Ik ben geboren in 1955, negen jaar na het begin van de Koude Oorlog tussen de Sovjet-Unie en het Westen. Een van de constante refreinen uit die tijd was de bewering dat de Sovjets een “goddeloos” communisme vertegenwoordigden. De meeste Amerikanen kijken nog steeds zo tegen het moderne Rusland aan – namelijk dat het een goddeloos land is. Maar dat is een leugen. Het Rusland van Vladimir Poetin is een christelijke natie, maar respecteert en omarmt zijn moslimburgers, schrijft Larry Johson.

Ik denk dat een van de onuitgesproken redenen waarom het Westen Rusland haat, is dat de meerderheid van het Russische volk de oosters-orthodoxe theologie sterk omarmt. In tegenstelling tot de rooms-katholieke kerk is zij niet erg enthousiast over de LBGTQ-agenda en bezoedeld door een legioen pedofiele priesters en houden de oosters-orthodoxe christenen vol dat God man en vrouw heeft geschapen en dat homoseksualiteit een zonde is.

En de oosters-orthodoxe kerk ligt onder een niet aflatende aanval van het regime van Vladimir Zelensky. Zo werd het hoofd van de Oosters-orthodoxe kerk in Oekraïne, metropoliet Pavlo, door een Oekraïense rechtbank gearresteerd en twee maanden in zijn woning opgesloten nadat de hoogste veiligheidsdienst van Oekraïne, de SBU, in maart een inval had gedaan in het klooster Kyiv-Pechersk Lavra.

Het Oekraïense leger neemt ook deel aan de pogingen om de Oost-Othodoxe kerk te intimideren:

In de Paasnacht vuurden de Oekraïense strijdkrachten 20 raketten van MLRS af op Donetsk, volgens de vertegenwoordiging van DPR bij het JCCC. Er was rook in het gebied van de Donetsk Kathedraal, waar een liturgie plaatsvond, vertelden lokale autoriteiten aan TASS. Een persoon werd gedood en twee anderen werden gewond als gevolg van de beschieting van het gebied van de kathedraal in het centrum van Donetsk, voegden de DPR-autoriteiten eraan toe. –https://t.me/sonar_21/1903

Dan is er een video van de bisschop van Ivano-Frankivsk en Kolomyia Nikita die ’s nachts op straat wordt aangevallen. (Om de een of andere reden heeft YouTube besloten dat dit leeftijdsgebonden is).

Vervolgens worden twee oudere vrouwen die een kerkdienst in Kiev willen bijwonen, omsingeld door een menigte die roept: “Koffer, station, Rusland!”. Ik denk dat dit de Oekraïense versie is van “Love it or Leave it”. Dit is het zoveelste voorbeeld van de pogingen van de Oekraïense regering om orthodoxe kerken in heel Oekraïne in beslag te nemen.

De poging om orthodoxe kerken in beslag te nemen blijft niet beperkt tot Kiev:

Abonnees uit de regio melden dat de nazi’s van de “rechtse sector” (67 Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne) kerken en tempels bezetten in het noorden van Charkov.

Onder de door militanten bezette kerken bevinden zich de Kerk van de Geboorte van de Heilige Maagd Maria (het dorp Cherkasskiye Tishki) en de Nicolaaskerk (het dorp Russkaya Lozovaya).

De volgende video toont een andere menigte die probeert te verhinderen dat parochianen de kathedraal in Kamianets Podilskyi binnengaan:

In Kamianets-Podilskyi vindt momenteel een poging tot inname van de kathedraal plaats.

Dit meldt het tg-kanaal van de UOC (Oekraïens-orthodoxe kerk)

“Volgens ooggetuigen ter plaatse reageert de politie niet op oproepen. Gelovigen van de Oekraïens-orthodoxe kerk, die hun kerk verdedigen, worden dagvaardingen overhandigd. De kerkdienst wordt in de tempel gehouden, de gelovigen bidden ook voor de kathedraal.

Sinds gisteren roepen tegenstanders van de UOC op lokale Facebookpagina’s op om naar de kathedraal te komen voor een aanval. Tegelijkertijd verspreiden ze valse informatie over de kerk”, aldus het bericht.

Hier hebben we tegenstanders van de Orthodoxe Kerk die een priester lastigvallen die probeert een kathedraal binnen te gaan. Hij wordt fysiek aangevallen en zijn hoed wordt van zijn hoofd gerukt.

  Nieuw bewijs van marteling van Russische krijgsgevangenen door Oekraïners opgedoken

Het Westen zwijgt grotendeels over deze alomtegenwoordige, kwaadaardige aanvallen op de orthodoxe gelovigen. Het is demonisch in de volle zin van het woord en velen van degenen die deze aanvallen uitvoeren, omarmen de nazi-ideologie en het heidendom. Hier zijn twee schoonheden. De groet is niet toevallig.

Dit is niet de eerste keer in de geschiedenis dat Oosters-orthodoxe christenen worden aangevallen. De vraag die ik heb is waarom de politieke leiders in Amerika en Europa zwijgen tegenover deze wijdverspreide vervolging?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

SCHOKKEND beeldmateriaal toont Russische soldaat die twee granaten boven zijn hoofd houdt terwijl hij onderhandelt over overgaveVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Amerika’s zinkende imperium probeert Rusland en China naar de ondergang mee te sleuren
Volgend artikelOké, ik weet niet of het een grap is…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

  • Flying Dutchman april 20, 2023 at 11:55

   Staat niet bij wat deze “verpleger” geflikt heeft, maar het aantal doden staat niet in verhouding met het aantaal oudjes die in de verpleeghuizen werden vermoord door o.a ontbrekende beschermingsmiddelen en isolatie van de in zwakke gezondheid verkerende oude versleten grieppatiënten meer dan 3000 overleden in deze sterfhuizen.

   kinderen mochten geen afscheid van hun ouders, opa’s en oma’s nemen stonden buiten door het raam met elkaar te “communiseren” Nederland is een Kabbalistisch, Satanisch land geworden met dito bestuurders en schapen die elk befehl opvolgen zonder na te denken enof vragen te stellen.

   • @Adriaan W: ja dat waren oa “regels”die speelden, maar daarnaast dus ook zowel in ziekenhuizen als verpleeghuizen de “verplichte” medicatie om ervoor te zorgen dat iemand zou opknappen. Maar laat Midozalam nu de ademhalingsspieren stil leggen en laat Remdesivir (of Morfine) het laatste duwtje geven.
    En in ziekenhuizen ook nog intuberen terwijl dat in gevallen van bloedproppen nu juist niet moest worden gedaan.
    Goh, we hebben alles gedaan en toch is de patiënt overleden….
    Hoezo verpleegkundigen aanklagen. Laat ze eerst eens zelf kijken wat ze hebben gedaan want er is veel geld naar de ziekenhuizen gegaan.
    Zowel op FN als op andere sites is over deze taktiek veel te vinden.

  • Verpleegsters werken met protocollen. Zolang hij het protocol volgde is er niets aan de hand. Ik denk meer dat het protocol, zoals in Engeland, voor de doden heeft gezorgd.

 1. Nederland is echt niet het traagste land. Nederland is één van de bedenkers van alle ellende die op de mensheid al honderden jaren op de knieën houdt. Nederland is gidsland, daarom zwijgt NL in alle talen totdat ze voordeel hebben om dat zwijgen te doorbreken. Nederland is de achtertuin van satan, Sodom en Gomorra aan de Noordzee.

 2. De orthodoxe kerk is een serieuze bedreiging voor de NWO. Het percentage ongevaccineerden binnen de traditionele christelijk orthodoxe gemeenschap is relatief hoog.

  • Deze christenen denken na> bij mij in de kerk> geloven ze in de pandemie ,mondkapjes(ik liep zonder) testen!
   de meeste zijn geprikt ,geloven in Klimaat verandering.
   Geloven niet in de digitale economie.
   Enz!

   te triest voor woorden!

   • Teveel mensen hebben meningen over Christenen of over Christen zijn. Over heel de wereld denken mensen Christenen te zijn. Zit u in de katolische kerk en onderwerpt u zich aan de leringen uit het vaticaan bent u alles behalve een Christen. Mijnheer Johnson leest ook de Bijbel niet. Iemand die een ander evangelie brengt dan het goede nieuws mogen Christenen zelfs niet groeten op straat laat staan hen in hun huis ontvangen. Hoe zouden Christenen dan moslims omarmen. Mensen die vasthouden dat Yeshua niet Gods eniggeboren Zoon is, niet gekruisigd en niet verrezen. Dat is een ander evangelie dat vervloekt is. Allah met YHWH is Godslastering, de zonde die niet vergeven word. In heel Europa zitten er lokalen vol met mensen die dit een kerk noemen. De kerk zijn de gelovigen niet een stenen huis. God leeft in mensen en hoeft helemaal geen stenen huizen. Alle gelovigen ingewoond door de Heilige Geest zijn kerk. Elkeen een tempel voor God waar God in woont. Mensen die het vaticaan volgen zijn zeker geen Christenen. De pontif is een feilbaar menselijk wezen en voor zo ver hij zelf zich de titel van substituut van God op aarde toekent een pseudo cristos… een antichtist. De naam Maria komt in de Heilige Schriften minder voor dan de naam van judas. Waarom dan die focus op maria die eigenlijk ook niet maria heet maar Miriam en ook nog de Bijbel tegen gaan door haar co redemptrix te verklaren. Dat is de vervanging van de satanische drievuldigheid. In 1 ding zijn moslims juist. Er is maar 1 God en niet 3. Hij is niet geboren en eeuwig. Yeshua is zijn enig in vlees geboren Zoon. Een direkte creatie van God op aarde. Adam was de eerste door wie de zonde kwam en Yeshua de tweede door wie redding kwam. Hij is God in het vlees. Dwz God YHWH woont in Hem als in een tabernakel. Yeshua is de volledige belichaming van God de Vader van iedereen. God heeft hemelse zonen niet geboren uit een lichaam maar direkte creatie door Hem. De engelen. Lucifer was zijn voorkeur tot Lucifer viel en naar de aarde was geworpen.

    ✝ Johannes 14:10

    “Gelooft gij niet, dat Ik in den Vader, en de Vader in Mij is? De woorden, die Ik tot ulieden spreek, spreek Ik van Mijzelven niet, maar de Vader, Die in Mij blijft, Dezelve doet de werken.”
    ✝ Johannes 14:11

    “Gelooft Mij, dat Ik in den Vaderen de Vader in Mij is; en indien niet, zo gelooft Mij om de werken zelve.

    De wonderen die Yeshua deed was God de Vader die ze deed en niet de man Yeshua.

    ✝ Hebreën 4:14

    “Dewijl wij dan een groten Hogepriester hebben, Die door de hemelen doorgegaan is,Jezus, den Zoon van God, zo laat ons deze belijdenis vasthouden.”

    U gelooft het niet ?
    Er is maar 1 God en 1 bemiddellaar

    ✝ 1 Timotheüs 2:5

    “Want er is een God, er is ook een Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus;”

    God YHWH de Vader manifesteert zich in 3 personen. Hij woont in Jezus en is in Jezus volledig belichaamt. En er is persoonlijkheid van de Heilige Geest die dezelfde Vader is om gelovigen in te wonen. Hoe kon Paulus of Petrus anders wonderen doen ? Het waren niet zij de mens die ze deden maar God YHWH de Schepper van alles die ze deed als een stempel van autentikatie te zetten op hin woorden, bevestigd door de mirakelen van God. En waar blijft Miriam (of zoals katolieken haar maria noemen) in dit alles ? Haar taak was het baren van een vlees zonder menselijke bevruchting maar door een wonder door Gods toedoen. Daardoor is Yeshua de ENIG GEBOREN ZOON. Geboren doordat de maagd door mirakel met kind was, door rechtstreeks toedoen van God. Adam was rechtstreekse creatie maar niet geboren.

    Daarom dus zullen echte Christenen zich vasthouden en geloven in 1 God de Schepper en Zijn enig geboren Zoon, de Goddellijke mensenzoon in wie God zich 100% manifest maakt. God YHWH heeft aan Zijn Zoon alle dingen gegeven en Yeshua zit aan de rechterhand van de Vader. God YHWH heeft hem Heer gemaakt door inwoning. Jezus is letterlijk de rechterarm voor God ten opzichte van het mensdom. Geen enkel Christen gelooft de ketterijen van Rome. En zal zeker de pontif niet heilige vader noemen of als substituut voor Jezus aanvaarden.
    ✝ Johannes 8:31
    “Jezus dan zeide tot de Joden, dieHem geloofden: Indien gijlieden in Mijn woord blijft, zo zijt gij waarlijk Mijn discipelen;”
    ✝ Johannes 8:32

    “En zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken.”

    Mijnheer Johnson, Christenen zijn radikaal in geloof, zo ook dat ze van hun vijanden moeten houden de andere wang tonen, geen enkel ander en/of verdraaid evangelie aanvaarden, slechts 1 God eren en maar 1 bemiddellaar hebben die de brug is tussen mens en God. Er is geen andere naam bij wie we gered zullen zijn dan Jezus de Christus, Yeshua ha Mashiacha. En er is geen andere soevereine en Almachtige God dan YHWH die boven alles staat en die Zijn kinderen slechts aanvaard door geloof in Zijn enig geboren Zoon Jezus.

    Ik zou zeggen lees de Bijbel en begrijp. Vraag de Almachtige God om wijsheid om Zijn Woord te begrijpen. Maar maak eerst uw vaas leeg opdat u hem terug kan vullen met wat goed is. God heeft Zijn Woord gegeven dat door de simpelen kan begrepen worden en door geleerden volledig uit kontekst word getrokken doordat hun wijs willen zijn in eigen opinies. Laat ons allen leugenaars zijn maar God altijd waar.
    Alle glorie en ere aan God Almachtig en Zijn Zoon het Lam Gods Jezus de Christus die leeft voor eeuwig en altijd. Amen.

    • Tja, zodra mensen zichzelf Christen noemen en de vorm heilig maken boven de boodschap is er iets mis. Geloof dat iedere religie een middel is tot een doel maar zeker geen doel in zichzelf. Christianity heeft mijn inziens het schoonste in de cultuur voortgebracht maar is ook misbruikt om oorlogen te rechtvaardigen anderen uit te buiten en om macht te verwerven.
     Welke Christen leeft volgens the gospel.
     I love the mystery of Christ.

 3. Overal waar de USA, NATO, EU een vinger in de pap krijgt valt het in de handen van het Kwaad.
  In Nederland ging het vanaf rond 1960 met de kabouters in rap tempo omlaag. Hier is het niet meer nodig om christenen te vervolgen.
  Mogelijk dat dat weer komt als de Christenen zeggen: Ik geef aan God wat van God is en aan de Keizer wat van de Keizer is en niet meer meedoen aan deze onzin

 4. Ik weet dat de ontkerkelijking hier is geïnitieerd door de satanische sekte, overheid.
  Daarom moet het Licht dat God over alle mensen heeft gebracht, nu definitief worden gedoofd.
  De oorlog die nu gaande is, is een strijd tussen donker en Licht.
  Het is de mens zelf gelaten, welke kant hij/zij kiest.
  Steun je de krijgers die het Licht verdedigen, of volg je de pedofiele satanisten?
  Voor mij is het geen keuze, maar een vanzelfsprekendheid.

 5. Wat nog nodig is te zeggen is dat de Orthodoxe kerkgemeenschap een geweldig machtig instituut is in Rusland.
  Dit instituut bezit ook veel geld.
  Dat heer Poetin welgevallig moet zijn voor zijn volk heeft te maken met zijn wijze van spreken over het huwelijk, over homosexualiteit.
  Hij moet de gelovigen mee hebben als kiezers en steun daarmee voor hem om de SMO te voltrekken in Oekraine. Het broeinest van slangen, jakhalzen, wolven, en hyena’s.
  Poetin zegt dat zo zijn volk in een goede richting zich ontwikkelt.
  Maar de orthodoxie is al lang niet meer vruchtbaar daarvoor.
  Na de oorlog en stabilisering zal toch ook de orthodoxe geloofsdiscipline moeten verdwijnen om de mensen daar werkelijk te bevrijden van macht en druk ve kerk. (Luciferisch).
  En ik vind dat het buiten de grenzen houden van de westerse waarden over religie, geloof etc die verdorven zijn, een goede zaak is.
  Souvereiniteit en vrijheid is heel belangrijk.
  Hoe de ontwikkeling in onafhankelijke bewustwording en spiritualisering zal verlopen gaan wij zien.
  In ieder geval staat de Russisch orthodoxe gemeenschap zeer dicht bij de Engelen.
  Een absolute noodzaak om antwoorden te krijgen over innerlijke kwesties.

 6. Een kant daarvan ,
  strijd tussen goed / kwaad
  satanisten ; de upside down redenatie.
  Katholicisme bedacht/ voortgekomen uit Vaticaan , weet je genoeg. Evenzo de adel.
  Rusland was oogappeltje van de globalisten ideologie 1917 revolutie. – marxisme.
  Nazi , naam/ bedenksel 20e eeuw
  Ligt in de lijn met marxisme , beiden dezelfde ‘ ideologie’ uitgangspunten.
  De oorlog ging theoretisch niet tussen 2 vijanden ‘40 ; maar upside down praktisch zo naar buiten gebracht.
  Rusland kreeg veel zeggenschap oa Oostblok , toen voorbeeld functie voor de nazi/ marxisme kartel.
  Men heeft nu deel* de grip verloren; op Rusland , – blijft mi kleven*-
  lopen NIET aan riem van Vaticaan, nazi ideologie, marxisme, communisme / de ideologie van WEF, WHO, VN.
  You OWN nothing/ the great reset

  • Zelfde idee , als links en rechts in politiek ; komt uit 1 hoed
   Partijen die niet pasten. Werden uit de schijnwerpers gehouden of beschimpt
   ( hoewel dit laatste ook in hun spel kan meedraaien op lange termijn, vb PVV verdeel en Heers )

   • Bij 1 globalisten partij ( l/r) , heb je een tegenhanger nodig.
    Ook om het volk hoop te geven, koest te houden.
    Mi is het één acteerwerk

 7. Veregeet niet dat de moord op EEN priester meer invloed had dan de moord op duizend burgers.

  De orthodoxen zijn veel sterker geloofs en kerk gebonden dan andere kerken.
  Laat de Snuiver maar wat priesters vermoorden en kerken opblazen; misschien keert het volk zich dan tegen hem

 8. Precies. Dodelijke protocollen opgezet door de WHO en slaafs uitgevoerd door luie dokters die geen zelfstandig onderzoek deden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in