Pixabay

In tijden van monsterinflatie wil de EU de CO₂-belasting verhogen. Daar valt veel over te zeggen,” zei Europarlementariër Rob Roos (JA21) in het Europees Parlement.

“Bijvoorbeeld over het feit dat dit armlastige burgers zal raken. Of over het onmetelijk kleine effect dat dit heeft op het klimaat,” zei hij.

Nog maar twee maanden geleden hadden Europarlementariërs hun zorgen geuit. “Maar die realiteitszin is nu alweer ingeruild voor ideologie,” zei Roos.

“De CO₂-belasting schaadt ons verdienvermogen, onze koopkracht en daarmee onze welvaart,” benadrukte het Kamerlid.

“Ondanks monsterinflatie, ondanks torenhoge energieprijzen die in alles doorsijpelen, ondanks een oorlog op ons continent, gaat de EU door op de ingeslagen weg. Meer belastingen. Meer bureaucratie. En dus: minder welvaart,” aldus Roos.

“Dat is niet wat burgers en bedrijven nodig hebben. Verwerp daarom dit voorstel!” benadrukte hij.

Eind vorig jaar is besloten dat iedereen in Europa gaat betalen voor de CO₂-uitstoot. Dit betekent dat ze gaan betalen telkens als ze tanken of de verwarming aanzetten.

Via Uncutnews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

EU neemt stap om alle huizen en gebouwen te dwingen te voldoen aan rampzalige energie-efficiëntienormenVolg Frontnieuws op Telegram

  Aartsbisschop Viganò over de Great Reset: "Een synarchy waarin het bevel in handen is van een paar gezichtsloze tirannen die dorsten naar macht"

Lees meer over:

Vorig artikelMoskou bedreigt Seoel met leveringen van Russische moderne wapens aan Noord-Korea in het geval van leveringen aan Oekraïne
Volgend artikelWoede neemt snel toe nu de economische omstandigheden overal ter wereld gestaag verslechteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Dat word zo honger lijden!!!
  Dit moet gestopt worden!!
  Word heel moe van de vervloekte wereld!!!! NEVER SURRENDER~!!!!!~!!
  ik da onze HEER JEZUS Komt!!! > ik hoop op Genade van onze heer!!

 2. Het was toch te verwachten dat dit zou gebeuren. Staat vastgelegd in de VN SDG Agenda en daar valt niet aan te tornen. Aangezien alle lidstaten zich hieraan hebben verbonden gaat dit gebeuren.

  • Oh nee? hoe ver kunnen ze nog gaan voordat we eindelijk eens in het verweer komen? We hebben het al veel te lang aangezien omdat we een laf en zwak volk zijn.

 3. Frans Timmermans is de grootste groene smeerlap van de EU. We zijn het zelf schuld. Timmermans is een psychopaat zonder gelijkenis, een keizer zonder kleren. En niemand doet er wat aan.

  • Timmermans is het equivalent van de boodschap drager hij voert uit en word er rijkelijk voor vergoed.
   Deze agenda word op een heel andere plaats bedacht en doorgegeven aan de vazallen van deze agenda.

  • Timmermans heeft een eredoctoraat ontvangen, dit geldt ook voor Marc van Ranst & malle Greetje Thunberg neemt in juni een eredoctoraat in ontvangst van de universiteit van Helsinki. Een volledig omgekeerde wereld waarin wij momenteel leven.

 4. zachy de bevolking pikt het wel zijn helemaal voor het plan de Hollanders zijn erg gehoorzaam en bange mensen dat is altijd geweest kijk de geschiedenis maar na de andere mensen haalde de kastanjes uit het vuur we gaan heerlijk betalen hoor (ik zal wel MOETEN anders geen warmte voor de kleintjes)

 5. KEROSINE = belasting en accijns vrij. Gemiddelde samenstelling C14 ook wel bekend als petroleum of lampenolie. Wat ik nu probeer te doen is de omrekening van 1 liter kerosine met een soortelijke massa van 0,78 bij verbranding in vliegtuigen / tanks en andere voertuigen. Zie ook Wikipedia.
  moleculair gewicht is: 194 – 780 gram kerosine is plusminus 4 mol.
  Ieder koolstof atoom in de kerosine is na verbranding CO2. – molgewicht 44
  14 atomen C in kerosine geeft dus 4x 14 CO2 moleculen = 2464 gram CO2 – ruwweg 2,5 kg.
  780 gram kerosine is dus verantwoordelijk voor ruim drie keer die hoeveelheid CO2.
  Bedenk ook het verbruik van zuurstof wat wij inademen,
  Planten produceren de zuurstof voor het leven op aarde door omzetting van CO2
  Als je CO2 reductie wil bereiken haal alle vliegtuigen uit de lucht.
  Het is een duale problematiek die afgewenteld wordt op de burgers
  Laten de de luchtvaart gaan belasten en met accijns gaan werken.
  Dan hoeven wij de burgers niet te belasten.

  • @ maverick april 20, 2023 at 10:24,
   Met je berekening hou je geen rekening mee met het soortelijke massa van de omgevingslucht. Dit gewicht moet je van de uitstoot aftrekken en de omgevingslucht is voor 99% stikstofdioxide en 1% Argon. Stikstof is zwaarder dan koolstof. CO2 heeft een soortelijke massa van 1,97 kg/m3 en onze omgevingslucht heeft een soortelijke massa van 2,06 kg/m3. Dus onder de streep is het een negatief getal.

   Daar vliegtuigen helemaal niet op kerosine vliegen (dat wordt ons enkel wijsgemaakt) Want als ze op kerosine zouden vliegen, wat ze onmogelijk in hun vleugels kwijt kunnen omdat de formule van de kerosine veel groter is dan de vleugels. Daar dan ook het startgewicht hoger zou komen te liggen dan het vliegtuig aan kan. Vliegtuigen vliegen als ware op perslucht, het enige wat zogenaamd verbrandt is het waterstof in de lucht die de motoren aanzuigen. Maar helaas geloven de meeste het fabeltje dat ze op kerosine vliegen.

 6. Met deze belasting om energieverbruik te doen minderen probeert de EU weg te moffelen dat we met onze in waarde dalende euro steeds minder energie (gas, olie) en grondstoffen op de wereldmarkt zullen kunnen inkopen.
  De bevolkingsexplosie in derde wereld landen zal de vraag naar energie en grondstoffen in deze landen ook doen stijgen en hiermee de prijs nog verder omhoog jagen.
  NB: De catastrofale bevolkingsexplosie in de derde wereld is te danken aan onze jarenlange medische hulp aan derde wereld landen die nu als een boemerang in ons eigen gezicht terugkeert.

 7. Jij, fiere inwoner van het westelijk schiereiland van Euro-Azië, zult leren leven met quasi geen energie buiten de elektriciteit van windmolens, dank zij de buitenaardse intelligentie van uw grote leiders Ursula en Timmerfrans, Baerbock etc. waarbij het streven naar goede buurtmanschap met het Oosten hoog in het vaandel wordt gevoerd.

 8. We worden al ons gehele leven bedondert. De meeste stroom wordt gratis uit de lucht gehaald, waar jij nu 40 cent KW/uur voor moet betalen (dit mogen de burgers officieel niet weten). Deze gebeurt door hoge 5G masten, die ze nu overal plaatsen. Zodat er een raster ontstaat die onbeperkt gratis van stroom wordt voorzien, die alle natuur uiteindelijk vernietigd en de mens 24/7 kan controleren, manipuleren en corrigeren.

  Het is niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De meeste onder ons werken er onwetend er hard aan mee, om het tot stand te brengen. Voor ons mobieltje gebruiken we helemaal geen 5G, maar het 5G is nodig om ons te kunnen bewaken 24/7. Het punt is dat politici nooit een rem hebben om de burgers tot op het bot te willen uitkleden door zelf verzonnen onzinnige belastingen, want zij hebben altijd geld te kort. Want gratis geld ontvangen van een ander smaakt altijd naar meer.

  • De helft van alle insecten zijn al gedood door die 3-4-5G straling en de andere helft willen ze ons als voedsel verkopen…Op de volkstuin bij mij zie je steeds minder bijen maar wel heel veel muggen(msschn van KillBill Gates?)Ze willen uiteindelijk alle bossen op de planeet kappen om het CO2 “probleem”. Het gaat natuurlijk om de mens te decimeren ,geen insecten geen voedsel!!Raad iedereen aan eigen voedsel te gaan verbouwen, zeer makkelijk,b.v.aardappels in oude kartonnen dozen..je hebt die supermarkt rommel niet nodig want daar zit toch geen voedingswaarde meer in,je betaald voor vergiftigde waterige substantie wat niets bijdraagt aan je gezondheid…

 9. En dan toch maar weer op D66, VVd, CDA stemmen of zich in de val van de contolled opposition laten lopen door BBB te gaan stemmen.
  Want die is natuurlijk met behulp van de MSM als de verlosser naar voren geschoven.
  DOM KLOOTJES VOLK !

 10. moet je eens zien hoeveel belasting er op gas zit, das al meer dan de gasprijs een paar jaar terug all in was, dus gas en belastingen e.d. bij elkaar op en dat betaal je nu alleen voor de belastingen op, ze stelen gewoon geld van de belastingbetalers en spelen daarna voor Sinterklaas en War zone sponsers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in