden genaaid door het heersende bankkartel, zij verdedigen hun regen te vuur en te zwaard dat kan je niet zeggen van de Nederlandse situatie want heel veel Nederlanders laten zich héél veel aansmeren door een viespeuk en pathologisch leugenaar eerste klas.

 5. Beste Mensen

  M.a.w. elk kind die Nu op Moeder Aarde word geboren is eentje te veel

  Dus Stopt AlstUblieft met Neuken

  Gebruikt het verstand zoals het hoort
  En niet langers als Schaapjes achterna hollen de Wetenschaaapen Dictatoren
  De over geletterden zijn verdwaald tussen de letteren en zien geen uitwegen meer door al het opgestapelde troep afval in hun containers te weten het Hoofd

  Dank U

  • Ringo Dada april 20, 2023 at 12:52

   Feitelijk moet je deze dringende boodschap aan degene richten die zóveel kinderen nemen voor het geval er een paar dood gaan door bijv. eerwraak.

   Dank u.

  • Ringo als ik uw mag zeggen in deze oproep van de onvolzadigen mag ik u vol trots mededelen ondanks de filosofische geweldige commentaren die ik altijd lees van u zijde en bodem. Zou ik mij graag overmoedig wensen dat uw ouders nooit aan kinderen waren begonnen.

   Dank U.

   • Beste Mensen

    Helaas deze wens moest voor de Geboorte al zijn gedaan
    Dan kon er worden gezegd
    In via geestes vorm
    Moge Uw gebeden worden verhoort
    Amen
    En was die ook nog eens verhoort
    Dat zou heel goed zijn geweest
    Dan hoefde er geen illusionaire ellende te worden doorklieft
    Helaas is het pleit al beslecht
    Elks geval
    Hartelijk dank ervoor
    Immers i.v.m. het verdwijnen ontbinden van het gevang
    Dan is het motto
    Liever Nu dan Vandaag of Morgen laat staan de verder dan gelegen dagen

    Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in