Ministerie van Defensie / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Het Westen heeft de kansen van Oekraïne op vooruitgang op het slagveld tegen Rusland vorig jaar schromelijk overschat, heeft een hoge NAVO-commandant aan de Financial Times verteld. Zijn opmerkingen kwamen na het mislukte tegenoffensief van Kiev en het recente verlies van de strategische stad Avdeevka, bericht RT.

In een maandag gepubliceerd interview gaf admiraal Rob Bauer, die voorzitter is van het Militaire Comité van de NAVO, toe dat de Westerse mogendheden “te optimistisch waren geweest over de oorlog in 2023.” Hij verwees blijkbaar naar de ambitieuze plannen van Kiev om door de Russische verdediging heen te breken en het Krim-schiereiland te bereiken, die echter mislukten.

Bauer, die tussen 2017 en 2021 aan het hoofd stond van de Nederlandse strijdkrachten, beweerde dat het Westen geloofde dat “als we de Oekraïners de munitie en training geven die ze nodig hebben, ze zullen winnen.” Tegelijkertijd waarschuwde hij ervoor om “niet al te pessimistisch te zijn in 2024”, door te stellen dat Oekraïne ondanks recente tegenslagen een soevereine natie blijft.

Zijn opmerkingen volgen op de Munich Security Conference van vorige week, die grotendeels draaide om de militaire benarde situatie van Oekraïne. Het evenement van dit jaar was heel anders dan dat van 2023, meldde de FT, die stelde dat “het optimisme… is omgeslagen in een niet aflatende somberheid,” verergerd door het besef dat Kiev dringend grote munitiezendingen nodig heeft die het Westen met moeite kan leveren.

Politico meldde zondag dat verschillende functionarissen de conferentie gebruikten om te benadrukken dat Oekraïne het conflict zal verliezen tenzij de VS nog eens 60 miljard dollar aan hulp goedkeurt, die momenteel is vastgelopen in het Congres. De maatregel wordt al maanden geblokkeerd door Republikeinen die strengere beveiliging aan de zuidelijke grens van de VS eisen.

  Zal China wapens naar Rusland sturen?

Volgens de krant klonken functionarissen “verre van zeker over hoe een overwinning voor Oekraïne eruit zou kunnen zien,” zelfs met hernieuwde Amerikaanse hulp. Voorlopig is het plan van het Westen gewoon om “te voorkomen dat het Oekraïense leger instort,” voegde Politico eraan toe.

De westerse angst voor een mogelijke nederlaag van Kiev werd opnieuw aangewakkerd nadat het tegenoffensief in de zomer er niet in slaagde door de Russische linies heen te breken, ondanks het feit dat het Oekraïense leger werd versterkt met een enorme hoeveelheid buitenlands materieel. Het Russische ministerie van Defensie heeft de verliezen van Kiev alleen al in 2023 geschat op meer dan 215.000 militairen.

Een andere tegenslag voor Oekraïne was dat Russische troepen vorige week de versterkte Donbass-stad Avdeevka innamen. Volgens Moskou trokken de Oekraïense troepen zich chaotisch terug en leden ze zware verliezen. De Oekraïense president Vladimir Zelensky heeft erop aangedrongen dat de terugtrekking “absoluut logisch” was om zware verliezen te voorkomen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: Derde Wereldoorlog UpdateVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChaos breekt uit! We zijn in 2024 getuige van rellen, protesten en burgerlijke onrust in de hele westerse wereld
Volgend artikelDe Westerse samenleving ontspoort: Wat je nu moet doen om je voor te bereiden op massale burgerlijke onrust en geweld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Ik heb weliswaar sympathie voor hen omdat ze het Westers leugenachting narratief doorbreken , geloof me vrij echter die Clayton Morris en ze mooi wijfke moet je ook niet altijd geloven ‘at face value’ …de kassa moet ook voor hen rinkelen en hoe sensationeler het nieuws hoe meer men binnenrijft…..Hey , that s life !

 1. ‘overdreven optimistisch’… jaja.

  Dat kunnen we beter hertalen als de westerse desinfotainment media-leugens en propaganda-BS die met OPZET is verspreid om de schaapjes gedwee in/aan deze zinloze massamoorden te laten ‘geloven en deelnemen’.

  En ze blijven maar doorgaan met liegen en bedriegen! Met nog meer BS, zinloos geweld en genocide tot gevolg, door dezelfde sataneonazio-fascistische NWO-globalisten die niets liever zien dan een bloed doordrenkte aarde als offeringsritueel voor hun meester, de vader van alle leugens en het Kwaad.

  • In Nederland is een nieuwe speler op het veld en wel de NSB partij van Omtzigt pas op mensen hij kijk uit zijn ogen als een droevige hond maar hij is heel gevaarlijk zijn liegen en bedriegen kan je vergelijken met Rutte alleen hij heeft er iets aan toe gevoegd door heel sip te kijken en zo medelijden van het volk te krijgen en kijk naar naar de verkiezing uitslagen en je ziet hoe makkelijk het volk is te verleiden en hem te geloven, maar hij houd wel stijf zijn lippen op mekaar want alles wat hij zeg kan je meteen bij het land ter fabelen zetten.
   Hij is werkelijk ziek in zijn hoofd je kan hem vergelijken met Hitler in de jaren 30 toen hij langzaam op kwam je wat erna is gebeurd hoef ik jullie niet meer uit te leggen, hoop ik.

 2. Rutte: Twee miljard voor Oekraine (in december)
  Februari 2024: Uitbreiding Noord-Zuid lijn gaat waarschijnlijk niet door vanwege te weinig geld…

  Zie hier ons kabinet

  • Ik weet als ouderen man wel iets meer over het leven en jullie hoeven mij niet te geloven maar er gaan zware tijden aanbreken het kabinet zal er niet veel van mee maken die komen weer terug van hun onderduik adres kijken of er nog iets te stelen is en de schaapjes zullen uitgehongerd wederom uitgehongerd langs de wegen staan met vlaggetjes en als helden ontvangen worden en het stelen en misbruiken van de bevolking gaat weer van voor op aan weer gewoon door,

 3. ja maar , waarom weet ik niet , maar Putin heeft Navalnus vermoord ….dus NATO BOOTS ON THE GROUND….rather sooner than later ….en dan die Russische nucleaire wapens in de ruimte….we moeten Rusland bombarderen voor het te laat is……zegt men

 4. Nou navo commandant, dat had ik je, als leek, al veel eerder kunnen vertellen, de Russen halen geen bakzeil tegen invallers, dat hebben ze nooit gedaan, ze hebben gedoogd dat het westen de meeste voormalige Oostbloklanden terug gekregen hebben, en nu is de koek voor het westen op, en pakt de beer de rest van de koek.

 5. Bauer is een belediging voor de serieuze militair met vakkennis. Twee jaar lang oorlogszuchtige taal uitbraken, waarin de winst van Kiev onvermijdelijk zou zijn. Nu komt hij met deze uitspraken, die bevestigen wat in maart 2022 allang duidelijk was.

 6. De meeste mensen in het westen willen niet , wat de regeringen , die uiteindelijk de zaken voor de mensen moeten regelen in plaats van ze kapot te maken , Klimaat leugens , Co2 is goed , stikstof ook , beidde zeer belangrijk voor planten groei , al eeuwen voordat er industrie was , was er al vele malen sprake van klimaat veranderingen , verschillende ijstijden bijvoorbeeld , Wurm en Riss , met daarna nog enkele warme tijden , in de middel eeuwen , Wurm 120.000 jaar geleden , Riss 20.000 jaar geleden ,,,, De lakei rutte ( voor de w e f ) liegt wel heel erg veel , en staat hen bij die Nederland aan het vermoorden zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in