Meer dan de helft van de huidige gevallen en twee derde van de patiënten in ernstige toestand waren volledig gevaccineerd, meldt het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

De autoriteiten werken op volle toeren om te beslissen of senioren een derde dosis COVID-19 vaccin moeten krijgen, zei premier Naftali Bennett dinsdag, schrijft jpost.com.

Er waren dinsdag 2.100 nieuwe gevallen van COVID-19 en 145 patiënten in ernstige toestand, meldt het ministerie van Volksgezondheid. “We zijn er nu al een maand mee bezig, geloof me,” zei Bennett tijdens een bezoek aan de Migdal Nofim assisted-living faciliteit in Jeruzalem, melden Hebreeuwse media. “Er zijn dingen die we moeten laten ontwikkelen. We zijn heel dichtbij. Hoe minder we erover praten, hoe groter de kans dat het gebeurt.”

De stijging van de ernstige ziektecijfers is relatief beperkt in vergelijking met de algemene ziektecijfers. Begin juni waren er op minder dan 200 actieve gevallen ongeveer 20 patiënten in ernstige toestand. Vandaag, met meer dan 13.000 actieve gevallen, zijn 145 patiënten er ernstig aan toe. Gezondheidsfunctionarissen en -deskundigen zijn bezorgd dat de bescherming van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, die het eerst werden gevaccineerd, aan het afnemen is.

De meeste gevaccineerden die vandaag in ernstige toestand verkeren, zijn bejaarden. Israël bereidt zich voor om bejaarden een derde prik te geven als daartoe wordt besloten, zei minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz.

De meeste deskundigen die het Ministerie van Volksgezondheid adviseren, steunen in principe de stap, ook al is het debat zeer verhit geweest, omdat een derde injectie geen toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration of andere belangrijke gezondheidsautoriteiten, melden Hebreeuwse media.

  18.928 DODEN 1,8 miljoen gewonden (50% ernstig) gemeld in de EU-databank van bijwerkingen van COVID-19 injecties

Naar verluidt werkt Israël samen met Pfizer om de volgende zendingen vaccins te vervroegen om de derde booster te kunnen geven.

Op maandag werden ongeveer 2.112 nieuwe gevallen geregistreerd, met ongeveer 95.000 tests verwerkt in 24 uur, het hoogste aantal sinds maart, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het percentage positieve gevallen bedroeg 2,3%, een stijging ten opzichte van de vorige dagen. Op zondag werden op een totaal van 72.000 tests ongeveer 1.400 gevallen geregistreerd.

Dinsdag waren er 145 patiënten in ernstige toestand, tegenover 124 op maandag en 97 op zondag, meer dan het dubbele van het aantal van afgelopen dinsdag.

De reproductiesnelheid, of R, die het aantal mensen meet dat gemiddeld door het virus is geïnfecteerd, bleef hoger dan 1, wat aangeeft dat de uitbraak zich nog steeds uitbreidt (een R lager dan 1 zou betekenen dat de ziekte zich terugtrekt). Op dinsdag was het 1,33.

Als er geen nieuwe maatregelen worden genomen, kan het aantal patiënten in ernstige toestand oplopen tot 200 à 400 tegen half augustus, volgens een rapport van dinsdag van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en het Hadassah-University Medical Center.

De doeltreffendheid van het  Pfizer-vaccin gedaald tot 39%

De doeltreffendheid van het vaccin is aanzienlijk lager dan wat het land in maart meemaakte, gedaald tot ongeveer 80% tegen ernstige symptomen en 90% tegen sterfte, vergeleken met meer dan 97% in beide categorieën in de vorige maanden, aldus het rapport.

Het rapport bevatte geen uitgebreide details ter ondersteuning van de conclusies en was ook niet aan peer-review onderworpen, zoals het geval is bij medische artikelen die in academische tijdschriften zijn gepubliceerd.

  "Plotseling en onverwacht" - Belgische wielrenner Cédric Baekeland overlijdt op 28-jarige leeftijd na een hartaanval in Mallorca

Het Ministerie van Volksgezondheid en verscheidene deskundigen hebben echter benadrukt dat tijdens de vierde golf, die rond half juni in Israël is begonnen, de door het vaccin verleende bescherming is afgenomen.

Het COVID-19 vaccin van Pfizer blijft voor 91% effectief tegen het ontwikkelen van ernstige gevallen van de ziekte, terwijl de effectiviteit bij het stoppen van de infectie is gedaald van 90%-95% tot 39%, meldt het Ministerie van Volksgezondheid.

Het vaccin bleek 40% effectief te zijn tegen symptomatische COVID-19 en 88% effectief tegen ziekenhuisopname, aldus het ministerie.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Israëlische premier zegt dat ongevaccineerde burgers niet zullen mogen deelnemen aan de samenlevingVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDuitse politicus zegt dat gevaccineerde mensen “absoluut” meer vrijheid zullen hebben dan ongevaccineerde mensen
Volgend artikelOostenrijk: veel dubbel gevaccineerden in het ziekenhuis vanwege de “zomergriep”?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Een nieuwe gebroed van wetenschappers duikt op: deskundogolen.
  Ze weten het niet maar hebben voor “het oog van het kerkvolk” wel een imaginaire oplossing.

 2. minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz. Horrorwitz hah
  maar niet om te lachen in israhel, voor de mensen daar
  ja de BOOST komt er ook aan, nog meer doden.
  Hell on earth
  pfff

  • Je weet toch, het kan overal aan liggen.
   Klimaat verandering, teveel CO2, slecht gegeten, vervuiling.
   Maar nooit en te nimmer aan het vaccin, daar knappen de mensen alleen maar van op.
   Vandaar die derde er nog even achteraan.

   Natuurlijk weten die artsen dat allang en waar ze mee bezig zijn.

 3. De PCR test op alles wat je maar kunt uitvergroten en Covid is bij mijn weten nog steeds niets meer dan een computermodel. Het lijkt wat op Pacman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in