Volgens een actuele studie van de Universiteit van Stanford ligt de Corona-mortaliteit momenteel rond de 0,15 tot 0,2 procent – ongeveer vier keer minder dan eerder werd aangenomen. Het cijfer werd bekendgemaakt tijdens een speciale zitting van de Raad van Bestuur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de globale Corona-situatie.

Op een van de bijeenkomsten kondigde WHO-directeur Michael Ryan aan dat naar schatting ongeveer tien procent van de bevolking geïnfecteerd was of is met SARS-CoV-2. Deskundigen gaan er echter van uit dat het aantal officieel gedocumenteerde COVID-19 gevallen ver onder het aantal daadwerkelijke gevallen ligt, meldt Zuerst.

WHO-woordvoerster Margaret Harris bevestigde de schatting en legde uit dat de cijfers gebaseerd waren op de gemiddelde resultaten van breed opgezette globale studies. Echter, gezien het enorme aantal gepostuleerde COVID-19 gevallen, betekent dit ook dat COVID-19 aanzienlijk minder dodelijk is dan eerder werd aangenomen.

John Ioannidis, epidemioloog aan de Stanford University, komt tot soortgelijke conclusies in een voorgepubliceerd artikel in het European Journal of Clinical Investigation. In dit verband benadrukt hij dat het “uitdagend” is om de schade van COVID-19 af te wegen tegen de schade die wordt veroorzaakt door tegenmaatregelen zoals lockdowns. Er kan worden aangenomen dat de “maatregelen tegen de pandemie” meer schade hebben veroorzaakt dan het Coronavirus zelf.

Al in maart had Ioannidis kritiek op de paniekreacties van politici nadat de eerste Coronagevallen bekend werden en noemde de scenario’s van 40 miljoen doden wereldwijd “sciencefiction”. Hij wees er ook op dat het aantal gevallen van huiselijk geweld en kindermishandeling zal toenemen tijdens de quarantainemaatregelen. Het is ook bekend dat een toename van de werkloosheid – die is veroorzaakt door de economische stillegging – gepaard gaat met een toename van het aantal zelfmoorden: “Als mensen met ernstige gezondheidsproblemen niet meer naar het ziekenhuis gaan en de massale quarantaine wordt overdreven, zullen we veel meer mensen doden dan het Coronavirus in staat is”.

Met de resultaten van de huidige Stanford-studie zou Corona ook minder dodelijk kunnen zijn dan de Duitse staats-viroloog Drosten aannam: zoals de FAZ onlangs meldde, ging de laatste ervan uit dat het sterftecijfer dat hij verkondigde in de orde van grootte van één procent lag: “Als men alle besmette mensen in ogenschouw neemt, en niet alleen de geregistreerde gevallen, kan men uitgaan van een sterfte van één procent of iets meer in Duitsland”, legde Drosten uit – in het licht van de WHO-cijfers is dit een overdrijving van ten minste tien keer de werkelijke waarden.

Coronavirus: WHO veroordeelt lockdowns en trekt haar woorden terug van de werkwijze tegen het virus

  "Volledig verlies van vertrouwen": de helft van de Franse thuiszorgmedewerkers zegt dat ze zich zullen verzetten tegen het vaccin
Vorig artikelTed Cruz: Twitter blokkeert weer een andere corruptie-onthulling over Biden
Volgend artikelZomaar een mening: “Jullie brengen mensen bewust en opzettelijk in angst en paniek”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Hoe kan je nou dood gaan aan iets wat nog gevonden en aangetoond moet gaan worden.
  Ze vermoeden dat er iets bestaat maar daar kan je natuurlijk niks mee.
  Ze testen met iets waarvan het toch wel aangetoond van is dat het daar niet voor gemaakt is.
  ik vermoed ook dat er aliens bestaan, maar ook ik kan ook hiervan alleen het bestaan niet bevestigen.
  Waar ze wel aan overleden zijn, dat kan van alles zijn. maar niet aan covid 19

 2. De seizoensgebonden griep (influenza) en de longontsteking die hieruit kan voortvloeien, nemen geen artsen, verpleegkundigen, politieagenten en andere hulpverleners mee de dood in, noch maken ze de wereldeconomie kapot of veroorzaken ze wereldwijde chaos.

  – Rommel

 3. 16/10/2020
  de horeca blijft open met de juridische toolkit van burgerfront.nl – Jeroen Sloendregt
  ”BOA’s, agenten, inspecteurs en/of controleurs, die deze ruimte betreden en boetes of beschikkingen willen uitvaardigen, opgelet!’ Hier is de juridische Toolkit van Bond Overheidszaken en Burgerfront. https://www.burgerfront.nl/

  Op de persconferentie van Mark Rutte 13 oktober 2020 zegt hij opnieuw de horeca te zullen sluiten als onderdeel van zijn Corona maatregelen. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Welke autoriteit heeft ‘de overheid’ achter de voordeur of op je erf?

  Volgens Jeroen Sloendregt is die autoriteit er pas als jij haar geeft door een contract aan te gaan en andersom werkt dat ook. De BOA of politieagent is welkom in jouw café voor een kopje koffie, als klant. Of je open bent of niet, dat bepaal je zelf.’

  https://www.youtube.com/watch?v=YxcCNrvsM9E

 4. WORLD DOCTORS ALLIANCE

  ‘An independent non-profit alliance of doctors, nurses, healthcare professionals and staff around the world who have united in the wake of the Covid-19 response chapter to share experiences with a view to ending all lockdowns and related damaging measures and to re-establish universal health determinance of psychological and physical wellbeing for all humanity.’

  OPEN LETTER TO THE UK GOVERNMENT, GOVERNMENTS OF THE WORLD AND THE CITIZENS OF THE WORLD (inclusief pdf & bronmaterialen)

  https://worlddoctorsalliance.com/

  Berlin 10102020: Better Normal, not New Normal World Doctors Alliance (video & script)

  https://acu2020.org/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in