Het paasweekend werd gekenmerkt door aanvallen op christenen in verschillende delen van de wereld. In Sri Lanka zijn bij verschillende islamitische terroristische aanslagen meer dan 300 mensen vermoord. Ook in Zweden was er voor verschillende christenen geen paasvakantie. Met ongeveer 120.000 zijn de Syrische christenen een van de grootste bevolkingsgroepen in Zweden. De Syrische Nationale Federatie in Zweden schrijft op hun Facebookpagina over dreigende dialogen in het Arabisch. De Zweedse politie heeft er echter voor gekozen om geen onderzoek naar de kwestie te starten. “We verwachten een verdomde burgeroorlog in Zweden als niemand zijn voet dwars zet”, zegt de vertegenwoordiger van de organisatie tegen ons.

Foto: Massagraf met christenen in West-Mosoel © AhlulBayt News Agency

Syriërs, of Assyriërs, zijn een christelijke etnische bevolkingsgroep uit Syrië, Irak, Iran en Turkije. De bevolkingsgroep spreekt een variant van het Aramees – Bijbelse taal. In Zweden zijn er iets meer dan 100-120 duizend christelijke Syriërs, terwijl hun aantal in het Midden-Oosten door religieus geconditioneerde vervolging gestaag afneemt.

Maandag publiceerde de Syrische Nationale Federatie in Zweden een bericht op haar Facebookpagina waarin de organisatie een beschrijving geeft van de telefonische bedreigingen waaraan een lokale vereniging is blootgesteld. Volgens het bericht werden de bedreigingen geuit door Arabisch sprekende personen. Hoewel de organisatie contact heeft opgenomen met de politie in deze zaak, heeft de politie ervoor gekozen de bedreigingen niet te onderzoeken en verklaarde dat obscene taal niet illegaal was.

Verschillende leden geven commentaar op het bericht en zijn onder andere van mening dat het tijd is om uit Zweden te verhuizen wanneer de staat niet langer in staat is om alle burgers te beschermen. “We moeten onze eigen politie hebben!”, schrijft een andere lezer.

  Gelekte EU-documenten tonen aan dat het controversiële migratiepact van de VN bindend is

Wanneer het Zweedse nieuwsblog Samhällsnytt contact opneemt met de woordvoerder van de Nationale Federatie, zegt hij dat het niet de eerste keer is dat de organisatie wordt blootgesteld aan bedreigingen:

– Het is verschillende keren gebeurd. Zodra er iets gebeurt in het Midden-Oosten of als we zichtbaar zijn in de media, belt er iemand, dus we zijn dit gewend.

Hoe grof zijn deze bedreigingen?

– Dat is altijd een beetje anders. Ze kunnen ons er bijvoorbeeld van beschuldigen dat we de belangen van westerse landen in het Midden-Oosten begunstigen en verraders zijn – op een gegeven moment zeiden ze dat ze met ons in Zweden hetzelfde zouden doen als in het Midden-Oosten.

Wat bedoelden ze daarmee?

– Het is de genocide die in het Midden-Oosten op christenen is gepleegd. We hebben deze groeperingen naar Zweden verplaatst, maar ze hebben ons hier ingehaald.

Voor alle duidelijkheid: hebben we het nu over rechtsextremisten, zoals soms wordt beweerd, of over mensen uit het Midden-Oosten?

– Nee, het zijn geen rechtsextremisten. Meestal zijn het mensen die gebrekkig Zweeds of zelfs Arabisch met ons spreken.

Heeft u hierover eerder contact gehad met de politie en de politici?

– Ja, maar wij ondervinden dat het niemand iets kan schelen. Vooral de Sociaal-Democraten, zou ik willen zeggen. De partij waarvan we het meeste hebben gekregen is de KD [Christen Democraten]. De Zweedse regering heeft echter laten zien dat het niemand van hen iets kan schelen.

Waarom denkt u dat dit zo is?

– Ik weet het niet echt, het is misschien angst voor de islamofobie-kaart. We moeten onze eigen veiligheidsmaatregelen nemen – van cameratoezicht tot onze eigen bewakers.

  Wilders: Omvolking is een nazi-complottheorie

Hoe denkt u dat de situatie er over een paar jaar uitziet als de autoriteiten dit probleem blijven negeren?

– We verwachten een verdomde burgeroorlog tussen verschillende becolkingsgroepen als niemand zijn voet dwars zet. De mensen die in het Midden-Oosten vreselijke daden hebben verricht, zijn nu hier …. en het kan niemand iets schelen.

Samhällsnytt heeft ook contact opgenomen met de haatmisdaadgroep van de politie die naar verluidt de eenheid was die de zaak behandelde en om een commentaar gevraagd. Op het moment van schrijven is de eenheid nog niet met een antwoord op onze vragen teruggekomen. Volgens een onderzoeker van de groep waarmee de Samhällsnytt in contact is geweest, kunnen telefonische dreigementen echter niet worden onderzocht als een haatmisdaad tegen de etnische groep omdat het een verspreiding van 6-7 mensen vereist die de boodschap zien of horen.

Volgens eerdere informatie voor Samhällsnytt is er onder de Syriërs in Zweden een wijdverbreid gevoel van berusting dat betrekking heeft op het onvermogen van de rechtsstaat om hen te beschermen en misdaden te vervolgen. In de diaspora gaat een aantal geruchten de ronde over burgerwachtgroepen die personen in Zweden opsporen en executeren die verdacht worden van deelname aan de activiteiten van de islamitische staat en oorlogsmisdaden tegen christenen in het Midden-Oosten. Deze gegevens zijn echter niet bevestigd en zeer vaag.

Zweeds rapport: “De meerderheid van de in het buitenland geborenen zal nooit zelfvoorzienend zijn”

Vorig artikelBrit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied
Volgend artikelWerkvergunningen voor honderdduizenden illegale immigranten in Italië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Er komt een burgeroorlog; er MOET een burgeroorlog komen.De Zweden moeten samen met de Asyriers de moslims eruit jagen of vernietigen.

  Er is in het begin van vorige eeuw twee maal massamoord gepleegd op Assyriers in Turkije; nu doen de Turken het weer in noord Syrie. In de rest van Syrie was martelen/verkrachten/vermooden van christenen 9en af en toejoden) de gewoonste zaak van de wereld.

  Er was een man verkracht gemarteld en gekruisigd; kinderen van jaar of 6 speelden er voetbal omheen.

  Er waren 1, 8 millioen christenen inSyrie; nu nog 300.000; er schijnen er ongeveer 400.000 gelucht te zijn; rest dood.

  de paus zegt er niets van; integendeel, in griekenland zei hij dat christenen meer tolerant moeten zijn voor islam; hijkust de groot moefti op zijn bek en likt zijn voeten. Is niks van te verwachten
  ——————————–
  Van de moslims kan een enkel beschaafd/ontwikkeld land iets goeds verwachten;noch sociaal, noch economisch noch anderszins; zij luiden totale zelfvernietiging in.

  De eige keus om burgeroorlog te voorkomen; een harde rechtse regering, die moskees sluit, minaettenopblaast, visa van alle werkloze moslims intrekt an alle ‘werkloze”moslims en afrikanen deporteert.
  Enige manier per wijk/stad met leger en goed geplanned.

 2. Misschien helpt toeval; de ramadan met iftars: veel moslimsbij elkaar; corona…
  Als je politie zoekt,moet je je melden bij de moskee.
  Van Amsterdamishet stadsbestuur tijdellijk verhuist naar moskeetjes….
  ———-
  Maar allez; Turkije is bijna bankroet; als ze nu even te ver gaan tegen Russen in Syrie, zijn ze er binnen een dag uitgebombardeerd.
  Dat Turkije nog in de Nato zit is niet te verteren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in