In Italië heeft de landbouwsector een voorstel ingediend dat tot 200.000 illegale immigranten een tijdelijke werkvergunning zou geven. Het voorstel stuit op sterke politieke tegenstand van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Foto: Tomatenkwekerij gelegen in Casalvecchio di Puglia, Italië © Michael Celozzi / Wikimedia (CC BY-SA 2.5)

De reden voor het voorstel zouden de beperkingen tijdens de pandemie moeten zijn die het voor seizoensarbeiders onmogelijk maken om naar het land te gaan om het fruit en de groenten te oogsten, meldt Reuters.

Landbouworganisaties waarschuwen voor voedseltekorten en verliezen in de landbouwsector tot 7 miljard euro.

In Italië zijn er ongeveer 600.000 illegale immigranten.

“Tot 200.000 zouden tijdelijke werkvergunningen kunnen krijgen”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese aan Reuters.

Het dicht op elkaar leven van illegale immigranten en het gezondheids- en infectierisico zouden ook een factor moeten zijn bij het verstrekken van werkvergunningen.

Salvini is razend

Op Twitter schrijft oppositieleider en voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini dat het voorstel krankzinnig is en dat het moet worden tegengehouden.

Tijdens Salvini’s tijd als minister van Binnenlandse Zaken slaagden men erin om het pendelverkeer over de Middellandse Zee bijna volledig te stoppen en voerden ze een reeks maatregelen uit om de illegale immigratie te beteugelen, maar na een poging om vorig jaar een nieuwe verkiezing te krijgen, verloor de Legapartij de macht en nam in plaats daarvan een linkse regering het over.

Distributiestrijd dreigt: Migranten eisen alle hulp op – Italianen staan met lege handen

  Italië: "Ik ben een migrant en kan zonder vervoersbewijs in de bus stappen"
Vorig artikelSyriërs in Zweden verwachten een “verdomde burgeroorlog”
Volgend artikelKKK-kap nieuw gezichtsmasker onder Corona
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. In Italië is het werkloosheidscijfer het laatste jaar vóór hun Coronacrisis zo’n 10%. Op een beroepsbevolking van 25 miljoen mensen! Er zitten er dus 2,5 miljoen hun duimen te draaien. Met de coronatoestand erbij minimaal 3 miljoen. Opgesloten met de hele familie samengepakt in veelal kleine appartementjes. Bij voor ons al zomerse temperaturen.
    Misschien moeten die eens wat minder leuteren en espresso’s drinken en in het open veld aan de slag gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in